Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 00:18 uur.

   
       
 

 
   
Laan-van-Eik-en-Duinen
 Mail deze pagina      Peter van der Geer | 1-4-2016
Beste lezers, een kennis van mij is verre familie van slager Verwer, deze heeft een slagerij bedreven op de laan van Eik en Duinen. Nu zijn wij op zoek naar foto`s van deze slagerij. Uiteraard zijn de eventuele kosten voor mijn rekening.

Met vriendelijke groet,

Peter

Cor Nieuw Vennep | 31-7-2015
@ Van der Geer. Dit artikel kunt u downloaden bij
http://deoud-hagenaar.nl. Jaargang 2010 nr. 14.

Van der Geer | 30-7-2015
Ik ben op zoek naar het artikel van u (OUD-DEN HAAG) van 2010 nr.14. Geschreven door Anton Vringer. Het betreft uiteraard de Laan van Eik en Duinen.

Hans (Zoef) | 6-1-2014
Die V2 kwam niet vanaf het Zuiderpark, maar van Ockenburg. Ik weet nog precies wat er thuis, in de Vlierboomstraat aan vooraf ging. Die dingen hadden een bepaalde startvolgorde en dat was bij ons heel goed te horen. Hoorde ik er eentje gestart worden, dan liep ik naar het raam om te kijken en zag ze dan opstijgen of mislukken. Zo zag ik deze ook opstijgen en uit balans raken. Daarna bogon hij te buitelen, over de kop gaan, en bleef dat doen tot de klap waarna een grote zwarte rookpluim opsteeg en over ons huis trok. Dat vergeet je nooit meer en ook die grote krater in de straat zie ik zo weer voor me.

coos | 6-1-2014
@Robert.Bogaards:
Dat neerstorten van die V-2 op de Indigostraat was op 1 januari 1945 `s middags rond 16.00 uur. Wij woonden tweehoog op de hoek Soestdijksekade/ Renswoudelaan. Ik stond voor het raam en zag de huizen aan de overkant rood worden. Hij kwam in brand en slingerend over, van de kant van het Zuiderpark richting Loosduinseweg. Er zijn toen 24 doden gevallen.

HansR | 9-8-2012
Zo mooi!!!
Daar stapte ik uit om bij mijn Tante Rie in de Hortensiastraat naar dappere Dodo te kijken, op zo`n koektrommeltjes tv.
Ook zag ik daar voor het eerst een voetbalwedstrijd op tv Nederland -Zwitserland 4-1 in denk in 1954 of 1955.
De kamer zat propvol met allerlei "vreemde" mannen, want tv had bijna niemand en ik was net een jaar of 10.
De foto is geweldig

Hans (Zoef) | 8-8-2012
In het midden op de kruising met de Vlierboomstraat ging eens mijn vlieger in de bovenleiding. Toen reed daar nog geen tram, die zou pas de volgende dag weer gaan rijden. Dus ik vroeg daar ter plaatse in de hoop dat de tram mijn vlieger zou los maken en ik hem terug zou hebben. Het liep iets anders, de vlieger werd door de beugel mee genomen en vloog in brand, dus weg vlieger in ik balen!

Anton Vringer | 8-8-2012
ik ben daar als 8 jarige komen wonen in 1958 met mijn ouders en 2 zussen op nummer 162, 2 hoog ,boven wijnhandel "de Lelie " van v.Leeuwen .op de hoek van de vlierboomstraat tot 1967.
Midden op de deze foto te zien .
Weet wel dat er toch ondanks dat er weinig auto`s reden ,er af en toe toch een tegen de tram aanreed ".
Zie ook een stukje in de "" Oud-Hagenaar"" van mij nummer 14 van 2010 .
Over de Laan v.eik en Duinen met zijn winkels o.a. Hus, Snoepwinkeltje later de Spar,Koppenhagen de Sigarenwinkel ,Verwer de slager ,en Verossio speelgoedwinkel, Smeele de damenskapper ,Don de groentenboer en Vreugenhil hoek druivenstraat de levenmiddelen c.q de melkboer van de wijk die ik als jongetje altijd hielp in mijn vrije tijd

Robertbogaards | 8-9-2010
Het vervolg
Bij het uitbreken van de oorlog stonden op de laan een hele rij legervoertuingen voor de deur.
Bij het bombertement van rotterdan laggen in de tuin verkoolde couranten en kon je op het dak al rook zien.
Er is ook eens een v twee neer gestort in Indigstraat ben toen met mijn vader daar gaan kijken en dat heeft een diepe indruk op mij gemaakt.
in de oud Hagenaar heeft een artiek van de laan gestaan nr:14.
heb ook contact gehad met de bewoners die er nu wonen.

Hans (Zoef) | 7-9-2010
Op nr. 150 woonde de familie Veenman, ik zat met Binie op school.

Robert.Bogaards | 7-9-2010
Heb hier ook gewoond op nr: 158
Was een fijne tijd op de laan veel met vrienden gespeeld
Voor al met de zonen van de slager wiemler.
Heb er tot naar de oorlog gewoond.

coos | 2-2-2009
de foto zal van begin jaren vijftig zijn gezien de kwaliteit (uitstekende zwart-wit foto) en het lettertype van het bijschrift; ik struinde toen alle boekhandels in de stad af op zoek naar ansichtkaarten met trams er op, dat waren er helaas niet al te veel, ik heb ze nog altijd, natuurlijk, maar deze niet. lijn 2 en 5 reden in die tijd gemengd met 250-ers en ombouwers (lage nummers), de 800-en zijn pas in de laatste levensjaren van deze Weimarstraattrams gekomen (1960 en volgende). lijn 5 (een echte kantoorlijn) reed in de avondspits met twee achterwagens.

Harry Boekwijt | 1-2-2009
Geweldig weerzien met mijn jeugd. Ik woonde tussen 1952-1972 uiterst links op de foto (nr. 128), of net buiten de foto links, recht tegenover de Hortensiastraat. De foto zal zijn genomen vanaf het dak van het hoekpand Hortensiastr./Ln v. Eik en Duinen. Lijn 2 (opgeheven 1963) werd in mijn herinnering vooral door de serie 800 bereden (klopt dat?), in tegenstelling tot lijn 5 (om de hoek op de Mient), die vooral door de serie 250 werd bediend. Let op hoe weinig auto's er in de straat staan. Mijn vader was in 1963 al lang niet meer de eerste de er een aanschafte. Deze foto zal dan ook ergens in de tweede helft van de jaren 50 genomen zijn? Nog de tijd van visboeren, melkmannen, borstel en zeepverkopers, voddenmannen, draaiorgels aan de deur, alles met houten karren


Er zijn op dit moment 6 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!