Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 21-2-2018, 14:51 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      Huygensplein-Stationsweg-1922
 Mail deze pagina      Ruud van Empel | 30-10-2012
Dat torentje waar Kees de Ridder het over heeft is het pand Staionsweg 21. Een kantoorpand van Gemeenschappelijk Eigendom. Een kantoor dat vroeger huizen verhuurde. Ik heb in dat pand gewoond

Kees de Ridder | 5-3-2012
Ik denk dat ik weet welk torentje links van de Haagse Toren zichtbaar is, n.l. van het hoekpand van het voormalige postkantoorStationsweg/Repelaerstraat.
Kijk op Beeldbank van de Gemeente Den Haag dan zie je ook dat op het zadeldak van dat gebouw ook die 2 "schoorsteentjes"bovenop preiken.

FransW | 15-1-2012
Het voorste torentje links bevindt zich ergens tussen de Van der Duynstraat en de Bierkade. Meteen achter dat torentje rechts zien we de gietijzeren torenspits van de Grote- of St. Jacobskerk.
Geheel rechts aan de horizon, ter hoogte van het wachthuisje van de HTM-stoomtramlijn naar Delft zien we inderdaad het dak en het centraal gesitueerde torentje van de Nieuwe Kerk aan het Spui.

John van den Berg | 15-1-2012
Ik vraag me af wat voor gebouw er in de buurt van de Wagenstraat heeft gestaan waarvan het torentje op foto zichtbaar is naast de Haagse toren .Ook aan de rechterkant is een kerk gebouw zichtbaar is dat de nieuwekerk aan het Spui ?

Henny Candel | 6-8-2011
Is 82 jaar geleden geboren en getogen in Den Haag.vele herinneringen zijn zo dierbaar dat het een geluk is door tijd en stad te wandelen en die fijne tijd weer te herbeleven.

Michael | 23-12-2010
Wat een prachtig huisje staat daar op het plein.

coos | 20-12-2010
Aan de klok en de schaduw te zien blijkt de Stationsweg precies noord-zuid te liggen. Of de klok is stuk! De achterwagen heeft nog geen lijnnummerkasten op het dak. De motorwagen op lijn 9 naar het Kurhaus is nog vrij nieuw.

Frits van Deventer | 24-12-2009
Het is fantastisch dat ik uit De Paltz, waar ik woon, foto’s van het oude Haagje kan zien, waar ik geboren ben 74 jaar geleden. Hartelijk bedankt door Frits een ouwe Hagenees.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >
                                  

Type de 4 cijfers over    2544


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>