Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 00:18 uur.

   
       
 

 
   
Draaistraat
 Mail deze pagina      Tonny Leemburg | 20-10-2018
Dank aan iedereen voor de leuke herinneringen. Zelf ben ik in 1949 in de Middenstraat geboren en daarna verhuisd naar de Stortstraat. De Prinses Juliana School in de Draaistraat was ook mijn School. Beste herinneringen heb ik juffrouw A. van Urk Dam Maar ook meerster Achterberg en Romijn. Veel aandacht werd geschonken aan het schoonschrijven. Als de vlijt en resultaat klopte kreeg je een kaartje en later een andere inktpot om met een andere kleur Verder te schrijven. Ik heb nog een rapportboekje uit die jaren.Kapper Krullaards is me nog een begrip en dat alleen op woensdag voor 50 ct. Mijn schoolvriendje was Tonnie Buitelaar. Zijn ouders hadden een zuivelwinkel maar verhuisden later naar Leidschendam en zijn pa werd koster.

Ben Lammers | 24-8-2018
klopt Kees dat verhaal van je moeder. Mijn vader "kapper Lammers" was een zwager van Piet `t Hart.

Kees de Ridder | 24-8-2018
Leuk, deze oude verhalen weer eens te lezen. Mijn vaders broer Nelis is , meen ik, in 1956 tegen lijn 10, later met dodelijk gevolg, gevallen, hun beider zus Toos de Nennie was bekend van de viskraam in de van Mussenbroekstraat, waar oom Nelis ook inwoonde en de naam kapper Lammers was volgens mijn moeder familie van mijn onderwijzers vrouw `t Hart en ook van meester Lucas. Mijn moeder heeft indertijd 2 jaar kweekschool gedaan, vandaar die wetenschap.

Bets van Londen | 23-8-2018
Hallo, ik las op deze site een stukje dat over kapperszaak Bobbink van de Rijswijkseweg stond. Is er misschien iemand die mijnheer over hun kan vertellen, ik woon in de Achterhoek en Mevr R Bobbink was mijn tante, ze is maart van dit jaar op 94jarige leeftijd overleden. Misschien nog foto,s of zo. Met vriendelijke groeten B van Lonen.

Ruud | 19-12-2016
Waar is de stomerij gebleven?

Lidy asselman | 29-10-2016
Heel toevallig kwam ik op deze site terecht en las het verhaal van Corrie Hoops..Mijn grootouders woonden Draaistraat 11 en als kind kwam ik daar regelmatig.De fam Hoops woonde op 2 hoog boven mijn grootouders en mijn oma en de moeder van Corrie kwamen regelmatig bij elkaar op bezoek.Het verhaal van het tramongeluk door mijn moeder verteld,heeft toendertijd diepe indruk op me gemaakt.Je vader zal toch uit wanhoop de tram op willen tillen met een aantal mensen omdat je kind eronder ligt.Ik had niet veel nodig om me dat voor te stellen.De tram daar had ik daarna een heilig ontzag voor.
Ook weet ik nog dat de broer van Corrie ging trouwen met iemand ui Hongarije (?)Milena als ik de naam goed onthouden heb.Ja kleine potjes hebben grote oren.Ik zat erbij toen het verteld werd.
Gebakjes van een dag oud halen bij de banketbakker voor de helft van de prijs."Victor Kiel"?
Ik herinner me ook nog dat de school tegenover mijn grootouders gevorderd was door de Duitsers in de oorlog.
Leuk deze site.
De Clara Feyschool met een A en een B kant.A voor de middenstanders en de kinderen uit Rijswijk er moest een extra bijdrage betaald worden door de ouders als je op de A kant zat.Hoezo discriminatie.Het blijkt van alle tijden.
En na 10 uur s avonds in de schoonmaaktijd matten kloppen over de brug van de Noordpolderkade.Maar wel opletten of er geen agent aan kwam.Geen vers brood halen voor 10 uur `s ochtends,ook daar stond een boete op!
Herinneringen genoeg.
Mijn vader heeft jaren later als bestuurder op lijn 10 gereden.Op de PCC.
Zo was het plaatje van de tram weer rond voor mij
W.Slijkhuis | 4-10-2016
Wanneer is de fotozaak van Vos in e Draaisrtaat gekomen.Zelf van me Lagereschool tot ik trouwde was toen 23 zat in de Ketelstraat op school naast de bakker van Dommelen.


ronald van vreden | 18-8-2016
Zat op de astraat op school van 1956 tot 1962 zijn er ook nog leerlingen van mijn klas toos graf,willie cameferman ,en nog meer leerlingen zou graag willen weten
hoe het met ze gaat.

Ben Lammers | 8-3-2016
hallo Betty
kijk ook eens naar deze foto van de Draaistraat (ook op deze site)
daar kun je nog wat meer info vinden. Succes

Betty Weissenberg | 7-3-2016
Heb net de geschreven stukjes over de Draaistraat gelezen, denk gelijk aan mijn jeugd, de jaren dat ik daar op nr 1a gewoond heb. Naast de sigarenwinkel en tegenover de kapper en de school. Waren fijne jaren, altijd buiten spelen met de kinderen uit de buurt.1

Riet Oomens | 10-11-2015
Ik vind deze site zo leuk, al zijn de namen van de schrijvers mij onbekend.
Ik ben in 1936 geboren in de Wiekstraat 57, boven ons woonde politie agent Verhagen. 1944/45 hadden wij het moeilijk mijn vader had een open been overgehouden van `n looptocht naar de Wieringermeer voor eten, hij had daar zijn goeie schoenen geruild voor eten, in die andere schoenen zat een spijker waar hij later een ontstoken been van kreeg. Wij leden honger, maar bij Verhagen werden zakken in beslag genomen bonen gebracht maar van delen wist deze man niet. ik heb met mijn zus op de Clara Fey school gezeten bij juff.Wakker en juf.Esser en zr.Maria Rogeria en mijn broers in de Cilinderstraat. Toen ik zestien was (1952) zijn wij verhuist naar Trekweg 397, mijn vader had daar metselwerk gedaan als metselaar en kreeg toen daar een woning. Daar zijn wij ook uit getrouwd, zelfs mijn 2 zoons zijn daar geboren, mijn moeder woonde daar tot haar dood en dat was niet zoo leuk. zij werd op 17 maart 1982 beroofd van haar tas die zij niet los liet en brak hierbij op drie plaatsen heup en been, waardoor haar hart op hol sloeg en zij op 1 April overleed aan deze gevolgen. Ja dat was een nare tijd omdat zij zo`n sterke vrouw was. In de tijd erna werd het hele wijk afgebroken en kwam er nieuwbouw , waar wel 80 verschillenden nationaliteiten kwamen wonen en was het over met de gezellige buurt. De Heer van Monnikendam heeft daar voor de TV nog een film overgemaakt. groet van mij


joost | 25-5-2015
@Corrie Hoops. De heer Romijn sr. is toen wel overleden. We zijn met de hele school nog naar de begrafenis geweest. Zijn zoon heeft er nog lang voor de klas gestaan. Hij was streng maar rechtvaardig.
In ieder geval 1958/1959 toen ik daar naar school ging waren beide heren Romijn er nog.

Nelleke Roelands Gor | 25-5-2015
Op Facebook is een groep ,, Molenwijk,, !! Daar ook heel veel foto s en herinneringen

Corrie Hoops | 11-2-2015
Helaas heb ik een fout gemaakt met de datum van het tram ongeluk, het was 25 mei 1944.
Het is wel niet belangrijk maar ik was nu eenmaal twee en een half jaar

mvr vd toornkorver | 11-2-2015
Je roen de kapper heette lammers in de draai sytaat

Corrie Hoops | 10-2-2015
Wat Leuk al die reacties over de Draaistraat.Ik ben in 1941 geborem in de Draaistraat en daar een fijne jeugd gehad.Gelukkig kan ik deze reactie geven,want op 25 mei 1943 heb ik onder de tram gelegen lijn 10,bij de winkel van van Stokhem en meegesleurd tot aan de wijnwinkel van van Brakel.De tram hebben ze op moeten takelen om mij er onder uit te krijgen.Wij kwamen van de bloemenzaak van Lanzaad,deze zat aan de kant van de school op de hoek van de Noordpolderkade en de Draaistraat.Op de andere hoek zat een Fietsenwinkel.Naast de bloemenzaak aan de Noordpolderkade zat ook een groentenstal.Ga je de brug over en daar zat een manufacturenzaak van Meijers,tegenover de kapper Krullaards.Je had ook een sigarenwinkel links tussen de huizen in van K.Pot en verder op de winkel van Bentley,drogisterij.Tegen over op het Cromvlietplein bij de telefooncel stond vaak een viskar,zeker op vrijdag.Wij als kind vonden het altijd fijn als de ijskar getrokken door een paard bij het cafe stopte.Er lagen allemaal lange ijsstaven op die kar want een Koelkast was er niet in het cafe.De bezorger droeg van leer een poncho met een kap eraan.Binnen dronk hij altijd wat dan konden wij scherven van dat ijs pikken.Zelf heb ik ook op de school in de Draaistraat gezeten,bij juffrouw Thalens en Meester de Bie en Romijn.Ik heb gelezen van Leo dat meneer Romijn in 1960 overleden zou zijn,dat is gelukkig niet zo,want ik belde hem altijd op zijn verjaardag op.Precies weet ik het niet meer maar het is ongeveer 1995 geweest.Wat me ook te binnen schiet is dat ik met mijn zusje naar de school in de Asstraat eten ging halen van de gaarkeuken.Misschien hebben jullie daar nog wat aan ,groetjes Corrie.

Ben Lammers | 20-10-2014
leukt me erg leuk. Mijn emailadres is: b.c.j.lammers@hetnet.nl

groet
Ben

joke van der burg | 14-10-2014
Voor Ben,Peter en Helen Lammers kan ik een foto van hun moeder als kleuterleidster mailen.Ik hoor wel als er interesse is

Helen de Vink-Lammer | 2-10-2014
Joke, de herenkapperszaak die jij bedoelde (Rijswijkseweg naast de Gruyter) was van dhr. Bobbink. Hij had krullend haar. Zijn vrouw was een zeer charmante verschijning met een Grace Kelly rol. Zij stond inderdaad in de winkel vooraan bij de kettinkjes. Hij stond in de kamer erachter te knippen. (kamers en suite)
De zaak liep niet erg. De sieraden die ze verkochten waren langzamerhand zo antiek geworden, dat ze later weer modern werden. Er veranderde nooit iets in de etalage. Ook het echtpaar zelf bleef de mode uit de jaren `50 trouw.
De zaak heeft nog decennia lang bestaan.
Het waren schatten van mensen.
Mijn vader was kapper Lammers uit de Draaistraat no 12.

Peter Lammers | 2-10-2014
@Jeroen,
De kapperszaak in de Draaistraat 12 van H.Lammers draaide nog even door na het
overlijden van m`n vader in 1960!
De kleine man zijn naam was Warffemius.

Aad Griffioen | 26-9-2014
Kruidenier Vege, was om de hoek van de Peilstraat en de Noord Polderkade

Ben Lammers | 21-8-2014
Was inderdaad een Spar daarna nog een wasserette

joke van der burg | 14-8-2014
De winkel naast van Stockum was geen Vege.maar een Spar winkel

Coen Schoonhoven | 30-7-2014
Links naast de tram aan het einde van het brede stuk van de Draaistraat had je de slijterij van `van Brakel`. Mijn vader werkte daar en zelf woonden we twee hoog boven de zaak in de jaren 50 en begin 60 van de vorige eeuw. Literflessen werden toen nog niet veel verkocht. De mensen kwamen vaal voor het weekend twee maatjes jenever kopen, dat is ongeveer 4 glaasjes. Zondags werd er toen ook uit huis verkocht, de flessen stonden dan op de trap.
Naast ons portiek ad je de Bazaar van `van Stockum`. Speelgoed, kerstspulen, kop en schotels, huishoudelijke benodigdheden werden daar verkocht. Later werd de zaak overgenomen door Verdegaal, die kwam helemaal uit Hazerswoude. Verdegaal was in het bezit van een klein blauw bestelautootje, daarmee werden stoelen, tafels, serviesgoed etc bezorgd die hij verhuurde voor feesten en partijen. Ook wasmachines waren in de verhuur. Naast Verdgaal zar de VeGe, daar verkochten ze koekkruimels maar die mochten we niet meer kopen toen bleek dat er muizenkeutels in zaten.
Daarna kwam een portiek en de groentezaak van Post, die had altijd een mooie opstelling buiten van seizoensgroeten en fruit. Ze hadden ook een een vrachtwagen, een blauwe Opel Blitz. Het Kaashuis van `Van Velz(s)en` zat er naast. Weer een portiek met een Koffiehuis alwaar een oude vrouw met een haarknot en op stoffen de scepter zwaaide. De hebben we achteraf best wel vaak gepest als kwajongens door met een bal tegen het emaille vergunningsbord naast de deur te gooien. Ze kwam dan woedend op aar sloffen naar buiten rennen. Wij waren dan allang weg natuurlijk. naast het kofiehuis was de garen en bandwinkel van de familie Blok die later naar Israel zijn geemigreerd. Aan de kop van het brede stuk was Slagerij `van Wijk` gevestigd, daar hingen de halve koeien in de winkel met op de vloer zaagsel voor het bloed dat er soms nog uitsijpelde. Die halve koeien werden gebracht door de firma van der Touw vanuit het slachthuis met een wagen getrokken door twee enorme trekpaarden. De brengers droegen leren kappen en schoudercapes en namen dan een halve koe op de schouder. Een imposant gezicht! Verderop in de straat was nog en sigarenboer, de Gruyter, de fotozaak van Vos en een rijwielzaak van, volgens mij van Kokkelkoorn.
Tegenwoordig zouden we zo`n straat een winkelcentrum noemen, er was zelfs een winkeliersvereniging. Bovendien bezorgde de bakker, de eierboer, de olieman die ook zeeppoeder verkocht aan huis, waar ook de gasman zijn gaspenningen , de ziekenfondsbode de premies en schillenboer zijn schillen kwam ophalen.Kortom de Draaistraat was het levendige, drukke centrum van de Molenwijk in die tijd, daar is nu niets meer van over.

Dick Groos | 30-7-2013
Ben geboren 1963 op de trekweg en heb in dedraaistraat op school gezeten inderdaad mijnheer Romijn een begrip op school en mevr. Keizer

Aad | 28-7-2013
@Joke, zo heette ook de (jongens)school. Die stond op de hoek van de Noordpolderkade en de Cylinderstraat. De meisjesschool heette Clara Fey.

joke van der burg | 28-7-2013
Arie@.Gerardus Majella was de kerk.De school waar jij op zat was in de Cilinderstraat.Victor Kiel zat op de Rijswijkseweg en je kon daar een heerlijk ijsje kopen.Ik woonde in de Elboogstraat.
Joke van der Burg

arie willem den boer | 27-7-2013
geboren 1941 in de middenstraat 10 ,zijn hier nog foto`s van ? op de hoek van de draaistraat en de rijswijkseweg zat victor kiel, lijn 10 ging over de kromvlietplein de stuwstraat in. ik ben op school geweest op de gerardus majella noord polderkade.

John van den Berg | 4-10-2012
Joke@ Had jouw man jaren geleden een Citroen 2cv waar jan een paar koplampen bij had gemonteer dus 4stuks in het totaal ,wij gingen vroeger wel samen vissen bij Maasdijk in de buurt waar we ook een tent hadden opgezet en bij het barbaquen iemand met een plastiek flesje met spiritus het vuurtje aanstak waardoor het flesje als een raket de tent invloog en jij in brand vloog je man gooide je in het water waardoor de schade beperkt bleef door een nat pak klopt het ?

John van den Berg | 3-10-2012
Joke@ heet jouw man toevallig Jan een HTM er, dan ben je ook een bekende van mij en moetem jullie ook de groeten van Fem hebben het is wel een tijd geleden .

Ben Lammers | 3-10-2012
De opmerkingen van mevrouw Joke van den Burg zijn juist en ik kan het weten want ik ben zijn zoon, Ben Lammers. Overigens had mijn vader een dames- en een herensalon en was de zaak tevens ingericht als parfumerie.

joost | 17-8-2012
Volgens mij heette die kapper destijds voor in de Draaistraat Lammers.

joke van der burg | 16-8-2012
Er was ook nog een kapper naast de Gruyter op de Rijswijkseweg.In de ene kamer was de kapper en in de andere kamer was een vitrine met kettingen,armbandjes en ringen

joke van der burg | 16-8-2012
Krullaars was de kapper op de hoek van de Draaistraat en de Noordpolderkade

joke van der burg | 16-8-2012
jeroen.
Naast de school was een dameskapper en in de tijd dat ik daar op school en later(mijn zus heeft haar haar laten doen toen ze trouwde)en die kapsalon was toen Lammers.Mevrouw Lammers was ook nog kleuterleidster op de school in de Elboogstraat.Naast de kapsalon was er een fotograaf Vos.

coos | 31-7-2012
Een sterke herinnering roept juist deze foto bij me op.
Het zal in de zomer van 1944 geweest zijn. Een tante was winkeljuffrouw bij deze De Gruyter (links onder op de foto). Mijn moeder bleef almaar met haar praten toen lijn 10 er aankwam ... die we dus misten.
"Er komt altijd een volgende", zei ze nog. Maar die kwam niet, want die bleek een aanrijding te hebben bij het treinviaduct.
We hebben het hele stuk naar de Soestdijksekade moeten lopen.

Jeroen | 31-7-2012
@Aad
Bedankt voor deze informatie, al is het niet helemaal wat ik verwachtte.

Hans Klomp | 31-7-2012
Eind jaren `60 gebruikte de Chr. MTS Marinus A. Potter enkele lokalen op de bovenste verdieping van de school.

Aad | 31-7-2012
@Jeroen, de naam van de kapper was Krullaars. Hij heeft nog zelfmoord gepleegd door van een flat in Zoetermeer te springen.

joost | 31-7-2012
@Leo. Klopt in de jaren 1958/1962 was dhr. Ouwendijk hoofd der school. De heren Romijn (vader en zoon) gaven les met strakke hand. Romijn sr overleed in 1960.

Jeroen | 31-7-2012
@Joost
Kan zijn naam Schipper of Krullaards zijn geweest? Het is niet helemaal duidelijk hoe de partner van een oudtante van mij heette :).

joost | 31-7-2012
@Jeroen. Jawel. Naast de school, ik denk op nr. 12, zat een herenkapper. Een kleine, vriendelijke man met een hoge rug en zwaar astmatisch. Had altijd de mooiste verhalen. Zijn naam is me helaas ontschoten.
Dat was in ieder geval tussen 1958 en 1962.

Jeroen | 31-7-2012
Weet iemand of in de Draaistraat een kapperszaak zat en zo ja wat de naam was van deze kapperszaak?

leo | 16-7-2012
jammer dat de school nu toch gesloopt is. Ik heb daar nog op school gezeten
toen heette het de Prinses Juliana school en was Mevr. Keizer het hoofd van de school en Mijnheer Romijn was een begrip op die school

Jan Stolwijk | 8-5-2012
Tijdens de oorlog werd onze school aan de capadosestraat gedurende de winter een aantal maanden wegens kolen gebrek gesloten. ( Ik woonde recht tegenover de school op de hoek van de Aarnout Drostlaan.)
Wij moesten toen 3 x per week een halve dag naar de school aan de As-straat. En de rest van de week waren we vrij.
Deze school werd voorzien van kolen en zo konden diverse scholen uit de wijk deelnemen.

Aad Griffioen | 7-12-2011
Beste Joke, Ik herken het verhaal. Mijn vader (Henk) was bevriend met Arnold de Vrind. (Bij PTT-Post Rijsw.Weg).
Deze had een dochter Joke, 2 zussen+Broer Arnold (Wonend op de Trekweg). Ik heb gewoond in de Peilstraat. (Geboren: 1946) Op school gegaan in de Elleboogstraat,de Zondagschool Draaistraat en later verhuisd naar: Zoetermeer.

Ik ben Tram-Spoorhobby-ist en woon in Amersfoort.

John van den Berg | 17-8-2011
Vroeger had lijn 10 een keer lus later eindigde hij in de Stuwstraat dan koppelde ze de moterwagen af ging die via een wissel er voorstaan later reden er alleen enkele moterwagens zonder aanhanger.Er was toen nog geen brug op de Neherkade ,er vaarde een voetgangers veer naar de Nedam op de Binckhorst waarmee kantoor personeel die met lijn 10 mee kwamen over vaarden.

han martens | 20-7-2011
60 jaar geleden ging ik vaak naar mijn oom en tante met lijn 10.Zij woonde in de bocht bij het portiekhuis.
Zelf woonde ik in de mariottestraat tot 1952 en moest daarna met me`n ouders mee
naar Utrecht,waar mijn pa beroepsmilitair in de kromhoutkazerne was.
Als ik zo`n foto zie gaat er wel wat door me heen,en nu ik 76 jaar ben zou ik nog op knieen terug willen kruipen.
Maar hier heb ik nu me`n kinderen en twee pracht jongens als klein kinders.
O-O Denhaag!!

Case Trevius | 25-1-2011
Als ik deze prentbriefkaart vergelijk met hoe de Molenwijk er volgens GoogleEarth tegenwoordig uitziet dan word ik er droevig van! Dat geldt trouwens voor heel Den Haag. Wij woonden gedurende de Tweede Wereldoorlog op de hoek van de Elboogstraat en het Cromvlietplein; daar had mijn vader een cafe. Hoeveel duizendmaal ik langs dit punt heb gelopen zou ik niet meer weten! Van hieraf liepen wij naar het HTO-gebouw waar wij de "WA-helden" het "Volk en Vaderland" uit de poten trokken. In het HTO-gebouw gingen wij ook, eens per week. onder de douche, want de badkamer zat toen nog niet in de huizen. "Niet fluiten" zei de badmeester herhaaldelijk maar dat hielp niet! Voor de oorlog gingen wij ook met de "groepen" mee; leuk hoor.

joke van der burg-de | 19-12-2010
Ik heb hier in de Draaistraat op school gezeten vanaf maart 1953 tot 1959.Ook mijn zussen en ik zijn een jaar net als Suzan met de groepen mee geweest.Je ging dan met de tram mee tot aan het KLM gebouw en dan moest je de hele Waalsdorperweg aflopen.Wij kregen dan in een emaille kan met wat limonade mee en boterhammen en dan waren we aan het graven.Ik weet ook nog dat we dan weleens beenderen van konijnen meebrachten,maar die moesten we bij thuiskomst gelijk weggooien.

Jan de Swart | 29-11-2010
als ik; als kleine jongen uit Zeist; waar de tram van de NBM al drie jaar voor mijn geboorte was opgeheven; bij mijn oma; die in Spilstraat of bij mijn oom en tante, die in de Drebbelstraat woonden vergaapte ik mij altijd aan de trams van de HTM.
Want als wij naar de stad toegingen stapten wij altijd op de Rijswijkseweg op de prachtige interlokale trams of de PCCcars van de serie 1000 of 1100 op de Draaistraat in.
Toen kocht je voor F 00,30 een kaartje bij de conducteur of bestuurder en dan kon je de hele dag in Den Haag in de tram of bus zitten, en was je lekker onder de pannen.

Suzan de Keizer | 8-3-2009
Ongeveer 50 tot 55 jaar geleden in de periode 1955/1960 was dit onze opstapplaats voor de groepen. Wij moesten tijdens de schoolvakanties altijd 6 weken met de groepen mee, we verzamelden dan in de Asstraat 08.30 uur daarachter en liepen dan met ongeveer 80/100 kinderen naar de Draaistraat. In een lange rij met paaltje met je groepsnummer.
Vandaar reed deze tram dan naar de duinen daar speelden we de hele dag en om 1700. uur waren we weer terug. Regelmatig als ik er voorbij loop denk ik daar weer aan. Was erg leuk.


Er zijn op dit moment 4 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!