Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 13-11-2018, 21:10 uur.

   
       
 

 
   
Driebergenstraat vanaf de brug Veenendaalkade
ansichtkaart uit de collectie van Gerard van der Swaluwe


rené v. | 31-7-2016
nog even een aanvulling op mijn eerdere berichtje, in de Driebergenstraat 32, op de foto onder de middelste "markies", was tot medio 1950 op de beg.grond de Herenkapsalon Hillebregt gevestigd, met voor de kleintjes het "olifantenstoeltje".Ben (moest gewoon) er zelf verscheidene keren geweest maar koos al gauw toch maar voor Kettman op de Escamplaan.
Ook herinner ik mij dat we ons vuurwerk haalden in de IJsselsteinstraat bij het groentehalletje van Blankespoor.(oranje SchuurmansLeeuwarden rotje 7 ct)
De visboer vooraan in Maarsbergenstraat naast Vogels/Menken was van de fam.Lets.

rudi | 17-11-2015
woonde van 1942 tot 1959 Driebergenstraat 188 (op het portiek waar ook frans w. woonde). herinner mij veel van wat hier over de winkels geschreven is. op zaterdag melkboer Vogels helpen bij het rondbrengen, daar kreeg je dan een 1/8 ltr slagroom voor.

mieke verburg/r.dam | 23-9-2015
mailadres is : mieneke.verburg@hetnet.nl

mieneke.verburg mieneke.verburg@het | 23-9-2015
Zeeg ten Brummeler en zijn Stien woonden vlgs mij in de Minckelerstraat (zijstr.v.d. Jan v.d. Heydenstraat bij het Lorentzplein)
Mijn vader Wim Verburg had daar zijn auto altijd in de garage.
Zeeg en Stien zijn met mijn vader en moeder (Wim en Mien) veel op vakantie geweest. Zij reden beiden Volvo. Mijn vader heeft Zeeg nog geholpen met verven in nwe Volvogarage.... Waar was dat? Voorburg?
Zou zo grag met dochters contact maken . Dini was 1 naam.

Willem Roosenboom | 30-9-2014
Marianne,ik vond dat schaatsen in het Zuiderpark ook altijd een feest! Lekker druk,maar o zo gezellig.

Marianne | 5-3-2014
Leuk om te lezen allemaal.Heb zelf in de Maarsbergenstraat gewoond tot 1966. Op de hoek van d Driebergenstraat zat de winkel waar we met koninginnedag feestartikelen kocht. Ook alle schoolspullen.Er stond in die jaren altijd de zelfd verkoopster.Ben ook naar de Helen Parkhurstschool gegaan in 1951. Heel herkenbaar wat iedereen zich herinnerd. Gezellig winkelen op de Dierenselaan. In de zomervakantie naar het Openluchttheater was heel leuk.Dan kwam er een omroepwagen vertellen wat er te doen was.Kaartjes kon je bij de Volharding kopen in dezdriebergenstraat hoek Zegveldstraat. in de winter schaatsen in het Zuiderpark.

Henk M | 17-1-2014
Wat ontzettend leuk om zo die herinneringen te lezen. Ikzelf woonde in de Leersumstraat. In die straat de slagerij Adrie Zandbergen, daarvoor Van Herp en daarvóór Kwakernaak. Op de andere hoek bloemenwinkel Lenteweelde. Dan uiteindelijk op de hoek van de driebergenstraat een wasserette. Melboer Vogels kwam langs de deuren.Overdag zette hij meestal de melk voor de deur en op zaterdag `s avonds kwam hij afrekenen. Bruine vingers van het roken en sneller dan een zakjapanner. Ook ik herinner zoals Frans W het voetbal op het schoolpleintje. Kon trouwens hard knallen met z`n linker die Fransje van VIOS. De drogisterij in de Driebergenstraat noemden wij "het Duitse wijfie". Met een vat petroleum in haar tuin. In de richting van de Vreeswijkstraat twee dames met een sigarenwinkeltje.

dini Kooij 11-12-2013 | 11-12-2013
Wij woonden op no. 70. Er was een kruidenier met het petroleumvat in de gang, een kapper in de "hoge portieken", Vogels op de hoek en een kantoorboekhandel. `s Zomers speelden we diefje met verlof, van de even naar de oneven kant van de straat, want er was toch geen verkeer, daar de weg doodlopend was. Bij Telle de groentenboer kocht je zuurkool uit het vat en dat ging in een papieren zak. Juwelier Ros schuin tegenover Telle met ernaast een drogisterij. In de Jaarsveldstraat was een "moeras"waar we niet (dus toch) mochten spelen. `t Was een ideale tijd voor de jeugd in de jaren 50 van de vorige eeuw.

frans w | 8-10-2013
Ik heb in de Driebergenstraat gewoond vanaf 1950 (geboren) tot 1974. Ik woonde op nr 182. 2 portieken verder vanaf garage Meijer en groenteboer Telle. Ik denk nog met weemoed terug aan die onbezorgde periode. Lekker voetballen en zwemmen in het Zuiderpark. Ik herinner mij ook nog dat er een winkeltje was (een woonkamer) in de Driebergenstraat, 2 portieken vanaf juwelier Ros, met een Duitse vrouw die daar een drogisterij had. Ook zat er een visboertje naast Vogels om de hoek. Aan het einde van de Driebergenstraat zat nog een kolenboer voor het sigarenwinkeltje van de fam Steijn. Voor Pols zat er een klein winkeltje met wol en kousen en kleine kledingcollectie. De `wolkotterie` was de naam tijdens de jaren 50. Er was ook nog een slagerij op de hoek Werkhovenstraat/Leersumstraat, Adrie Zandbergen. Dat hij nog tien vingers overhield was nog een wonder! Zo snel als hij de vleeswaren kon snijden! Daartegenover was een kruidenierszaak Starrenburg.
Ook heb ik veel gevoetbald op het speelterrein in de Werkhovenstraat naast de huishoudschool st Maria Goretti. Namen uit die periode waren Jan Spaans, John Kuilenburg, Henk Mulder, Gerard Meijer, Cockie van Vliet en Joop van Herp
Ook Waardeloo ken ik nog van de lagere school (Fatimaschool)

Willem Roosenboom | 29-6-2013
Zodra ik in de gelegenheid ben,dan wil ik nog wel even door de Driebergenstraat lopen,mijn aandacht gaat dan speciaal uit naar nr. 253 daar waar ik vroeger heb gewoond.

joke hogetoorn | 28-6-2013
ik dacht dat de sigarenwinkel pannekeet heette ik heb in de buurt van deze straten gewoond,in de soesterbergstraat 128`, zat op de kleuterschool in de naarderstraat een zijstraat van de escamplaan daarna naar de daltonschool in de baambruggestraat,"heleen Parkhurschool 1956 zoiets, er is een foto bekend waar we buiten staan op het schoolplein in de harmelenstraat een dependance achteraan in het midden staat de leraar dhr.Mayer.daarna naar de huishoudschool.Ik weet niet meer hoe die straat heet.Schuin tegenover mijn huis was inderdaad het landje waar ik in de winter schaatste omdat het ondergelopen was Toen in 15jaar was ging ik werken bij de nederlandse boekenclub aan het Prinsevinkepark. Niet vlak daarna ben ik verhuisd met mijn ouders en broer naar Roelofarendsveen. heb ik nog bekende?

Hans (Zoef) | 22-6-2013
@v.d. Burgt, dan woonde U naast een oom en tante van mij, oom Ton en tante Fie Reevers met 2 nichten Joke en Yvonne. Zij woonden op nr. 240 en zijn later weer terug gegaan naar Rotterdam de Fransenlaan.

V.d.Burgt | 21-6-2013
Ben in de Driebergenstraat in 1947 geboren op nummer 242, kleuterschool op de Escamplaan en lagere school in de Baanbruggestraat.Boodschappen bij de Coöp., drie winkels,slager bakker en kruidenier.Voordat de wassalon op de hoek van de Bunninkstraat kwam was er een garen en band winkeltje,geweldige tijd en jeugd gehad, ben in 1971 met het Abp als eerste rijksdienst uit Den Haag vertrokken, heb er nog spijt van, gelukkig woont mijn zoon weer in Den Haag, als ik bij hem ben ga ik altijd even door de oude straat.

Henk H. | 16-5-2013
De goede oude tijd, ik heb 35 jaar op vier verschillende adressen gewoond op deze foto. geboren in de sigarenzaak op Soestdijksekade 398, verhuist naar nr 397, vervolgens naar Driebergenstraat nr 1 en de laatste jaren op Driebergenstraat 29. Zie allemaal leuke herinneringen voorbij komen. De kapper met zijn botte tondeuse beneden in de Driebergenstraat die op een keer een stuk(je) van mijn oor afschoor Mevr Einfeld die tot in haar 80ste zat te zwaaien achter haar raam als ze me aan zag komen. (Haar zoon Cees zie ik zo nu en dan nog). Al met al een fantastische jeugd gehad in deze buurt. p.s. Thea, ik heb de link van deze site doorgestuurd naar mijn zus Helene

Thea | 14-5-2013
Ik woonde op nummer 7 in de Driebergenstraat, schuin boven kantoorboekhandel Jansen. Een grote stoep om te spelen, touwtje springen, elastieken. Op woensdagmiddag ging ik regelmatig televisie kijken bij de familie Medema (Bert Medema). Ik kwam op deze pagina omdat ik op zoek ben naar Helene Hegie, later Helen Bakker, zus van Henk Hegie, van de autorijschool...
Toen ik groter werd moest ik regelmatig met de was naar wassalon Pols, of boodschappen doen bij de groenteman, voor onze buurvrouw, mevrouw Einfeld.

Willem Roosenboom | 22-3-2013
Nu ik bijna alle foto`s heb bekeken van vroeger,is mij ook wel opgevallen hoe schoon de straten er uit zagen. Tegenwoordig...

willem roosenboom | 18-3-2013
Dat klopt Leo,nu weet ik het weer,bedankt daarvoor. Ik kan mij ook nog wel Bakkerij J.Binnerts,Slagerij Verzijl, Magnee Kruysen,en de kapper op de hoek van de Vreeswijkstraat/ Driebergenstraat herinneren. Volgens mij was hij geen kapper van beroep,maar een tuinman. Tsjonge,wat kon die man snoeien,zeg!!!

Ing | 18-3-2013
Wat leuk allemaal, de Driebergenstraat 13 was het ouderlijk huis van mn echtgenoot Jos Medema.Mn schoonouders hebben er tot op hoge leeftijd gewoond en mn schoonvader is daar gestorven op 88 jarige leeftyd.Zelf heb ik op t hoekje in de kruidenierswinkel bij Fam Menken gewerkt.Volgens mij zat er ook nog een kapper aan de overkant,vader en dochter Carla ??? stonden in de zaak.Driebergenstraat is Driebergenstraat niet meer

Leo | 18-3-2013
De naam van de zuivelwinkel waar Willem Roosenboom naar vraagt is
A.C. van Vooren. De hr. van Vooren bracht zijn produkten met paard en wagen rond. Het paard is een keer op hol geslagen en met zijn hoofd door de ramen van het woonhuis tegenover de melkwinkel gegaan. Dat gaf toentertijd heel wat consternatie. Het paard had wat snijwonden. In de archieven van de Haagsche Courant moet hier iets over te vinden zijn. De groentehandel er tegenover was van de fam: Vreudenhil. Die zijn er rond 1950 ingekomen. De naam van de eigenaar daarvoor weet ik weer niet. Op foto,s in www.haagsebeeldbank.nl ,zoekterm Jaarsveldstraat, is de situatie vanaf 1939 tot 1980 te zien.
Zie ook mijn stukje over de buurtwinkels van 09-11-2010

willem roosenboom | 17-3-2013
De groentenboer waar ik het over had heette trouwens Klingeman,op de hoek van de Zegveldstraat en de Jaarsveldstraat zat trouwens ook nog een zuivelwinkeltje,alleen weet ik de naam niet meer. Misschien dat er iemand is die zich dat nog kan herinneren?

willem roosenboom | 17-3-2013
ik heb ruim 17 jaar in de driebergenstraat gewoond op nr. 253. Schuin tegenover ons huis had je Wassalon POLS,op de hoek van de Driebergenstraat en de Bunnikstraat. Er was altijd wel wat te beleven,zodra de school uit ging,eerst huiswerk maken,daarna snel naar buiten om te gaan voetballen op het schoolplein in de Amerongenstraat,bij de huishoudschool. Ik weet nog dat er in dezelfde straat op de hoek met de Rhenenstraat een meisje woonde waar ik verliefd op was,genaamd Sandra de Vries. Vanaf dat moment ging het mij dus niet zozeer om het voetballen. In de zomervakantie gingen wij bijna elke dag een uurtje zwemmen in zwembad de Morgenstond aan de Loevensteinlaan. Ik kan mij ook nog herinneren dat er verderop een groentenwinkel was aan de Zegveldstraat, genaamd Telle,en ook Waayer de Kaasboer, kruidenierszaak J.Beekman en zn, en om de hoek daarvan had je Sudmeier IJzerwaren. Ik was destijds ook lid van Korfbalvereniging Die Haghe aan de Baambruggestraat,waar ik ook mijn schooljaren heb doorgebracht aan de Daltonschool Helen Parkhurst. Tijdens mijn laatste schooljaar kwam ik ook in contact met een meisje uit een andere klas, weet haar naam nog,Hanneke Kempff. Al met al heb ik een geweldige tijd gehad.

Rob Willemse | 9-12-2012
Tweede helft jaren `60/begin jaren `70 leverde ik in die sigarenzaak (toen van ADO-/FC Den Haag-held Aad Mansveld) de door mijn vader en mij ingevulde toto in. En altijd hopen dat Aad zelf aanwezig was om het formulier in ontvangst te nemen.
Op de hoek van de Veenendaalkade zat autorijschool Hegie, waar ik als 18-jarige eerste helft 1974 rijlessen heb gehad.
Zo rustig als op de foto was `t toen niet meer.
Leuk om te zien.

Jim Zeijlemaker | 5-10-2012
In 1939 kwam ik met mijn ouders en broertje Harry in de Vreeswijkstraat 232 wonen, wij liepen door de Driebergenstraat naar de Escamplaan 61 waar we op school zaten. In de Driebergenstraat. was in de oorlog een gaarkeuken waar we warm eten ophaalden Na de oorlog in 1957 hebben mijn vrouw en ik onze trouwringen bij juwelier Ros in de Driebergenstraat gekocht,we zijn nog altijd gelukkig bij elkaar.Ik heb nog altijd goede herinneringen aan Den Haag,heb deze stad in 1965 verlaten en woon nu in Heerhugowaard

M.K.Kreger van Kolm | 15-4-2012
Geachte Heer van der Swaluwe.
Ik ben ooit in het bezit geweest van een dergelijke foto als hierboven maar dan in de Vreeswijkstraat in de eind 30 of begin 40-er jaren. Er is een motorrijder op die ansicht te zien. Aangezien dit mijn vader is, ben ik op zoek naar nog een exemplaar daar de mijne helaas verloren is gegaan.
Misschien ook door dezelfde fotograaf gemaakt.
Kunt u mij nog helpen?
Met vriendelijke groet, M.K.Kreger-van Kolm
e-mail e-kreger@hetnet.nl

Petrus G. | 12-4-2012
foutje, moest op Terletstraat richting De Laryeweg zijn.

Petrus G. | 10-4-2012
slagerij Keukenmeester,radio Lenta,ijzerwaren staalstad,tabak winkel H Korlvinke volgende hoek melk handel, dames kapsalon,Daan Sopar tabak,Terletstraat #3 P.P.(echte naam is prive) ,op de hoek Recta lampen en electrische benodigheden.over zijde? Misschien volgende keer.

Leo | 9-11-2010
Ik woonde van 1945 tot 1968 in een straat evenwijdig aan Driebergenstraat en heb dus heel wat herinneringen aan deze straat. Zo heb er heel wat voetstapjes liggen omdat ik door deze straat ging, de brug met de Veenendaalkade over, naar de Naarderstraat waar mijn kleuterschool was. Melkhandel Vogels was ook onze melkhandel. Hier haalde ik op zondagmiddag (als dit een feestdag was) een achtste liter slagroom aan de achter deur. Die werd hier koel gehouden omdat we geen koelkast hadden. De door Waardeloo genoemde bakkerij was in die jaren van Binnerts. In deze straat zaten twee groentewinkels die van Telle (had ook een zaak op de Hoefkade) en van Klingeman. Aan het einde van de straat zat een klein buurtwinkelcentrum. Met o.a. groenteboer Klingeman, een kantoorboekhandel annex bieb en een slijterij, bakkerswinkel Hus. Daarnaast Smid(t) de ijzerhandel en Verzijl de slager, de Sierkan (melkhandel), een drogist/parfumerie, Magne Kruysen met naaifornituren en woninginrichting.
Op hoek met de Vreewijkstraat zat een herenkapper. Knipte in die tijd model bloempot. Kleuters werden geknipt op een houten olifant. Nadat de haltes van buslijn N later 25 verplaatst waren naar de Soestdijksekade en Veenendaalkade. Stopte voor deze kapper buslijn 20 die in de wijk Morgenstond voor openbaarvervoer ging zorgen.

sylvia buller | 20-10-2010
juf Grondelle van de lagere school woonde in de driebergen straat op nr. 238.
Ik zat op de soestdijkse kade op de St, Franciscus school.
De naam Waardeloo komt mij bekend voor, Joke waardeloo!!!!
Ook een tante had een sigarette winkel, achter in de driebergen straat, en de oom van mijn man had een melkwinkel in de driebergen straat(Vogels)

Rien Solcer | 30-8-2010
@ loek, hoe klein kan de wereld zijn? wij hebben samen op de 2e LTS autotechniek gedaan (Pluym en Bresser), en ook ik heb bij Ten Brummeler gewerkt, maar dan op de Marktweg bij oude Dirk, broer van Zeeg.
De groeten van mij.

Wim Hartman | 30-8-2010
Ik woonde van 1938 t/m 1964 in de Vreeswijkstraat 178. Het eindpunt van Bus N (later 25) is eerst na de oorlog geweest aan de Maartensdijklaan bij de sigarenzaak hoek vreeswijkstraat en daarna in
Maarsbergenstraat en later op de Veenendaalkade. Nooit op de kruising
Vreeswijkstraat/Driebergenstraat. Ik heb de eerste rit van Bus N meegemaakt naar de Grote Markt in de stad.

loek seuneke | 29-8-2010
Waardeloo 2-4-2010, ben jij misschien Hans, als dat zo is hebben wij samen nog bij ten Brummeler gewerkt, ik woon sinds 1975 in Brabant.
Mij zoon is bevriend met ene Rogier woont ook bij ons in het dorp, die groentewinkel bij jullie in de Driebergenstraat was van zijn Opa en Oma.
Hoe klein kan de wereld zijn.

Elly Haas-Jaasma | 3-4-2010
Wij woonden in de Driebergenstraat 59 tot 1951. Voordat we daar gingen wonen, had er een kapper gewoond. Daardoor was er ruimte onder de vloer en mijn ouders hadden een buur ondergedonken tijdens de razzia in de tweede wereld oorlog. Daarna verhuisd we naar de Vreeswijkstraat 71. Erg leuk om de oude foto's weer te zien.

waardeloo | 2-4-2010
Ik heb met mijn ouders in de driebergenstraat gewoond op no 56 vanaf 1959
tot 1975 toen ik het huis uit ging .De sigarenwinkel op de hoek is ooknog van Aad Mansveld geweest.En ook de melkwinkel van de fam Menken. Verderop de juwelier Ros op de volgende hoek de bakker steiger ? en op de anderehoek de groente winkel Telle .Inhet begin links bij de hoge portieken zat ook een kapper Willem.....

Elly | 25-1-2010
Mijn oom en tante, Henk en Maria Hegie, hadden de sigarenzaak op de hoek links. Mijn Oma (Aaltje Lena Hegie-Beekenkamp) en Opa (Elibertus Hegie) woonden om de hoek in de Maarsbergenstraat op nummer 3. Na de kerst haalden de jongens alle kerstbomen op in de buurt en maakte een groot vuur om 12 uur op oudejaarsavond in het midden van dit kruispunt. Daar mochten wij bij zijn in de jaren 1950-1964. Het was altijd weer een groot feest!

Hans (Zoef) | 28-11-2009
Ik kan mij van de Driebergenstraat nog wel meer herinneren, een tante van mij woonde in het tweede blok rechts en daar achter was nog niets. Driebergenstraat was een doodlopende weg en waar rechts het derde blok staat ging ik wormen zoeken om te vissen. Dat deed ik links van de brug aan de lage kant van de Soestdijksekade, of aan de Venendaalkade waar nog geen huis stond!

Adje | 27-11-2009
Van een boerenzoon bij mij in de klas: "Van Grieken maakt van gezonden zieken en Menken doet ze weer gezondheid schenken"

rené v. | 27-11-2009
Zo herinner ik mij de Driebergenstraat gezien vanaf de brug ook nog, ik woonde net om de hoek in de Maarsbergenstraat, de winkel links was inderdaad een sigarenzaak daar tegenover(niet zichtbaar op foto) op de hoek van de Veenendaalkade zat kantoorboekhandel Jansen, later werd daar de autorijschool van Hegie in gevestigd.
Ook nog vaag is rechts op de hoek van de Maarsbergenstraat te zien de melkwinkel van "Vogels" later overgenomen door de fam.Menken
Bus N later lijn 25 had zijn eindhalte halverwege de Veenendaalkade.

coos | 2-8-2009
Geweldig leuk om terug te zien, heb 15 jaar linksom op de kade gewoond, zo zag het er toen uit, de winkel was geloof ik een sigarenzaak, er zat iets terug
bij de IJsselsteinstraat een kapper met zo'n botte handtondeuse die je de haren uit je kop trok........Helemaal achteraan op de kruising met de Vreeswijkstraat is na de oorlog nog eventjes het eindpunt van bus N geweest voordat hij doorreed naar de Maartensdijklaan. Aan het begin van wat nu de Loevesteinlaan is stond een wit/rood geblokte afsluiting, daarachter alleen weiland.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    5615


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 12 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!