Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Luchtfoto centrum rond Spui en Turfmarkt 1964
uit de collectie van Henk Knaapen


snorrecken | 5-11-2013
Tja, 1964. Naar theater Westend in de Fahrenheitstraat om "A Hard Day`s Night" van The Beatles te zien. Maar daar hebben we het nu niet over. Iets anders is de hoeveelheid geparkeerde auto`s. Anno 2013 zijn er echt wel wat meer auto`s op de weg. Tóch is het in Den Haag stiller geworden, op de weg en in het Centrum. Knap hoor!

Haagse_Meester | 5-11-2013
Parkeerdak V&D is verdwenen toen de garage Grote Markt (tramtunnel) open ging. Overigens was de garage de reden voor de tramtunnel, niet andersom :-P (voor alléén een garage kreeg de gemeente geen fiat, dus moest het gecombineerd worden met iets dat wél slurpsidie kreeg v/d overheid: iets met het OV dus...)

busgek | 5-11-2013
Ik herken het Haags Modehuis (hoek Grote Marktstraat / Spui, daar kocht mijn moeder) en V&D met nog het parkeerdak(daar parkeerden wij, met de lift omhoog in de auto) Waarom ze dat hebben afgeschaft? Leuk die grap van robert55 en die duitsers, het was er inderdaad een ravage.

Ad Fontes | 4-11-2013
Er stond veel troep, maar er stond ook veel met monumentale waarde. Pakweg 10 jaar later zouden er heel andere keuzes zijn gemaakt.
En na de sloop wist de gemeente niet wat er wel moest komen: plan na plan sneuvelde

FrankZ | 3-11-2013
@Rick,
Zonde? Over Kortenbos en Grote Marktstraat durf ik niets te zeggen, maar heb je die huizen op de foto - zo pakweg tussen Ammunitiehaven en Houtmarkt - wel eens van binnen gezien? Echt, om die op het niveau te brengen van wat we tegenwoordig als bewoonbaar beschouwen, was wel iets meer nodig geweest dan wat ze willen uitgeven aan wat ze daar nu gaan neerzetten. Slopen was de enige serieuze optie.

Je moet overigens wel constateren dat er in de jaren 70 en 80 blijkbaar geen erg hoge eisen werden gesteld aan nieuwbouw. Vergelijk de leeftijd van wat er toen werd afgebroken eens met die van wat ze nu willen afbreken. Bouwden ze toen echt voor niet meer dan een paar decennia? Krankzinnig.

Hans Klomp | 3-11-2013
Jeugdsentiment én een veranderende stad zijn van alle tijden. De beoordeling van bovenstaande foto zou bij nu al lang verdwenen generaties Hagenaars de verzuchting kunnen geven; "waar is de Schapensteeg gebleven en de Korte Bagijnestraat (waar de DTC ooit nog door wilde rijden)". En ...voor de Nieuwe Kerk (links) is trouwens rond 1650 wél een hele woonwijk gesloopt; toentertijd ongetwijfeld ook reden voor nostalgische bespiegelingen van wat toen de oudere generatie was.Fer | 3-11-2013
Een foto vanaf de bovenste verdieping van het "Strijkijzer" ziet er héél anders uit...! Wel jammer eigenljk!
Misschien ben ik nog wel eens in de gelegenheid foto`s te maken...

Rick | 3-11-2013
Echt zonde dat het gehele Spuikwartier, Havenkwartier, Kortenbos, Grote marktstraat, enz. zijn gesloopt. In de jaren 60, 70 en 80 hadden ze geen benul dat de toekomst van Den Haag in het verleden lag. Nu is bijna de hele historie van Den Haag in puin veranderd. Eeuwig zonde. De speculatie van mensen zoals projectontwikkelaar Hilders hebben Den Haag veranderd van een prachtige, romantische stad in een doodgewone bijna niets zeggende stad. Er is nog wel een beetje hoop, er is nog wel iets over. Ik hoop dat dat voor de toekomst behouden blijft en gekoesterd word.

Mike | 21-6-2009
Dit is echt allemaal van voor mijn tijd... maar wel leuk om te zien hoe het er vroeger uit zag. Eigenlijk moet er een toen en nu foto bij staan.

Frank | 7-2-2009
Zo vanuit de lucht gezien heeft het wel iets, maar -zoals John en Robert al aangeven- er stond ook echte puinzooi tussen. Ik heb zelf tot augustus 1963 aan de Ammunitiehaven gewoond (op de foto: het huis waarvan nog net het dak te zien is boven de letters 'www') en geloof me, dat pand was echt rijp voor de sloop...

robert55 | 7-2-2009
Niet alles wat daar stond was extreem waardevol, maar al 15 jaar later zou zo'n gerichte verwaarlozing gevolgd door kaalslag van een wijk met gebouwen tot de 17e eeuw ondenkbaar zijn.

Grap uit 1970: staat een Duitser op de Turfmarkt en vraagt: 'Haben wir das gemacht?' Trotse haagse gemeenteambtenaar: 'Nein, das haben wir selber getan'

coos | 7-2-2009
Het is niet alleen de oude bebouwing die verloren is gegaan, maar er ook enorm gerommeld met het originele historische stratenplan, van het oude havenkwartier is nauwelijks iets gespaard gebleven, alleen wat oude namen zijn er nog van over. Ik ben benieuwd hoe de geschiedenis hierover gaat oordelen. Het centrale tram- en busstation dat de Turfmarkt feitelijk sinds 1940 is geweest zou op dit moment erg goed van pas komen.

john | 7-2-2009
met de unieke panden valt het wel mee hoor, de meeste panden die afgebroken zijn waren al in een slechte toestand, natuurlijk is het altijd zonde als je oude fotos van vroeger bekijkt maar we leven in 2009 en de gebouwen die er nu staan zijn ook mooi, en het wordt nog mooier als die 2 kantoorgebouwen van binnenlandse zaken en justitie tegen de vlakte gaan en ook daar iets unieks voor in de plaats komt. (hopen we teminste)

Stefan | 6-2-2009
Vrijwel het hele gebied op de voorgrond is vanaf de jaren '70 platgegooid. Of het nu echt een verbetering is, is nog maar de vraag. Feit is wel dat er een aantal unieke panden verloren zijn gegaan. Nu staan hier lelijke kantoortorens en het Ijspaleis.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    5441


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 9 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!