Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt regelmatig bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
Loosduinschebrug met Westeinde
uit de collectie van Marnix Zoetemeijer
Dit is een kaartje van begin 1900 op bijna dezelfde plaats, de stoomtram vanuit ’s-Gravenhage rijdt naar Loosduinen. Voorop de conducteur van de Westlandsche Stoomtramweg Maatschappij met vlag, die het verkeer moest waarschuwen voor de aankomende “Moordenaar”.

Hans KlokEn zo is het nu (in 2008).

Kees de Ridder | 24-6-2016
Mijnheer Dick Verhoeve. U geeft erg leuke informatie. Zelf zat ik van 1949 t/m 1952 op de Broedersschool en van mijn vader heb ik wel eens gehoord dat zijn oom Tinus de Ridder in deze buurt heeft gewoond. Waar? Ook vertelde hij me dat toen de Lijnbaan nog niet bestond de tram ( welke, lijn 10? ) vroeger door de Warmoezierstraat reed. Is het niet zo dat voor heen en terug ook de Bleekerslaan werd gebruikt. Ten slotte stond de bekende standwerker Herman Otten met zijn bananen op de Prinsegracht, liet de tram stoppen en schoof elke marktdag een kist bananen ( gratis! )op het tram balkon voor de kinderen die naar de buitenschool in Scheveningen reden. U bekend?

dick verhoeve | 20-6-2016
aan de overkant van het westeinde, een cafe de klokgevels met antiekwinkels dan een cafe van de neut (achternaam van eigenaar, op de hoek blekerslaan slagerij, volgende hoek groentenwinkel, volgende hoek sigarenwinkel. de tijd is hard gegaan , maar ik weet alles nog te vertellen van de hele omgeving, weet ook alle straten aan te wijzen in den haag, de huisnummers in de kortenbos waar mijn buren woonde, maar ook wie daar woonde op de nummers, als een ijzeren pot zo zit dat in mijn hoofd, als je iets wilt weten ben ik altijd beschikbaar voor eerlijke en echte informatie. vrg, dick.

dick verhoeve | 20-6-2016
ik ben nu 83 jr, ben geboren en opgegroeid in de kortenbos, de buurt ken ik beter dan mijn binnenzak. woon er mijn levenlang al, nu nog. op de hoek van het westeinde was jamin, daarnaast een soort drogisterij. dan een naaimachinezaak van de firma van OS. een poort waar mijn opoe woonde, een soort melkwinkel , waar je in de oorlogsdagen opklop kon kopen voor een knaak, melkkoker vol, was heerlijk. een rommelwinkel op de hoek van het endhof , dan een tabakswinkel van van eijk, volgende hoek , daniels viswinkel, de druiventros jenever, e.d. alle winkels weet ik nog precies te vertellen, ook aan de overkant van het westeinde. de hele buurt is in mijn hoofd gegraveerd.

LEO | 3-12-2010
@ Pieter
In het boekje Stoomtrams in en om Den Haag van R.F. de BOCK
staat dezelfde foto. De loc is een Hohenzoller. Het locno is 9 en hij heet "s-Gravenzande.
Het door jou bedoelde uitstekende gebouw is het politiebureau. Links
daarnaast was de ingang van de oude HTM paardetramremise.

Pieter vd Kam | 3-12-2010
In aanvulling op mijn vraag van 1/12: was dit misschien de halte van de paardentram, die in 1907 heeft plaatsgemaakt voor de electrische tram?

Pieter vd Kam | 1-12-2010
Op de foto van omstreeks 1900 is naast de stoomtram rechts een opvallende aanbouw aan een huis, een soort luifel, die tot aan de straat loopt. Op een foto van 1908 (zoek op 'Westeinde') is deze aanbouw verdwenen. Is bekend waar deze toe diende? Had hij met de tram te maken (een soort halte)?

Hans (Zoef) | 3-2-2009
Jamin en de Gruyter dat klopt. Datum foto niet, deze is beslist van voor de oorlog. 2 Redenen ten eerste, het verkeer. Hier rijdt praktisch nog geen auto en als ik goed kijk dan zie ik er een in het Westeinde, terwijl het in de jaren 50 toch al aardig druk was op straat. Mijn schatting is 1939. Ook de oude spits, slaapmuts, staat nog op de toren en deze is in 1951 al verwijderd. Op de site van het HGA staat deze foto ook en vermeld 1932, maar ook dat is onjuist aangezien deze brug in 1936 gereed gekomen is.

marian | 2-2-2009
de bovenste foto is genomen in de jaren 50 denk ik. Op de hoek zat niet de Gruyter maar Jamin. Ik heb bij deze Jamin gewerkt van 57 tot 59 op vrije middagen van de MULO. De Gruyter zat iets verder op op het Westeinde.

coos | 4-11-2008
de stoomtram kwam uit de Lijnbaan bij de bomen rechts achter de tram waar hij zijn eindpunt had, de HTM-paardentram via het Westeinde en het Binnenhof naar het Plein (en vanaf 1907 lijn 4) had bij die kruising zijn eindpunt

coos | 4-11-2008
de bovenste foto dateert waarschijnlijk uit de jaren deritg, gezien het verkeer en de winkel op de hoek, die in de jaren vijftig een "De Gruyter"-winkel was waar lijn 10 vlak langs reed naar de Noord West Binnensingel (nu Bij de Westermolens)

Wim van Es (admin) | 31-10-2008
Dankzij Hans Klok en Adje van Daalen (en Marnix Zoetemeijer natuurlijk) maken we hier een hele reis door de tijd.

K.A.O. | 26-10-2008
Op de hoek van het Westeinde/ Z O Buitensingel aan de linker kant met zonnekappen daar zat jamin op de hoek. Op de andere hoek van het Westeinde daar zat een cafe.Naast het cafe daar zat een hoeden zaak en boven die hoeden zaak daar had je een erker. Daar zat altijd, je kon er niet voorbij lopen of zij zat daar. Een hele dike gezete vrouw en die zat iedereen te bekijken. Die maar langs liep of fietste. Zij had zelfs nog een kleinzoon als chauffeur bij HTM. Maar het is al heel lang geleden.

Hans (Zoef) | 17-10-2008
De foto is iets jonger, de nieuwe Loosduinsebrug is van 1936 en deze ligt er op deze foto al.

Haagse_Meester | 17-10-2008
Deze plek is volkomen veranderd. Alle huisjes zijn verdwenen en vervangen door nieuwbouw in de jaren 80 (dacht ik, mss wel eerder ook). Meest opvallend is het Westeinde Ziekenhuis complex, wat veel groter is dan toen deze foto gemaakt werd (ca 1930?)

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    0979


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 22 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!