Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-11-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 3 mei 2017 om 12:27 uur. 

Metropoolregio vervangt haltebankjes

DEN HAAG - Naar aanleiding van incidenten waarbij kinderen met een vinger knel zaten in een gaatje van een zitbankje, vervangt MRDH alle bankjes in de bijna 1100 OV haltes in de gemeenten Midden Delfland, Delft, Westland en Den Haag.Het vervangen van de bankjes is 2 mei gestart en zal uiterlijk 14 juli zijn afgerond. Vanwege de doorlooptijd van de vervanging heeft de MRDH waarschuwingsstickers laten plakken op de huidige bankjes.

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag betreurt het dat er kinderen met hun vinger klem kwamen te zitten in een haltebankje. Het reizen met het openbaar vervoer moet voor iedereen veilig zijn, ook voor de allerkleinste onder ons.

De MRDH stelt hoge eisen aan de inrichting van de OV-haltes: de haltes moeten een eenduidige uitstraling hebben, efficiënt zijn in beheer en onderhoud, de inrichting moet vandalismebestendig zijn en alles moet 20 jaar meegaan. Voor straatmeubilair gelden geen eisen t.a.v. kindveiligheid. Na overleg met de fabrikant bleek het niet mogelijk de bankjes aan te passen, daarom vervangt MRDH alle bankjes in de bijna 1100 ov-haltes. Dat kost in totaal € 550.000 en wordt betaald uit de reclameopbrengsten van de reclamevlakken in de haltes. De herinrichting van alle bijna 1100 OV-haltes (abri, hekwerk (10km) haltepalen, prullenbak, bankje) heeft circa 10 miljoen euro gekost en is volledig bekostigd uit de reclameafdrachten van de reclamevlakken in de abri’s.

Op de dag dat de eerste haltebankjes vervangen worden, heeft er weer een kindje met zijn vinger vastgezeten in `het oude model`. Kijk voor foto`s en een video van dit incident op www.regio15.nl/nieuws/lijst-weergave/29-hulpverlening/27223-ze-zijn-nog-niet-allemaal-vervangen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 23 NOVEMBER 2017

 - CDA: Gemeente moet OV Stadsdeelkantoor Leyweg meer stimuleren - 1 reactie

 - FNV: Acties bij streekvervoer op komst


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 22 NOVEMBER 2017

 - AD: HTM-ers boos over uitstel cashloos betalen - 3 reacties

 - Groep de Mos wil latere trein vanaf Den Haag CS - 8 reacties

 - CNV: Werknemers en klanten busbedrijven dupe van nieuwe Europese regelsGelezen: 896 keer.