Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 18-2-2018, 20:58 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      1229 van lijn 3 v.a. Kwartellaan de Goudsbloemlaan op
foto uit de collectie van Frank Faber


...een dia gemaakt vanuit de Ranonkelstraat door de vader van een inmiddels overleden vriend van mij...

...De foto (dia) is gemaakt in 1966 en het was voor die tram de laatste rit van die dag en uitgerekend had hij een aanrijding met een taxi. Dat was denk ik de reden van de vader van die vriend om die dia te maken want verder had hij niet veel met trams....

Frank Faber

busgek | 16-2-2015
De taxi lijkt me, met die enorme achterkant en kleine lichten en zwarte kleur, een Plymouth of Desoto van de firma Redtax, de taxi zonder fooien.

Eduard Bekker | 16-2-2015
Zie
http://www.eduardbekker.nl/weblog/2014/2014_11_28
Beste Frank Faber. Ik heb in mijn artikel jouw foto verwerkt.
Omdat je rechthebbende bent, verzoek je je tot mij te wenden, voor het geval je een vergoeding voor het plaatsen wilt hebben (of liever de plaatsing ongedaan wil maken).
Met vriendelijke groeten,
Eduard Bekker

Haagse_Meester | 1-11-2010
@Rob: dat kan, zelfs vanachter de monitor Google Earth en Maps bieden Streetview, zodat je redelijk recente foto's van Haagse straten kunt bekijken. Vergis je niet hoor, er is de afgelopen halve eeuw heel veel veranderd....

Rob Jordan | 31-10-2010
fantastisch om iets terug te zien uit vroeger tijden 60 er jaren .
Ga op het ogenblik mijn jeugd herrinneringen na.Ben geboren in den Haag en heb vanaf 1946 op de Kwartellaan (20) gewoond er was toen geen Segbroeklaan alleen een Sportlaan met een tankgracht, ben er twee maal ingevallen, een bunker waar onze padvinders later een tehuis vonden en op de Kwartellaan een midden strook totaal verwilderd waar dev tram vroeger had gereden . Aan het eind van de Kwartellaan was een rotonde waar de tram om keerde. Ik leef in de USA, California en zou graag weer terug willen om te zien hoe het er nu uitziet. Het word tijd voor ik 70 word.

Frank Faber | 10-10-2009
@Adje, dat zou heel goed kunnen want toen ik als kleine jongen begin jaren '60 in de Ranonkelstraat woonde mocht ik altijd voordat ik ging slapen nog even naar het roterende vuurtorenlicht kijken, dat kon je goed zien vanaf onze flat en dat was een heel ritueel. Ik woonde trouwens niet zoals die vriend van me in de eerste flat, vanwaar de foto ook genomen is, maar in de tweede flat vanaf die kant gezien en op de vijfde verdieping middelste blok.

Adje | 9-10-2009
Ik heb met behulp van het origineel van de nieuwe foto en Google Earth de lijn gelegd. Het lichtje is de vuurtoren!

Stefan (Delft) | 2-10-2009
Wat was het vroeger toch mooi. Mooi trammetje en weinig auto's. Heerlijk! Complimenten voor de mooie afbeelding!

tiktak | 1-10-2009
Past mooi in het gedeelte van Toen en Nu.
Misschien kan Wim van Es het daarin plaatsen.

Adje | 1-10-2009
Een prachtige Toen en Nu!!!

Niek Tetteroo | 1-10-2009

Een namiddagfoto gemaakt op 27-09-2009, misschien wel vanaf het zelfde balkon als Frank Faber's dia van de 1229 op de laatste avond van de exploitatie van lijn 3 op 29 oktober 1966.

Haagse-kareltje | 17-2-2009
Wederom een heerlijk plaatje.

ad | 16-2-2009
boven de daken van de huizen aan de sportlaan zie je volgens mij net het licht van de vuurtoren in scheveningen

dAb | 16-2-2009
Zeer fraaie dia van de bekenste tramlijn: 3 op een plek waar ik ook nu nog vaak kom. De Segbroeklaan was toen duidelijk veel smaller dan de bredere snelweg, terwijl de doorgang van de Goudsbloemlaan richting Kwartellaan (dacht ik) vrijwel zeker is afgesloten, anderom weet ik niet, maar is ook niet zo rechtdoor als "toen". Grotendeels met de Haagsche Meester eens, dus ... en tevens droom ik (ook soms ;-) als Hans de Zoef van vroeger dagen. Bedankt Webmaster.

Hans (Zoef) | 16-2-2009
De spoorligging is na de oorlog veranderd, vroeger ging de tram met een vloeiende boog van de Goudsbloemlaan naar de Kwartellaan. De oude situatie kan ik nog zo voor de geest halen, want destijds woonde ik in de Begoniastraat en ging daar vissen in de beek. Waar nu de flat staat en de zigzag boog ligt (lag), daar liep vroeger de beek en het Rode Kruisplantsoen wat daar nu is, is nog feitelijk een stukje van de vroegere tankgracht. Ons huis stond destijds op de tegenwoordige Segbroeklaan thv. het VCL, tegenwoordig heet dat geloof ik het Segbroek College.
Soms droom ik nog weleens van de oude situatie en dan zou ik er direct weer willen gaan kijken, maar helaas dat kan niet meer.

Haagse_Meester | 16-2-2009
Toch wel een unieke foto omdattie de spoorligging laat zien van dit verdwenen stukje tramnet. Ik heb er verder nog niks van terug kunnen vinden. Wel foto's gemaakt op straat, maar daarin kun je het verloop v/d sporen niet zien.

Het plantsoentje waar de tram doorheen reed ligt er nog steeds, net als de kenmerkende straatjes ernaast. De Goudsbloemlaan kan nu alleen vanaf de Sportlaan links bereikt worden, andersom moet de autobezitter een heel stuk omrijden (via de al genoemde Ranonkelstraat) om sluipverkeer door de wijk agv een verstopte Segbroeklaan tegen te gaan.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    9628


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>