Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-11-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 10 juli 2017 om 13:34 uur. 

Bleizo naast OV-vervoersknooppunt ook belangrijk drinkwaterknooppunt

DEN HAAG - Dunea heeft een beroepsprocedure tegen gemeenten Lansingerland en Zoetermeer gewonnen.Deze gemeenten hebben in de besluitvorming rondom de vervoersknoop Bleizo onvoldoende rekening gehouden met de financiële belangen van Dunea, zo stelt de Raad van State. RvS geeft de gemeenten de kans dit te herstellen.

Lansingerland en Zoetermeer hebben opdracht gekregen een nieuw besluit rondom Bleizo te nemen waarin ook de belangen van Dunea worden meegewogen. De gemeenten hebben hiervoor 12 weken de tijd gekregen.

Een mooi resultaat, vindt Dunea directeur Wim Drossaert: “We gaan er vanuit dat Dunea nu niet langer de volledige kosten moet betalen en dat dit soort situaties in de toekomst niet meer voorkomen. Wij zien de uitspraak van RvS als een belangrijk signaal naar alle gemeenten in ons leveringsgebied dat zij de belangen van Dunea serieus moeten meewegen in toekomstige besluitvorming. Wij wachten in spanning de tegemoetkoming van de gemeenten af!”

Achtergrond informatie
Bleizo bouwt een OV-vervoersknooppunt bovenop een rivierwaterleiding van Dunea. De impact voor Dunea was enorm. Bleizo is namelijk naast een vervoersknooppunt ook een belangrijk drinkwaterknooppunt. Om het vervoersknooppunt te kunnen realiseren, moest Dunea haar twee grote slagaders (BergAmbachtLeidingen, ook wel BAL 1 en BAL 2 genoemd) verleggen. De twee leidingen vervoeren het rivierwater naar de duinen die het vervolgens zuiveren, waarna 1,3 miljoen mensen kunnen genieten van ons kraakheldere duinwater.

Ook waren tijdens de werkzaamheden extra maatregelen nodig om de leveringszekerheid van drinkwater te garanderen en schade aan de duinen te beperken. De kosten lopen in de miljoenen. Deze kosten zouden volledig voor rekening van de drinkwaterklant komen. Immers, alle kosten die Dunea als non-profit bedrijf maakt, moeten in het kader van de Waterwet worden doorbelast aan de klant. Dunea wil voorkomen dat de drinkwaterklant zo meebetaalt aan het realiseren van een OV-vervoersknooppunt. Sinds juni 2016 loopt er een juridische procedure over de kosten van de reconstructie van Dunea.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 23 NOVEMBER 2017

 - CDA: Gemeente moet OV Stadsdeelkantoor Leyweg meer stimuleren - 1 reactie

 - FNV: Acties bij streekvervoer op komst


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 22 NOVEMBER 2017

 - AD: HTM-ers boos over uitstel cashloos betalen - 3 reacties

 - Groep de Mos wil latere trein vanaf Den Haag CS - 8 reacties

 - CNV: Werknemers en klanten busbedrijven dupe van nieuwe Europese regelsGelezen: 1250 keer.