Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
2 keer een PCC op de Waldeck Pyrmontkade
september 1958 en de jaren '80, wat een verschil!
LEO | 22-9-2011
@ Wim Lamers. Dan keek ik bij jou in de woonkamer.
Woonde op de Waldeck Pyrmontkade, naast het cafe van Leen van DENZEN. Op de hoek van de Chassestraat zat toen slager Roest.
Was bijna dagelijks bij het stofzuigertje te vinden. Prachtig !

wim Lamers | 22-9-2011
Ben aan de overkant (dus kon Emmakade) geboren ( 1937) Tussen de marnixstr en chasseestr Bezit nog foto's toen er in het midden nog 'n gracht lag.Wij keken de witte de witstraat in .Ter hoogte van de Elandstr loste het schoonmaaktrammetje op de open brug haar vuil van de rails .wat per boot werd afgevoerd .

Betweter | 14-11-2009
@Joost: Nee, de 1022 heeft tegenwoordig een moderne stroomafnemer (Stemman H-pantograaf).

joost | 14-11-2009
Als je zittend in de bank vanuit het klaslokaal op de 1e etage in de school in de Draaistraat naar buiten keek zag je alleen de beugels van de wagens van lijn 10 voorbij komen.
Ik zei dan tegen een klasgenootje: wedden om een stuiver dat ik weet welke tram er voorbij rijdt? De 1022. Hij wist niet dat ik wist dat de 1022 als enig 1000-tje zo rond 1960 met een afwijkende beugel rondreed. Ik weet niet of deze wagen nog steeds dezelfde beugel heeft.

dAb | 14-11-2009
Dat duizendje rijdt nog met *drie Groenen strepen* en de tweemaal zo zware BBC-panto/beugel, dan de daaronder door Betweter genoemde Stemmann G-beugel, met dat typische zwaaistuk en het gesloten enkele Wipschuitje voor de strakoolstrip, op die mooie *Museumfoto* ... dAb dAb

Hans R | 19-6-2009
@Cor vdBorn; Van het TBC consultatiebureau herinner ik mij dat we daar met de hele familie incl. neven en nichten "doorgelicht" werden. Oorzaak was dat ik op school met een kroonpennetje mijn mantaux krasje op mijn arm had bewerkt.Het zou eruit gezien hebben alsof ik drager was.Gelukkig was de hele familie gezond,wat niet zo verwonderlijk was.
Ik herinner mij dat de bevolking so wie so regelmatig werd doorgelicht,later zelfs in grote vrachtauto-opleggers waarin röntgenfoto-apparatuur was geplaatst.
Ik moest dan altijd vertellen dat ik als peuter longontsteking had gehad en er een vlekje op mijn long zichtbaar was.
Zelfs in de militairedienst werd er gevraagd of ik ooit longontsteking had gehad toen er röntgenfoto's werden gemaakt.
Foto's zijn een mooie jeugdherinnering omdat ik in deze buurt ben opgegroeid.

Betweter | 15-6-2009
Opvallend is natuurlijk de G-beugel op de 1304, hoewel dat in die tijd helemaal niet ongebruikelijk was. Verder valt de plaats van het wagennummer van de 1304 op, hoewel ook dat toen niet ongebruikelijk was

Cor van den Born, Nieuw Vennep | 15-6-2009
@Adje, "jouw" zij-erker hoorde wel degelijk bij de GGD en was het keukentje van de kantine (koffie, thee en melk). Stien (een ras-haagse) zwaaide daar de scepter en hield daar verplegers, chauffeurs, kantoorjongens en zelfs artsen prima onder de duim. Leuke reacties, maar ik mis eigenlijk het aanslaan van jullie specialisten waar het om fouto's gaat.

Adje | 14-6-2009
Ik kwam er net langs. Dat eerste huis is zijn zij-erker wel kwijtgeraakt aan de nieuwbouw.

coos | 12-6-2009
Ik ben daar bij de GG & GD in augustus 1956 nog gekeurd voor mijn eerste baan als ambtenaar bij de afdeling Leerplicht van de Gemeente-secretarie (destijds op het Burg.de Monchyplein). Ik weet nog goed hoe de keurend arts mij daar naakt een rondje liet lopen, wat ik nergens goed voor vond, maar ja, daar zei je niet in die tijd niets van.

Cor van den Born, Nieuw Vennep | 5-6-2009
Allereerst, ik ben graag gast op deze geweldige site.
Ik vind het leuk te reageren n.a.v. de foto's Waldeck Pyrmontkade 3. Inderdaad Geneeskundige Dienst, maar niet alleen uitrukpost. Op de binnenplaats in een houten barak werden de ziekenuisopnames geregeld en op de 1e etage waren kantoren en keuringsruimten. Ik werkte in 1958 (datum foto) bij de GG & GD en ik ken de situatie met gracht. Ook het dempen heb ik meegemaakt. Na het droogpompen was de bodem zilver van de vis. Hengelsportverenigingen hebben teilen met vis gered door over te zetten achter de op de foto zichtbare brug.
De nieuwe situatie, gedempt en met doorsteek naar de overkant voor de uitukkende ambulances, is te zien op de foto van vele jaren later.
Van deze nieuwe situatie en de combinatie met de "vrije" baan voor lijn 10, is wellicht het volgende interessant voor jullie publiek. Het was winter (ik denk 1959/60 of 1960/61), want 's morgens nog donker om kwart voor negen. Een enorme klap, een metershoge steekvlam die ons kantoor op 1e etage verlichtte. Een tankwagen(tje) van, naar ik meen, Den Braber maakte gebruik van de doorsteek om terug te rijden richting Loosduinseweg. Niet op lijn 10 gerekend dus. De ravage, ook de mast was geraakt (de steekvlam ?), was enorm. Bovendien was de tankwagen lek geraakt en de vloeistof stroomde aan de overkant over straat. Chauffeurs van de GGD waarschuwden het verkeer voor de stromende benzine. Ik heb nooit meer auto's zo hard achteruit zien rijden. De vloeistof bleek achteraf relatief ongevaarlijke petroleum te zijn geweest.
Wellicht tovert een van jullie nog wel een "fouto" tevoorschijn.

P.s. Het genoemde consultatiebureau was op nr. 2 (A ?) en was het consultatiebureau voor tuberculose. Inderdaad dus de krasjes op de arm en ook in verdachte gevallen rontgenfoto's in de kelder.

Jeroen van Loon | 1-6-2009
Doar ben ik nog een keer ...

Je kan van deze foto's tesamen met een nieuwe op deze positie, een leuke driemaal 'Toen en Nu' maken

Jeroen van Loon | 1-6-2009
@ FrankZ

klopt, het consultatiebureau zat tegenover de halte richting statenkwartier, omdat ik op die halte op de tram stond te wachten om naar school te gaan op de Jacob de Graefflaan

FrankZ | 31-5-2009
Was het consultatiebureau niet dichter bij de hoek met de Veenkade?

René te rijswijk | 31-5-2009
Ze hadden die trams nooit weg moeten doen.

Dick te Ede | 31-5-2009
Als ik mij goed herinner was het gebouw links ook een consultatiebureau waar je als kind je "Prikken" kreeg.

mibia | 31-5-2009
Veel van het oude nostalgische Den Haag en Scheveningen is in de jaren 60 en 70 letterlijk verwoest En heeft het geholpen? Nee, hondanks hetv aanleggen van hoofdwegen staat het autoverkeer staat stil. Hopenlijk slopen ze niet nogmeer.....Misschien gaan autorijders ooit inzien (als ze maar langgenoeg stilstaan) dat in een grote stad het OV de snelse en schoonste vervoermiddel is

tiktak | 31-5-2009
Het gebouw links op de foto was de uitrukpost van de GG&GD, hiervan is niets meer van terug te vinden

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    9097


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 20 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!