Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt regelmatig bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
Vaillantlaan
 Mail deze pagina      Kees van Duinen | 9-2-2017
@Georg Bodmann. De ``Blikken Tunnel" is op de Viaductweg nabij de Waldorpstraat.

o.verlegh | 29-1-2017
Wie kan mij helpen.
Ik zoek gegevens van de slagerij kwakernaak op de vaillantlaan 87. Ik ben daar geboren 1946 maar weet er heel erg weinig van.

Mijn ouders zijn daar in 1944 komen wonen boven de slagerij. Boven mijn ouders woon de ook mensen. maar helaas daar weet ik geen naam van.

Fam Verlegh waren echte schilderwijkers. Het was een groot gezin. Hebben gewoond in de Trooststraat.

Alvast hartelijk bedankt als u mij kan helpen.

Georg Bodmann | 16-1-2017
Wij woonde rond 1956 t/m c.a. 1962 in de Jacob Marisstraat ! Ik herinner mij de groente boer bij ons in de straat "de Betuwe Hal" en op de Valiantlaan richting "Blikken Tunnel" aan de linkerkant de ijswinkel van Florencia en op deze laan de motorwinkel van Henk Steman !

Betty den Dulk | 13-7-2016
Woonde daar rond 1965/1976

Betty Goutier/den Du | 13-7-2016
Woonde op nr. 538 Hoek Frans Halsstraat
Boven een kruidenierswinkel .
Andere hoek was de groentewinkel van Herwich.
Andere hoek café het Vosje.

truus corstjens moul | 19-1-2016
Ik ben opgegroeid met annemarie van den berg. Liep met 2-3 jaar oud hobbemastraat, vaillant laan naar de 2de van de kunstraat. Wij hadden de grote kerk naast ons huis. Dekker houtfabriek aan de overkant met daar naast een slager, kapper bus, om de hoek waterstokerij. Hobbemastraat 88. Woon nu in canada sinds 1958. Ben zoekend naar annemarie???? Kende haar ouders en opa persoonlijk. Zou leuk zijn meer info te geven en te ontvangen. Herinner met een pannetje te gaan naar het schooltje vaillatplein voor soep inde oorlog. Kakschooltjes etc. Kijken of dit werkt truus corstjens

Wim Biere | 6-5-2015
die politie-agent was frans kok jaren keeper van ado 1 , hij is zeer recentelijk overleden , in zijn pause dronk hij koffie bij mijn moeder in de drogisterij .

Aad v Dijk | 3-5-2015
Zoals ook te zien is op de foto waren er in die tijd niet eens verkeerslichten op de kruising Vaillantlaan / Hoefkade / Wouwermanstraat. Er stond `n agent met n mechanisch bediend stop bord is `t midden van de verkeersstroom op de drukke tijden herinner ik me. Hoe grappig Zoiets kan je je nu toch niet meer voorstellen? Zo ongecompliceerd was het leven toen. Ik voel me stokoud opeens.

Aad v Dijk | 3-5-2015
@Rien Solcer:

Over je bericht van 7-05-2009: al even terug dus maar ik kom hier net toevallig kijken,
Bedoel je Jantje Rietveld soms? Die woonde in die tijd op Vaillantlaan 389, schuim boven Cafetaria Huismans. Pal tegenover `n kruidenier die Vivo hete. En onder ons, op de begane grond zat drukkerij van der Sluis. Ik woonde ook op 389 maar op de eerste verdieping. Ik ruik nog de geur van drukinkt als ik er aan terugdenk. Waar is de tijd gebleven realiseer ik me plotseling.

Nee | 25-3-2015
Ik weet

Jan blok | 21-3-2015
gewoond op de vaillantlaan 445, 2 hoog. Onder ons de schoenmaker, naast ons, paar huizen , de kapper en aan de andere kant , paar huizen, de tandarts. Tegen over ons de wasserij. Geweldige tijd. Tegenover ons op de ene hoek de tabak zaak en rijschool en op de andere hoek juwelier vink. Heimwee terug naar die tijd.

wil leebeek | 9-2-2015
Lex Zaaijer: jouw tante heette Raymonde Chauffriasse.`echtgenote van John Willems.

Cock Glerum | 9-2-2015
Ik ben geboren op de vaiantlaan nr 297 etage odermijn zat houtzagerij

Ine Buut | 13-11-2014
Mijn Vader heeft meer dan 40 jaar gewerkt bij slagerij van der Stijl, die zat meen ik naast de kleermaker op de Vaillantlaaan .


bob timmerman | 11-8-2014
Vanaf dit punt is er ook nog een spoor gelegd naar de remise Frans Halsstraat. Zal wel omstreeks 1957 zijn geweest; Een heel kein stukje is daar nog van over bij het tegenwoordige Openbaar Vervoer Museum.
@ lex : jij zal wel Mevrouw Delmar bedoelen, die was inderdaad van Indische afkomst. Ben jij overigens familie van Rob Zaaijer? Daar heb ik mee in de klas gezeten.
@ geurt : ja, dat was inderdaad Dr. Dalebout, maar volgens mij was hij masseur.
Enne... wij noemden het inderdaad "de put" en die put stond nog al eens onder water!

Annemarie de Ridder- | 22-6-2014
Huismans cafetaria was van mijn opa. Mijn vader werkte er ook en zo` n beetje de hele
familie. Tegenover de zaak zat Makkie, een speelgoedwinkel volgens mij.

Mike | 13-5-2014
@ koos vermaat
kan alleen via de webmaster en die vindt u helemaal bovenaan deze website:
Dinsdag 13 mei 2014 Contact/email -Vorige

koos Vermaat | 13-5-2014
Dat is een hele leuke site dat wist ik niet ik heb van 1953 tot ongeveer 1965 bij de HTM gezeten eerst conducteur toen conducteur bestuurder daarna vaste bestuurder en in 1960 naar de bus gegaan was een hele leuke tijd ik heb nog twee foto`s die probeer ik de volgende keer erop te plaatsen ik weet nu nog niet hoe dat moet dat komt wel.

Peter | 22-3-2014
Ik hoop dat iemand de winkel kent van Paula Pinda? Ergens op de Vaillantlaan tussen 1962/1967. In mijn herinnering was ik altijd bij Paula.
Mijn ouders hadden toen een autorijschool `Actief` Ik was toen 5? Dus veel weet ik niet meer

Rinus Hermans | 5-3-2014
Halte van lijn 12 bij de david Blesstraat tegen over juwelier vink, heb daar vaak genoeg op de tram staan wachten.

Fred Trom | 4-3-2014
Ik was in de zestiger jaren drummer, en kwam vaak aan de Vaillantlaan bij Muziek zaak Henk Suiker. Een verschrikkelijk gezellige laan/straat. Ik heb er mooie herinneringen aan over gehouden. Jammer zoals het er nu uitziet. Gelukkig blijven de goede herinneringen.

ronnie van ruitenbee | 8-10-2013
Leuke foto`s van mijn oude geboorte straat. Heb gewoond op de vaillantlaan 303 boven cafetaria Huisman. De kleinkinderen van de groenteboer Kleindijk waren onze vriendinnetjes, Henny en Thea. Ben de zoon van Wil en Jo van Ruitenbeek. Heb nog drie zussen. Misschien weet iemand ons nog te herinneren. Leuke jeugd gehad daar.

Rien Solcer | 29-8-2013
@ lex, nee, zij was niet van Indische afkomst, maar weet je dan helmaal geen namen meer?

Lex Zaaijer | 28-8-2013
Was juffr van dijk van indische afkomst ?

Rien Solcer | 9-2-2012
@Lex, je zat zeker bij juffrouw van Dijk?

Lex Zaaijer | 9-2-2012
Wat leuk,
Zelf woonde ik op de hoek Vailliantlaan/vd Venne straat 150
Mijn Moeder had die Corset-winkel, en mijn Tante had die drogisterij
Mijn Tante was idd een Fransaise (meisjesnaam Chafias , getrouwd met John Willems)

Ik zat zelf op de pr Marijke-school in de WouwermanstraatWim Biere | 6-1-2012
De groenteboer bij ons op het rijtje heette niet Klein maar Kleindijk

Wim Biere | 6-1-2012
Wat leuk om deze oude foto hier tegen te komen. Drogist Virgo was de winkel van mijn ouders.
Mijn ouders zijn in 1981 naar limburg verhuist.

Kees van der Zwan | 12-12-2011
In de jaren 1950 -1952 , ging ik met de vakantiebezigheden mee "de groepen" dit was in de vakantie maanden van de school vakantie.
Dit ging vanuit een school in de Terwestenstraat waar je moest aanmelden om met de tram vanuit de van der Vennestraat naar de duinen te gaan aan het Markenseplein te Duindorp.
De trams waren vaak samengesteld uit vaak twee aanhangwagens met een motorwagen uit diverse series wat ik mij kan herinnneren.
Ik was toen 6 jaar, maar kan mij dit heel goed herinneren, dat op het schoolplein weden e kinderen in groepen verdeeld met een groeps nummer stok welke gedragen moest worden door de groep met 2 begeleiders naar de diverse zandvlakten in de duinen.
Met een broodtrommeltje en een blauwe kruik met kurk , ik zie ze wel eens liggen op een vlooienmarkt, gevuld met melk , de hele dag spelen in de duinen, met mooi weer, regende het werd er in de school gespeeld in de Terwestenstraat.
Elke dag als je was komen opdraven had je een knipkaart kreeg je een knipje in de kaart elke dag een andere kniptang, aan het eind van de vakantie kon je als je genoeg knippen had verzameld mocht je naar een feestmiddag in Kunsten en Wetenschappen welke in dec.1964 afbrande.
Er was nog een vakantie groep kinderen welke ook naar de speelvlaktes gingen in de duinen die kwamen van een school op het Oranjeplein we kwamen deze groepen nog wel een tegen in de duinen en dan zongen we elkaar toe, de naam van de school aangevuld met "dat vulleszootje"
De foto's met de groepsstok met nummer heb ik nog in mijn fotoalbum ,gemaakt door een fotograaf op de zandvlakten.
Jaren later , ik heb 26 jaar dienst gedaan als buschauffeur bij H.T.M ik denk in 1998 , stapte er op de Paralleweg in lijn 18 een man in met een grote baard, een ingeving in mij
zei "ben jij Bram" ja zij hij ik vroeg heet jou broer Pilo dat klopte inderdaad, hij woonde vroeger op het Oranjeplein naast de Hanneman woningen
Ik wist het nog heel goed na 48 jaar hem te herkennen ik heb de foto waar ik naast de broers zit met de groepsstok in het zand.

Kees van der zwan | 30-11-2011
De drogist op de hoek van de vaillantlaan en de hoefkade was de Vigro op de tweede verdieping boven de drogist woonde vroeger de voetballer Theo vd Burch voetballer bij ADO.
De halte van lijn 12 was in 1964 -1965 richting Duindorp tussen de David Blesstraat en de Hoefkade richting Staatsspoor vlak voor de Frans Halstraat.
Als ik de week einden terug kwam van militaire dienst uit Ede stapte ik op Staats Spoor vaak in een losse gereedstaande aanhangwagen van lijn 12 welke daar stond tot de motorwagen kwam en deze na rangeren dan deze aanhanger onbeheerd achterliet tot de volgende motorwagen weer kwam.
Zelf woonde ik in de David Blesstraat , maar in de tram maakte ik mijn veters alvast los van mijn militaire kisten des te eerder kon ik weg.

henk | 24-10-2011
Er was wel dergelijk een halte bij de frans halsstraat , ik kwam daar altijd langs als ik moest oversteken bij de Vaillantlaan naar de franshalsstraat om naar school te gaan.

Henk | 18-10-2011
Ik kan mij het Quick than Quick mannetje ook heel goed herinneren.
net zoals velen onder ons was ik ook bang van het naar geestige kereltje in de etalage...later werd het een soort van instituut....wie kon hem niet "het mannetje van de stomerij"
en veel later, ik meen omstreeks 1986 was ik na mijn dienstplicht werkzaam als jongste sleutelmaker op de prinsengracht waar ook de oude heer van den Berg regelmatig klant was. de oude heer van den Berg was ook degene die mij de volgende anekdote vertelde dat zich in de tweede wereld oorlog afspeelde.
tijdens deze bange dagen werdt het de family van den Berg door de Duitse bezetters verboden om de winkel nog Quicker than Quick te laten heten gezien dit Engels was dus strikt verboden.
de wilkel werdt dan ook tijdens de oorlogsdagen omgedoopt tot Kwikker dan Kwik.
Let wel dit verhaal is mij door de oude heer persoonlijk verteld en ik ga er dan ook vanuit dat dit op waarheid berust.
Ondertussen ben ik nu 45 en kan mij het oude typische Den Haag nog in alle facetten herinneren.

Jan Mulder | 5-10-2011
Ik heb in de van der Vennestraat nummer 8 van 1959 t/m 1961. Dit was boven een café dat later een autorijschool van Veen werd. Aan de overkant had een een broedjeszaak Dopmeijer. Vanaf 1961 t/m 1973 heb ik op nummer 64 gewoont schuin tegenover het politiebureau. Lijn 12 reed door de van der Vennestraat en had een halte hoek van der Vennestraat Hobbemaplein. Daar kon je als kind (ongemerkt) gebruikmaken om gratis met de tram mee te rijden via het trambalkonnetje van de open tram.

John van den Berg | 10-9-2011
Vroeger droegen de vrouwen hoeden en de armoedzaaiers hadden geen geld voor die fratsen of droegen alleen op zondag of als ze naar de kerk moesten een hoed daarom was het heel normaal en zeker bij slecht weer dat zij hoofd doeken hadden .En het was ook een gewoonte dat de heren als ze een kerk passeerden of een begravenis stoet even de hoed of pet oplichten.Ja dat waren andere tijden en hoeft van mij echt niet terug te komen.

wil leebeek | 9-9-2011
Lijn 12 had in de richting Holl.Spoor-Staatsspoor wel degelijk een halte
op de hoek Vaillantlaan/Frans Halsstraat.

Jan Heppener | 9-9-2011
Dick van Rooijen heeft gelijk dit is inderdaad de kruising Hoefkade Vailantlaan en wouwermanstraat bij de Franshalstraat was geen halte

Geurt Borsboom | 24-8-2011
Er was weldegelijk een halte bij de Frans Halsstraat. Dat weet ik heel zeker. Richting Duindorp was dan de volgende halte bij de splitsing van de Vaillantlaan/Van der Vennestraat. Richting Staatspoor lag de halte bij de Hoefkade. Later, zo ongeveer 1962, verdewenen de haltes aan de Frans Halsstraat, Hoefkade en Van der Vennestraat en kwamen daar de haltes ter hoogte van de David Blesstraat voor terug.

Cor Nieuw Vennep | 23-8-2011
@ Dick van Rooijen. Weet je het heel zeker? Ik meen me te herinneren dat de conducteur heel hard riep: FRANS! Er keek altijd wel iemand om en dan zachter: Halsstraat. Ook Wil Leebeek meldt in 2009 al de halte Frans Halsstraat.

Dick van Rooijen | 23-8-2011
Dit is de halte Vailantlaan Wouwermanstraat Hoefkade.
Bijde richtingen zoals te zien op de foto,Bij de Frans Halstraat is nooit
geen halte geweest.Ik ging daar elke ochtend naar school.

Hans R | 11-2-2011
Heel leuk, jammer dat je hem niet ziet bewegen, want als ik het juist heb draaide hij met zijn hoofd en deed zijn colbertje open en dicht.

Wim van Es | 10-2-2011
Het mannetje van Quicker than QuickDe andere "mannetjes" zijn vader en zoon Chris van den Berg.
Foto 1984, 75-jarig bestaan - Haagsche Courant - HGA - ingezonden door Cor van den Born.

Geurt Borsboom | 10-2-2011
Misschien nog ter aanvulling op mijn herinnering van het poppetje ibj Quicker than Quick: hij droeg een colbert dat hij open hield, zodat zijn buik zichtbaar was. Daarin draaide een soort reclametekst.

Nico | 9-2-2011
Hans R, Man bijna alle vrouwen droegen een hoofddoekje. Zelfs Jacky Kennedy, BB en een hoop andere bekendheden.

Het dure permanentje mocht natuurlijk niet verwaaien!

Mijn zussen, moeder, buurvrouwen etc droegen allemaal een hoefdoekje met frisse kleuren.

Leuk he.

Nico

Hans R | 9-2-2011
Dank Geurt, nu je het zegt herinner ik mij het precies.

Valt het de geïnteresseerde op deze site ook op dat op deze foto,net als op vele andere plaatjes, er in deze tijd veel vrouwen een hoofddoekje dragen?
Dit dus voordat er veel vrouwen van gastarbeiders deze buurten gingen bewonen en er nog geen partij was die daar een wettelijk verbod voor opeiste.
Ik spreek geen politiek oordeel uit maar verwonder mij slechts over veel ophef over iets dat hier kortgeleden nog een normaal straatbeeld was.

Geurt Borsboom | 9-2-2011
Hans R,

Dat bewegende poppetje zat in de etalage van stomerij Quicker than Quick. Die zat in het tramloze gedeelte van de Vaillantlaan een paar panden van de Van Ostadestraat vandaan. Daar zat ook een winkel van De Gruyter en (wat later) een winkel met rotan meubelen. Ook had een arts daar zijn praktijk. Ik meen een dokter Dalebout.

Hans R | 7-2-2011
Ik kwam regelmatig op familiebezoek op de Vaillantlaan.
Wat mij erg bijstaat is de angst,als peuter, voor een rare bewegende pop of mannetje in een etalage in de buurt van de vd Vennestraat.
Ik dacht dat het een kledingstomerij was maar weet het niet zeker.
Jammer dat deze laan na het weghalen van de bomen voor de trambaan zo kaal nietszeggende straat is geworden (zie elders op deze site)

Geurt Borsboom | 4-2-2011
Sorry, mijnheer Van Dijk. Ik ken niemand met de door u genoemde namen. Ik bracht mijn jeugd door in de Van Ostadestraat en wel het gedeelte tussen de Vaillantlaan en de De Bockstraat. Mijn ouders kwamen er in 1950 wonen en heel vaag herinner ik mij dat ergens aan de overkant een oude dame woonde, mevrouw Van Dijk. Ik was toen 2 jaar, dus kom niet veel verder dan een paar losse flitsen. Die mevrouw Van Dijk was echter geen familie.

Wim Simonis | 2-2-2011
Drogist is Bierens of iets dergelijks.
Zijn zoon zat bij mij in de klas op de HULO in de Vermeerstraat

Willem van Dijk | 13-1-2011
Geurt Borsboom heb jij nog familie van der Langkruis/van Dijk
ik zelf woonde in de Koninginnestraat 74 en no 7.

regina land zaaijer | 29-10-2010
ohoh, nu zie ik het ik had mij vergist,, Dit is niet de zaak van mijn family
Vindt het geweldig om deze fotos weer te zijn en dat sommige mensen nog alle gegevens goed weten van vroeger
groeten van Canada .WIL!
De naam van mijn Tante was Ramonde en zij was van Parijs,

wil leebeek | 29-10-2010
De drogist John Willems zat inderdaad op de hoek v.d.Vennestraat/
Vaillantlaan. Zijn vrouw was inderdaad een Francaise.
Regine, de groeten van Wil Leebeek ( Korfbalver. Phoenix ).

Geurt Borsboom | 29-10-2010
Sorry dat ik me verbeeld het beter te weten, maar de drogist op de foto is niet Willems. Immers deze foto is genomen op de hoek Vaillantlaan-Hoefkade. De drogisterij van Willems zat op de hoek Van der Vennestraat-Vaillantlaan. Ik heb daar heel vaak boodschappen moeten doen. Mij ligt bij dat mevrouw Willems een Francaise was of een Waalse Belgische.

regina land zaaijer | 29-10-2010
de drogist op de hoek was mijn opa Willems en daarnaast was een corsettenzaak, van mijn oma Mevr Willmes van der vliet
Ik heb op de hoek Vander Vennestraat, Vaillantlan gewoond met mijn ouders hennie/Han Zaaijer , de dochter van de Willems drogisterij en corsetten zaak,

Rien Solcer | 12-12-2009
Ponsen, zie op schooltram 286 lijn 12 op hobbemaplein, daar staat heel wat geschreven over die bleekneuzen die jij bedoeld!

Ponsen | 12-12-2009
Ik weet mij te herinneren dat er ook kinder vervoer was op lijn 12 ik denk in de jaren omstreeks 1950 vanaf de vailiantlaan naar de duinen in scheveningen ( Laten we zeggen de haagse bleekneusjes ,voor wie iets meer weet is wel kom )

vd Harst | 27-6-2009
Met deze foto's is en blijft de Vaillantlaan voor de ECHTE HAGENAARS de echte Vaillantlaan .,want wat er nu nog over is (toch niet de echte Vaillantlaan ) daar komt geen sfeer meer van af toch? Ikzelf woon daar helaas niet meer al 35 jaar. Maar als alles nog hetzelfde was als toen dan was ik zelf heel snel weer terug gegaan, want ooooh wat mis ik die tijd zeg. Soms kom ik nog wel op de Haagse Markt maar dat is het ook niet meer wat is geweest helaas. OOOh waarom is alles van de ECHTE HAGENAARS zoveel veranderd???

Lely | 8-5-2009
Ik ken deze situatie nog. Lijn 12 moest zo nodig weg uit de vaillantlaan en van der vennestraat. Er reed destijds ook nog een bus 27 en 28. Allemaal weg, het is er niet beter op geworden. Nu rijdt er nog een connexxionbus, 's- avonds om het uur.

Rien Solcer | 7-5-2009
Ik kende in de jaren 60 ook een Jan, die woonde op de 2e etage schuin boven huisman, hij kwam vaak met zijn brommer(buikschuiver) naar de speeltuin in de Mijtensstraat. Weet iemend wie ik bedoel?.
Boven de drogist op de hoek van de Hoefkade woonde Tillie Bezem.

Jan | 7-5-2009
(Ton | 19-7-2008)

Dan was u de buurman van onse drukkerij aan de overzijde. Ik en mijn broer kwamen altijd bij u melk halen.
De achterste auto was van mijn vader en die daarvoor van Huisman de ijssalon.
Tijdens het asvalteren van de Vaillantlaan, stond uw melkwagentje aan onze zijde. Toen heeft u ruzie gehad met een asvalteerder waarvan u een klap heeft moeten inkasseren. U bent later bij de gemeente gaan werken.
Groeten,
van der Sluis

laura | 9-3-2009
Ik zal proberen de kranteknipsel van dat ongeluk nog op te zoeken en proberen het te mailen , en jah bij de Vivo kwam ik toen als kind daar wel eens omdat mijn moeder een opschrijfboekje daar had van de boodschappen en ik daar een pakje sigaretten kon halen zgn. voor mijn moeder , maar toen zelf daardoor stiekem was gaan roken. Fam.Lemmers later hier in Zoetermeer nog tegen gekomen. Helaas meneer Lemmers is een paar jaar geleden overleden.

Ton | 9-3-2009
Beste Laura
Als jij op 468 gewoond hebt dan ben jij vast wel eens in onze winkel geweest,
van de VIVO van de Melkboer lemmers op 442 en de groenteboer van v.d.Klei op 454.
Ik weet wel van een auto die toen op dat vierkante verkeerspaaltje
is gereden, geladen met kistjes slaatjes., ( en je raad het misschien al )
Al die losse slaatjes lagen allemaal door de klap voorin tegen de voorruit

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Nadat ze aan beiden kanten de stoepen hadden gehalveerd.
kwam tussen die twee straaten een Halte.
Als je heel goed kijk op de foto zie je dat er toen nog klinkers lagen
Na de reconstructie werd het geasvaldteerd.
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Had ik toch gelijk
zie kleine foto

vlak voor die halte had je de cafetaria van Huisman
Daar stonden ze op zondagmiddag met 4 man achter de toonbank te helpen
zo druk was het daar
Goede Oude Tijden

laura | 8-3-2009
Ja mijn complimenten voor deze foto, had ik toch gelijk, en nu komt er ook nog een herinnering boven over een ongeluk met een auto die in een nacht tegen zo'n geel HTM paaltje is gereden en door een beneden woning is in gereden. Wanneer dat precies is geweest maar wel in de periode toen ik daar woonde op nr. 468 2 hoog.

Koos van der Kolk | 2-3-2009
In mijn archief trof ik nog een door mij genomen foto aan van PCC 1240, ingezet op lijn 12 en halterend op de Vaillantlaan ter hoogte van de David Blesstraat. De foto dateert uit 1969, het laatste jaar van tramexploitatie in de Vaillantlaan.


(foto geplaatst door admin)

Gezien de discussie is het wellicht aardig de foto bij het betreffende onderwerp te plaatsen.

Rien Solcer | 2-3-2009
Zie foto HGA 70862 van 1962, een PCC bij de bewuste halte david blesstraat.
Prima werk Geurt.

geurtborsboom | 2-3-2009
Ja sorry, daar heeft Rien gelijk in. Die haltes bij de Frans Halsstraat werden inderdaad bij die gelegenheid opgeheven.

Rien Solcer | 1-3-2009
als de informatie klopt van geurt borsboom dan moet ook de halte frans halsstraat zijn opgeheven, want daar zat dan nog 100 meter tussen naar de david blesstraat

geurtborsboom | 1-3-2009
Ter hoogte van de David Blesstraat kwam later inderdaad een halte. Ik gok dat dat in 1961 was. Toen verdwenen de haltes Van Ostadestraat (richting Markenseplein) Vaillantlaan/Hoefkade/Wouwermanstraat (richting Staatsspoor)

wil leebeek | 28-2-2009
HALTE RICHTING mARKENSEPLEIN WAS BIJ DE v. Ostadestraat. Vanaf de Parallelweg was de voorgaande halte Fr.Halsstraat.

Rien Solcer | 28-2-2009
Lijkt mij sterk dat daar een halte is geweest, een gevaarlijke situatie voor de passagiers. Rechts waar de stoep nat is zat de snackbar Huisman.
Achteraan bij het viaduct heette niet de kuil maar de put.

laura | 26-2-2009
Een hele bekende foto, ik zie dat daar waar de fietster rijdt achter de tram er nog geen halte is, ik weet dat daar een tramhalte is geweest , ik woonde daar in de jaren '60 tot 1970, en ik heb ook meegemaakt dat de tramrails werden verwijderd. Het fijnste vind ik als ik die foto zie dat ik daar een hele leuke en mooie tijd heb gehad. Het waren oude huizen en een drukte van het verkeer maar des ondanks heb ik daar fijn gewoont.

Fransje | 22-7-2008
Richting Hobbemaplein is dichterbij denk ik.
Overigens: de goede oude tijd.

coos | 21-7-2008
Vaillantlaan met klinkers ? echt niet, de Vaillantlaan, de van der Vennestraat, de Hoefkade waren in die tijd allemaal al geasfalteerd, als je goed kijkt zie je dat de Wouwermanstraat (achter die fietsende mevrouw met hoofddoek) geen klinkers (gebakken klei) maar echte keien had (uit de rotsen gehouwen), dat waren nog eens tijden .......

Ton | 19-7-2008
Dit is inderdaat vanaf de Hoefkade richting paralelleweg.
Bij het 2e zonnescherm linksvoor was een kruidenier van de Vivo
en vanuit die winkel had ik een melkwijk van "van Grieken"
de eerste zijstraat links was de David Blesstraat
de 2e zijstraat was de Van der Helststraat
Nadat ze aan beiden kanten de stoepen hadden gehalveerd.
kwam tussen die twee straaten een Halte.
Als je heel goed kijk op de foto zie je dat er toen nog klinkers lagen
Na de reconstructie werd het geasvaldteerd.
Aan beiden zijden waren veel winkels.
Helaas is alles gesloopt, en de nieuwe bebouwing was alleen maar
bedoeld om zoveel mogelijk gezinnen te huisvesten.

tiktak | 19-7-2008
Het ziet er beter uit, dan het nu is.

coos | 18-7-2008
lijn 12 rijdt richting Markenseplein vlak voor de kruising met de Hoefkade (het lijkt een halte, maar die ligt 100 m verderop vóór de kruising Vaillantlaan / van der Vennestraat, op de achtergrond de kuil van de Parallelweg

haryt | 18-7-2008
volgensmij richting halte jacob catstraat en
naar de station.


Er zijn op dit moment 12 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!