Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-11-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 22 april 2017 om 13:34 uur. 

SP Zuid-Holland: Investeer meevaller in goed en betaalbaar OV

DEN HAAG - Zuid-Holland ligt op koers met de uitvoering van het coalitieakkoord, zo blijkt uit de cijfers over 2016.De provincie werd niet alleen groener met ruim duizend hectare nieuw ingerichte natuurgebieden en recreatiegebied rond de steden. Er werden ook fondsen voor veerdiensten en duurzame energie ingesteld. Het positieve rekeningresultaat wil de SP graag uitgeven aan verbetering van het OV.

Fractievoorzitter Lies van Aelst: ‘Het is mooi dat de provincie goed op koers ligt en zelfs geld overhoudt. Dit extra geld kan wat ons betreft richting OV. Verschillende kabinetten hebben daar de afgelopen jaren zwaar op bezuinigd. Daardoor liggen er ondanks onze extra investeringen nog steeds grote opgaven qua bereikbaarheid en betaalbaarheid, daar investeren wij graag extra in.’

Klimaat
Beter en betaalbaar openbaar vervoer helpt ook om de CO2-uitstoot terug te dringen en daarmee te voldoen aan de steeds strengere klimaateisen. Gemiddeld veroorzaakt het verkeer ongeveer een vijfde van de CO2-uitstoot. Ook het duurzame energiefonds van de provincie is een stap in de goede richting. Zuid-Holland zet tot tevredenheid van de SP vooralsnog sterk in op rest- en aardwarmte.

Veerdiensten
In 2016 kwam op initiatief van de SP ook het verenfonds tot stand. Dit fonds stelt twaalf miljoen euro beschikbaar voor investeringen in veerponten en bijbehorende infrastructuur. Hierdoor kunnen er meer veren in de vaart blijven. Dit is goed voor de mobiliteit van veel scholieren en forenzen én voor het klimaat: veerdiensten besparen gezamenlijk jaarlijks zo’n 333 miljoen ‘omrijkilometers’.

Binnenvaart
Ook binnenvaart is een belangrijk provinciaal SP-speerpunt. Onder aanvoering van SP-gedeputeerde Rik Janssen is Zuid-Holland sinds 1 september 2016 de belangrijkste partner in het CLINSH-project voor nog schonere binnenvaart. Binnenvaart is al CO2-kampioen. Via onderzoek en subsidies in het kader van CLINSH wil de provincie ook de uitstoot van stikstofoxiden en fijnstof flink terugdringen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 23 NOVEMBER 2017

 - CDA: Gemeente moet OV Stadsdeelkantoor Leyweg meer stimuleren - 1 reactie

 - FNV: Acties bij streekvervoer op komst


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 22 NOVEMBER 2017

 - AD: HTM-ers boos over uitstel cashloos betalen - 3 reacties

 - Groep de Mos wil latere trein vanaf Den Haag CS - 8 reacties

 - CNV: Werknemers en klanten busbedrijven dupe van nieuwe Europese regelsGelezen: 774 keer.