Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 21-1-2018, 20:33 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      Afscheidsrit H52 in 1974
vijf foto's van D.A. Borgdorff


Diny Rombouts-Roodhuyzen | 14-7-2016
Ik ben de dochter van Jan Roodhuyzen.
Ik heb nog wat foto`s waar mijn vader aan het Hobbema Plein met die trien is gefotografeert bij de viskraam.
Ik kreeg een tip van mijn neef van de website.

dAb | 20-10-2009
HTM-diercteur ir.drs. B.B.C. Felix heeft deze Krupp-railslijpwagen H.T.M. 1 (de H.T.M. 3 was de Faunlorrie, werd later Dieseltinus H41) beschrven in Spoor- en Tramwegen, het Transportblad van de latere KNV. Een foto van deze 1, genomen door wijlen E.J. Bouwman vanuit de Kempstraat op lijn 13 (ook elders behandeld) naar het Hobbeltjesplein, is zowel in het boek over de HTM van Blok (blz.:211) als bij Van Donselaar & Klomp (blz.:366) - tezamen met die slijpaanhanwagen H.T.M. 2. - te vinden. Wellicht ook nog hier ergens op onze Fotonet.site. Deze *open* slijpaanhanger 2 = later H25 , moest altijd getrokken worden door een stérke motorwagen, dus voorzien van de Engelse Crompton-motoren van de serie 250, bijv. vaak door nu in het Arnhemse museum (door wijlen collega Koster van de NS) opgeknapte HTM MW 274 - en later door de daarmee uitgeruste MW 815 weer later (ca. 1974) overgezet naar MW 805, uit welke de AW 905 vervaardigd is die thans in het HOVM staat. Dit soort trams werden nogal eens als werkmaerieel ingezet on nieuw aangelegde railsporen *in te rijden* en slijpen. D.A. Borgdorff

Jeroen | 20-10-2009
Even zitten Googlen op die oude slijptram:

http://picasaweb.google.com/lh/photo/1dBvjKNg1OpqGZlFitNfSQ

Dat komt toch wel bekend voor hoor!

Robert55 | 20-10-2009
@Jan en Jeroen
Maar die kan het denk ik niet zijn geweest. Er was een 2-assige slijpmotorwagen met het nummer 1 uit ongeveer 1936 die er een beetje als een strijkijzer uitzag. Het dinf is nooit een succes geweest, er werd al snel een slijpaanhangwagen 2, die nu als H25 in het museum staat, aangeschaft. De 1 is rond 1962 nog een keer van stal gehaald, maar stond al snel weet stil en is eind jaren 60 gesloopt.

Jeroen | 20-10-2009
@Jan: zal je net zien... Moet ik toch vaker meelezen hier.

Jan van Staalduinen | 19-10-2009
@ Jeroen: Het kleine 2-assige lokje is kort geleden, ik dacht bij deze foto, besproken. Is de oudste staart reacties lijkt inmiddels afgesneden, want ik kan de discussie niet meer vinden!

dAb | 19-10-2009
Jazeker, en wel de Ns DE-loc 2328, die deze mat24-wagons van HS haalde en terugbracht. Die HTM/NS-treinsporen waren echt niet geschikt voor tramwielen (zoals elders gedacht) -- met uitzondering van de rails waarop lijn 11 ook reed. Zo is eens de motorlorrie H41 ontspoord, toen deze op het Vignola-spoor tegen de markt aan, dat halverwege op een stoootblok eindigde, een BVL-reparatie trachtte te verrichten ergens in deze 70-er jaren. Later omstreeks die tijd is eveneens op dezelfde plaats, even voorbij / achter de *Viskraam* richting Kempstraat op het Hobbeltjeplein de uit een Amsterdamse serie gemaakte Bijwagen B37 (voor achter de NZH 327 - zie http://home.hetnet.nl/~tram.001/TS/collectie/TSB37.html ) ook ontspoord, hetgeen ontstemming gaf ... daar die er dáár niks te zoeken had zo midden in de nacht, howel die dacht net gereed was (voor ceen proefritje misschien ) werd met een sisser geblust. Het bedoelde werkmaterieel was natuurlijk niet elektrisch ondanks de raamopartijen D.A. Borgdorff

Jeroen | 19-10-2009
Mooie foto's hoor. Staat op de tweede foto rechts nu een NS2200 opgesteld?

Nou heb ik trouwens al jaren een vraag. In de jaren '80 (ergens halverwege) is het spoor aan de Erasmusweg herlegd en nieuwe ballast aangebracht. Ik meende toen dit soort elok's voor de werktrein te hebben gezien. Maar dat kan volgens mij niet, kan de aannemer soms zulk soort loks gebruikt hebben? Zal vast NBM Rail geweest zijn maar weet dat niet zeker.

Jeroen van Loon | 19-10-2009
een prachtig vervlogen tijdsbeeld :D

D.A. Borgdorff | 19-10-2009
Ter aanvulling: de Goederendienst Duinstraat stond (toen) onder leiding van de Heer L.P. Bot, terwijl deze Locomotieven met schakelwiel-walsen zowel met voet- en drukluchtbellen als persluchtfluiten bediend werden door Locbestuurder: H.K.P. Korsen (1912) en Rangeerder: J.J. Roodhuyzen (1910) - welke drie Heren rechtstreeks ressoteerden onder H.A.J. Blokpoel, Hoofd van de toenmalige HTM Afdeling Vervoer. (dAb)

Rinus | 19-10-2009
"korte tijd later verdween het goederenvervoor langs de Haagse Markt definitief."

Het gaat om het goederenvervoer naar Schevenignen. Het goederenvervoer langs de markt heeft wel iets langer geduurd. Het raccordement Loosduinseweg is nog tot begin jaren '80 door de NS bediend.

dejanj | 18-10-2009
@ Moggel.
Toendertijd had men nog geen idioten die iPod's aan hadden en zonder uit te kijken over straat fietsten (en zonder verlichting)

Moggel | 18-10-2009
Wat een gevaarte zeg,valt nog mee dat daar geen dooien mee vielen.

Haagse_Meester | 18-10-2009
Rabbit: dat was ook de reden voor deze fotoserie: korte tijd later verdween het goederenvervoor langs de Haagse Markt definitief.

De middelste foto (Loosduinseweg) is precies hoe ik me die kruising herinner: de vervallen huisjes en de grote hal vlak naast het tramspoor. Overigens: in 1974 was ik nog niet groot genoeg om dat bewust mee te maken

rabbit | 18-10-2009
Dit was een excursie op 11 mei 1974 met de NS B5351 en B5352 naar het goederenemplacement Duinstraat.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    6071


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>