Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
Twee keer de Burg. Hovylaan, Loosduinen
uit de collectie van Gerard van der Swaluwe
2 foto's later bijgeplaatst, zie reactie Hans Klok d.d. 24-11-2010 hieronder.

Kees de Ridder | 4-6-2018
Wat een verschil met vroeger, kun je hier zien: geen motoren op de stoep, geen bestelwagens van de baas, waar het personeel mee naar huis rijdt ( te lui om te fietsen! ), geen terrastegels in de tuintjes, geen containers met oude deuren en ramen en aanhangwagetjes in de tuintjes. Kortom: vroeger was alles..........anders. Laten we het daar maar op houden.

Aad lelieveld. | 3-6-2018
Ja de Petrusschool met juffrouw wiebelkont, wat denk je van dat traporgeltje Dat moest af en toe ergens gehaald worden, er zaten schuiven op en een dded het niet meer en dan moest ik het vasthouden, dan liet ik het los en dan kwam er weer een ander geluid uit en dan kreeg je weer een tik op je vingers met een stokje, ook is hij een keer van de trap afgeduveld, En na de oorlog moest je een beker mee naar school nemen en daar kreeg je melkpoeder in en dan mengen met water, maar voordat het water erin zat was de melkpoeder al op. Heerlijk was dat.

wim van der bol | 18-9-2017
al die reacties is erg leuk ook de foto.s ken veel van die namen woonde zelf op nr 49 met m.n zus corry en broers kees theo harry piet nico en ik wim dus. maar alleen corry nico en ik zijn er nog ik zat ook op de kleuterschool van ciciliana en daarna op de petrus school met juf kramer oftewel wiebel juf lemoen meester de hoogh creets werners enz woon nu al 14 jaar in spanje ben van 1948 m.n tante marie woonde op nr 5 fam staal en m.n peet tante en oom op het pleintje fam peeters

meeuwisse | 15-1-2017

FF een reactie naar Frits vd Lecq

Je werkte bij Bas Verdoorn aan de Geversdeynootstraat dan moet je mij zeker nog kennen Meeuwisse mijn vader kocht bij Bas altijd een brommer en jij was monteur daar!!

Gerard Bergenhenegouwen | 1-1-2017
Geboren ben ik in 1940 en ik heb op de RK.kleuterschool en lagere school gezeten samen met mijn twee oudere broers (Gelinus en Piet). Ik woonde in de Kokosnootstraat en ik liep elke dag in het rijtje heen en terug naar de kleuterschool, langs de afbraak. Bij zuster Ciliana heb ik op een schoolfeest in 1945 de rol van bruidegom gespeeld met de bruid Lenie?? Lans. Zij woonde op de houtweg? wie en waar is zij nu?? Ik herinner mij nog juffrouw Kramer in de tweede klas, meester Eckart in de vijfde, meester Werner in de zesde klas. Mijnheer van Velsen was hoofd van de school.

Frans pronk | 23-12-2016
Kwam in 1954 wonen in burgemjansenstraat 36 en woon er nog steeds op nummer 36 moole tijd gehad hielp als kleine jongen melkboer Jan van Os die werkte voor de Sierkan heb zo veel mensen leren kennen en zien komen en gaan weet nog precies waar iedereen woonde ben nu de langst wonende met nog een paar anderen die er in jaren 60 kwamen wonen.

aad van zeijl | 1-11-2016
beste gerard

ben erg geinteresseerd in de foto met de schuit met paardenmest aan de burgemeester Hovylaan.
kun je mij vertellen wanneer deze foto is gemaakt?
Mag deze foto gebruiken voor een boekje over de westlandse schuit?

alvast dank voor je reactie

Willem Molenaar | 25-4-2016
Leuke foto`s van de Hovybuurt. Heb zelf gewoond in de Burg. Hooftstraat 12. Bericht van Jitze Zwaagstra, John Pilk en Ron van Ruijven is leuk. Ik ging met jullie broers om te weten Fred Pilk, Fred Zwaagstra, En ... van Ruijven weet zijn naam niet meer. Was gezellige tijd met stoeprandje gooien, bordje tik en nog meer van die oude spelletjes.

Renate Harberts | 14-9-2014
Op zoek naar een filmpje over de opening van Nieuw Berkendael kwam ik deze site tegen. Mijn opa en oma, familie de Roode, woonden in de Burgemeester Waldeckstraat 34. Naast haar, ik denk nr 36 de familie Bergen-Henegouwen. Met mijn neven en nichtjes waren we te vinden bij het speeltuintje vlak bij het bruggetje en het Vinkenlaantje.

M Karman v d Bos | 4-6-2014
Wat leuk om wat van de Hovylaan te lezen ik ben zelf geboren in Madestein en heb 5 jaar bij Mevr schellevis in de kruideniers winkel gewerkt
En alle namen die ik nu lees komen mij erg bekend voor maar na dat Mevr Schellevis en haar man naar Monster zijn verhuisd
Is de fam v lier in de winkel gekomen ik heb zelfs nog een foto van in de winkel zo ouderwets echt uit die tijd.bij Bouwmeester moest ik gehak halen maar er bij blijven staan om te kijken dat er goed vlees in ging
Ook weet ik nog dat Bernard Lepping trouwde met een oudere vrouw waar hij in de kost lag
Daar was toen nog wel wat over te doen mkarman@caiway.nl

Jitze Zwaagstra | 11-4-2014
Leuk om te lezen, deze reacties van mijn vroegere buurt- en straatgenoten.
Kwam met ons gezin in 1956 in de Burg. Hooftstraat 27 wonen. Tot mijn 25e daar gewoond en toen zelfstandig gaan wonen in Oud-Beijerland vanwege werk.
Geweldige tijd gehad in Loosduinen waar ik geregeld een bezoekje aan het graf van mijn ouders, combineer met een ritje door de Hovybuurt en een etentje bij Ketjes Mix in Kijkduin.

Nu al 9 jaren met Vut/Pensioen en dat in goede gezondheid!! Wat een rijkdom.

Voor allen die mij kennen, een hartelijke groet van Jitze Zwaagstra.
John Pilk | 7-4-2014
Gemaakt en geboren in de Elburgstraat,verhuisd naar de Jansenstraat en Burg.Hooftstraat 33,woon alweer enkele jaren in Amerika, in Basye, Virginia, heel erg leuk om de fotoos vd Hovybuurt en de reacties daarop te zien. Heb via Facebook leuk contacten met Leny Gautier en Josephien Juffermans uit de Zeeheldenbuurt en met vriend Henk Frensch.
Mijn moeder Toos Pilk-Thoen wordt 21 april as alweer 95 jaren en woont al enkele jaren in Houthage.Hartelijk groeten aan alle Loosduiners/Peenbuikers, john_pilk2007@yahoo.com.

jan van Bree | 27-2-2014
Ik ben geboren in de van de Gaagstraat no 25 in de oorlog gebombardert ik was gelukkig bij mijn oma op de Hovijlaan no 79 mijn vader en moeder hebben het gelukkig ook overleeft. Daarna hebben we in de van de Veldestraat no 6 gewoont naast Arie van Spronsen. De foto`s zijn volgens mij van voor de oorlog want ik heb de hekjes nooit gezien. De eerste winkel was de sigaren winkel van Huisman daar naast in huis de kapper Douma later verhuist naar de Haagweg naast Veldhoven de Vrachtrijder.
Verder op zat de fietsenmaker ingang achterom, daarnaast de winkel van Vis manifacture. Verder van Lier kruidenier dan kreeg je Krul groenteboer, de volgende hoek zat slager Bouwmeester, dan Dirkzwager kruidernier, dan bakker van de Meer en als laatste op de hoek van de Houtweg het cafe

Jan Weerdenburg | 19-1-2014
Heel leuk deze oude foto`s van de Hovy buurt ben er komen wonen in 1957
ben geboren in de Wilhelminastraat in 1951 ik woonde recht tegenover
tiptop en daarna in de van der veldestraat deze huizen waren toen net opgeleverd en de eerste dagen hadden we nog geen water en kregen we van de sierkan een grote melkkan met water later werden hier fabrieken tegenover ons gebouwd zoals de havrij en de Boer Heb ook op de kleuterschool gezeten bij zuster ciliana en later op de Petrus schoolWoon gelukkig nog steeds in Loosduinen

Mia Molenkamp | 14-8-2013
Hallo Piet van der Meer!
Ik kan mij jou niet herinneren, maar ik was vriendin met je zus Greetje. Toen ik twee jaar oud (1952) was, ben ik met mijn ouders Jan en Kien Molenkamp in de v.d.Gaagstraat nummer 22 komen wonen. In 1957 zijn wij naar de Elburgstraat nummer 41 verhuisd. In 1969 zijn wij naar Naaldwijk verhuisd. Ik heb met een glimlach op mijn gezicht en met weemoed alles gelezen en al die vergeten straatnamen en winkels en mensen (en nonnen) kwamen ineens weer boven. Ik herinner mij ook het draaiorgel, waar de mannen in de straat aan het grote wiel mochten draaien om muziek te spelen. Ik heb ontzettend veel herinneringen, maar de meesten heb ik al in de blog gelezen. Ik ben wel benieuwd hoe het met Greetje is. Ik heb vaak bij jullie thuis gespeeld en zelfs meegegeten: andijvie, waar ik een ontzettende hekel aan had, maar uit beleefdheid heb ik het door mijn aardappels geprakt en opgegeten. Het nare was, dat jouw moeder dat tegen mijn moeder vertelde en toen moest ik voortaan ook andijvie thuis eten! Met lange tanden! Ik heb ook mogen helpen in de bakkerij en die Paaseieren waren toch zo mooi!
Ik ben in 1972 naar Oud-Beijerland verhuisd waar ik in 1976 een Amerikaanse basket speler ontmoette, er mee trouwde in 1978 en toen naar Amerika ben vertrokken. Woon dus al 35 jaar in California. Mijn ouders (88 en 90) zijn in 1978 naar Drente verhuisd waar zij nu nog steeds wonen.
Mia Cranford-Molenkamp
email: mannieandmia@aol.com

loekie van der zanden-westdorp | 16-7-2013
Ik wil even reageren op het schrijven van WIm Kortekaas, de winkel op de hoek van het Francoisplein was niet van Toon Vis maar Klaas Vis , de kruidenier op de andere hoek was Henk van Lier. Daar kwam mevr Kortekaas altijd haar vleeswaren halen . Tja...daar stond van Lier om bekend om zijn goede vleeswaren.

Nico Bouwmeester | 11-5-2013
Weet iemand of er nog foto`s zijn van de slagerij, met de tekst op de deur
Wat Bouwmeester snijdt is kwaliteit

Wim Kortekaas | 25-11-2012
Per toeval kwam ik deze foto`s van de Hovybuurt tegen. Geweldig leuk om die te zien. Ik heb in de van der Gaagstraat op nr. 27 gewoond vanaf 1953. Dat was in het na de oorlog herbouwde deel van die straat (een deel was in de oorlog platgebombeerd). Timmerman de Gelder had recht bijna recht tegenover ons zijn werkplaats. Zelf woon ik sinds 1959 in Zuid-Limburg, maar mijn broers en zus hebben er allemaal nog totdat ze trouwden gewoond. Mijn ouders zijn er blijven wonen totdat mijn moeder in 2009 naar verzorgingshuis Houthaghe is verhuisd. Helaas is ze een paar weken geleden overleden. Bij het lezen van al die namen van de middenstand op de Hovylaan schiet je dan van alles door het hoofd. In het rijtje ontbreken nog een aantal namen: kruidenier Dirkzwager, de manufacturenwinkel van Toon Vis (hij repareerde nylonkousen!) op de hoek van het plein en op de andere hoek de kruidenier waarvan ik de naam niet meer weet. En helemaal aan het eind op de hoek van de Houtweg het café. En dan ook nog de sigarenzaak in de Quarlesstraat. En de radioreparateur (of was ie eigenlijk?) met zijn mongoloide zus op de hoek van de Hovylaan en de van der Veldestraat, naast de fam. Alsemgeest. Bakker van der Meer kan ik me nog heel erg goed herinneren: het `regeringsbrood` en de harde mocca`s, waar mijn vader gek op was en de mooie grote paaseieren in de etalage, waar ik me steeds aan vergaapte. Ik mocht daar nog weleens meehelpen in de bakkerij. Ik kan me daar de machine om speculaas te maken nog goed van herinneren (de restanten speculaasdeeg waren heerlijk!). Mijn zus José heeft er trouwens ook nog een tijdje in de winkel gestaan.
En wat betreft de foto met de scharensliep denk ik dat Hans gelijk heeft. Links zie je nog net het hek, dat om de sloot rond de Sierkan stond. En dan correspondeert het met de foto van de Waldeckstraat, waarop het rechterdeel van de Hovylaan rchting Houtweg (incl. v.d. Gaagstraat, Elburgstraat en Houtweg in aanbouw is. En zo kan ik nog uren doorgaan, maasr dat doen we maar niet. Hoe dan ook, het is geweldig dit terug te zien.

Frits van der lecq | 16-11-2012
Leuk om dat allemaal te lezen ik heb zelf vanaf mijn 16 e jaar werkte ik bij BAS VERDOORN RIJWIEL ZAAK ook komt de burgemeester van de veldenstraat mij bekend voor no. 18 woonde de fam. koks(schoenmaker )

Herman Persoon daar hielp ik altijd mee op de schaatsbaan en ging vaak mee met de schuit.

Hans patat voor 25 cent een pataje dat waren nog eens tijden.

Jan den Toom | 27-8-2012
Hallo Loosduiners, vooral die uit de Hovybuurt.
Ik heb in de van Elburgstraat 30 gewoont.
En kan me ook nog goed aan bakker v/d Meer herinneren.
Ook aan slager Bouwmeester, groenteman Krul.
Fam. Alsemgeest woonde tegen over ons op nr.17
Ik woon sinds 1974 in Marburg a/d Lahn (Duitsland)
Groeten aan alle Loosduiners (peenbuikers) van Jan den Toom

jan.dentoom@live.de

ron van ruijven | 23-8-2012
Onvoorstelbaar die tijd, ik heb zelf 26 jaar gewoond op de Burg.Francoisplein 14 . Ik heb zelfs nog als zaterdaghulp gewerkt bij bakker van der Meer, als ik me goed herinner, ongeveer een jaar. Een leuke buurt, als jonge jongen lekker vissen bij de groente veiling tussen de loodsen, ook lekker ravotte bij de vuilnisbelten achter de oude kerk , of achter over t weiland bij boer Koot. En dan de jaarlijkse kerstbomenjacht, met als prijs t vreugdevuur op de hoek Bur.hovylaan/Kap.weg.

henny van der swaluwe | 23-8-2012

hallo hans
ik ben geboren in de burgemeester waldeckstraat nummer 5 in de hongerwinter 1944 er zijn dingen die ik niet meer na kan vragen mijn ouders leven niet meer ..heb je ook fotos van de maria school in loosduinen waar ik les kreeg van de nonnen .ik heb een boekje in mijn bezit de gescheidenis van loosduinen uit 1983
groetjes en alvast bedankt

Kasper Lootens | 14-2-2012
Dag (mevrouw) Els Bodegraven,
Ik ben de kleinzoon van "DE Timmerman" van Loosduinen. Volgens mijn moeder (Hannie de Gelder) werd hij zo genoemd. Samen met haar broers Hans en Henoch (†) en zusje Gerda hebben zij gewoond op nr 57. Later, na het overlijden van mjn om is Opa hertrouw en in de Fahrenheitstraat gaan wonen. Gé en Henoch de Gelder zijn toen verhuist van de Burg. Hoofdstraat naar de Houtweg. Sinds kort is ook zij daar vandaan weg verhuist. Wat ik zelf uit mijn kinderjaren (geb. 1962) weet is dat wij lopend vanaf de Goudreinetstraat, walnootstraat, loosduinseweg en vervolgens langs het "jaagpad" of zoals wij het noemde "de hobbeldebobbel weg" naar de houtweg liepen. leuke herrinneringen. Verder weet ik via mijn ouders dat op nr Marta de Zoete woonde en op 53 Nel en Nico ..... . Op 51 (bovenhuis) woonde een gendicapte man die zomers altijd in zijn rolstoelfiets buiten een shaggie zat te roken. Ik praat nu over medio 1965.

Piet vd Meer | 3-1-2012
Hallo Ria French,
Ik zag nu pas je reactie op deze site.
Als je mij een mailtje stuur, zal ik het adres/telefoonnummer van Henny doorgeven.
Mijn e-mail adres voor de komende 10 dagen (wordt straks anders) is
xogo42au@kpnmail.nl

Ria Frensch | 1-11-2011
Hoi Piet
Het was een mooie tijd. Ik ben vorig jaar nog een keertje wezen kijken. Ik heb een foto gemaakt van de burg. Waldeckstraat 53 waar wij met z'n vijftienen in hebben gewoond. Het leek toen voor mijn gevoel een villa. Toen ik het vorig jaar zag dacht ik hebben wij in die poppenhuisje gewoond met z'n allen.
Ik weet wel dat mijn ouders altijd bij jullie van alles bestelde en dat werd vaak zaterdags gebracht voor het weekend
Broodjes, eierkoeken, krentenbrood. Zoveel broden. Als ik mij goed herinner dan werd dit nog met de bakfiets thuis bij ons gebracht.
Ik heb vaak bij jullie thuis gespeeld met Hennie.... een heerlijke tijd heb ik bij jullie gekend.
Ik ben benieuwd of ik nog wat van jullie hoor.
groetjes Ria Frensch

Ria Frensch | 1-11-2011
Hoi Piet van der meer
Ik zou graag van jou willen weten waar je zus Henny woont. Ik kwam haar ooit nog eens tegen bij kijkduin samen met je moeder. Ik was ook met mijn moeder een een paar zussen. Ik kreeg het nummer van Hennie om een keer te bellen. Ik kan het niet meer vinden.
Zou het heel leuk vinden om haar eens weer te zien
groetjes Ria

Piet van der Meer | 6-10-2011
Bakker Post
Voor dat mijn vader in november 1946 de bakkerszaak aan de Burg. Hovylaan begon, heeft van ca 1931 tot ca februari 1945 in hetzelfde pand ook een bakker gezeten. Zou dat soms bakker Post geweest kunnen zijn?
Veel middenstanders hadden voor de jaren vijftig geen telefoon. Als daar een bakker Post heeft gezeten, dan hoeft hij geen telefoon gehad hebben

John van den Berg | 14-9-2011
Leuke foto,s vooral die met de scharensliep die was ik in al die foto,s nog niet tegen gekomen .Verder was Loosduinen met dat kerkje vroeger een bedevaartsoord voor vrouwen die geen kinderen konden krijgen . Een verhaaltje uit het Den Haag boek van Maarten van Doorn&Kees Stal Waanders Uigevers Zwolle

Hans 't Hoen | 12-9-2011
Beste Hans,

Veel dank voor je navorsingen naar het adres van de Loosduinse bakker. Ik zal de informatie doorspelen naar nabestaanden, namens wie ik op zoek ben. De Monstersche Weg lijkt de enige optie in deze casus, hoewel die locatie volgens mijn moeder nogal onlogisch zou zijn voor een bakkerswinkel (te afgelegen?). Wellicht was dit dus het woonadres.
hartelijke groet,
Hans

Gerard | 15-8-2011
Hallo fourty
Zoek die jeugd foto's nou even op voor me.Je zou me er echt veel plezier mee doen.Heb zelf veel kaarten van Loosduinen maar heel weinig jeugd foto's.Heb nog veel goede herrinneringen aan Loosduinen.Vooral met je helaas veel te vroeg overleden broer Ed.
Groetjes Gerard

Hans Klok | 6-8-2011

Hallo Hans,

Hieronder een stukje uit het adressenboek van Loosduinen 1941-1942 ?


Posma B. Quarlesstraat 17
Posma H. Houtweg 41
Post A. Monstersche weg 41
Post- en Telegraaf kantoor Emmastraat 113b

Weet jij ook in welke straat deze bakker gevestigd was?


Mvg,

Hans


Hans 't Hoen | 5-8-2011
Beste mensen,
N.a.v. bakker van der Meer (en de mij bekende bakkers Nederpelt en Vd Berg): heeft er iemand weet van een bakker Post? Volgens mij ergens rond de Tweede Wereldoorlog actief in Loosduinen.
Ben zelf in Loosduinen geboren in de toenmalige Heemskerkstraat en bezocht als kind de RK kleuter- en lagere school aan de Burg Hovylaan.
hartelijke groet,
Hans 't Hoen

wil leebeek | 6-7-2011
Wat is er eenveelheid aan ansichtkaarten van het oude Loosduinen !

Schitterend om dat te zien.


Gerard van der Swaluwe | 6-7-2011
Heb zelf veel kaarten van Loosduinen maar deze vind ik hartstikke gaaf.Ben zelf geboren in de Burg.Waldeckstraat nr.5.Deze is van voor 1948 dus voor mijn tijd.Mijn zus heeft nog bij bakkerij v.d.Meer gewerkt en om de hoek hadden we de groentezaak van Krul en op de hoek slagerij Bouwmeester.
Mijn vader heeft nog met een ijscokarretje door de buurt gereden van de Sierkan.Hij werkte zelf bij de Sierkan op de Conradkade en had zijn wijk in de Obrechtstraat en omgeving.Hans ik heb de foto er afgepikt en ga op zoek naar de orginele.Bedankt.

Els Bodegraven | 9-2-2011
Beste Piet Vermeer,
Met veel plezier heb ik alles gelezen over de middenstand, etc. van de Burg. Hovybuurt en zo ook mijn geheugen op gefrist. Ikzelf ben in 1944 geboren aan de Houtweg 49. Vaak heb ik brood, ook "regeringsbrood"voor mijn moeder gehaald en die heerlijke, gesorteerde amndelkoekjes. Het brood werd in een vloeipapier gewikkeld. Maar je vaders specialiteit was toch de banketbakkerij. Met Pasen maakte hij schitterende, hele grote paaseieren, waarvan ik er 1 keer een gekregen heb. Met verjaardagen werden de gebakjes bezorg in een houten kist. Jouw moeder kan ik me nog goed herinneren en inderdaad was er nog wel eens wisseling van winkelmeisjes. Ook staat me bij dat je moeder wel eens hoog zwanger achter de toonbank stond. De bakkerij was eigenlijk in het woongedeelte aan de Burg. Hovylaan en vanuit de winkel kon je soms via een open deur naar binnenkijken. Dit was ook wel eens het geval met een deur naar jullie bovenhuis.
Je wist niet welk fruit vervoerd werd, maar ik denk aan de heerlijke blauwe druiven (Frankentalers) en perziken. Dat fruit werd natuurlijk in kassen geteeld. En bij ons werden de steenkolen bezorgd door de kolenhandel van de Coöperatie bij de Delftselaan in Den Haag. Een Loosduinse kolenhandel zou ik zo ook niet weten. Wel dat die "zwarte"mannen dan bij ons door de gang en de keuken naar de tuin moesten lopen naar het kolenhok.
Een paar jaar geleden ben ik nog eens aan de Houtweg geweest en ook ergens binnen geweest. Eén naambordje herkende ik nog van de vroegere timmerman (van Gelder?) Sinds 1970 was ik er niet meer geweest, dus er was wel iets veranderd, maar het vertrouwde rijtje huizen stond er nog. Ik woon al bijna 40 jaar in de Betuwe (Tricht) met veel plezier. Toch weer het landelijke opgezocht! Hart. groet, Els Bodegraven: e.bodegraven@hetnet.nl

Hans Klok | 18-1-2011
Mail adres: loosduinen@planet.nl

Piet van der Meer | 17-1-2011
De scharensliep rijdt inderdaad de Burg. van der Veldestraat in.
Ik heb wel foto's dat mijn moeder voor de winkel staat en mijn vader met zijn bakfiets rijdt door de Quarlesstraat.
Op de startpagina genealogie Alsemgeest staat een verhaal van mij (met foto's) over de middenstand in de Hovybuurt in de jaren vijftig.
Ik heb enkele fraaie foto's (door mijn vader gemaakt in de jaren vijftig), hoe krijg ik die bij Hans Klok

Arie van Spronsen | 2-12-2010
De 2 en 3 foto, Is de burgemeester Hovylaan hoek burgemeester v/d Veldestraat.
Ik ben zelf in de v/d Veldestraat geboren 1945 ,het frame van het bruggetje naar de kleuterschool stond er na de oorlog ook nog, maar was afgesloten.
later verhuisde wij naar de Hovylaan 1959 laatste blok ,op de hoek had je de bakkerswinkel van van der Meer.

Hans Klok | 24-11-2010
Piet van der Meer, je bent mijn buurman/ jongen geweest, ik ben geboren op de Houtweg 13 om de hoek bij jullie? Mijn vader woont er nog!

Een reactie op de scharensliep! Volgens mij rijdt hij de Burg. van der Veldestraat in want hij passeert aan de linkerzijde het hek van Melkfabriek Berkendael. Zie ansicht van de Hovylaan waarbij het hek van Berkendael duidelijker op staat. Ook heb ik een ansicht van de Burg Waldeckstraat erbij gedaan: links is de eerste fase van de Burg. Hovylaan klaar, rechts begint de bouw van de volgende fase van de Hovylaan.

Piet heb jij nog foto’s van de bakkerszaak van je ouders?

fourty | 24-11-2010
fourty is geboren op nummertje 51

Adje | 23-11-2010
Ik zie op Google Earth dat er weer een nieuw bruggetje is, de huizen staan er nog. De mooie metselwerkvertanding op de hoek, bovenste foto, zit er nog. Verbazingwekkend!

Piet van der Meer | 23-11-2010
Henny,
Dat zijn 2 mooie foto's. Het bruggetje naar de kleuterschool is voor de oorlog al gesloopt, de foto's zijn derhalve van voor de oorlog. Als die scharensliep het pleintje opgaat (en niet de Waldeckstraat), dan zou het inhouden dat het laatste blok huizen van de Hovylaan (waar mijn ouders de bakkerszaak hadden) nog gebouwd moet worden. Dat blok is pas de tweede helft van de jaren dertig gebouwd. Het bouwen van de Hovybuurt (alleen woningen) heeft geduurd van 1923 tot 1957.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    4104


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 13 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!