Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 21-2-2018, 14:51 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      AmsterdamscheVeerkade-vnf-Spui-1906
 Mail deze pagina      John van den Berg | 6-10-2011
coos@die hopen paarden afval was voor veel vogeltjes een voedingsbron er zat nl veel haver in wat niet zo makkelijk verteerde ook de zwerf honden hadden daar door een warme maaltijd .Ook was het soms een redder in de nood voor automobilisten met een lekke radiateur. daar is later de Holts pil van gekomen en werd ook voor mest gebruikt.En als minutie bij onderlinge vechtpartijtjes.Ieder nadeel heeft een voordeel is een gezegde van een voetbal deskundige .

Gerard van Tuyn | 25-8-2010
Scherpzinne opmerkingen van Coos. Zeker de laatste, wat wij ons nu niet meer kunnen voorstellen op een warme zomerse dag.

coos | 28-3-2010
Het groepje van 4 (midden onder) staat bij de haltepaal kennelijk op de tram te wachten. De bomen hebben alle een hekje tegen schade (vooral door honden). Op de staatkeien is overal 'paardenafval' te zien, wat we tegenwoordig nergens meer zien, en het rook ook nog..............

FransW | 9-12-2009
In de beginjaren van lijn 1 waren de richtingborden op de motorwagens voorzien van een bruingele kleur (oker). Later werd deze kleur pas vervangen door een meer heldergele kleur, dat dezelfde kleur was als het geel dat gebruikt werd voor de lijnen 6 (geel/wit) en 7 (blauw/geel) en 10 (rood/geel).

dAb | 8-12-2009
En ik nog denken dat Geel een even lichte kleur is vergeleken met het *verlichte* geel-room-witte van Lijn 6 ofzo ... D.A. Borgdorff

FransW | 7-12-2009
En voor diegenen die denken dat er in de verte ook een tram aankomt, die moet ik teleurstellen. Ik heb de kaart ingescand en uitvergroot maar het blijkt geen donkerkleurige tweeramer (serie 1-20) te zijn maar een paard en wagen.

FransW | 7-12-2009
Dit betreft geen opname van motorwagen 34 maar van motorwagen 32, rijdend op lijn 1 (Hollandsche Spoor - Plein - Bankaplein). De route van deze lijn, in dienst gesteld op 24-11-1905, was als volgt: Stationsplein - Jan Blankenstraat - Hoefkade (terug: Stationsweg) - Stationsweg - Huygensplein -Stationsweg - Wagenbrug - Derde Wagenstraat - Amsterdamsche Veerkade (terug: Gedempte Gracht - Tweede Wagenstraat) - Spui - Lange Poten - Plein - Lange Houtstraat (terug: Tournooiveld - Korte Vijverberg) - Lange Voorhout - Vos in Tuinstraat - Denneweg - Mauritsbrug - Frederikstraat - Javastraat - Nassauplein - Bankastraat - Bankaplein.

Op de niet ingekleurde-versie die ik van deze kaart heb is duidelijk het lijncijfer 1 te herkennen en het donkere (okergele) richtingbord. Lijn 6 is dit beslist niet, want die heeft een richtingbord waarvan de kleuren geel/wit (verticale lijn verdeeld en twee kleuren) zijn.

D.A. Borgdorff | 7-12-2009
Hier wordt slechts enkelspoor gereden door Lijn 6 uit de Parallelweg via Vaillantlaan - Hobbemastraat - Om en Bij - Hoge Zand / Herder(inne)staat, en -- ook enkelspoor vanaf het Spui -- terug via de Gedempte Gracht en Burgwal. Deze HTM wagen 34 rijdt vanaf de Paviljoens-Gracht als het ware tegen de *verkeersstroom* in, dus spookrijdend ... in beide ? Veerkaden, naar dit Spui. Mogelijk kan het ook nog een wagen van Lijn 1 zijn, vertrokken bij het Sation HS uit de Stationsweg via de Wagenstraat die op het Amsterdamse deel van deze Veerkade richting Spui rijdt. dAb

Mart | 7-12-2009
Super dit om te zien, vraag me af waar al die auto's toen der tijd waren

coos | 20-11-2009
leuk om te zien hoe de tram (op lijn 1?) op de Amsterdamsche Veerkade enkelsporig links van het middenpad naar het Spui reed tot mei 1926.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >
                                  

Type de 4 cijfers over    2525


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>