Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 18-2-2018, 20:58 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      Eindpunt Kwartellaan, november 1958
foto uit de collectie van Frank Faber


...ooit kreeg ik op mijn verjaardag van iemand een CD-rom vol tramfoto's van de HTM en NZH, zowel kleur als zwart wit...

...Ik vind het wel leuk om meer tramliefhebbers te laten genieten van de fraaie soms hoogbejaarde foto's, ik laat ze er graag in delen. Voor en door tramliefhebbers!

Frank Faber


Inmiddels is duidelijk geworden dat de foto’s op de genoemde CD-Rom gemaakt zijn door H.M. (Henk) Odendaal of uit zijn collectie komen.

Wim van Es (admin)

Gerrit van Straalen | 7-3-2009
Mijn oom en tante woonden 100 meter naar links in de Pauwenlaan. Als we daar logeerden gingen we regelmatig met deze tram naar de stad, naar de Cineac, de Bijenkorf, als 10-jarige provinciaal vond ik dat allemaal geweldig! De teleurstelling was groot toen de tram ineens verdwenen was uit de Kwartellaan.

glas | 16-2-2009
dit is een mooie herinnerings foto,tijdens mijn opleiding voor buschauffeur in 1959 heb ik op deze lijn ook nog geconducteurd.
en dan zeg je nu wat is de tijd snel voorbij gegaan.Frank Faber | 14-2-2009
@Martin van Riel; bedankt voor de info.
De foto die jij bedoelt van die 1200 met die aanrijding heeft gestaan in de Haagse Tramhistorie van het HOVM (ik neem tenminste aan dat je die bedoelt) die foto is eveneens van mij afkomstig van een dia gemaakt door de vader van een overleden vriend van mij; waarschijnlijk de laatste rit van die dag ergens in 1966. Na zijn dood heb ik die dia geërfd. Hij is genomen in de avond vanaf de eerste flat in de Ranonkelstraat waar hij toen woonde.

@Glas; die DVD heb ik ook in mijn bezit.

Jan van Staalduinen | 14-2-2009
Precies waar de tram staat, parkeer al tientallen jaren mijn auto als het wil zomeren. Want behalve tramliefhebber ben ik ook een strandliefhebber. Zelfs op topdagen rijd ik fluitend heen en staat er slechts een enkeling. Maar je moet wel de weg weten......

Martin van Riel | 14-2-2009
Hallo Frank,

De PCC waar jij het over hebt waren van de serie 1200 deze wagens werden begin 1963 afgeleverd en op 01-04-1963 als eerste ingezet op Lijn 12. Kort daarna werden ze ook ingezet op lijn 3 van de Kwartellaan naar het toenmalige staatsspoor. Enige tijd geleden heeft er nog een foto gestaan hier van een 1200 die een aanrijding had op de kruising kwartellaan sportlaan!!


erven sleeboom | 14-2-2009
De periode met 800-en op lijn 3 heeft maar kort geduurd. Dit was een typische ombouwer+650er-lijn, die daarna 200+750 kreeg.
Maar aan de foto kun je weer 's zien hoe mooi de combinatie 800+900 was.

Dat het traject naar de Kwartellaan na de oorlog is herlegd, kwam misschien doordat de bovenmodale Vogelwijk-bewoners hun rechtstreekse tram naar de Bonneterie terugwilden. Buslijn G (later 21) was blijkbaar niet genoeg.
En omdat het bovenmodale inwoners waren, maakten ze toch nauwelijks gebruik van de tram. Buslijn 4 (opvolger van 21) kon het echt wel alleen af. Het buslijntje 2 (Laan van Meerdervoort bij Thomsonlaan - Kwartellaan), dat na protest van de Vogelwijkers werd ingesteld, heeft maar kort bestaan. Bij de laatste rit zat ie ineens vol (niet met Vogelwijkers, maar met liefhebbers, ik was een van hen).

glas | 14-2-2009
Is onder jullie bekend dat er 2 dvd,s zijn met de titel HTM 1958 - 1969
Deel 1 de stadslijnen.
en HTM 1961 - 1982 de buitenlijnen.
en dvd van vier hoeven tot zestien wielen
allemaal met bewegende beelden.
daar zie je pas oude tramwagens rijden.

Betweter | 14-2-2009
Na de opheffing van het lijngedeelte Goudenregenplein - Kwartellaan heeft hier nog enige tijd een bus gereden. Ook daar werd niet of nauwelijks gebruik van gemaakt. Het was van meneer Lehner dus niet zo'n raar idee om dit gedeelte van het lijnnennet te saneren, al was het natuurlijk wel een moi stukje :)

Rien Solcer | 14-2-2009
Ook heel lang hebben hier de ''zwitsers'' op deze lijn gereden.

coos | 14-2-2009
volgens plan Lehner moest lijn 7 in 1966 worden opgeheven (was teveel alleen een spitslijn). Omdat het traject naar de Sav.Lohmanplein toch redelijk rendabel was, is lijn 3 daarheen verlegd. Aan buslijn 4 over de Sportlaan had de Vogelwijk wel genoeg, vond de HTM.

erven sleeboom | 14-2-2009
Degene die bedacht deze lijn op te heffen was dr. F. Lehner, de Duitse adviseur wiens rapport (uitgekomen in 1964) leidde tot een grootscheepse herziening van het HTM-net in 1965-66.
En geef toe: het was een mooi traject, maar het trok maar heel weinig reizigers.

Adje van Daalen | 14-2-2009
Meer Frank, meer!!!!

Jeroen | 14-2-2009
Hele mooie foto. Prachtige sfeer, interessante details: de betonmasten, het huisje, de tram, de straatverlichting.

A propos: Wie heeft eigenlijk bedacht deze lijn op te heffen? Waren de Vogelwijkbewoners te rijk geworden voor een eigen tram en gingen ze toen allemaal met de auto?

Gelukkig is de plek nog altijd goed herkenbaar en in gebruik als parkeerplaats.

Haagse-kareltje | 13-2-2009
Geweldig mooie foto. Grandioos Frank dat je ons mee laat genieten. Hoop dat er snel meer van dit soort plaatjes zullen volgen. HARTELIJK DANK.

Frank Faber | 13-2-2009
Ik kreeg deze CD-Rom voor mijn 40ste verjaardag; dat is nu dus bijna 9 jaar geleden; ik ben van bouwjaar 1960 en ik woonde de eerste 8 jaar van mijn leven in de Ranonkelstraat. Dat betekent dat ik vlak bij dat eindpunt woonde. Toen ik zes was werd dat eindpunt opgeheven, maar voor die tijd stapte ik daar regelmatig op de tram om naar de stad te rijden. Weliswaar niet in een 800 al dan niet met bijwagen, maar in een crème PCC. Allicht weet ik niet meer of dat 1000en waren, 1100en of eentje uit de serie 1200. Wie het weet mag het zeggen.
Binnenkort wellicht meer van dit soort foto's op deze site.

john | 13-2-2009
deze foto is echt gaaf

mibia | 13-2-2009
Oude tijden herleven!
Nu die oude tijden opnieuw leven in blazen!
Oude scheveningen terug!
Oude lijntjes weer aanleggen!

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    9544


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>