Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-12-2017, 13:59 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      Driehoeken lijn 11 Jan Blankenstraat
2 foto's (uit de collectie) van Henk Odendaal
Ad Fontes | 3-2-2014
De driehoek [op de eerste foto] was net na de Parallelweg: vooruit inrijden vanaf de vrije baan, terugzetten naar de vertekhalte [oto 2]. Later kwam er een lus: voorbij de hoofingang van het station linksaf, weer linksaf Oranjelaan, weer linksaf beginhalte op de Stationsweg. De driehoek bleef in eerste instantie liggen omdat er [toen al, maar toen `ersatzlos] een plan was om lijn 12 in `te korten tot HS

Joop van der Ent | 3-2-2014
Ik lees van Zuilichemstraat driehoeken 1975, dat moet zijn december 1965, toen kwam ik dienst, met januari eerste rond reis met lijn 11 al daar gedriehoekt

Ad Fontes | 22-6-2013
Via de Van Zuilichemstraat van 1975 tot 1999 dus toch bijna een kwart eeuw

tokke | 22-6-2013
Weet iemand wanneer lijn 11 zo`n keerlus door de Zuylichemstraat heeft gekregen? Heeft ook niet lang geduurd, maaar volgens mij is deze zelfs nog even weggeweest, om later weer terug te komen. Nu draait lijn 11 op het Rijswijkseplein, net als lijn 12 tegenwoordig. Ik ben benieuwd of daar nog iets aan zal veranderen met de komst van de Avenio...
Het mag wat kosten!

Hans | 19-6-2013
@FransW. Die sigarettenautomaten zouden nu niet meer mogen vanwege de leeftijdsgrenzen, denk ik. Maar al zouden ze wel zijn toegestaan, geen enkele winkelier zou die dingen vandaag de dag nog willen hebben. Binnen de kortste keren zouden ze aan diggelen worden geslagen en leeggeroofd.

erven sleeboom | 18-6-2013
joost | 18-6-2013 crème was wel mooier maar dit geel veiliger. En dat moest van overheidswege.

Dat het `moest` is wel wat sterk uitgedrukt. Het hardgeel als nationale openbaar-vervoer-eenheidskleur werd van overheidswege gestimuleerd, dat wel. Toen de FRAM het omstreeks 1991 als eerste doorbrak door op lichtblauw over te gaan, was Verkeer & Waterstaat `not amused`, maar ze konden er niets tegen doen.

Ikzelf heb het knalgeel op PCC`s nooit kunnen waarderen, maar wie als kind niet beter wist zal er wel anders over denken.

Ad Fontes | 18-6-2013
Ik weet niet hoe verplicht het was, het ging niet echt om veiligheid, maar om eenheid in het OV te tonen. Er was ook best variatie: alleen NS had blauwe banen, de streekdochters hadden meestal witte raampartijen (en dat stond ook op oudere bussen als de bolramers best goed] en het GVB bracht een grijs, al snel lichtbruin accent rond de ramen aan, met bruine schortplaten. Ook redelijk geslaagd. Het jammere van het Haagse schema was dat [zoals ton iemand schreef] `het wel erg geel was`.
(vrijwel alle CSA standaards waren trouwens rood]

joost | 18-6-2013
Dichter bij een halte kun je niet wonen (struikel niet over de tram als je de deur uit gaat). Maar... instappen pas om de hoek, richting Scheveningen Haven.

@Sjoerd. Wel een beetje mee eens. Het crème was wel mooier maar dit geel veiliger. En dat moest van overheidswege. Daarmee werd de trend gebroken van tientallen jaren rijden in een crème jasje. Als dat toen niet verplicht werd hadden de GTL`s misschien ook nog in crème met groene biezen rondgereden.

FransW | 18-6-2013
Zie je tegenwoordig niet meer, dat aan de buitengevel van de tabakswinkel een of meerdere sigarettenautomaten waren bevestigd om voor `1 gulden nog wat` je pakkie Stuyvesant of Camel uit de automaat te trekken. Kon je zondag`s of `s avonds nog even aan je nicotine-gerief komen...

@Hans | 18-6-2013
Volgens mij was dat eerst een stuk rijweg en is dat later afgezet. Het was dus geen trottoir, maar vrije trambaan.

Hans | 18-6-2013
In 1973 was ik Den Haag al uit en bezocht ik de stad alleen nog maar voor familiebezoek o.i.d. Het nieuwe eindpunt van lijn 11 heb ik dan ook nauwelijks meegekregen. Wat ik me bij het zien van de bovenste foto zit af te vragen is, wie het bedacht heeft de tram a.h.w. over het trottoir vlak voor de huizen langs te laten rijden. Zo te zien is dit toch wel een behoorlijk aparte situatie...

sjoerd | 18-6-2013
Wat is er nou zo mis mee aan deze kleur? ik vindt het een fantastisch mooi gezicht als je dit tramstel daar ziet staan.
ik heb daar ook heel wat keer ge drie hoekt
alleen je moest wat handelingen verrichten om de wagen weer in de juiste rijrichting te zetten meer als bij een GTL
en zo zijn er wat meer voordelen bij een GTL dan bij een gekoppeld stel .
Hans R | 17-7-2009
Alles historie wat je hier ziet,aldus Martin.
Zelfs al de tv antennes op de daken zijn vervangen door de nog afschuwelijker schotels.
De PCC teru en de schotels historie!

Geurt Borsboom | 16-7-2009
Niet helemaal alles is historie. Dat kleine beetje overkapping op de foto is er, dacht ik, nog.

Frank Faber | 16-7-2009
Mijn eerste kennismaking met de 1300en was bij de Van Boetzelaerlaan ter hoogte van de Houtrustbrug, natuurlijk lijn 11; ik fietste daar regelmatig langs. Ik kon mijn ogen nauwelijks geloven; ineens was de vertrouwde crème kleur verdrongen door die hard gele kleur. Nou ja, de serie 1000 en 1100 en 1200 hadden gelukkig nog hun oude kleur, ik wist in die dagen nog vrij weinig van PCC's of andere trams. Ik en met mij wellicht velen konden toen niet vermoeden dat de 1100en later ook zouden vergelen.

Martin van Riel | 16-7-2009
Op deze plek had ik mn eerste ontmoeting met de serie 1300. Ik moest toen erg wennen aan de toch wel harde kleur geel. In de begin jaren reden de 1300 veel gekoppeld pas in 1974 kwam de serie 2100 in dienst.
En nu.......alles wat je hier ziet is inmiddels historie!! :

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    6010


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>