Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt regelmatig bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
WG26
 Mail deze pagina      Ingrid Reichardt | 24-11-2017
Hallo Andre,
Wij zijn enkele jaren geleden ook nog even gaan kijken,en zijn toen ook even langs mevr.Fraterman geweest.Ik wist werkelijk niet wat ik hoorde.Martin is toen nog even met ons naar de begraafplaats geweest.Ik heb sinds kort contact met Nelly Visser.Ik kan jou niet voor de geest halen.,en kan me niet herinneren dat je bij ons over de vloer kwam.Maar goed we worden ouder.Ik woon al heel lang niet meer in het westen,maar in Limburg.
Groetjes van Ingrid

marina ter Ln | 18-8-2017
ik ben geboren Alb.Thijmstraat 158, 1943. Wat ik nog weet uit die tijd, boven woonde fam.Pronk. naast ons, beneden, fam. Willemse, iets verderop Kapper Koper. dan verder fam. Sakkee. om de hoek, het schuine stuk, een groenteboer waar het dochtertje een trap van een paard, tegen haar hoofd had gekregen. dan aan de overkant een sigarenwinkel, kreeg ik wrigley kauwgom. hoekje Busken-Huet str. melkwinkel, overkant van ons, fam. Buter. op het hoekje van Douwes Dekkerstr, woonde een vrouwtje, zat altijd voor het raam, mijn moeder noemde haar, Poppedijntje. en in het volgende huis van die straat woonde Ome David, had een groot gezin. Als ik nu gaat kijken, wat ziet het er uit, zonde dat er van die mooie nieuwbouw staat.

Ingrid Reichardt | 10-7-2017
Hallo Nelly
Wat leuk dat je gereageert heb,en dat je zo enthousiast bent.Ik geef je mijn telefoonnummer,dat is 077-3260552.Misschien kunnen we iets afspreken.Mijn E-mailadres is ingridleemrijse@home.nl.Is misschien makkelijker.Heel veel groetjes van Ingrid

Nelly Visser | 3-5-2017
Ik lees nu pas (3 Mei 2017) het bericht van Ingrid Reichhardt.
Wat leuk dat jij mij zoekt.
Als ik mijn ogen dicht doe zie ik je voor mij.
Hoe komen wij met elkaar in contact?
Ik kijk er naar uit!

Mijn zusje Angela werkt bij de HTM op kantoor.


Andre Zouwer | 16-2-2017
Wat leuk dat jij je dat kan herinneren.Dan ken je de Fam.Fraterman ook vast wel.Mijn man en ik zijn een paar jaar geleden nog op bezoek geweest.Ik hoorde toen ook dat Joke Fraterman is overleden.

Andre Zouwer | 12-1-2017
Familie Visser kan ik mij nog goed herinneren. Mijn opa en oma woonden op nr. 74. Mijn opa (Janus van de Berg) was bloemenman en reed met zijn bakfiets door spoorwijk om zijn bloemen te verkopen. Op vrijdag en zaterdag had hij een standplaats op de hoek goeverneurlaan / van zeggelenlaan samen met Kromme Henk. De familie Reichert kan ik mij ook herinneren, daar kwam ik als kind over de vloer

Ingrid Reichardt | 3-10-2016
Ik heb vroeger(vanaf 1950 mijn geboortedatum)op de schimmelweg 58 gewoond.Ik ben al heel lang op zoek naar de fam.Visser.Zij woonde op de schimmelweg 62.dhr Visser was melkboer en ze hadden ook een levensmiddelen winkel.Enkele namen van de kinderen Jan,Kees,Theo,Riny,Nelly,Visser.er waren nog meer kinderen.Maar met name Nelly Visser zoek ik al heel lang.

Ed Bezuijen | 23-1-2015
Ik ben de oudste zoon van dhr. J.C.Bezuijen.( 1946) Hij was de filiaalhouder van de "Salamander" drogisterij in de A.D.Thijmstraat. Op het plein die straat heette. Waar de lagere school stond, heette het plein?

De "Salamander" bestond uit 42 winkels, verspreidt over heel Den Haag, met een hoofdmagazijn in de 2de van der Kunstraat.
De eigenaar dhr. Fraay, heeft ze allemaal geliqideerd, incl. de verf fabriek "Doel & Fraay". Hij was denk ik de derde erfgenaam?

John van den Berg | 1-10-2013
Nog 1 uit de oude doos van den Berg JC had 3zonen waarvan de jongste mijn vader nog een P van Petrus bij zijn voornamen kreeg en daarom zit ik met 3 voornamen opgescheept.Van deze zijn er dus 2 in dienst van de HTM geweest mijn pa in de jaren 30 samen met Bep die het t, langst heeft uitgehouden mijn pa maar 3jaar .De oudste heeft een Taxi bedrijfje gehad .mijn pa ook maar in de crisis tijd kon hij het niet meer bolwerken en moest zijn auto een Essex super6 verkopen.

John van den Berg | 30-9-2013
Het grappige van het verhaal is dat een zoon van J C dus mijn ome Bep na de opheffing van lijn 2 met de HTMbus die rit in Spoorwijk is gaan rijden ,hij werdt de Esperantoman genoemd en had daar ook een speldje van op zijn uniform ze reden toen nog met Kromhoutbussen en hadden een halte bij de viskraam op het pleintje in de Alberdinck thijmstraat hij is toen na pensioenering naar Amerika gegaan New yersy waar hij de rest van zijn leven met een gele schoolbus heeft gereden.

Roel Holdermans | 31-5-2013
Lijn 2 reed tussen 1926 en 1937 door Spoorwijk (zie ook het routeplan op deze site). Mijn overgrootvader Jan van den Berg reed op deze tram. Van hem heb ik nog een zilveren medaille ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum bij de HTM. Jan van den Berg is de door John van den Berg genoemde J.C. van den Berg (bijdrage 11-06-2011). Zijn grootvader is dus mijn overgrootvader.

willem minderman | 2-5-2013
In de dertiger jaren woonde ik in de Alb.Thymstraat 52. Op een zondagmorgen zei ik tegen mijn moeder dat de fluitketel in de keuken floot. Mijn Moeder zei toen dat ze geen water had opstaan op het gas!Wat bleek ik had het gegil van een kind gehoord dat onder de tram (lijn 2) was gekomen. De bestuurder van de tram was radeloos. Het bleek dat het kind met zijn ouders op weg was naar de kerk in de Rosseelstraat. Zijn Vader had echter zijn kerkboek vergeten en stuurde zijn zoontje terug naar huis om het boek op te halen.Het kind dat graag bij zijn familie wilde zijn liep snel weer erug met het boek in zijn hand. Helaas had hij in zijn haast de tram niet gehoord. Ik was toen een jaar of zeven en ben nu 90 jaren oud. Je raakt dat gebeuren nooit meer kwijt als je iets leest over LIJN 2.
met als gevolg dat hij onder tram liep en daarbij overleed

Roy Albersen | 5-4-2013
Ik heb ongeveer 20 jaar aan de schimmelweg 73 gewoond wij waren die indische familie.

aldo markus | 11-6-2011
Zoals Erven Sleeboom hieronder al heeft geschreven, is deze lijn 2 opgeheven op 15 oktober 1937. Vanaf die dag reed bus T (v.Alkemadelaan-Spoorwijk) hier, die dat zo goed en zo kwaad als dat kon heeft volgehouden tot 5 september 1944. Na de oorlog werd het deel tussen Spui en Spoorwijk (Alb.Thijmstraat) pas op 30 december 1947 weer in gebruik genomen door buslijn B, die later het nummer 18 kreeg en verlengd werd naar Rijswijk. Van 1965 tot 2010 was lijn 18 (weer) gecombineerd met de route naar Clingendael.

John van den Berg | 11-6-2011
Hans Notenboom ik meen me te herinneren dat de lijn 2 na de oorlog is op geheven.

John van den Berg | 11-6-2011
Mijn zus en ik zijn geboren in 1932 en 1934 onze Opa Jc van den Berg was tram bestuurder als hij langs de Amazonestraat reed met lijn 2 belde hij altijd en gingen wij zwaaien later reed hij met lijn 12 naar schevenigen vlak voor het einde van de 2e wereld oorlog is hij overleden .

Hans Nooteboom | 5-5-2011
Ik ben geboren op Schimmelweg 433. In mijn geboortejaar reed er al geen tram meer. Heb er gewoond van 1937 tot 1965.

Jellie Lenting-Koste | 19-11-2010
op de schimmelweg ben ik opgegroeid heb er gewoont van 1950 t/m 1972
toen reed er geen tram meer maar wel heb ik meegemaakt dat er een bus reed bus 18
nu kom ik er niet meer woon ook niet meer in Den Haag
vader is overleden en moeder zit in verzorgings huis in leidschendam
dochter van de koster van de st.Jeroen kerk

Joop KLarenbeek | 20-4-2010
Ik kan me nog herinneren dat de tram daar reed. Hij kwam van de Stieltjesstraataf, reed dan de Ald.dinckthijmstraat in en dan draaide hij de Schimmelweg op. Daarvandaan reed hij de Jonathanstraat in en dan de Potgieterstraat. Dan ging hij weer terug naar de Stieltjesstraat.

theoman aalberse | 25-3-2010
l.s. ik ben van 1939. een stuk later dus. dankuwel voor uw vriendelijke reacties.

Adje | 23-3-2010
Kijk eens in de bieb of bij een liehebber in de: "Railatlas tramlijnen Den Haag en omstreken vanaf 1864", van de kenners Blok en van der Spek. En dan op blz. 151.

Django | 23-3-2010
Foto is gemaakt door J.C. Harten en dateert van +/_ 1932.
Ombouwers 84 en 96.

erven sleeboom | 23-3-2010
Eenmans-ombouwer 84 werd in 1931 afgeleverd. Lijn 2 Broeksloot (Schimmelweg)-Atjehstraat werd opgeheven op 15 oktober 1937, dus tussen die twee data moet de foto gemaakt zijn.

theoman aalberse | 23-3-2010
l.s. ik ben opgegroeid aan de schimmelweg. ik wist niet dat daar ooit een tram reed. kunt u mij s.v.p. zeggen uit welk jaar deze foto is? met vr. gr. th. aalberse.


Er zijn op dit moment 12 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!