Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt regelmatig bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
1138
 Mail deze pagina      Renate Kortekaas | 31-7-2017
Mijn oma Kortekaas woonde op 611.. tussen de hoek van de groenteboer en haar woonde mijn oom ook een Kortekaas..In het begin een beetje heb ik gelezen dat bij Kortekaas naar de tv programma voor kinderen werd gekeken dat was bij ons.
Ik ben niet van geboorte een Kortekaas maar mijn moeder is toen nog tijdens de oorlog met Kortekaas getrouwd ikzelf was zo klein dat ik niet eens kon praten later na de oorlog zijn we naar de paralelweg verhuisd bij de tuintjes hoek koninginnestraat ..iemand had het over de dochter van Ansink de melkboer ..die heette Yvonne was mijn vriendin in school ben op de lagere school in de Naaldwijksestraat geweest en later op de hoefkade tussen de poeldijkse en Naaldwijksestraat in.

Martin van Blijswijk | 13-4-2017
Beste John Bruce,
Sorrie dat ik de nationaliteit van je ouders door elkaar haalde.
Wij hadden klasgenoten w.o. Wagenaar, zijn vader werkte bij de Bramdweer in de Prinsestraat.
En overige klasgenoten: Theo Nyhoff, Joop Groos en Ben van Helden, laatste woonde in de Van Massemstraatmof Koninginnestraat.
Zou wel eens contact met hen willen hebben.
En Jan Scharroo werkte vele jaren als intern rechercheur bij groot warenhuis.

John Bruce | 9-11-2016
Leuke reacties uit de goeie ouwe tijd. Martin van Rijswijk noemde mij in zijn stukje. Als rectificatie heb ik een Engelse vader en Hollandse moeder. Wij woonden op de Hoefkade op de hoek van de Poeldijksestraat. Ik zat met mijn broer en zus op de Weeshuisschool in de klas met Martin, Jan Scharoo, Toontje Deene en Henk Lucassen.

M.kusters | 24-9-2016
M nab:bedoelt u nic en mijntje kusters?

ineke luik .. | 23-4-2016
ben jij die martin die een ongeluk in de koningstraat heeft gehad ???..als dat zo is dan hebben wij in de zelfde klas gezeten ....ik zat ook op de weeshuisschool ...ik was ook de gene ..die altijd scheel naar je zat te kijken als je weer voor de klas moest staan ...en dan hoorde ik de hele dag ....schele !!!!! haha....en henny lucassen.....die moet je dan ook kennen ...dat was mijn vriendin...ik bleef daar vaak slapen .... nou ik hoop hier nog wat van te horen

Leo | 29-4-2015
@ Henny BERKHUIJSEN. Leuk om te lezen over de limonade en het bedrijf van jouw vader.
Heb nog, volgens mij vanaf het internet, enkele foto`s van een kratje en een etiket. Was overigens: lekkere limonade

Robert Swankhuizen | 28-4-2015
Ik ben opzoek naar Carla, zij woonde in de jaren 60 in de Koningstraat, stuk tussen Hoefkade Parallelweg. Ze was de oppas bij mn moeder Louise in de Kapsalon op de hoefkade 73 schuin tgenover de Poeldijksestraat. Denk dat ze van ca. 1945 is.
R.j.swankhuizen@snelnet.net

henny Berkhuijsen | 1-4-2015
Oudste zoon van BERKHUIJSEN koningstraat68.
Ben er in 1939 geboren en in 1966 getrouwd en verhuisd naar ridderkerk.nu woon ik in zwijndrecht.
Vele uren achter het vulmachine gestaan en literflessen en kwartliter flessen gevuld. Mijn vader was de laatste kleine fabrikant, die is gestopt met limonade produceren. Hij is begin 1970 verhuisd naar het groene wegje en heeft daar tot zijn 70 jaar nog een slijterij gehad en grossierde nog in bier en frisdranken.
Zelf heb ik een HBO opleiding gedaan en ben in de aannemerij beland.
Van de acht kinderen ( 4 jongens en 4 meisjes) leven er nog zes.
Loek en hans zijn vroeg gestorven in 2004 op 59 en 60 jaar.

Martin van Blijswijk | 8-3-2015
tegenover ons gezin woonden de Familie Deenen, vader Toon was tramconducteur, op lijn 10 zoon Toontje zat bij mij in de klas, evenals vader Lucassen, gescheiden man, was buschauffeur, zijn zoon Jopie zat ook bij mij in de klas op de Weeshuisschool, op de Parallelweg (de Prelluhweg) om de hoek van de Koningstraat was idd een badhuis, voor een kwartje ging ik af en toe samen met vriendje Bertus douchen, gein maken, op de deur was een klok, dan zag de badhuisman dat de tijd om was, en klopte hij op de deur. Tussen Kerst en Oud en Nieuw " kerstbomenjacht". Naast ons woonde ook een moeder en zoon Peter Schwartz, hij bezocht internaat Groenensteyn , sympathieke buurjongen.
Ik las het bericht van Ali Kosterman, buren van ons, haar vader stond met een fruitkar bij Madurodam. Tegenover ons fam. Van der Heijden, een blikslager, maakte ook een scheepsmodel voor Madurodam, zijn zoon Wim van der Heijden was ook een straatvriendje.
Dochter Van kruidenier Ansink, was mooie dochter en was balletdanseres en model.
Bij mevrouw Kortekaas mochten veel kinderen woensdagmiddag met de schoenen uit op een kleed naar de kinder tv uitzendingen kijken. Tante Hannie, programma: Morgen gebeurt het, met professor Plano (ton Lensink) en Peter, en programma Dappere Dodo en Opa Buiswater.
Ik kan mij herinneren als kleinkind, dateer een meisje onder de oude Tram kwam, garagehouder Huybers heeft met krikken de tram schuin omhoog gekrikt en het meisje onder de tram weggehaald. De politie maakte procesverbaal op, hij mocht dat niet doen! Meisje kwam met schrik vrij en schrammen. Onbegrijpelijk door de Koningstraat reden twee trammen heen en weer en aan weerskanten auto`s geparkeerd. Gevaarlijk!

Martin van Blijswijk | 8-3-2015
ik woonde met mijn ouders in de Koningstraat, ik dacht op nummer 463, twee vrienden waren Jan Scharroo en Bertus Kuyt. Ik had een klasgenoot Benny van Helden, hij woonde of in de Koninginnestraat of de Van Bassemstraat, zijn ouders werkten in Delft.
Mijn ouders waren bevriend met de familie Boot, een gezin met veel kinderen. Ik bezocht de Weeshuisschool in de Koningstraat met klasgenoten ben van Helden ,Theo Nijhoff, Joop
Groos, Wim Warnaar (vader Brandweerman) John Bruce, Engelse moeder en NL.vader.
Ik ging naar de Buskenhuet Mulo in Spoorwijk. Toen ik 13 was verhuisden mijn ouders naar Maassluis, mijn vader werkte bij het Rijks Loodswezen. Dat was enorm wennen van Den Haag naar Maassluis, raakte mijn vrienden kwijt. Maar kreeg op de Marnix Mulo weer nieuwe klasgenoten o.a. Arie van Esch en vrienden bij het Zeekadettenkorps. Op de Mulo was ik weg van Corrie Prinsen in 2012 is zij helaas overleden. De Koningstraat was een gezellige volksbuurt in De Schilderswijk, met veel,hardwerkende bewoners. Winkels: kruidenier Ansink, bandenhandel Roel Zandbergen, huishoudelijke apparaten Roos, Garage Huybers. Om de hoek op de Hoefkade Jamin en een snoepwinkeltje.

tinie van der ree | 23-12-2014
leuk de photo, ik heb daar gewerkt in een bakkery (het wapen van zeeland ),later heb ik in de schoenenzaak gewerkt kloosterman ,later ben ik met de groentenboer(koningstrra.kemperstraat) getrouwd .
onze dochter is geboren in de boekhorst straat ,onze zoon in Australia ,we wonen nu al 42 jaar in Sydney arstralia ,,,,,tinie

A. Nab | 20-3-2014
Voor T. Matla : -- Ik woonde op 202 van 1945 tot 1962 - Ik kende de Van Meerendonks goed. Leuk om al de reakties te lezen -- Ook veel herinneringen aan buren - Ansink - Huiberts - Zandbergen - Kusters - Lukas - Wildschut - Groenewegen - enz.

jan heppener | 20-3-2014
beste kees wallaard dit klopt helemaal wim was mijn oudste broer hij werkte inderdaad bij pare daar werkte ook de zusjes lemckerd ook uit de van bassenstraat hij is op weg naar zijn werk aangereden door een HTM bus dat was voor het badhuis waar freek werkte gr jan heppener

Kees wallaard | 18-3-2014
Ik heb zelf van 1946 tot 1954 in de koningstraat 160 gewoond deze foto is gemaakt koningstraat hoek paralelweg ik ben daar nog bevriend geweest met wim heppener die woonde in de van bassemstraat we gingen elke morgen met zijn tweetjes naar Pare bruidsuiker fabriek om te werken toen is mijn vriend helaas verongelukt op de hoek paralelweg koningstraat 17 jaar oud was hij.

T.Matla | 5-3-2014
De groenteboer op de hoek Paralelweg Koningstraat was Van Meerendonk
Mijn Opa en Oma. Hebben daar jaren de zaak gehad. zijn naderhand op nr.200 gaan wonen t.o. Ansink.
Ik heb zelf jaren gewoond op nr. 60 tegenover de ijssalon en schuin boven een cafe

cor rosmalen | 5-3-2014
ben in de Koningstraat geboren nr 38 naast de ijssalon en boven de slager ben na 4jaar naar de overkant verhuist tot mijn 24 jaar dat huis staat er nog steeds zo beetje het enige stuk wat er van de koningstraat over is
toen was daar apotheek mendel naast de poort van de school
Ook landman WAS DAAR EEN DIERENZAAK
onder de galerij In de oorlogsjaren was de school en het weeshuis bezet.
voorbij de WATERLOOSTRAAT WAS EEN KRUIDENNIER EN DE MELKWINKEL VAN ODENKIRSCHEN IN DE WATERLOOSTRAAT ZELF EEN WATER EN VUUR WINKELTJE OM EMMERS WARM WATER TE HALEN VOOR DE WAS EN DE WASTEIL

renate kortekaas | 10-2-2014
Precies voor aan naast de groenten boer woonde mijn oma op 611 koningstraat
en inderdaad was daar een badhuis en op de hoek van de koninginnestraat woonde bloemen Berha en op de andere hoek boven lag een zieke vrouw achter het raam daar zwaaiden iedere tramchauffeur naar

J.M. v.d.Pad | 15-1-2014
Dit is inderdaad lijn 10. Ook de `oude`modellen reden door de Koningstraat ook lijn 10! Ik heb in de Koningstraat op school gezeten, de zgn. Weeshuisschool.
(van 1947 tot 1953). Oorspronkelijk was die school verbonden aan het Burgerweeshuis aan de Hooftstkade. Het was een Ned. Hervormde school. Deze school stond naast de Apotheek Mendel in de Koningstraat.

rosema | 18-6-2012
deze foto is inderdaad de koningstraat geen twijfel mogenlijk,ik weet het zeker omdat rechts van de foto is hoek paralelleweg en daar woonde fam wit en de ingang van de woning was paralelleweg en daarnaast was het badhuis.

Rijk Richard Groenst | 2-1-2012
ik woonde in de koningstraat op 151 in het poortje tussen de kemperstraat en de waterloostraat .toe was ik 15 jaar inmiddels 64 ja ja
later werkte ik als 15 jarige bij Roel zandbergen pracht tijd toen noemde ze me Rijk- ben ik niet grapje maar gezond later ben ik ga wonen op no 168
met me vriendin wat nu al 41 jaar mijn vrouw is ,mijn compliment aan de TRAM bestuurders als ik een wiel aan het monteren was dan reden ze rustig voorbij .en de Melkboer ANSINK zat naast Roel Zandbergen .Fam Zandbergen
waren liefde volle mensen

heppen1@kabelfoon.nl | 20-9-2011
Roel zandbergen zat inderdaad in de koningstraat ik heb daar menig bandje op laten snijden, en even verder naar de paralelweg zat ansink de melkboer kwam altijd met zijn karretje langs de deur, in de tuin van de melkboer zat altijd een bandje te oevenen volgens mij zat Rob Wilschut ook in dat bandje maar dat weet ik niet helemaal zeker

LEO | 12-9-2011
In een keer goed !!!!!!!!!!!!!!!!!1
Mijn familie liet daar ook hun banden opsnijden. Achteraf levensgevaarlijk, maar die brikjes reden ook niet zo snel

John van den Berg | 12-9-2011
Konningstraat Ik weet het weer Roel Zandvliet Banden.

John van den Berg | 12-9-2011
De koningstraat daar zat een banden zaak de naam ben ik vergeten maar weet wel dat de eigenaar een voetballer was van Laakkwartier .Als we vlak na de oorlog een auto hadden met gladde banden lieten we daar een nieuw loopvlak in snijden.Dan kon je weer een tijdje rijden zonder een bon aan je broek te krijgen. Ze moesten natuurlijk niet te veel af gesleten zijn.

ALI KOSTER | 26-2-2011
JA HOOR het IS LIJN 10 EN WIJ NOEMDE HEM DE MOORDENAAR WANT JE HOORDE HEM NIET AANKOMEN EN DE (OUDE TRAM) hoorde je wel en die stopte ook voor ons als wij ,kinderen aan het runnen waren .
I k heb van 1950 tot 1961 in die straat nr 126 en 659 met veel plezier gewoond.
En daarna 4 jaar op de parallelweg nr 62 huisje met een tuintje en daar reed lijn 11 en dat was toen nog de (oude tram)

Wim van Dijk | 13-1-2011
deze foto klopt op de hoek van de koning straat was een groenteboer
ik zelf woonde in de Koninginnestraat 74

john van der Lely | 23-12-2010
dit is echt wel de Koningstraat hoek Paralelweg om de hoek zat het badhuis.

Freek Wildschut | 31-7-2010

Ik heb 30 jaar in de koningstraat gewoond en de tram die daar door de straat reed was lijn 10,maar bij omleidingen kwamen ook andere lijnen door de konngstraat.

jan heppener | 29-7-2010
met welke heppener heb jij gelopen jose met wim jaap karel jan of henk

jose | 25-6-2010
heb trouwens als 11-jarig meisje nog ""gelopen"" met een heppener

jose | 25-6-2010
zeker de koningstraat/paralelweg. helemaal rechts was inderdaad het badhuis

jan heppener | 14-2-2010
dit is op zeker koningstraat paralelweg rechts om de hoek had je het badhuis

Hendrik | 14-1-2010
inderdaad vlaggetjes te zien. wat is het veranderd!

Robert55 | 31-10-2009
De vlaggetjes zijn er echt . Als je de foto in je browser kan vergroten zijn ze te zien. Het lijnnummer zou 8 kunnen zijn. Zou de wagen via Frankenslag en dan lijn 10 gerden zijn?

Ik ken de omleidingen alleen van na 1966. Toen was standaard een pendel tussen HS en Turfmarkt [zowel 8 als 9]. Lijn 3 reed toen het eindpunt nog Staatsspoor was dacht ik tot Kerkplein, na 1966 via Jan Hendrikstraat - Grote Marktstraat. Buitenhof - Hofweg werd pas veel later toegelaten.


Adje | 31-10-2009
Bij vergroting van de foto zie ik vlaggetjes, maar ik zie wel vaker sterretjes.

tiktak | 31-10-2009
Ik kan geen vlaggetjes waarnemen op de tram (kan aan ogen liggen), dus is deze foto wel op Prinssesdag gemaakt.
Misschien op een doordeweekse dag omgeleid wegens een één of andere blokkade van het spoor.

Coos | 31-10-2009
Het Buitenhof als omleiding voor trams op Prinsjesdag is heel onwaarschijnlijk, omdat dit toen (en nu nog) in gebruik was/is als 'overloop' van de rijtoer, omdat je moeilijk de hele stoet op het Binnenhof kunt parkeren. Dat de Gouden Koets altijd achterom binnen komt op het Binnenhof komt doordat de kroon op de Gouden Koets te hoog zit voor de poort naar het Buitenhof. (ben even de naam kwijt).

aldo markus | 25-10-2009
Dit betreft inderdaad een omgeleide lijn 8 op een Prinsjesdag in de jaren '60. Mogelijk heeft deze wagen vanaf HS gereden tot het Buitenhof en is toen door de Jan Hendrikstraat naar de Boekhorststraat en Koningstraat gereden. Een paar jaar geleden hebben we n.a.v. deze foto in het Forum een hele discussie gehad. Toen bleek, dat de Gouden Koets onder koningin Juliana vanaf paleis Lange Voorhout vertrok.

wil leebeek | 25-10-2009
Jammer dat de foto niet scherper is.
De Boekhorststraat/Koningstraat werd ook wel eens als een omleidingsroute
gebruikt
M.i. is dit een wagen van lijn 8 of 9 uit de periode 1959 t/m 1961 i.v.m. de
Samson reclame.
In de richtingfilm lees ik Holl.Spoorr.

Rien Solcer | 24-10-2009
Dit is absoluut zeker de Koningstraat hoek Parallelweg, Hobbemastraat ziet er heel anders uit, en dan moet je de Van Ravensteinstraat zien!

Rienk Mebius | 24-10-2009
Koningstraat, weet U dat wel zeker? Lijn 6 reed daar in ieder geval niet. Naar mijn idee is dit lijn 6 op pad naar Mariahoeve, op het moment dat hij uit de Hobbemastraat komt en zich op het Om en bij begeeft. De bocht is al ruimer gemaakt.


Er zijn op dit moment 19 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!