Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 21-9-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 19 juni 2017 om 14:37 uur. 

SP en VVD in Zoetermeer werken samen voor nachtvervoer

ZOETERMEER - De raadsfracties van de SP en VVD werken samen om nachtvervoer tussen Zoetermeer en Leiden te realiseren. Waar de politieke partijen meestal lijnrecht tegenover elkaar staan, slaan ze nu de handen ineen voor een busverbinding naar Leiden.Zowel de liberalen als de socialisten vinden nachtvervoer belangrijk om Zoetermeer aantrekkelijk te maken voor jongeren.

“Ondanks de vele inspanningen om Zoetermeer bruisender te maken gaan er nog steeds veel jongeren in het weekend naar Den Haag of Leiden. Die jongeren moeten de mogelijkheid hebben om weer veilig naar huis te komen.” Aldus Ivan Beij, raadslid van de SP. VVD-commissielid Duco Mülder vult aan: “Jongeren zijn belangrijk voor de toekomst van de stad en we maken Zoetermeer dus graag aantrekkelijker voor hen. Bovendien wordt nachtvervoer ook gebruikt door mensen met onregelmatige werktijden. De nachtbus uit Den Haag zit elk uur vol, dus we moeten dit succes uitbreiden naar Leiden.”

In het voorjaarsdebat van de gemeenteraad dienen de partijen een motie in waarmee geld wordt vrijgemaakt om een nachtverbinding tussen Leiden en Zoetermeer te realiseren. Als de motie wordt aangenomen, wordt er een pilot van minimaal zes maanden gestart.

Mülder: “Op de lange termijn moet Zoetermeer ook vanuit Rotterdam ’s nachts bereikbaar zijn. Het is goed dat we op dit gebied met de SP kunnen samenwerken.” Beij is het daarmee eens: “Ook moeten we kijken of we de RandstadRail tot later kunnen laten rijden. We werken graag samen met de VVD om dat te realiseren.”

 Mail deze pagina HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 21 SEPTEMBER 2017

 - Mobiliteitsvisie Zoetermeer; onderzoek RandstadRail naar Leiden, Delft en Rotterdam - 3 reacties

 - Auto en tram 12 (3109) botsen op de Segbroeklaan

 - Huidige locatie plek voor nieuw compact busstation Leiden - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 20 SEPTEMBER 2017

 - Dit jaar OV-poortjes Den Haag Centraal gesloten - 1 reactie

 - Historische hondekop-trein rijdt tijdens openingsweekend Canon van Nederland in het Nederlands Openluchtmuseum - 4 reactiesGelezen: 534 keer.