Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 11-12-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      Buitenlijner 66 - Maaldrift, Wassenaar
foto uit de collectie van Frank Faber
Zal de fotograaf iets hebben willen zeggen met deze foto, zo'n jaar voor het opheffen van de lijnen richting Wassenaar en Leiden?

jwb | 5-11-2009
Toen ik een jochie van een jaar of 8 reden de Budapesters nog en wel vlak langs het huis van mijn grootouders (bij de Lammenschansweg in Leiden) op weg naar Den Haag. Dergelijke tramtreinen van 3 bakken maakten grote indruk. Toch was 1 van de eerste wagens geen match voor de stoomlok van de NS die op de kruising met de spoorlijn naar Utrecht dwars door de inrukkende NZH tram heen reed. Tram en trein in de sloot maar eind goed al goed. De verschrikte NZH conducteur die in de wagen lag te slapen kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Deze man was de vader van mijn oom, de foto van het ongeluk hing bij hen aan de muur . . . .

erven sleeboom | 5-11-2009
Met alle respect voor de prachtige Boedapesters: ze waren eigenlijk veel te zwaar voor de diensten die van ze gevraagd werden. Op de lijnen in Zuid-Holland met hun vele halten was het eigenlijk 'overkill' om met zulke zware treinen te rijden. Op de smalspoorlijn Amsterdam-Zandvoort, waar ze flink vaart konden maken, kwamen ze beter tot hun recht.
De A600-en... ja, dat was inderdaad modern materieel...

jwb | 5-11-2009
De Budapesters en met name de tweelingstellen (A600) van de NZH waren m.i. erg modern voor hun tijd. Het waren eigenlijk light-rail treinen volgens de hedendaagse terminologie (maar toch behoorlijk zwaar). Of meer zoals de Amerikaanse 'ínterurbans'. Helaas, de 600en waren ten tijde van hun sloop nog geen 30 jaar oud. Een ontwerp van de 700 (gemoderniseerde versie van de 600) lag ook al op de tekentafel. Maar ja, de vooruitgang he. Het moest moderner en dus met bussen . . . .

erven sleeboom | 4-11-2009
Hout of metaal maakt natuurlijk wel verschil, maar deze wagens hadden toch constructieve tekortkomingen die bijvoorbeeld de Limburgers (ook van hout) niet hadden.

Haagse_Meester | 4-11-2009
Erven, de HTM Buitenlijners waren grotendeels uit hout, de NZH had stalen wagens. Mogelijk kwam dat door hun verschillende achtergrond: de HTM was feitelijk een stadstrambedrijf dat ook wat interlokale lijnen had, terwijl de NZH een echt interlokaal trambedrijf was dat ook wat lokaaldiensten reed (Leiden, Haarlem, A'dam).

erven sleeboom | 4-11-2009
Ze waren een beetje hoog en smal en ze waren constructief helemaal niet zo goed als de NZH- en LTM-wagens, maar o, o, o, wat een mooie en fijne wagens waren het...

FrankZ | 4-11-2009
Kethelstraat.

Rienk Mebius | 3-11-2009
Ze waren zo "iel" omdat ze op de Oude Delft moesten passen.
Het is er nooit van gekomen, de electrische tram naar Delft kwam door de Phoenixstraat, eindigde op de Westvest en had een uitloopspoortje in de straat (houd me de naam even tegoede), een smal straatje evenwijdig aan de Zuidwal.

Peter | 24-3-2009
De bestuurders op de ''buitenlijners'' hadden in vroegere tijden ook nog de status van onbezoldigd Rijksveldwachters.

JWB | 23-3-2009
Maar vergeleken met de "Blauwe" waren die gele trammen toch maar tamelijk iel. Als kind vond ik zo'n driedelige Budapester rijdend over de Lammenschansweg (in Leiden) richting Den Haag zeer indrukwekkend. De gele kwam bij ons alleen maar in aanmerking als we naar de dierentuin in Wassenaar gingen. Tja, lang geleden . . .

erven sleeboom | 23-3-2009
Moooooi.... in volle vaart naar Leiden. Mijn hart gaat open... ik hoor de fluit terwijl ik ernaar kijk.
Een losse motorwagen kon een behoorlijke snelheid ontwikkelen. Zo te zien waren er trouwens genoeg passagiers om ook een salonwagen mee te nemen.
Ik probeerde de bestuurder te herkennen: ik geloof dat hij Van Leeuwen heette.
Kennen jullie deze website al: www.ruggenberg.nl/geletram

Haagse-kareltje | 22-3-2009
Wederom een heerlijk plaatje.Ik hoop dat de bodem van de schatkist voorlopig nog niet in zich komt.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    6907


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>