Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-2-2018, 16:23 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      sportl=zegbroekl
 Mail deze pagina      Nomen | 20-10-2010
Dus het lege landschap op deze foto is de tegenwoordige vogelwijk? Ik bedoel de wijk die ten westen van de Segbroeklaan ligt.

dAb | 31-3-2010
Deze (oude) Segbroeklaan ging na het (oude: hier zichtbare) Rode-kruis Zhs met een bocht naar links over in de Larixlaan, die -- verder -- tot het Verversingskanaal liep. Het genoemde *plantsoentje* mocht echter geen naam hebben, want bestond voornamelijk uit de erg smalle (*in*)-bedding van de oorspronkelijke Haagsche Beek, en met hekken van de naastgelegen bebouwing afgescheiden ... D.A. Borgdorff

D.A. Borgdorff | 31-3-2010
@ coos: het stoomgemaal Willem III, lag dicht bij het eind van de Valkenboskade, wier water op de Hanenburgvaart gepompt werd geloosd en richting oude Beek en richting het andere gemaal bij het Verversingskanaal, waarvan de restanten daar bij die Houtrust-Kerk aan het einde van de Beeklaan nog staan, waar vroeger de Houtrust-boerderij gelegen was, uitmondend in het huidige Rode-Kruis-plantsoen!
dAb

coos | 31-3-2010
Deze foto moet dateren van begin 1923, toen lijn 7 net was verlengd naar de Teunisbloemlaan. Je kunt goed zien dat het kopeindpunt nieuw is. Links en rechts van de Beek werd een plantsoen aangelegd waarvan de rechterzijde Segbroeklaan ging heten met er omheen de ruime keerlus tot aan de Goudenregenstraat.

coos | 31-3-2010
Ik dacht dat dat stoomgemaal lag naast het kerkje aan het begin/einde van de Beeklaan aan het Verversingskanaal.

Hans (Zoef) | 25-3-2010
Het oude Rode Kruis ziekenhuis is hier op de foto goed te zien en de huizen rechts daarvan stonden aan de Larixlaan.

Hans (Zoef) | 25-3-2010
Vanaf dit punt is ook foto 0.65360 genomen, hier staan nu flats. In dit stukje water ligt nog ergens een schoen van mij! Iets verder zijn de vijvers van de Segbroeklaan in aanleg. Rechts waren de larixlaan en de segbroklaan. Voor foto's zie, 0.65472, 0.65405, en 0.64110. Ik ging daar vissen en weet nog goed hoe het daar was. Na de oorlog is de loop van de beek verlegd naar de Hanenburglaan. Het gedeelte van het Rode Kruisplantsoen wat er nu ligt is nog een deel van de oude tankgracht. Iets rechts van het tegenwoordige ziekenhuis tussen de Fahrenheitstraat en de Ieplaan stond ook een stoomgemaal waar veel paling te vangen was. Alles is nu nostalgie!

dAb | 25-3-2010
Wat Adje zegt: de oude loop van die beek naast de Sportlaan, waar ik nu verder voorbij de kerk op woon, daar Onze bekende Beek (na de WOII) verlegd is naar het nieuwe Plantsoen langs de (ook nieuwe) Segbroeklaan, gelardeerd met al die strakkere muren van (hogere) flatgebouwen. Rechts staat het oude Rode Kruis Ziekenhuis, en links dat prachtige oude HTM-materieel met mogelijk Laagdakkers in beeld ?? D.A. Borgdorff

Adje | 24-3-2010
Maar dat water is de Haagse Beek, die de Duitsers hebben gebruikt. Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Haagse_Beek. En hij is er nog, ik zie hem vanuit mijn huis.

Rien | 24-3-2010
Dus is dat water nog een overblijfsel van de tankgracht.

tiktak | 24-3-2010
Dit is gemaakt vanaf de hoek Goudsblemlaan en de segbroeklaan.
De kerk staat op de Sportlaan schuin t.o. het Rode Kruis Ziekenhuis
Tramwagens zijn van Lijn 21 (omstreekts 1930), lijn 12 ging via de Goudsbloemlaan naar het eindpunt Kwartellaan en later is deze overgenomen door lijn 3 en is lijn 12 verlegt naar de Duivelandsestraat.
voor info zie Railsatlas.

Nomen | 24-3-2010
Ik kan echt niet bedenken vanaf welk punt deze foto precies gemaakt is. Maar die kerk op de achtergrond, is dat de Bethlehemkerk aan de Laan van Meerdervoort, hoek Azaleastraat?

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >
                                  

Type de 4 cijfers over    6234


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>