Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Hotel Promenade - Scheveningseweg
ansichtkaart en krantenknipsel
Fordje 112 met aanhanger 5xxWillem Barendsen | 27-1-2014
Mijn vrouw en ik hebben vanaf 4 Augustus, 1960 onze wittebroodsweken weken in het hotel Promenade doorgebracht en hebben nog steeds fijne herinneringen hieraan.

Leo Taal | 14-3-2012
Het hotel is helaas halvewege de jaren zestig afgebroken. Achter het hotel was een duinpan met daarin wat houten speeltoestellen. Goede herinneringen omdat ik voor deze sloop op deze plek altijd samen met moeder op mijn vader wachtte die met de fiets uit de richting van Den Haag kwam. Voor het hotel (dat overigens toen al in erbarmelijke staat van onderhoud verkeerde) stonden bankjes waar mensen heerlijk in de zon zaten te genieten. Ook het talud naar het fietspad nodigde mensen uit om lekker van de zon te genieten. Na de afbraak van het oude hotel werd een nieuw Promenade hotel (het huidige Crown Plaza) en tankstation gebouwd en er kwam een nieuwe verbindingsweg vanaf de Hoge weg naar Prof B.M. Teldersweg. Daarvoor moest een grote bunker (met een bakstenen tunnel die richting Hoge weg liep) die werd opgegraven, ontmanteld worden. Ik was als kind bij deze uitgraving en ontmanteling aanwezig. Het bijzondere aan deze bunker is dat deze niet op de Baufortschrittskarte Sttzpunkt Gruppe Scheveningen (bunkers binnen het sperrgebiet Scheveningen) is opgenomen. De locatie ligt vrijwel direct achter de grens van en in het toenmalige sperrgebiet. De doorlatingspost was gesitueerd bij de kruising Prof B.M. Tedersweg en de Scheveningseweg.

Ferry Lochmans | 22-2-2012
Hagenaars verkleinen vaak zoals bijvoorbeeld Eendjesvijver, mijn opa, wiens
bijnaam de "Scheerder" was, hij had een herenkapperszaak in de Vijzelstraat, sprak als we daar waren altijd, kom we gaan naar de Eendenvijver. Voor wat het waard is.

Snorrecken | 21-2-2012
Even een weetje: Hagenaars spreken van de Waterpartij, maar Scheveningers spreken consequent van de "de eendjesvijver".

Haagse_Meester | 21-2-2012
Het hotel is reeds lang verdwenen, er staat nu een tankstation op deze plek...

Hans Klomp | 21-2-2012
Beste heren C. Struiving en Coos.
Goed nieuws; jullie hebben allebij gelijk. Inderdaad dateert de waterpartij al van de 19e eeuw. Na de oorlog waren de Scheveningse Bosjes rond de waterpartij geheel gerooid en opgestoolt. Men heeft toen een nieuw Plan van Aanleg gekozen waarbij de waterpartij rond 1950 is vergroot.
Dat laatste graven zal Coos gezien hebben.

c.struiving. | 21-2-2012
coos de vijver bij het indisch monument die jij dacht te zien graven in 1951-1956 was er al. Dit is de waterpartij die ontstaan is in 1868 door zandafgravingen,voor de vroegere stads uitbreidingen. Zie Wikipedia.

Arie Nobel | 12-8-2010
Na goed kijken met lope ben ik op een ansichtkaart van 1910 eruit dat het Hotel La Promenade aan de oude scheveningsche weg moet zijn.
Ik vond het leuk dit even te melden.

coos | 5-9-2009
O.K., bedankt. Maar in ieder geval stond er bij "De La Promenade" (zoals het hotel eigenlijk heette) geen straatnaambord bij het 4 m brede asfalt-weggetje op de plek van de laatste foto. Ik kwam daar tussen 1951-1956 dagelijks langs op weg van en naar school. Ook die vierkante vijver bij het huidige Indische Monument heb ik toen zien graven vlak voordat de autoweg werd aangelegd. Het 'bos' tussen de Duinweg en de Kerkhoflaan was toen nog op struikhoogte. Alleen de bomen langs de Scheveningseweg waren van vr de oorlog (min het stukje tussen de Promenade en de Adriaan Goekooplaan). Er waren toen zelfs plannen tot de bouw van een nieuw koninklijk paleis in Zorgvliet, in de tuin van het Catshuis !!!!!!!!!!

FrankZ | 5-9-2009
Het gemeentearchief heeft ook een plattegrond waar dat uit blijkt: 213.01. Helaas heb ik geen snelle manier kunnen ontdekken om vanaf de zoekpagina voor kaarten de kaart met dat nummer op te roepen, maar op het jaar 1907 zoeken werkt ook. Zoom in op die kaart en je kunt de naam duidelijk lezen.

FrankZ | 5-9-2009
Zoek maar eens in de fotoverzameling van het gemeentearchief op die straatnaam, dan zie je dat dat stuk destijds wel degelijk zo heette.

coos | 5-9-2009
In mijn herinnering dateert de naam Verhullweg uit dezelfde tijd als de aanleg van de Prof.Teldersweg (midden jaren vijftig); hij loopt vanaf de Aletta Jacobsweg (ook een naam uit die tijd) langs de Bataaf, daarna haaks naar rechts langs de marmeren bank (die 's winters ingepakt werd tegen kapotvriezen) naar de Haringkade bij het Troelstra-monument. Maar het gedeelte vanaf de bocht na de Bataaf naar de Scheveningseweg heette beslist niet zo, maar hoe dan wel?

FrankZ | 29-8-2009
Niet naamloos: dat was de Ver Huellweg. Zie onder meer foto 0.73958 van het gemeentearchief.

coos | 29-8-2009
De (naamloze?) weg die beide fietsers beginnen op te rijden was het slingerweggetje dat verderop langs de Bataaf voerde. Waar nu de autoweg ligt was toen een lege zandvlakte (kaalgeslagen eind 1944 ten behoeve van de Atlantikwall).

wil leebeek | 19-8-2009
De onderste foto is 2 e helft april/begin mei 1951 gemaakt. De HTM was
in die tijd bezig de Van Nelle borden vande balcons te verwijderen waarbij
enkele weken zonder reclame op de balcons werd gereden. Begin mei 1951
kwamen de Niemeijer borden op beide balcons.

Arnoud | 19-8-2009
Coos, je hebt gelijk, de prof. Teldersweg is pas later aangelegd. Toch kan de foto niet van 'veel' eerder dan 1950 zijn geweest, getuige de auto die voor het hotel geparkeerd staat. In ieder geval van na de oorlog, dunkt me.

coos | 25-12-2008
gezien de constructie van het kruispunt zal de toenmalige benaming wel geweest zijn "Oude Scheveningsche Weg / Stadhouderslaan"; de onder de foto staande namen van wegen dateren van ver nadien, het weggetje rechts liep door de Scheveningsche Bosjes kronkelend naar de uitspanning "De Bataaf" en verder naar de Bankastraat; aan de bovenleidngsmast, het haltebord en de telefoonmast te zien is het 1950 of veel eerder, vlak achter de standplaats van de fotograaf doorsneed in 1944/1945 de anti-tankgracht de Schev.Weg

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    6424


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 3 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!