Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 21-9-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 7 juni 2017 om 13:57 uur. 

Wethouder nu echt aan de slag met rode knop OV-halte

DEN HAAG - Het CDA heeft vanochtend in een tweeminutendebat de wethouder op het matje geroepen over de onvindbaarheid van de rode knoppen voor blinden en slechtzienden bij OV-haltes. Wethouder De Bruijn belooft extra inspanningen.Blinden en slechtzienden kunnen de rode knop aan de DRIS-borden (de digitale borden waarop de vertrektijden van de trams worden aangegeven), die hen voorleest welke trams om welke tijd vertrekken, al vanaf dat ze in 2015 zijn geplaatst niet vinden. Dit komt omdat de blindengeleide markering op de haltes hen niet langs de knoppen leidt. CDA-raadslid Michel Rogier: ‘’We hebben dit meerdere malen aangekaart bij de gemeente, maar die wijst naar de HTM en de MRDH. De wethouder beloofde ons vanochtend gelukkig dat er één instantie regie zal gaan nemen over de kwaliteit van de OV-haltes in Den Haag. Zo wordt er niet steeds door de gemeente de HTM en de MRDH naar elkaar gewezen wanneer er weer iets fout is met de haltes. Zoals de onvindbare rode knop en de gevaarlijke bankjes.’’

Meer haltes en sneller
De HTM past naar aanleiding van eerdere vragen van het CDA in de komende jaren op een handjevol lijnen de blindengeleide markering aan zodat de rode knop vindbaar wordt. Rogier: ‘’Wij vroegen de wethouder dit sneller doen en bij alle haltes zodat alle rode knoppen straks vindbaar zijn voor diegene waarvoor ze bedoeld zijn. De wethouder zegde ons toe in overleg te gaan met de HTM en de MRDH om te kijken of een en ander sneller kan worden uitgevoerd.’’

Communicatie
Tot slot is al lange tijd onduidelijk waarvoor de rode knop dient. ‘’Blinden en slechtzienden in Den Haag weten nog steeds niet van het bestaan van de knop af. De wethouder belooft in gesprek te gaan met Voorall. Zodra de geleidenpaden, hopelijk snel, naar de rode knoppen leiden zal Voorall hun achterban inlichten,’’ aldus Rogier.

 Mail deze pagina HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 21 SEPTEMBER 2017

 - Mobiliteitsvisie Zoetermeer; onderzoek RandstadRail naar Leiden, Delft en Rotterdam - 3 reacties

 - Auto en tram 12 (3109) botsen op de Segbroeklaan

 - Huidige locatie plek voor nieuw compact busstation Leiden - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 20 SEPTEMBER 2017

 - Dit jaar OV-poortjes Den Haag Centraal gesloten - 1 reactie

 - Historische hondekop-trein rijdt tijdens openingsweekend Canon van Nederland in het Nederlands Openluchtmuseum - 4 reactiesGelezen: 629 keer.