Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
Zuiderparklaan
 Mail deze pagina      johanna heetman stof | 23-11-2018
Sorry, ik bedoel natuurlijk 29 juli 1949

johanna heetman stof | 23-11-2018
Sorry, ik bedoel natuurlijk 29 juli 1949

johanna heetman stof | 23-11-2018
Het gezin Rotteveel heeft tot 31 maart 1952 aan de zuiderparklaan gewoond. Zij zijn geïmmigreerd naar Zuid Afrika. De zoon Martin Rotteveel , geboren 28 juli 1849 wil zijn geboortehuis graag bezoeken ter gelegenheid van zijn 70ste cerjaardag. Het huisnummer aan de zuiderparklaan weer hij helaas niet meer . Misschien dat iemand zich deze familie nog herinnerd en weet op welk huisnummer ze gewoond hebben. Wij willen onze vriend Martin Rotteveel graag verassen. Hoop dat ik een reactie mag ontvangen. Alvast hartelijk dank

Jan Schoen | 16-9-2018
Ik woonde in de Bennekomstraat 86 en ging naar de Dr. de Moorschool. Was bevriend met Rens Opbroek uit de Otterlostraat. Geboren in 1946. Onze buren waren v.d Tang, de begrafenisondernemer, Eckhart, politieman en de oude familie Rentema. Op de hoek van de straat bakker Utermark en melkboer Harteveld. De Végé winkel op de hoek van de Hoenderloostraat Zuiderparklaan. Slager van Os op de hoek van Hoenderloo/Voorthuizenstraat. En kapper De Koning in de Voorthuizenstraat. Toen speelden we op straat en was er geen enkele geparkeerde auto. Kom daar nu eens om

Joke de Mooij | 4-7-2018
Hallo Suze Landman, leuk jou tegen te komen op deze site, ik zal even jouw geheugen opfrissen, wij woonden het portiek naast jullie, op nr. 65...onze buurvrouw was fam den Hollander en beneden ons fam Plaat. In 1957 zijn wij geëmigreerd vanaf nr. 65
naar Australië en in dec. 1958 weer teruggekomen...Jullie hadden ook aardig wat kinderen toen en woonden 2 hoog naast fam. Pico. Ik weet nog broertjes van jou die heet Kareltje en Henkie, vlg. Mij was er ook nog een oudere zus? Wij waren met 6 kinderen, waaronder een tweeling, Olga en Bert. Mijn oudste zus is nog getrouwd in Australië met Piet Belt, die is gelijk met ons mee gegaan naar Australië en woonde naast van der Zon de melkboer. Volgende x meer oude koeien uit de sloot, hoor graag van je. Groeten Joke van der Tak de Mooij.

Suze Landman | 29-6-2018
Zuiderparklaan kinderrijke buurt ik woonde op nr 81 en herinner mij van Amstel NSU dealer
De fam de Mooi de familie klink woonde boven van Amstel.speelde vaak putten in de Lunteren straat.later woonde wij op de valkenboslaan t/O het Esso benzinestation(.goede herinneringen)

Rens Opbroek | 6-12-2017
Ik ben in 1946 geboren in de Otterlostraat (met één auto, van een huisarts) en ging in 1952 naar de Dr. J.C. de Moorschool in de Naarderstraat. Gevaarlijk om alleen op de Zuiderparklaan de trambaan van lijn 15 over te steken. Wij gingen op zondag naar de Valkenboskerk waar mijn vader diaken en later ouderling was. Mijn ouders zijn begraven op Nieuw-Eykenduinen en daarom kom ik er sporadisch. De buurt is totaal veranderd en ik herken het niet meer. Gelukkig zijn er nog de goede herinneringen van vroeger aan alle straten in de buurt met mijn schoolvriendjes en vriendinnetjes en de Apeldoornselaan en de Dierenselaan waar we de boodschappen deden.

wil leebeek | 17-9-2017
De V 2 viel op de hoek van de Kamperfoeliestraat/Indigostraat op de huizen.

Binnen een half uur na de ramp ben ik in het laatste huis van de Kamperfoeliestraat
dat niet in brand stond geweest omdat daar familie woonde.

Tot dat huis mocht je komen van de Duitsers.

Hans de Haas | 17-9-2017
@Ton van Uden.
Die bom was geen V1, maar een V2. Ik heb hem ook zien gaan en neerstorten vanaf mijn balkon in de Vlierboomstraat. De raketmotor was niet uitgevallen, maar ging nog volle kracht. Het stabilisatiesysteem werkte niet en daardoor is de raket gaan tuimelen. Ik zag hem 5X over de kop gaan alvorens neer te storten.

wil leebeek | 17-9-2017
De foto is gemaakt omstreeks 1950. De 42 heeft nog Van Nelle en Bussink"s Deventer
Koek als reclame.

Anton Zonneveld | 17-9-2017
@ Wim Bontebal en Hannes: de laatste exploitatiedag van tramlijn 15 was 30 april 1958. Dus moet deze ansichtkaart iets eerder zijn gemaakt.

Urszula | 16-9-2017
Hello IK woon op nr.121 Zuiderparklaan hebt imand een oud foto ? Mijn e-mail beti22_u@wp.pl

erven sleeboom | 3-5-2017
 quote:
Hennie van Breemen | 17-2-2017 Arme kinderen. Het hielp natuurlijk niet
Schrijnend verhaal en dom van die moeder. Misschien bedoelde ze het goed en werden die meisjes gepest met hun rode haar? Ik werd altijd nageroepen met mijn rode haar. Het wende nooit dat volkomen vreemden (jong en oud) op straat zomaar "hee rooie" of "vuurtoren" begonnen te schreeuwen. Maar kale meisjes zullen het helemaal niet makkelijk gehad hebben.

Ton van Uden. 2-05 | 2-5-2017
Op 1 januari 1945, liep ik met mijn ouders, op de zuiderparklaan gaande
in de richting loosduinseweg, terhoogte van de kerk. Ik keek omhoog en zag
een grote vuurbal en dacht (als 5 jarige jongen) dat het vuurwek was. Het
bleek echter een zogenaamde vliegende bom (V-1) te zijn, waarvan de raketmotor was uitgevallen en dus geen lawaai maakte. Mijn ouders schrok-ken zo dat ik ook bang werd. driehonderd meter verder in de indigostraat
viel de bom. Er waren 24 doden te betreuren. Dit voorval staat in mijn geheugen gegrift.

Hennie van Breemen | 17-2-2017
Mijn ouders hadden een kapperszaak Rie van Breemen zuiderparklaan nr 130. de kapperszaak van de overgrootvader van monique herinner ik mij nog wel.
Mijn moeder had op een dag een moeder met een tweeling met rood haar in de salon. De moeder wilde dat mijn moeder de meisjes hun haar af schoor. De moeder
dacht dat er dan een andere kleur haar voor terug kwam. Mijn moeder weigerde dat. Toen zijn ze naar herenkapper gegaan en die heeft het wel gedaan. Arme kinderen. Het hielp natuurlijk niet
.

Hannes | 27-6-2016
Denk dat foto is gemaakt tussen 1950 en 1955.

Ineke Klein | 4-6-2016
Wat een mooie oude foto. Ons gezin woonde op de hoek van de Loosduinsekade / Zuiderparklaan 1e etage boven de bakkerswinkel van HUS. Wat een herinneringen. Je kon er nog zonder gevaar buiten spelen, het meeste verkeer reed aan de overzijde op de Loosduinseweg. Ik zag onze namen in de reactie van M.J. Colijn. Wij zijn echter geen tweeling al schelen we niet veel in leeftijd. Cissy woonde op het zelfde portiek als wij, schuin boven ons. Wij zaten op de kleuterschool naast de kerk bij juffrouw van Doorn en Kwaak. Lagere school, Dr. de Moorschool in de Naarderstraat.
Boodschappen deden we in de winkels in de buurt, kruidenier van den Berg, de drogist, de melkboer van Zon en Lavooij glas- verfhandel, drogist.
In 1975 trouwde ik en ben vertrokken uit de Zuiderparkbuurt. Ook mijn moeder en zus verhuisden naar elders in den Haag.
Maar als ik nu zo af en toe voor het stoplicht kruising Zuiderparklaan sta te wachten kijk ik altijd even naar boven, ons oude huis van vroeger!

wim bontenbal | 15-3-2016
weet iemand wanneer deze foto gemaakt is?

Hans Geldof | 13-7-2015
Lees net in de krant (AD 11-07-2015) dat de kerk gesloopt gaat worden.Behoud is geen optie volgens wethouder Joris Wijsmuller,en dit geldt ook voor de Theresia kerk aan de Apeldoornselaan.

Jan v Deventer | 11-7-2015
Pal voor de kerk hoek Z.P.laan staat een ijzerenhek, daar kon ik als jongen net tussen twee stangen door kruipen. En op de ZPLaan zat in een benedenhuis een bibliotheek waar ik vaak boeken leende. Op de hoek Escamplaanlaan ZPlaan was de winkel van C.Jamin en in tram lijn 15 maakte ik vaak een rit als ik op weg was naar mijn oma op de La-Reyweg. Nog wat winkels op hoeken van straten melkwinkel Ruivenkamp Bilthsel. Bakker v.leeuwen loenensestraat aan de overzijde op de hoek slager M. V.d.Meer. Sigarenwinkel bij de Doorwertstr. Daarnaast links voor bloemen en planten de zaak van l.Dekker daar tegenover ook Bloemenzaak van Meijer daar naast bakker van Kempen wat `n tompoezen!! Ook nog een rijwielzaak en twee Cafetaria`s Rowi en weer aan de overzijde de cafetaria van Riena Enzv.

m. spoor | 22-11-2014
Ja connie, heette jou zoon naar niet rick sturmer?
jarenlang in de klas gezeten met hem, de theo thijssenschool op nijkerkerlaan
volgens mij ishij de grafische kant opgegaan.
Kon erg goed tekenen.

wil leebeek | 13-8-2014
Peter Nijbakker: Ombouwer 42 kreeg op de avond van 24 sept. 1957 op de
kruising Zuiderparklaan/Hilversumsestraat een aanrijding met een op de tramrails stilstaande Lelijke Eend die vermoedelijk defect was.
De trambestuurder kon de auto niet meer ontwijken en tijdens de aanrijding
werd de auto meegesleurd en tegen een trammast geduwd.
De auto vloog in brand en werd geheel vernield.
De 42 kreeg aan de zijkant ook brandplekken.

Na dit ongeval werd 42 buiten dienst gesteld.

Peter Nijbakker | 13-8-2014
De bij de aanrijding met de WSM-bus betrokken tram van lijn 15 was de 42. Deze is niet meer hersteld van deze schade.

connie sturmer vd po | 9-5-2014
Zag een oude foto van de zuiderparklaan.Zelf woon ik nu nog steeds op de zuiderparklaan (43 jaar).Ik kijk vanuit mijn tuin zo op de voetbalvelden van Quicksteps.Links de kleuterschool en rechts de lagere school.Heet nu dus basisschool.Zelf zat ik aan de eskamplaan op school.

M.J.Colijn | 24-2-2014
Ik ben geboren op de Zuiderparklaan nummer 123, schuin onder ons zat een drogisterij van Heiningen, waar ik onlangs nog contact mee heb gehad. Op de foto zie je de hoek loonsduinsekade/zuiderparklaan, links op de eerste etage woonde de tweeling Ineke en Anneke, en rechts daarboven mijn vriendinnetje Sissie de Gier, haar vader werkte als kassier op de Pier, en ze had een Duitse moeder..
Ik ging naar die kleuterschool bij de kerk, en herinner me de naam juffrouw Kwaak nog, ze reed in een lelijk eendje :) Op dat schoolplein was een zandbak, daar speelden we moedertje en maakten van zand in conservenblikken de lekkerste taartjes ..

Fam Spoor-Feenstra | 27-1-2014
Wat een leuke foto`s over de die prachtige wijk met vele jeugd herinneringen.
Ik heb met mijn ouders jaren lang op de zuiderparklaan gewoond(sinds 1976).
We woonde op nummer 440. ik ben rond 1996 uit het ouderlijk huis gegaan maar mijn ouders pas in 2012. ze zijn verhuisd naar de Dedemsvaartweg, het was tijd om weg te gaan, iedereen was vertrokken.
Mijn opa en oma hebben in de jaren 50/60 het koffiehuis gerund hoek Velpsestraat,(zie foto van de laatste rit tram 15,) daarna heeft een dochter met haar man de tent gerund en later heeft er een lange tijd een autohandelaar (Kroon auto`s) gezeten.
vraagje: Is er nog iemand die misschien foto` s heeft van dat kofffiehuis?
mail: mspoor70@gmail.com

Rochus Zuurmond | 22-1-2014
@Andy de Haan, misschien de Rie Cramerschool in de Voorthuizenstraat?

connie | 22-1-2014
links op het water leren schaatsen

Andy de Haan | 27-11-2013
Ik heb de trambaan nog zien weghalen van de zuiderparklaan.
Ik woonde op nr 390.
Van mijn geboorte 1957 tot 1963 toen verhuisd naar Delfgauw.
Ik kan me fam Grottendieck nog herinneren, ook Yvonne daar zat ik bij op schoot.
In ons portiek woonde meneer Timmers.
Ik heb op een kleuterschool gezeten van hout (grijs) in een zijstraat van de zuiderparklaan.
wie weet welke school dat was?

Henk Boshuyzen | 5-11-2012
@Koos,
De chauffeur van die WSM bus was mijn oom. De bus wilde niet meer remmen en kon dus de tram niet meer ontwijken. En met die WSM bussen van toen kon je ook niet zo eenvoudig even een stuurcorrectie doen. Omdat er nogal wat olie onder de bus lag kwam de technische dienst van de WSM erbij die ter plaatse (voor de bus werd meegenomen voor onderzoek) een remleiding verving! En de Politie in de veronderstelling dat het een olieleiding van de motor betrof.
60 jaar geleden, maar ik hoor mijn oom nog het verhaal vertellen.

coos | 23-4-2012
Misschien is het nog na te gaan: op een avond (ongeveer 1952) stond ik links naast de peperbus met een vriendje te praten, toen een tramstel van lijn 15 optrok van de halte (precies als op de foto, maar dan met achterwagen), en midscheeps geramd werd door een WSM-bus komend uit Loosduinen. Beide tramwagens werden uit de rails gedrukt en draaiden een kwartslag, o.a. alle ruiten er uit en flinke schade.
De buschauffeur schijnt ernstig gewond te zijn.
Ik ga nooit naar ongelukken kijken, ben meteen naar huis gefietst.

Wim Willy Jouvenaar. | 22-4-2012
Ik heb vanaf 1942 op de apeldoornselaan gewoond toen was ik 7 jaar dus U begrijp dat het oor mij erg leuk is en den dat er wel bekende deze site bekijken , in 1960 getrouwd entoen naar de valkenboskade verhuist ,waar ik 30 jaar met mijn gezin heb gewoond. nu woon ik in Friesland waar ik het ook best naar de zin heb . mijn leeftijd nu per augustus 77 jaar .
dank voor de ze mooie site. Wim.

monique | 23-2-2012
mijn overgrootvader heeft in ZUIDERPARKLAAN een kapsalon gehad, van IJll.
Zijn daar nog fotos van?

tjerk schoen | 1-8-2011
Ik ben in die buurt op gegroeid, in de Bennekomstraat geboren en ging naar de Valkenbos kerk als kind..Nu woon ik al 54 jaar in New Zeeland

Wil van Velsen Wigge | 1-6-2011
Vraag me af of er nog mensen zijn die zich herinneren dat de tram aan het eind v.d. Z.laan bij de bocht naast de rails kwam te staan omdat jongens er slaghoedjes op hadden gelegd? Dit was kort na de oorlog. Dan kwam er een grote kraan die ook op de rails stond om hem er weer in te tillen geloof ik.
Of is dat onderwerp al uitvoerig uitgediept?

Henk Baars | 19-12-2010
Woonde in mijn jeugd in de Lunterenstraat en ging in de Weesperstraat naar de Paulusschool. We moesten dan de Zuiderparklaan en de trambaan oversteken. Beetje link, want naar school brengen gebeurde in die tijd bijna niet.Het was meen ik lijn 15.Later reed er geen tram meer, maar speelden nog geruime tijd tussen de rails, totdat ook dat verdween. De tram was zo mooi en leuk.

Marianne Graus | 10-12-2010
Dat er mensen verdronken zijn in de Loosduinsevaart kan ik me ook herinneren.
Er waren op de bruggen aan de leuning stokken met een haak gemonteerd om in een noodgeval iemand boven water te kunnen houden en daarna op de kade te krijgen. De wanden van de vaart waren hoog.
Ik ben geboren in 1954 in de Otterlostraat en hoorde de Valkenboskerk altijd op zondagochtend luiden wat mij een heerlijk vertrouwd gevoel gaf. Mede omdat we op zo'n zondag bij mooi weer vaak naar het Zuiderpark gingen lopen.
Dat was toen nog een prachtig verzorgd park en daar keken we met plezier naar uit.

Henk Westerop | 30-11-2010
De Valkenboskerk is een apart gebouw, vooral van binnen. Een preekstoel in de vorm van een grote metalen schoenlepel en boven in het plafond een moderne abstracte beschildering. Met mijn ouders daar vele uren (als kind half slapend tegen mijn vader aangeleund) doorgebracht.

P.S. Welke tramlijn reed daar? In de oorlog ging ik daarmee vanaf de Weimarstraat naar de Groen van Prinstererschool aan het eind van de Laan van Meerdervoort.

Robert van Kesteren | 26-7-2010
Vlak onder dat plantsoen zat een zuigbuis voor het water van de Valkenboschkade naar de Loosduinsevaart die het in feite was.
De stroming van dat water was enorm sterk. Er verdronken wel eens kinderen in de Valkenboschkade.

ROB TAFFIJN | 10-2-2010
Woon nu zelf rechts van het ESSO pomp boven de speelgoedwinkel hoek loosduinseweg/valkenboskade heb daarvoor 9 jaar op de zuiderparklaan zelf gewoond tegenover de kerk. Het mooie is dat er toen geen stoplichten waren en bijna geen auto"s du herinneningen genoeg en dat door 1 afbeelding grote klasse !!!!!!!

nel vandergaag | 20-1-2010
Dat is een verrassing, ik woon al 59 jaar in British Columbia (province) in Canada en daar zie ik al de bekende straten van mijn jeugd. Ik woonde in de Hoenderlostraat en mijn man in de vlasakkerstraat, (die staat er bij)
Heel leuk- bedankt


Er zijn op dit moment 8 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!