Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 00:18 uur.

   
       
 

 
   
2esweelinckstraat
 Mail deze pagina      Adje | 29-9-2013
Tokke: ja daar is het. De 1e Sw loopt zoals je zegt. De 2e Sw loopt vanaf het Sweelinckplein/Reinkenstraat naar de GHlaan en vandaar door tot de Kennedylaan. Vroeger was dit geen gekke bocht, zie de genoemde plattegronden.

Mike | 29-9-2013
De kaart van G.A. Kempff "Tramspoor-plattegrond Duinoord 1945"is echter wél correct. Oranje gebieden zijn i.o.v. de Duitsers weg gesloopt, ten behoeve van de Atlantikwal. De bruine huizenblokken mochten blijven staan, waren (grenzend aan de Atlantikwal) wel ontruimd en zijn (met name tijdens de hongerwinter) door de bevolking grotendeels van het houtwerk ontdaan.

Dat leegslopen was ook het geval met de huizen die op de hoek van de Ieplaan/Houtrustweg waren blijven staan en nog meer huizen in de Bloemenbuurt. Allemaal grensden die aan de Atlanticwal en waren onbewoond. Zie b.v. HBB_Identificatienr. 0.68780

Dat was overigens wel riskant, want als het de Duitsers niet zinde, ging er een mitrailleur overheen

Na de oorlog waren die huizen niet meer te redden, dus zat er niets anders op dan ze alsnog af te breken. Zo ook met de huizen in de 2e Swelinckstraat vanaf de hoek Danckertstraat tot de Lübeckstraat. Alleen het hoekpand Dankertstraat/2e Sweelinckstraat (zie foto`s Adje) is gespaard gebleven, de rest is alsnog weggesloopt.

Mike | 29-9-2013
@ tokke
aan de 1e Sweelinckstraat is imo niet veel veranderd. Die loopt nog steeds waar die oorspronkelijk liep met vrijwel dezelfde panden die er oorspronkelijk gebouwd zijn.

met de 2e Sweelinckstraat is dat anders:

Duinoord 1940:
https://honderdprocenthaags.nl/algemeen/tonen2.php?pagina=1358804802

Duinoord 1945:
https://honderdprocenthaags.nl/algemeen/tonen2.php?pagina=1358804877

Wat er nog aan de Lübeckstraat stond is door nieuwbouw vervangen en dat geldt ook voor het deel van de huizen aan de kop van de Nicolaistraat, grenzend aan de 2e Sweelinckstraat. Alleen de huizen in de Danckerstraat, ook het deel dat grenst aan de 2e Sweelinckstraat is in stand gebleven, zoals je op de foto`s van Adje kunt zien.

tokke | 29-9-2013
Nu, Adje, realiseer ik me pas dat dit de Sweelinckstraat is aan de zeekant (gezien vanaf de Groot Hertoginnelaan). Eeuwig zonde, al die afbraak!
Ik zie net dat de 1e Sweelinckstraat liep aan de centrumkant van het Sweelinckplein tot aan de GHlaan, bij de Duitse ambassade, de 2e Sweelinckstraat liep en loopt vanaf de Koningin Emmakade langs de Reinkenstraat weer door naar de GHlaan, maakt daar een gekke knik om weer verder te gaan naar de Kennedylaan. De bovenstaande foto is aldaar genomen, correct?

Adje | 28-9-2013
Ho, even te kort door de boch. Onder Toen & Nu staat de 2e Sweelincstraat toen en een foto van mij met de huidige situatie. Alles wat je achter de toko ziet is afgebroken voor de Atlantik wall.

Adje | 28-9-2013
https://www.htmfoto.net/index.php?page=Toen+Nu/Toen+Nu.php

Hans (zoef) | 28-9-2013
Het enige wat ik van deze foto kan zeggen is dat dit de hoek Dankcertsstraat is en dit gedeelte tot de Nicolaistraat met dat hoekhuis net zichtbaar boven het dak van de auto nog bestaat en de rest wat op deze foto te zien is geheel is verdwenen.

tokke | 28-9-2013
Weet niemand iets van deze foto?


Er zijn op dit moment 4 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!