Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 13-11-2018, 21:10 uur.

   
       
 

 
   
1206 Vaillantln vnf Hoefkade
 Mail deze pagina      Paul | 27-10-2018
en ook pcc 1207 van lijn 12 op deze foto

Sake van der Werff7 | 26-10-2018
Bij de firma NEVAMA (nederlandse vakkleding magazijnen ) heb ik nog gewerkt dit was in de Ferd. Bolstraat in Amsterdam on der de Heer Grunbauer in Amsterdam waren de winkels in : Jan pieter Hejestraat Commeniusstraat van Woustraat de van Swindenstraat En natuurlijk de Ferdinand Bolstraat

joost | 17-5-2014
@ruggenberg b. Toevallig ook het wagennummer van de PCC op de foto.

ruggenberg b | 17-5-2014
nevama s nr op de vaillantlaan was 1206

Kees de Ridder | 28-3-2014
John, weer een mooie aanvulling op dat Hoefkadeverhaal. Ik was pas 3 jaar op dat genoemde moment en mijn moeder vertelde hetzelfde over die laag vliegende vliegtuigen die zogenaamd geruststellende boodschappen als pamflet uitstrooiden in slecht nederlands gestelde teksten. Ze was op weg met de kinderwagen naar ome Tinus in de Cuypstraat. Van de genoemde school in de Stortenbekerstraat heb ik nog een foto waarop ik sta in een lange rij met mijn pannetje om extra voeding te halen van het z.g. IKB-eten. Dat kregen van de kerk, mede omdat mijn moeder op bed lag met honger-oedeem.

John van den Berg | 11-4-2013
Voor de duidelijkheid ,het was vlak voor de tweede wereld oorlog want we hebben de Duitsers hun intocht gezien die over de Hoefkade kwam ,en herinner mij dat een buurvrouw aan de over kant met een vlaggetje stond te zwaaien zij was lid van de NSB ik ging toen al naar de lagere school die stond achter ons huis in de Stortenbekerstraat ,waar van die grote potkachels in de klas stonden voor de verwarming .Bij die intocht mochten we niet voor de ramen staan en ook niet naar de soldaten wijzen om dat ze dachten dat ze be schoten zouden worden .We hadden op school ook nog geen schriften en zaten we lekker te piepen met lei en griffel .

Ton ostenrijk | 11-4-2013
De familie kleindijk (dochter Thea) woonde boven de groente zaak.
Makkie van Kinderland woonde 2 hoog boven zijn winkel.
Makkie kreeg voor de deur in zijn Ford Capri een hartstilstand en overleed.
De melkboer was Kees Lemmers, die nam in 1970 de fotozaak van de Neef over, De fotozaak werd verbouwd en werd toen een VIVO Kruideniers winkel. In de oude winkel ging hij toen wonen. Zij hadden 3 kinderen Astrid Cornel en Nicolette. Toen de jongste 1 jaar was overleed Coc zijn vrouw. 2 jaar later trouwde hij met Leny zijn tweede vrouw, en kreeg nog twee kinderen Danielle en Ferry . Leny runde de winkel, zelf bleef hij de melkwijk lopen....Theo van de burch woonde schuin boven de VIVO.


Wim Biere | 25-1-2012
kees de ridder klyndyk groentewinkel zat vanaf onze drogistery links op de vaillantlaan richting david blesstraat halverwegen de stoep naast de groentewinkel was een poort daar achter was een fietsenstalling en een timmerfabriekje die maakte kisten wat betreft van vianen geen idee waar die woonde zelf heb ik jaren by ado gespeeld vr.groet wim bie

Kees de Ridder | 23-1-2012
Hartelijk dank John! Ik zie het weer voor me, hoewel ik geen beeld heb bij de Insulinde. Wel herinner ik me een traditioneel feest op die hoogte van die kade. Het moet ongeveer 1950 geweest zijn dat op n van de bovenhuizen dat een soldatenzoon thuis kwam uit Indi. Er kwam dan een speciale bus voorrijden en er stond een muziekkorps voor de deur en op de deur stond het bekende kartonnen bord "WELKOM THUIS" ( wij weer vlug naar een andere straat, voor het volgende feest!). Oh ja, meestal kregen die jongens een nieuwe fiets van de buurtbewoners.

John van den Berg | 23-1-2012
Kees de Ridder@ voor de duidelijkheid die kruideniers winkel zat in het midden van het blok tussen de Vailantlaan en de Rembrand straat va Vailanlaan links . naast een sigarenwinkel het was een klein portiekje waar de linkerdeur van onze woning was en de rechter van de winkel die ook een beetje schuin stond.

Kees de Ridder | 22-1-2012
Dat Theo Kleindijk en Theo van der Burch familie zijn wist ik niet, wel dat ze beiden iets met de Vaillantlaan-buurt hadden. Was dat ook niet het geval met Martin van Vianen, Wim Biere? Verder woonde Theo Kleindijk toch meer richting van Ostadestraat? En John v.d. B. komt ook weer terug over die Insulindewinkel op de Hoefakde en ook nu is nog steeds niet duidelijk op welke hoogte, want elders praat je meer over de Rembrandtstraat, maar je kunt toch beter voor de duidelijkheid zeggen of het een hoekpand was en tussen welke zijstraten de winkel was, b.v. tussen Rembrandtstraat en van Dijckstraat of lag hij verderop.?

robert55 | 9-1-2012
Foto moet gemaakt zijn vr januari 1965, toen de beide trams op de foto naar 's- Gravenmade verhuisden voor de lijnen 36 en 37. De andere wagen is denk ik de 1207, die later slijpwagen H23 werd.

Wim Biere | 9-1-2012
de goenteboer kleindyk had een zoon theo wy noemde hem in die tyd teetje hy heeft jaren in ado 1 gespeeld als links back en was een volle neef van theo van de burcht

Wout Baak | 9-1-2012
@Ricardo: 1307 kan niet. Die waren nooit creme en hadden andere achterruiten en -lichten.

ricardo | 9-1-2012
als ik het goed gezien heb is de andere pcc de 1207 of de 1307

Wim Biere | 9-1-2012
deze foto is gemaakt vanaf rigters drankenzaak toen kreeg je aardappel handel riethoven
dan een drukkery dan patatzaak huisman dan papiergroothandel bekkers dan kleermaker
touw verder de volharding aan de overkant klyndyk groenteboer makkie die verkocht kinderwagens dan de melkboer en de neef fotozaak tenslotte de drogistery van de familie biere myn ouders.

John van den Berg | 26-11-2011
ongeveer 1937 moest ik tijdelijk naar een kinder dag verbijf in de Breugelstraat omdat we toen van de Laakweg naar de Hoefkade verhuisden en mijn ouders even de boel in orde moesten brengen daar hadden ze een dakterras waarvan je de v/d Vennestraat met toen nog de tram lijn 12 waar op mijn opa Jc van den Berg zijn roepnaam weet ik niet zal waarschijnlijk Jan of Joop zijn geweest voor ons was het altijd Opa en Opoe ,maar als hij langs reed belde hij was tot in de oorlog trambestuurder hij overleed net voordat de bevrijding van de 2e wereld oorlog kwam opoe was in39 al gaan hemelen na een ziekte waarvoor voor de verzorging mijn moeder zorgden.Zij woonden op de 1e en wij op de 2e etage boven de kruideniers winkel De Insulinde.

aldo markus | 17-6-2011
We kijken inderdaad in de richting van de Put (dus de bestuurder geeft in de film de juiste richting aan). Bij de laatste huizenblokken op deze foto gaat de rijbaan naar beneden, "de Put in" dus. Boven de geparkeerde combi is het viaduct waar lijn 11 overheen rijdt herkenbaar. Dat lijkt wel, maar is dus niet een etage van het gebouw op de achtergrond.

Vorige maand waarempel het moment voorbij laten gaan, dat lijn 12 zijn eeuwfeest kon vieren. Op 1 mei 1911 werd de lijn ingesteld tussen Hollands Spoor en Regentesselaan/L.v.Meerdervoort. Alleen het trajectdeel tussen Paul Krugerlaan/Scheepersstraat en Regentesselaan/De Gheijnstraat is al die tijd ongewijzigd gebleven (al zullen de rails hopelijk wel vernieuwd en waarschijnlijk ook verlegd zijn).

Anton Zonneveld | 17-6-2011
Ik moest even heel goed kijken deze keer, want die hoge gebouwen achter staan er volgens mij niet meer. Zat daar vroeger niet een afdeling van de PTT? Dan kijken we dus toch richting "De Put". Nee, de rolfilm op lijn 12 richting Markenseplein hanteer ik niet zo gauw als ijkpunt. Want wat het geval als deze nog op "Staatsspoor" was blijven staan? Het zou niet de eerste keer zijn dat een tram (-of bus chauffeur) de rolfilm was vergeten bij vertrek van het ept door te draaien.....

grunbauer | 17-6-2011
Op welk nummer zat Nevama bedrijfskleding in de Vaillantlaan - Den Haag? Heeft iemand hier nog foto's van? http://www.grunbauer.net/project.nevama.html

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >
                                  

Type de 4 cijfers over    7825


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>


Er zijn op dit moment 10 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!