Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt regelmatig bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
Boekhorststraat
 Mail deze pagina      Rene de Pater | 15-12-2017
Mijn opa (Kool) had in de jaren 50 en 60 in deze straat een bakkerij. Ik weet niet op welk nummer. Mijn moeder hielp op zaterdag mee in de winkel en ik mocht dan als jochie van 5-6 jaar met m`n neefjes zakjes koekkruimels maken en verkopen. Het zijn de enige herinneringen die ik aan deze straat heb. Misschien is er hier iemand die iets meer over deze bakkerij kan vertellen.

Georg Bodmann | 22-4-2017
Sorry vergiste me , was niet hoek Katerstraat , maar Hamerstraat als ik het goed heb !

Georg Bodmann | 21-3-2017
Inderdaad ! Jammer dat er heel veel veranderd is in onze mooie stad !!

Georg Bodmann | 15-3-2017
Nog ff een verhaaltje , later was er een schoenenwinkel gekomen in de Boekhorststr. (NELSON , als ik het goed heb) en daar haalde we wel eens schoenen. , en als je dan uit de winkel kwam.moest uitkijken dat je niet onder lijn 10 liep met die nogal smalle stoep !! Gr.

Georg Bodmann | 8-3-2017
Rectificatie , woonde

Georg Bodmann | 8-3-2017
Tante Annie van ons (zus van mijn Vader)wonder in de jaren 50 ook in de Boekhorststr. , hoek Katerstr. , recht t/o Katjang en vlakbij de Gunst (Heren Mode winkel ? in de Boekhorststr. herinner ik me nog 3 Bioscopen Thalia , Roxy en Hollywood ! En Ome Koos Bodmann stond met bloemen op de Hoefkade (bij de Delpratwoningen)

Gerrit Koster | 10-1-2017
@Franka, die sigarenwinkel was op 101a. Mijn vader startte met een sigarenwinkel op nr. 48 en is in de oorlog naar de overkant op nummer 101a begonnen. Bedankt voor het compliment van het vele mooie hout in de winkel, ik heb mijn vader daar in de jaren 50 veel mee geholpen. Mijn vader heeft in de jaren 60 de winkel verkocht aan de familie Keeman. Het is leuk als je nu met Streetview de Boekhorststraat bekijkt, dan zie je de sigarenwinkel en het Bandenpaleis als enige winkels na 75 jaar nog steeds hun oorspronkelijke nering hebben. Wel een complimentje waard.

Ferry Lochmans | 18-10-2016
Hi Sven van Bekkum, het klopt in de Kempstraat was ook een Katjang, met het snoepwinkel gedeelte viel het wel mee hoor. Er stond een rek vijftig bij vijftig centimeter met vier etages snoep. Maar wel met een grote doos van dezelfde omvang met witte brokken borsthoning.
Later verdween het snoepgoed en werd de helft van de winkel afgeschot met een gordijn waarachter een grote stoel voor de mensen voor pedicure behandelingen.
Ik bewaar wel leuke herinneringen aan die winkel, al was het alleen dat het in een tijd was waar ik nog heel onbezorgd door het leven stapte. Groetjes Ferry Lochmans

Sven van Bekkum | 18-10-2016
Wat leuk dat ik deze pagina even zie. De Katjang was van mijn Oma en later van mijn vader. Helaas in de 70er jaren gesloten. Inderdaad in de Boekhorststraat 113, de Schoolstraat 7, Kempstraat 111 en Prinsestraat 130 en meer vestigingen in Rotterdam en Bergen op Zoom. Kempstraat zit overigens niet in mijn herinnering. De winkel was een combi tussen indische toko en snoepwinkel. Borstplaat heb ik ook gemaakt toen ik een jaar of 7/8 was. Dus wie weet voor degenen die het hebben gegeten was ik het die het voor je gemaakt heeft. De Katjang maakte ook een heerlijke instant pindasaus die landelijk verkocht werd. Ik probeer die nou weer te maken, maar et recept van mijn vader was niet geheel duidelijk wat betreft hoeveelheden pinda`s en ketjap. Er stond bv "de blauwe emmer vol met pinda`s" maar niet in kilo`s en die emmer heb ik natuurlijk niet meer. Als je mijn speurtocht wil volgen naar die pindasaus dan kan je kijken op mijn facebookpagina Toko Katjang https://www.facebook.com/TokoKatjang/

Piet Sjerp | 27-4-2016
Alle herinneringen komen weer terug uit die jaren. Van 1946 tot mijn militaire diensttijd in 1958 heb ik op de Korte Beestenmarkt 7 gewoond. Vaak ging ik met mijn vrienden naar de bioscoop in de Boekhorststraat en na afloop een patatje halen bij het Limburgs Patatfriethuis en met een kwartje in de Jukebox drie plaatjes draaien. Naast de bioscoop had je een bromfietsonderdelen zaak waar je spullen kocht om je Puch op te voeren.
Ook werd er in het weekend vaak gevochten met Westlanders die met de WSM bus kwamen om in Den Haag te gaan stappen.
Een geweldige tijd heb ik daar doorgemaakt.

A.W. Adam Boekholt | 22-10-2014
Die goede maar ook slechte oude tijd in 1957 / 59 mijn vader had er een café Club 13 ik was toen 8 jaar en kwam veel met mijn fiets vanuit de Joubertstraat naar het café kreeg er van de klanten een balletje gehakt- pinda`s enz. Met de kerst hingen de kerstbomen onderste boven aan het plafond kan ik me herinneren. Ook de hobby winkel kan ik me herinneren ik heb daar nog een blauwe maandag gewerkt. Thalia, Roxy en Hollywood zijn mij natuurlijk ook bekend.

Amiabel | 21-10-2014
Heb op nummer 14a gewoond in Hamerstraat weet nog goed van
kruidenier Brouwer kocht er altijd duimdrop en zwart/wit poeder als ik
naar school op de Zuidwal ging.
Zie ook veel bekende namen

Rita Heidt | 9-8-2014
Inmiddels weet ik dat het boetiekje aan de linkerzijde " Carnaby" heette.
Wie kent of weet er iets over John Kuipers die daar destijds werkte.
Zie mijn berichtje op 20-2-2012 en 12-9-2012

john van der lely | 23-5-2014
even een reactie op de koning van de Boekhorststraat dat was Jan de Puist.Hij viel alleen maar meiden lastig.

Robbert Boers | 9-5-2014
Inderdaad Petra Veldhuis,de man met de bril voor de deur van de dump winkel was mijn vader Piet Boers .Hij "stoepiérde"dat wil zeggen hij sprak mensen aan die in de etalage keken en probeerde zo de klant in de winkel te krijgen en als resultaat ze iets te verkopen, dat was te doen gebruikelijk bij de winkels in de Boekhorststraat. Schónberg was daar heel goed in. Bij je zusters heb ik geen beeld meer .Na de viswinkel kwam de kaascentrale van Freek Verwey in het pand met de grote kisten met eieren bij de deur. Zijn mopje was, EEN ONS KAAS ,DIKKE PLAKKEN ,HOOG OPGESTAPELD.

HansR | 28-4-2014
Hier kocht mijn tante vis (wijting) voor de poes Lola.
De wijting werd gekookt, dat stonk de keuken uit maar de poes genoot van haar maaltje.

webmaster | 27-4-2014
Vishandel J. Veldhuis Boekhorststraat 6 klik op de foto voor een groter exemplaar

Mike | 25-4-2014
 quote:
Petra Veldhuis | 25-4-2014
Ik heb nog een foto van de viswinkel die ik graag op dit blog wilt zetten, maar het is me nog niet gelukt. Weet iemand hoe dat moet?


Dit kan alleen via de webmaster `Wim van Es` van deze website. Helemaal boven aan deze website staat schuin rechts : Contact/email

petra Veldhuis | 25-4-2014
Sorry Robbert, dit bericht is voor jou en niet voor Piet Boers.....

Petra Veldhuis | 25-4-2014
Ha, wat leuk deze reactie, Piet Boers. Teun en Anton Deijl zijn neven van mij.
Volgens mij woonden ze eigenlijk in Scheveningen en kwamen ze veel in de Boekhorststraat, maar het is ook mogelijk dat ze een tijdje boven de viswinkel hebben gewoond, omdat hun moeder Janke Veldhuis in de winkel werkte.
Zelf herinner ik me je niet, maar misschien ken je mijn zussen Riek en Anneke Veldhuis nog die ouder waren?
De broekenwinkel van Piet Boers herinner ik me als kleuter nog heel goed. Voor de ingang van de winkel stond altijd een man in pak met een bril op. Was dat soms jouw vader?
Ik heb nog een foto van de viswinkel die ik graag op dit blog wilt zetten, maar het is me nog niet gelukt. Weet iemand hoe dat moet?

robbert boers | 21-4-2014
Petra Veldhuis woonde op nummer 6 dan was ik je buurjongen geboren 1939 op nummer 5 waar mijn vader als oud buschauffeur een café had en later een dump en spijkerbroeken zaak.[zie Piet Boers] Ik speelde met Teun en Anton Veldhuis in de poort naast Teepe.
Andere namen uit jouw omgeving no.4 Katan later Schönberg no.8 Pijpers no.10 Sarphatie no.12 Venbroek

jan heppener | 7-4-2014
oke het ging over boekhorststraat sorry voor de verwarring was niet de bedoelling

HansR | 4-4-2014
@ Jan Heppener
svp geen verwarring zaaien.
Het betreft hier de Boekhorststraat waar Pijpers een sigarenzaak had.
Ik moest voor mijn Oom Piet Boon regelmatig zijn tabak aanvullen wat meestal een pakje Golden Fiction. een lichte zilvermerk shag met Rizzla vloeitjes en soms een vulling voor zijn Poppel gasaansteker.
Toen ik nauwelijks 14 was begon ik voor mijzelf een pakje Drum halfzware te kopen.
Pijpers zat vlak naast de kaasboer aan het begin van de straat gezien vanaf de Prinsegracht.
In de kaaswinkel stonden enorme kisten met verse eieren in elk gewenst formaat uitgestald.
Ik ruik nu nog de heerlijke kaaslucht..mmmmmmmmmmmmmmmmm

jan heppener | 4-4-2014
volgens was pijpers een belegde broodjes zaak op de hoefkade recht tegenover de delpratwoningen

HansR | 4-4-2014
@Petra Veldhuis
Pijpers had een sigarenzaak. Hier vlak onder zie je daar een bericht over.

Petra Veldhuis | 3-4-2014
Ik heb als vijfjarige kleuter in de Boekhorststraat op nr. 6 gewoond. Mijn grootouders hadden hebben daar vanaf 1944 een viswinkel gehad. In 1953 namen mijn ouders de winkel over, maar helaas liep de zaak niet zo lekker en we verhuisden na 1 jaar al naar de bomenbuurt.
Mijn vraag is: heeft iemand nog herinneringen aan deze viszaak van Veldhuis? Ook de naam Pijpers komt mij bekend voor. Weet iemand op welk nr. hij woonde en wat voor soort winkel had hij ?

haagsegeer | 22-3-2014
o o den haag tranen in me ogen

peter pronk | 10-3-2014
Lijn 10
Lijn 10, een PCC-car van de HTM reed niet alleen door onze straat, maar liep ook als een rode draad door ons leven. Het eindpunt of, zoals je wilt, het beginpunt, het is maar hoe je het bekijkt, was op de Trekweg. Op de grens met Rijswijk. Van daar uit ging hij door de Stuwstraat en stopte op het Cromvlietplein. Daar stapten wij meestal in. De rit ging langs ons huis in de Draaistraat en bij ‘De Gruyter’ ging hij rechtsaf de Rijswijkseweg op.
De Rijswijkseweg was toen de drukste weg van Nederland en de Laakbrug, was denk ik een van de gevaarlijkste knelpunten. Er gebeurden daar veel ongelukken. De brug was berucht en ook onze hoofdmeester van de lagere school, de heer Van Loon, is daar met zijn motor verongelukt.

De rails vervolgde zijn weg, om bij de Hofwijckstraat linksaf te buigen, richting Stationsplein. Voor het fraaie Hollandse spoorstation hield hij natuurlijk halt, om hierna zijn weg te vervolgen over de Parallelweg. Links de spoorrails, rechts de hoerenbuurt. “Onze” tram hield lijn 11 even gezelschap tot de Koningstraat. Daar ging hij rechtsaf en kruiste de Hoefkade. De Boekhorststraat was nu aan de beurt.

De Boekhorststraat stond niet echt goed bekend. Bij de jaarwisselingen waren er altijd wel wat schermutselingen met de politie. De drie aanwezige bioscopen, “Hollywood”, “Roxy” en “ Thalia” zorgden voor onze spanning en sensatie. Elke week, in mijn herinneringen dan, ging ik naar een gangster- of cowboyfilm kijken. In die gangsterfilms speelde meestal een zekere Eddie Constantine de hoofdrol. Dé cowboyheld was volgens mij Roy Rodgers, door ons steevast uitgescholden voor “Rooie Rogger”. Ja, het ging er altijd spannend aan toe, ook in de zaal. Soms vlogen de bierflesjes door de lucht. Er is zelfs een keer met een windbuks op het doek geschoten.

Komende bij de Prinsegracht boog de rails zich naar links. Op de hoek Boekhorsstraat en Prinsegracht was een groot café. De Sint hield hier vóór en op 5 december zijn audiëntie. Hij zat dan op een troon en deelde een cadeautje en een praatje uit aan de hem voorgeleide kinderen. Uiteraard tegen contante betaling bij de bar neem ik nu aan, toen niet natuurlijk. Zelf ben ik ook een keer voorgeleid.

Aan het einde van de Prinsengracht tingelde “Mister 10” rechtsaf langs de
Zoutkeetsingel en de daar aangelegen snoepfabriek op naar de Waldeck Pyrmontkade. Ter hoogte van de Witte de Withstraat was een halte waar wij veel gebruik van maakten. De oma van mijn moederskant, ‘Opoe Hoofman’ genaamd woonde namelijk in de Roggeveenstraat. Opoe was een taaie tante om maar even in familietermen te blijven. Ze is heel erg lang weduwe geweest en ondanks haar suikerziekte toch nog ver over de negentig jaar geworden. Het laatste stuk van het tracé ging langs het Gemeentemuseum en over de Statenlaan. Het eind- dan wel beginpunt (zie boven) was dicht bij het Vissershofje waar Oma Scheveningen woonde.

www.ovinnederland.nl


Ad Heethuis | 24-2-2014
Ik heb van 1960 tot 1968 als zaterdag/vakantiekracht in het Broekenhuis gewerkt. Mannen kochten colberts bij C&A en Peek en Cloppenburg en zochten bij ons een bijpassende pantalon uit. De eigenaar was de heer Hecht. Koffie werd gehaald bij een café op de hoek, de eigenaar was een gewichtheffer.
Later werd Thalia bij het Broekenhuis getrokken. Vanaf dat moment verkochten we ook kostuums en overhemden.
Prachtige tijd, zo het zo over willen doe.

Ad Fontes | 10-2-2014
Oneven zijde is op de foto rechts, inderdaad oplopend.
Ik was er zaterdag, veel lege winkels :(

HansR | 9-2-2014
@Franka
Vooraan, links op de foto, zie je volgens mij een uithangbord van het sigarenmerk Hofnar.
Aangezien de huisnummers tellen vanaf het stadhuis zou deze sigarenzaak niet op nummer 100 of 101 zijn gevestigd.
De eigenaar van deze zaak heette, hoe verzin je het, Pijpers. Waar ik vaak een pakje Golden Fiction of Zilvermerk shag voor mijn Oom Piet moest halen.

franka | 8-2-2014
Mijn Opa en Oma hadden daar een sigaremagazijn op nummer 100 (dacht ik) anders was het 101. Een prachtige zaak met veel hout. Later over genomen door peter en mieke en de zaak verdween. Helaas kwam er een monsterlijk moderne zaak voor terug.

corry brouwer | 14-11-2013
Ik heb.in de hamerstraat gewoond en op de zuidwal zat ik op school woon nu in den helder,laats was ik daar even een kijken mij woning staat er nog en het winkelpand van me opa,ook maar verder was alles veranderd is er niet mooier op geworden

jan heppener | 7-11-2013
ja ik heb daar heel wat wildwestfilms gezien prachtig wat een tijd en daarna even patatje eten aan de overkant bij het limburgspatathuis leuke tijd

Berie van onzen | 6-11-2013
ik ging elke week op vrijdag met n paar vriendjes naar de bioscoop die heette talia. het waren meestal wild west films, dat was genieten
jan heppener | 14-9-2013
ik woonden in de van bassenstraat ben daar geboren in 1941 en blijven wonen tot mijn dertigste jaar heerlijke tijd in de weekenden lekker slenteren door de koningstraat boekhorststraat en dan de grote markt zo vlamingstraat in zure bommetje eten bij vistentje hoek raamstraat grotemarkt daar heeft benno v/d lek nog in gestaan in de raamstraat had mijn vader een schoenmakerij daar heeft hij zijn hele leven zijn centjes verdiend was hard werken in die tijd om al die kroost eten te geven want we waren een groot gezin dat had je in die tijd maar gezellig was het ondanks de armoede oke genoeg over mezelf groet jan heppener

jan heppener | 29-7-2013
wat een heerlijke tijd was dat

corry brouwer | 21-6-2013
Ik heb in de hamerstraat 14 gewoond mij opa had op langebeestenmarkt een kruidenierzaak je had in de boekhorst straat ook een hoedenwinkel en een sportzaak

HansR | 11-6-2013
@Hans Over smalle straten gesproken met tramverkeer.
Op blz 168 van de Railatlas (Blok/vd Spek) 2009 staat een foto van het Westeinde ter hoogte van de Lange Lombardstraat. Hierop staan 2 Motorwagens van lijn 4 naast elkaar op de zogenaamde wisselplaats. Dat is pas een smalle straat waar aan beide zijden slechts plaats over is op de,
zeer smalle, stoep. Een fiets kan er niet meer langs. Maar dat is 1908.

Loekie van Wissen-Co | 11-6-2013
Hallo Anneke, na 47 jaar heb ik nog steeds een "bewijs" dat de Katjang in de Boekhorststraat zat! Ik woonde van 1947 tot 1966 op nr. 21, waar mijn vader een kleermakerij had, en kwam daar veel voor o.a. borsthoning en muntdrop en mijn moeder voor de nootjes en Indische artikelen. Toen ik in 1966 trouwde kreeg ik een glazen pot cadeau, gevuld met mijn favoriete drop en een kurken deksel erop als huwelijksgeschenk voor een "vaste klant". Erg leuk. Die pot is nog steeds onze droppot en mijn kinderen hebben al aangegeven er om te gaan vechten als wij er niet meer zijn!

Hans | 2-6-2013
Zo`n beetje hetzelfde verhaal als de Hobbemastraat: bijna niet te geloven, dat doodleuk de tram erdoor reed. In de jaren vijftig werkte mijn moeder in Roxy. De directeur van de bioscoop, de heer Schaap, reed in een Chevrolet Impala, een bakbeest van een auto, die hij steevast recht tegenover het theater parkeerde. Hij moest hem altijd strak langs de stoeprand zetten, anders kon lijn 10 er niet langs. Ik heb goede herinneringen aan de heer Van Mourik, de filmoperateur. Ik mocht altijd komen kijken in zijn domein, de operateursruimte helemaal bovenin de bioscoop. Daar keek ik mijn ogen uit van de apparatuur die er stond. Door piepkleine ruitjes kon je in de zaal en op het filmscherm kijken. De dochter van de heer Van Mourik werkte er als caissière.


George Bodmann | 1-6-2013
wat leuk deze foto tezien Katjang is ook genoemd die zat net voorbij de bioscoop Thalia de andere biscoop was Roxy naast Roxy zat de wasserette waar mijn zuster wekelijks met mijn broer de wassen gingen draaie een pand verder zat Freek Blok de schoenenwinkel halverwegen de boekhorststraat schuin tegen over thalia zat Limburgis de patatzaak die van die grote puntzakken had met die bagger vetten mayo van Luycks ook Stahlecker in dit gedeelte zichtbaar aan de rechterkant de naam van de koning van de boekhorststraat was siem d W een gabber van me vader heel leuk deze foto terug tezien en wat gaat de ijd toch snel lijn 10 ken ik me nog herinneren die reed toen nog over de westermolen nu aan de andere kant van het water ik ga stoppen ken nog uren schrijven ik hoop dat als u ooit in den haag ben een bezoek brengt aan deze nog steeds zo bekende straat
met vriendelijke groet
George Bodmann

jan heppener | 23-2-2013
beste Anneke je heb gelijk de katjang zat inderdaad in de boekhorststraat zo ver ik weet hadden ze ook alle sorten drop ik daar menig snoepje gekocht gr jan

Joh. Verwijck | 19-2-2013
@ Anneke Purvess. Telefoongids van `s-Gravenhage, uitgave 1950: Katjang, `Ind. Imp., groothandel, hoestartikelen, zoetwaren enz. Boekhorststraat 113`. Dat zal in de buurt van de Hamerstraat geweest zijn, dus schuin tegenover bioscoop Hollywood. In de Schoolstraat zat ook een Katjang, zie de Beeldbank van het Haags Gem. Archief, fotonr. 0.63910 (1952). In de Geest zat er ook één.
Foto uit 1975 waar o.a. `de koning van de Boekhorststraat` op staat: Beeldbank HGA, fotonr. 0.27825.

Ferry Lochmans | 19-2-2013
Beste Anneke Purvess, ik weet wel van een Katjang in de Kempstraat waar je lossebrokken witte borsthoning los kon kopen. In de Boekhorststraat is mij geen Katjang bekend, maar wie ben ik, ik heb er maar 1 jaar (1971)gewoond. groetjes

Anneke purvess | 19-2-2013
Zo leuk deze fotos, daar heb ik als kind wat voetstappen staan...ik zelf woonde in de ostadestraat.maar in die tijd als je naar de stad ging,moest je lopen je wist niet beter alles met de benenwagen haha.ik kan me nog goed herrinneren dat je een snoepwinkel had in de boekhorststraat die heette de katjang of zo daar haalden we altijd borsthoning en kandij.maar niemand in mij vriendenkring weet dat nog... Wie weet dit wel graag een reactie.. Gr Anneke

HansR | 3-10-2012
De Boekhorststraat had meerdere gezichten.
De Koning van....dan denk ik aan het nachtleven in deze straat.
In die tijd was ik een scholier die wekelijks de Donald Duck,Revu,Romance en de Margriet in de Boehorststraat,Zuidwal,Lange Beestenmarkt,Glasblazerlaan,Herderinnestraat,Hogezand,Hooftskade aan de deur bezorgde en mits geen kwartaalbetalers ook wekelijks de centjes moest ontvangen.
Je wist dat er `s avonds "enge" dingen gebeurde althans dat had je gehoord.
En als ik af en toe logeerde op de Prinsegracht op de hoek en `s avonds laat voor het raam keek ja dan zag je stomdronken kerels uit de Boekhorststraat waggelen.
Maar of daar ook de koning bij zat,ik heb geen idee.
Voor de dagjesmensen,die daar hun kleren kochten of hun babyuitzet bij de 2 Witte ganzen of Teepe was het een fijne gezellige straat, die nu helaas al zijn glorie is kwijtgeraakt.

Ferry Lochmans | 3-10-2012
Beste Haagse Geer, even een kleine correctie,, ik bedoelde natuurlijk het Haags Gemeente Archief i.p.v. Haags Gemeente Museum. Groet Ferry Lochmans

Cor Nieuw Vennep | 2-10-2012
"De Koning" zou volgens verschillende meldingen op Google Siem de Wit zijn. Inmiddels 75 jaar en sportschoolhouder. In 1953 bokser en worstelaar, nederlands kampioen. Ook foto`s te vinden. Zou hem heel goed kunnen zijn.

Ferry Lochmans | 2-10-2012
Beste Haagse Geer, ja die koning van de Boekhorststraat, er is een foto van een koning van de Boekhorststraat in het Haags Gemeente Museum, maar ik herken deze niet, volgens mij, maar ik kan het ook mis hebben er was een andere zo rond 1963, een wat magere man met achterovergekamd blond haar, als een soort kuif, als ik het me juist herinner, want het zo`n 50 jaar geleden. groet Ferry Lochmans

haagse geer | 1-10-2012
wie kent de koning van de boekkersstaat nog dit is op ze haags

jan heppener | 13-9-2012
dat waren inderdaad leuke tijden in de Thalia en de Boekhorststraat heerlijke tijden komen niet meer terug jammer ons oude buurtje er is veel veranderd in de jaren

Rebert | 13-9-2012
In de jaren zestig draaide er op zondagmiddag in Thalia meestal Roy Rogers films. Tijdens de voorstelling werd het dan plotseling lichter in de zaal. Er had dan 1 jongen een kaartje gekocht en die deed dan de nooduitgang open om een stel anderen binnen te laten. Dat werd natuurlijk door het personeel opgemerkt en dan kwam in het donker de portier door de zaal lopen en naar je kaartje vragen. Er gebeurde dan in de zaal meer dan op het scherm.
dat waren nog eens tijden.

Rita Heidt | 12-9-2012
Voor reacties betreffende mijn berichtje op 20-02-2012::
ritaheidt@gmail.com

Hans Berkhout | 2-4-2012
Ik ben na de oorlog als leerlingzetter bij drukkerij Klop in de Lepelstraat aan het werk gegaan. Er was toen een `oude Klop`, die de zaak al had overgedragen aan zijn zoon, maar nog wel eens kwam kijken. Ik meen dat mijn baas toen Jan Hein Klop was? Ik heb er jaren met razend veel plezier gewerkt. Iedereen denk ik. Het waren de jaren na de oorlog en we zongen bijna de hele dag onder het werk. Er werkte toen ook een neef van de baas Jelle de Vries? Bij die sigarenboer ben ik nog eens met de transportfiets van de zaak de winkel in geknald.
In de Lepelstraat had je ook nog een poort naar een soort hofjeswoningen of zo.
Vrgr Hans Berkhout

Robert | 20-3-2012
Bij die modelbouwzaak kon je prachtige bouwdozen en doosjes met kleine soldaatjes uit de tweede wereldoorlog kopen . Mijn broertje en ik spendeerden als ons verjaardagsgeld in die winkel. In die tijd leek die winkel voor ons op het paradijs.

Hein Klop | 20-3-2012
Vlak voor de zuidwal was aan de rechterkant cafe Limburg net voorbij de Lepelstraat. In de lepelstraat heeft mijn opa en later mijn vader zo`n 50 jaar een drukkerij gehad. Mocht ik mijn vader gaan ophalen met lijn 10. Op de hoek van de lepelstraat zat een sigareboer. Die man kreeg nooit rust , want als de winkel dicht was moest hij nog geld wisselen door een luikje in de winkeldeur want anders had niemand de goede muntjes voor de sigarettenautomaat.

Rita Heidt | 20-2-2012
In 1968 had ik enige tijd een vriendje - John Kuipers en woonachtig in Schevingen- die werkte in een klein boetiekje op een hoek aan de linkerzijde in de Boekhorststraat.(va de Grote Markt gezien).
De eigenaar van het boetiekje woonde ergens achter de Prinsengracht en had naar ik meen een dochter die Wil heette.
Toen ik onlangs na jaren deze straat eens bezocht, kon ik mij echter de juiste lokatie van het boetiekje niet herinneren. Wie help mij uit de brand? (Nou ja, zo ernstig is het niet)

Anja Haasbeek | 17-2-2012
@ron te boekhorst, Ik bezit nog wat foto's van het jordaan cabaret. Intresse? Dan wil ik ze wel ff mailen naar je. Weet niet of ik hier mijn e-mailadres mag achter laten. Ik ben te vinden op Hyves
Groet Anja Haasbeek

jan heppener | 14-2-2012
tornado zat inderdaad naast hollywood mijn eerste brommer gekocht dat was een tyfoon italiaans dus een bonk ellende daarna mijn eerste puch heel lang mee gereden bleef gaan wel een met buddyzit anders kon meisie niet mee he mooie tijd

Rien Solcer | 12-2-2012
@Niek, ik denk dat de bromfietszaak die je bedoeld Tornado is, maar die zat naast Hollywood en Roxy, en niet naast Thalia, dus aan de overkant.

Niek de Graaf | 12-2-2012
Ik kan mij (geboren 1946) de Boekhorststraat nog goed herinneren. Vooral de Thalia, waar het op zaterdagavond meestal vechten was tijdens de voorstelling. En anders wel in de snackbar verderop aan de overkant. Er zat behalve Muzam ook een muziekinstrumentenwinkel waar ik nog mijn eerste drumstel heb gekocht; of was dat dezelfde? Vlakbij Thalia zat ook een brom/fietsenwinkel waar ik nog een hoog stuur heb gekocht voor mijn Puch. Mooie tijd!

T.Laurense | 31-1-2012
Als naar mijn school ging op de fiets vanaf de bomenwijk naar het Lamgroen ging ik altijd via de Jan Hendrikstraat en sloeg dan links af voor de Boekhorststraat richting Grote marktstraat.Maar op een keer tijdens de drukke ochtend spits kwam ik waar de tram de bocht maakten midden tussen een uitkomende tram en een in komende tram te staan met mijn fietsie.Ik kan je vertellen dat was toch best angstig .En je denkt toch niet dat trams vaart minderde ,niet dus ,dus met volle vaart in en uit de boekhorststraat.Dat zelfde trof mij 1x met de tram die uit de Zoutmanstraat de L v Meerdervoort opdraaide als je niet oplette kreeg je als fietser een zwieper van de kont van de tram.

Karel | 19-1-2012
Op de hoek heeft inderdaad Kreymborg gezeten. Mijn opa heeft daarboven gewoond en werkte bij Kreymborg. Naast Muzam zat toen bioscoop Thalia. Verder op was er Roxy en Hollywood. Voor een grijpstuiver plaatjse op balkon.

Hans R | 4-1-2012
Lijnkamp zat ooit op de Loosduinsekade ,hoek De La Reyweg/Apeldoornselaan waar nu al jaren Johan Maasbach is gevestigd.
Ook aan de Dagelijkse Groenmarkt/ hoek Nieuwstraat zat een Lijnkamp vestiging.

Rien Solcer | 3-1-2012
@ Coris, Lijnkamp?, of bedoel je soms Kreyemborg, want die zat daar in 1965.

Coris | 3-1-2012
Op de hoek van de boekhorst straat heb ik in1965 als timmerman aan het nieuwe pand mogen werken(Wernink uit Leiden)Het was een groot kledingszaak,Lijnkamp of iets dergelijk.deze bestaat helaas niet meer.Ik weet nog dat er gevelplaten gemonteerd moesten worden in de nacht.want de bovenleiding van lijn 10 moest verwijderd worden voor de kraanwagen.Twee weken later werd 10 tien uit de boekhorststraat weggehaald.Mijn baas was boos want hij moest een hoop geld betalen aan de HTM voor het demonteren en monteren van de rijdraden.Als je aan de linkerkant vanaf de grote markt voor het pand staat ,dan is daar een loden koker, welke gevonden werd tijdens de sloop van het oude pand met historische documenten gevonden,achter de deur in de muur weer terug geplaatst met nieuwe documenten.Zelf heb ik altijd met bewondering naar de mooie gevels staan kijken

Hans R | 22-10-2011
@ Remco van Elleswijk/ Er zat inderdaad een kaasboer.
Alhoewel ik, als ik mij goed herinner als 10/12 jarige, dat het meer een eieren handel was, waar je ook kaas kon kopen en niet vergeten boter(!) uit het vat.
Als je de winkel binnen kwam (heerlijke kaasstank) viel direct op dat er veel, heel veel eierkisten in het klanten gedeelte voor de toonbank stonden.
De eieren keurig netjes uitgestald met op kartonnen platen de verkoopprijs en het ei formaat (van 0 t/m 6? of dubbele dooiers)
Voor ons thuis bleef het meestal bij anderhalf ons jong gesneden, maar wel heerlijke volvette kaas, want die droge 20% vette light onsmakelijke kaas daar had je totaal nog geen weet van.

remco van elleswijk | 22-10-2011
waar nu dat gruwelijke kwantum pand staat, daar zat toch zo,n kaas boer naast.
Vrouw katan heette ze geloof ik, mijn zusje deed nog boodschappen voor haar.
Goh prachtige tijd, geen kaaskop meer te zien nu.

heppen1@kabelfoon nl | 19-10-2011
dat was inderdaad het limburgs patathuis metdie grote platenspeler in het midden heel wat patattjes gegeten daar en aan de overkant thalia menig filmpje gezien daar mooije tijd komt niet meer terug jammer

Loek van Wissen-Coss | 18-10-2011
Af en toe kijk ik weer even op deze pagina en dan komen er steeds meer herinneringen boven. Wie kent Sierhuis V.U.V. nog? Naast drogisterij Blokpoel (hoek Herderinnestraat)? Heeft iemand daar foto's van? Naast een rommelige "winkel van sinkel" was het echtpaar dat de zaak dreef een zeer flamboyant stel, volgens mij deed "hij" iets met jeugdtoneel. Ook kan ik me alle juweliers en (banket-)bakkers uit de straat goed herinneren. En één van de eerste patatzaken, volgens mij heette dat het Limburgs Patathuis (kan ook Friethuis zijn geweest).

joost | 15-10-2011
@Ronald en Heppener. Ja. Klopt ze hadden alle top 40 singles. Je ging er nooit met lege handen weg. Dat gave geluid in de cabine...... geweldig. Als je thuis kwam klonken de plaatjes stukken minder op een koffergrammofoon met een licht (buizen)versterkertje. Die modelbouwzaak had ook echt alles. Veel in de etalage gekeken maar eigenlijk nooit iets gekocht. Meestal was ik bij van Vught in de Prinsestraat te vinden voor mijn hobby. Ook die zaak is allang verdwenen. Toevallig zag ik vorige maand dat er weer een winkel is die modeltreinen verkoopt. Zit alleen wat verderop, richting Kerkplein.
Onvergetelijke glorietijd van de Boekhorststraat. Om nooit te vergeten die geweldige sfeer. De trams, de winkels en de (bak)fietsen....... vooral rond de feestdagen met de feestverlichting. Prachtig.

heppen1@kabelfoon nl | 15-10-2011
ik heb menig plaatje bij muzam gekocht lang geleden leuke tijd en de modelbouwwinkel heb ik ooit een bouwdoos gekocht van de zwarte zee dat was een sleepboot die ik zelf inelkaar heb gezet heb ik trouwens nog staat op de kast te pronken

Ronald. | 1-9-2011
Beste Hagenezen,

Is er niemand die de platenzaak Muzam nog herinnerd? mag ik de eerste zijn, met mooie herinneringen aan de geur van vinyl, en mooie platenhoezen,die in de etalage stonden?
Er was een luister cabine! en zeer gespecialiseerd personeel, ik herinner mij
een zeer aanwezige eigenaresse....
Samen met mijn vader heb ik er vaak singeltjes gekocht, in de jaren zestig.

Ergens verderop heeft een modelbouwwinkel gezeten, tot in de jaren 80 meen ik, waar je plastic auto´s en modellen van griezelfilms monsters als bouwkit kopen kon.
Wie weet dat nog?
Was beroemd in heel Den Haag geloof ik!
Was U ooit ook in die winkels??

joost | 23-1-2011
@LEO en Hans R. Allebei goed. Moor en Padberg op een hoek in de Boekhorststraat en de (Herder(inne))straat? en van der Ham in de Witte de Withstraat. Als de een het niet had ging je naar de ander. Lag niet zo ver uit elkaar (op de fiets dan natuurlijk). Kwam overigens weinig voor want Moor & Padberg had bijna alles wat je nodig had.

LEO | 23-1-2011
@ jOOST

Bedoel jij niet ijzerhandel van der HAM ???
die zat inderdaad in de Witte de Withstraat
en is eind 50er jaren verhuisd naar de Elandtraat

Hans R | 23-1-2011
@Donald Vermeulen.
Die "IJzerwinkel" zoals jij het noemt was Moor (Mohr?) en Padberg.
Daar kocht je spijkers,schroeven,pluggen,boormachines,gereedschap en nog veel meer. Daar kreeg je echt goed advies. Als je nu bij de gamma o.i.d. komt en vraagt advies wordt je verwezen naar de folders. Of ze gaan met je mee en lezen je ter plekke de gebruiksaanwijzing voor,alsof je analfabeet bent.
Links vooraan in de Boekhorststraat gezien vanaf het stadhuis,zoals de huisnummers zijn opgesteld,zat die winkel met honderden laatjes.

joost | 23-1-2011
 quote:
Ik denk dat hij zo tot halverwege de jaren 50 de zaak in de Weimarstraat had.

Ik bedoelde natuurlijk de Witte de Withstraat

Donald vermeulen | 23-1-2011
Zelf heb ik in de Hamerstraat op kamers gewoond, een zijstraat van de Boekhorststraat en was bevriend met de broer van Wil van Es. Hij woonde boven een kledingwinkel waar hij ook werkte, recht tegenover bioscoop Hollywood. Zijn (haar)vader heeft lang gewerkt in een ijzerwinkel rechts aan het begin van de Boekhorststraat, gezien van af de Koningstraat.
Wil van Es heeft hierboven ook een stukje geschreven en schijnt nu al zo'n 36 jaar in Bergen op Zoom te wonen en ik zou graag weer contact met haar en haar broer willen krijgen via email !!
Zelf woon ik intussen al weer 40 jaar in IJmuiden, maar terug wil ik nooit meer, het is niet meer het Den Haag van vroegah, terwijl mijn kinderen, een zoon en een dochter omdat ze op de Haagse hogeschool gestudeerd hebben er wel zijn gaan wonen en vinden het er geweldig, ook vanwege het uitgaan's leven
wat je hier in IJmuiden totaal niet hebt, maar wat ik intussen niet meer mis.

ron te boekhorst | 19-12-2010
wat een prachtige tijd zeker voor een nozempie met vet kuif op zijn puchie
in de boekhorststraat naar de thalia maar niet voor de film!
en ook wucks taverne bij henk kronenberg en zijn vrouw bijnaam zwarte panter? henk heeft vroeger nog gewerkt met mijn vader en jhonnie jordaan
in het jordaancabaret in de dirk hogeraadstraat in scheveningen waar is die mooie jeugd tijd alles word verziekt jammer.Ron

LEO | 3-12-2010
In de Boekhorststraat 4 was in de 50er jaren een joodse stoffenhandel
geverstigd De naam was S KATAN, voorheen stoffenhandel Gruno gerund door S Meijers. Mijn vader was in die tijd prive-chauffeur van KATAN. De firma Schönberg was inderdaad een kledingzaak in de Witte de Withstraat 8 a. Heb hiervan aan Wim een foto gestuurd. Misschien kan en wil hij die erbij plaatsen


joost | 3-12-2010
@Dimitri
Ja. Ik herinner me meneer Schönberg, een joodse textiel- en kledinghandelaar. Hij adverteerde op vrijdagavond altijd in de Haagse Courant. Op zaterdagmiddag, begin 50'er jaren was de winkel in de Weimarstraat altijd bomvol. (Toen werd op zaterdagmorgen nog gewerkt). Een vriendelijke, behulpzame man die steevast aan de klanten over hun aankoop vroeg : " En, bent u tevreden?".
Ik denk dat hij zo tot halverwege de jaren 50 de zaak in de Weimarstraat had. Ik vermoed dat de zaak in de Boekhorststraat niet van Schönberg was. Die zaak zou dus wel degelijk van Schoonenberg kunnen zijn geweest.

Dimitri | 1-12-2010
Ik heb vandaag een leuke oude klerenhanger van de firm C. Schönber, Heren- en Jongenskleding, Den Haag, Boekhorststraat 4 (en Witte de Withstraat 8a) gevonden: is dit dezelfde zaak waar Willem Roodhuyzen het over heeft (Schoonenberg) ? Dit omdat nummer 4 ook ongeveer op de aangegeven plek ligt...
Het enige wat ik verder kon vinden was een oude reclame uit 1936 in een krant maar dan heeft men het enkel over de Witte de Withstraat 8a.

Wie kan mij iets meer over deze winkel / eigenaren vertellen ?

Haagse_Meester | 1-11-2010
@Loekie: Het pand bestaat niet meer, vervangen door nieuwbouw. Probeer het Haags Gemeentearchief eens, als zij niks hebben kunnen ze je vast wel vertellen waar je dan wel moet zijn

Loekie Cossee | 31-10-2010
Geboren in 1947 in de Boekhorststraat op nr. 21, waar mijn vader een kleermakerij had op de 1e etage van dit prachtige pand. Hij huurde 3 etages boven de winkel, waar o.a. een speelgoedwinkel en Teepe in heeft gezeten. Het pand was vlak na de oorlog geschikt gemaakt voor onderverhuur. Op die voorwaarde kon mijn vader het begin 1947 huren, er was door de bombardementen immers veel woningnood in Den Haag. Het mooie pand van oorspronkelijk 16 kamers, een keuken en een badkamer is omgebouwd tot 13 kamers en 5 keukens. Met gemiddeld 7 gezinnen moesten we gebruik maken van 2 wc's in badderen deed je in het badhuis in de Torenstraat. Fietsen moesten we stallen op de Lutherse Burgwal en ik heb heel wat kinderwagens naar boven helpen sjouwen.
Woonde ik eerst in een mooie gezellige winkelstraat, begin 60-er jaren trad het verval in en de slechte naam kreeg de Boekhorststraat hoofdzakelijk door het publiek wat op de foute films afkwam die in Thalia, Roxy en Hollywood werden vertoond. Bovendien waren de zijstraatjes bekende hoerenstraatjes: Katerstraat, Oog in 't Zeilstraat, Doubletstraat enz. Ik durfde amper te vertellen waar ik woonde toen ik 14-15 jaar oud was!
Toen ik trouwde op 23 mei 1966 is dat bewust gekozen op een maandag, want dan waren de winkels 's morgens dicht en konden de trouwauto's voor de deur komen. De politie postte om de parkeerplekken vrij te houden maar de trams bleven gewoon rijden natuurlijk.
Ik heb een leuke foto van het bruidspaar bij de trouwauto met de Haagse Toren op de achtergrond.
Ik ben in 1966 uit Den Haag vertrokken maar mijn moeder heeft er tot haar dood in 1985 gewoond.
Overigens ben ik altijd erg benieuwd geweest naar de oorspronkelijke geschiedenis van het huis op nr. 21, bestaande uit een voor- en achterhuis. Het achterhuis stamde uit 1694, gekrast in een steen toen we daar ooit het leerbehang aftrokken. Het huis had 4 etages, een dubbel trappenhuis, was 30 meter diep en de gang was 23 meter lang!
Geen idee hoe ik aan meer informatie kan komen. Iemand een tip?

Willem Roodhuyzen | 11-10-2010
Ik ben geboren in 1947 in Voorburg (Jacob Catsstraat) en ik weet nog dat mijn moeder en ik met de bus naar de stad gingen en dan doorliepen naar de Boekhorststraat omdat het daar zo fijn winkelen was. Veel kleding hebben wij altijd gekocht bij de firma Schoonenberg. Zover ik me weet te herinneren ongeveer ter hoogte van de tram aan de linker kant.
Ik woon tegenwoordig in Den Helder, maar als ik Den Haag ben, ga ik steeds even terug naar de Boekhorststraat en ben dan verdrietig zoals dit veranderd is.

DIEN GODVREE | 6-10-2010
GEZELLIE!!!!! DIE OUWE FOTO:S,DOET ME AAN VROEGAH DENKEN
AAN DE BIOSCOPEN THALIA ROXY EN HOLLYWOOD .
IK MOCHT ALS JONG MEISJE ZONDAG;S ALTIJD NAAR DE THALIA BIOS
IK WOON NU ALWEER 25 JAAR IN ZOETERMEER.MIS MIJN OUWE HAGIE
WEL HOOR,IK HEB ALTIJD IN DE RAVENSTEINSTRAAT GEWOOND BIJ
DE PARALELWEG .NOU LUITJES DE GR : VAN DIEN GODVREE

coos | 28-9-2010
Het is ietsje teveel eer voor de tram dat bij zijn verdwijnen een straat in niveau keldert. Is het niet eerder zo dat beide verschijnselen samenvallen zonder oorzaak en gevolg. Het was trouwens in 1965 ene Herr Lehner die in Den Haag de tram verdreef uit smalle straten.

Hans R | 27-9-2010
@Anton Z; Ik denk dat de tram wel of niet in de Boekhorststraat er weinig mee te maken heeft.
In die tijd schoten de "moderne" winkelcentra als paddenstoelen uit de grond.
Je ging eerst nog uit nieuwsgierigheid naar "In de Bogaard", "Leyweg"of "Leidschenhage" zag dat daar veel, heel veel aanbod was en werd daar vaste koper.
Hetzelfde gebeurde met de winkeltjes (bakker,slager,melkboer,kruidenier) op iedere hoek van de straat. De supermarkten bezocht je eerst voor de aanbiedingen, bleef vooralsnog de kleine winkelier een beetje trouw om vervolgens de hele "gezelligheid" naar de knoppen te helpen. Ook onder invloed van de kleinere winkelcentra in de nieuwbouwwijken.
Zelf bezorgde ik als scholier enkele weekbladen aan huis (die vorm bestaat ook niet meer) in de Boekhorststraat en omgeving en genoot volop van dat winkelende publieke sfeertje.
Wel is het voor mij een raadsel dat de rest van de Haagse Binnenstad na een zwakke periode de concurrentie wel wist te overwinnen van de moderne winkelcentra en de Boekhorststraat met zijn gerieflijke sfeer niet. Misschien dat daar de meeste winkels ook de krediet cheques van oa "de Toekomst" accepteerden en dit publiek het veel makkelijker vond bij Wehkamp hun inkopen te doen en te financieren.

Anton Zonneveld | 26-9-2010
En waarom is deze straat nu zo achteruit gegaan, of beter gezegd sinds wanneer? Juist ja! Sinds de tram uit dit straatbeeld is verdwenen. Dat heeft ook heel veel winkeliers de kop gekost. De klant bleef weg. De tram is/heeft n.l ook een sociale betekenis. Zo is het ook vergaan met de Weimarstraat.

Leo | 26-9-2010
@ Carla Was dat niet de firma KATAN ????

joost | 26-9-2010
@Charles
Ja. Onvoorstelbaar. Het ziet er hier nog prima uit. Geen bouwval o.i.d. Ik zou echter wensen dat dit het enige pand was dat, zinloos lijkt het, is gesloopt. Ik hoop dat men de rest dan maar met rust wil laten. De sfeer in de Boekhorststraat was onnavolgbaar. Om nooit te vergeten. Echter, de honger naar nieuwe en vooral hoge kantoorgebouwen.....

carla | 26-9-2010
44jaar geleden kocht ik er mijn bruidsjurk als je er vanaf deze foto naar kijkt ,aan de linkerkant,ze hadden ook een etalage op de eerste verdieping,waar altijd een hele mooie jurk in stond.
Naar de bioscoop in de Boekhorststraat mocht ik niet van mijn ouders,
was te ordinair publiek vonden ze,maar toch woonde ik toen om de hoek!!

Wat is er veel veranderd!
Maar waar niet?????


wil van es | 17-2-2010
heb vanaf mijn 5 jaar in de boekhorststraat gewoond op 147 mijn moeder heeft er tot aan haar dood gewoond en dat is pas 7 jaar geleden dat ze is overleden.het is jammer dat de straat zo is veranderd jammer maar de tijd komt niet meer terug woon nu in bergen op zoom . al 35 jaar .

Charles Voogd | 11-2-2010
Wie vindt het met mij onbegrijpelijk dat dat pand op de hoek Boekhorststraat/Grote Markt gesloopt moest worden. Nu staat er dat afschuwelijk lelijke ex-Kwantum pand dat gebouwd is toen de Welstanscommissie een dagje architectuur kijken was in een andere stad.

rietje seffelaar sta | 9-2-2010
als ik deze foto zie komen de herineringen weer terug, er liggen daar heel veel voetstappen van mij ik ben van 1940 geboren op de lange beestenmarkt. al die mooie winkels en gezellig.elke week naar de bioscoop stadje pikken ja heel fijn etalage kijken.

henk monnier | 1-2-2010
Ja de boekhorststraat Thalia Hollywood en Roxy Fl. 2,50 parket

Hans R | 26-1-2010
Volgens mij is de foto gemaakt vanuit het pand op de hoek Jan Hendrikstraat-Gr.Markt/Prinsegracht.
Van Wuck's taverne staat mij bij de Sinterklaas die daar rond 5 december in de kroeg zat voor de kinderen van de (stam)gasten. In het CJMV gebouw daarnaast op Prinsegracht 4 werd in de Grote Zaal ook door diverse verenigingen hun kinderfeest gevierd. Je zag dan als kleine goedgelovige jongen regelmatig meerdere Sinterklazen op hetzelfde tijdstip. Die bij Wuck was dan zeker niet de echte want de Sint hoorde niet in de kroeg, volgens mijn Oom Piet van Prinsegracht nr. 4

Adje | 25-1-2010
Foto moet gemaakt zijn vanuit de Boterwaag of daarnaast.

victorbax | 25-1-2010
Ik neem even aan dat deze foto is genomen vanaf de Grote Markt. Klopt dat? Gave foto, hoor. Den Haag was toen echt mooi, van de Boekhorststraat is weinig over.

Els Kranenburg | 23-1-2009
Heerlijk om terug te zien! WUCK's Taverne was van mijn oom en tante!

coos | 11-10-2008
de horeca rechts op de voorgrond had een mededeling op de deur: "Meegebrachte etenswaar mag hier niet worden genuttigd" .......

wil leebeek | 11-10-2008
De ansichtkaart is in het voorjaar van 1953 genomen vlak voor de omschakeling van lijn 10 op PCC-exploitatie.
Ombouwer 99 rijdt met een aanhangwagen uit de serie 550 naar de Prins Mauritslaan.

lenie de waard | 11-10-2008
echt een mooie fofo


Er zijn op dit moment 22 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!