Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 13-11-2018, 21:10 uur.

   
       
 

 
   
Huis in de (Haagse?) duinen
2 foto's uit de collectie van Henk Bos
Met dank voor de reacties van Ronald en Hans (Zoef).

MikeV | 11-7-2017
Mss past deze foto er ook nog bij (niet de woning van de pachter, maar het restaurant):

hotel-restaurant `Boschjes van Poot`
HGA 0.12339


Wim de Koning Gans (Haags Gemeentea | 11-7-2017
Sorry, toch nog even een correctie. De bovenste foto is, zoals al eerder opgemerkt, het restaurant in de Bosjes van Poot. Het restaurant werd gepacht; het rechterdeel van het gebouw is de woning van de pachter. De tweede foto laat alleen de pachterswoning zien.
Zie ook http://www.haagsebeeldbank.nl/afbeelding/aca9c01a-d2af-47f3-9439-8402172d2037

Wim de Koning Gans (Haags Gemeentea | 11-7-2017
Waar ik schreef `hierboven` moet zijn `hieronder`.
Dezelfde foto staat in "Uitgevoerde gebouwen architect J.J. Gort Jr." met de omschrijving dat het de pachterswoning in de Bosjes van Poot is. Zie
http://www.haagsebeeldbank.nl/afbeelding/88f61750-0f1c-4121-8e15-eb1bf040b9f6

Wim de Koning Gans (Haags Gemeentea | 11-7-2017
Jammer dat de heer Bos hierboven beweert dat het Haags Gemeentearchief nooit heeft bedankt voor de schenking van glasnegatieven met bouwwerken van J.J. Gort. In 2015 was hierover al contact via e-mail. Wij hebben hem toen gemeld dat een bedankbrief is verstuurd naar de heer Jansen in Zoetermeer, die de eigenaar was van de glasplaten. Deze brief heeft als kenmerk HGA/2004.520 en is gedateerd 16 maart 2004. Ik neem aan dat in overleg met de heer Bos is afgesproken dat de heer Jansen bedankt zou worden. Overigens zijn alle glasplaten heel aangekomen.

Henk Bos | 10-7-2017
Na jaren niets meer aan de compilatie van J.J.Gort gedaan te hebben moest ik wel weer aan de "bak" gezien het tijdperk van "flash" zeer binnenkort zal gaan verdwijnen van het internet/pc gebeuren, ik heb al talloze foto`s die in een flash album gemaakt waren moeten omzetten naar een videofilm en dan deze in HTML 5 voor velen misschien abracadabra maar het houdt in dat er veel veranderingen opkomst zijn.
Ik doe nog steeds onderzoek naar deze architect want er is niet zoveel over deze man bekend wat wel jammer is, want wat heeft hij nu wel en niet precies ontworpen op de tekentafel dat is en blijft de grote vraag.
Deze oude glasplaatfoto`s kreeg ik ooit bij toeval in mijn bezit via een heel erg ver afstaand familielid, hij stamt af van een broer van mijn oud stamvader etc. er waren twee kratten met deze unieke glasplaatnegatieven en één ervan heb ik toen meegenomen en gedigitaliseerd voor eigen gebruik etc.
Deze zijn ooit van een Joodse fotograaf (naam onbekend) geweest die ze in bewaring had gegeven bij een goede kennis, de vader van mijn ver familielid die toentertijd woonachtig was in Scheveningen en de kratten zijn op zolder beland, pas na het overlijden kwamen deze kratten weer tevoorschijn, van de fotograaf is nooit meer iets vernomen wij nemen dan ook aan dat hij de oorlogsjaren niet heeft overleefd.
Tot slot, ik heb al deze glasplaten aan het archief in zowel Rotterdam als Den haag geschonken, van het archief van Rotterdam heb ik later nog een bedankbrief gekregen, uit Den Haag?.....................NOOIT enig bedankje o.i.d. schandalig, mocht ik ooit weer eens zoiets tegenkomen dan zal ik dit zeker nooit en never meer aan dat ondankbare archief schenken, sorry maar ik voel mij nog altijd na al die jaren behoorlijk geschoffeerd door deze omhooggevallen lieden, ook al door de manier van ophalen het was de heer allemaal net even teveel geloof ik, vraag mij af hoeveel van die glasplaten er heel zijn aangekomen!!
als ik ergens enorme spijt van heb is dit het wel.
met vriendelijke groet, H.Bos.

Helna veenhuizen | 17-5-2013
Heb wel een foto van het huis aan de ingang van het landgoed een koets huis waar mijn grootouders in woonden die in dienst waren van koningin Wilhelmina en prins Hendrik

Kees den Heijer, Nootdorp | 14-1-2012
Beetje laat, maar toch: De Ruygenhoek stond in het perceel links naast de Watertoren, in Scheveningen. Het gerucht ging dat Bernard daar op fazanten jaagde. De villa is overigens helemaal afgebrand. Volgens mij is er nog een foto dat Wilhelmina zit te schilderen, daar in die duinen.

APH | 1-3-2011
In dit nieuwsbericht op Regio 15 gaat het over dit huis :
http://www.regio15.nl/actueel/lijst-weergave/1-branden/6957-brand-in-opslag-westduinpad

Harry Baars (Weesp) | 21-1-2011
Reacties en/of fotos op mijn Reactie hieronder graag op harry_kayser@hotmail.com

Harry Baars (Weesp) | 21-1-2011
Hallo,
dat gebouw op de foto´s is inderdaad niet het (koninklijk) Landhuis Ruygenhoek. Dit was voor ons, de familie Baars, ook onze vakantieoord. Wat mij betreft, vanaf midden 60er tot aan 1974. Mijn vader was scheepswerktuigkundige a.b. het Kon. jacht Piet Hein en wij mochten altijd een weekje gaan. Veel leuke en lieve mensen leren kennen! Reuze was altijd het vuurwerk op de boulevard in Scheveningen! Weet iemand, waar het precies stond? Ik heb gezoekt en gezoekt, maar niets (meer) gevonden.
Dank U, Koningin...


Harry Baars heeft toch nog een foto van Villa Ruygenhoek gevonden.
(foto en deze tekst bijgeplaatst door de webmaster)

karel | 18-5-2010
klopt inderdaad, dit is niet de ruygenhoek, dat was een 'rechte' villa met een koepel bovenop, wel met een rood dak. ik was daar ook als kind altijd in de zomer tot mn 18e, vanwege mn moeder die op 't loo werkte, maar beatrix kwam aan de macht en trok het huis terug als vacantiehuis voor het personeel in 1980, en wilde het voor zichzelf gaan gebruiken zoals gecommuniceerd werd. het was echter niet goed beveiligbaar waardoor het leeg bleef staan en vervolgens in brand is gestoken in 1983 inderdaad, (wellicht vanwege de kraaktijd). groetjes

Ron Witkamp | 22-1-2010
Klopt, dat is De Ruygenhoek. Aangekocht door Wilhelmina als buitenverblijf, later gebruikt als vakantievilla voor personeel van het koninklijk huis. Ik heb er als kind mijn vakantie doorgebracht in 1970, omdat mijn vader aan het hof werkte. Leuke herinneringen aan over gehouden.

Mvg,

ron@witkamp.net

Hans (Zoef) | 28-12-2009
Dat landhuis was het buitenverblijf van Koningin Wilhelmina.

J Janse | 27-12-2009
Als je nou vanaf de Haagse watertoren richting strand wandelt, dan is het terrein links
van het pad de, :" Ruygenhoek " In dat gebied stond ook het landhuis de Ruygenhoek.
Dat landhuis brandde in het jaar 1983 volledig af en is daarna geheel gesloopt.

dAb | 18-12-2009
Het bos in de omgeving is wat uitgedund.

Henk Bos | 10-12-2009
De architect van dit complex (voorheen restaurant etc.) is Dhr. Johannes Jacobus Gort en inderdaad het is een basisschool voor bijzonder onderwijs I.V.I.
Zie ook mijn reactie bij "Emporium"
Met vriendelijke groet, H.Bos te Moordrecht.

Wim van Es (admin) | 11-10-2009
De foto's zullen waarschijnlijk, net als de andere foto's uit deze serie, gemaakt zijn rond 1915-1920.

Frank Faber | 11-10-2009
Ik woonde vroeger vanaf 1968 in de Vogelwijk in de Eksterlaan en we hadden een hond waarmee we regelmatig in de Bosjes van Poot gingen wandelen en vlakbij dat schooltje idd. Bijzonder onderwijs als ik me niet vergis. Nu herken ik het gebouwtje ook maar waarschijnlijk is de foto uit de jaren '50 of eerder want later was er nog veel meer groen (lees bomen) omheen.

J Heinz | 11-10-2009
Ik dacht dat boven aan de bosjes de waterzuivering aan de Houtrustweg
te zien was

Hans (Zoef) | 11-10-2009
Klopt als een bus. Boven de bosjes rchts is nog juist het RK ziekenhuis aan de Sportlaan te zien.

Ronald | 10-10-2009
Dit is het voormalige café-restaurant in de Bosjes van Poot , ter hoogte van de Laan van Poot/Nachtegaallaan. Tegenwoordig is het een school.

B. Alberda | 10-10-2009
Dit is niet De Ruygenhoek van onze Koninklijke familie, die had een soort van koepeltje bovenop. Waar staat/stond deze dan precies?

Aad | 10-10-2009
Het lijkt op de villa die staat (stond) bij het drinkwaterresevoir in de duinen, te bereiken vanaf de Alkemadelaan/Stevinstraat.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    1529


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 16 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!