Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 13-11-2018, 21:10 uur.

   
       
 

 
   
Station Centraal open !
Voorpagina Wiel oktober 1973


Robert55 | 30-10-2009
Ik denk dat Stefan gelijk heeft: een plan V vanwege de vorm van de kop [vooral de daklijn] en een iets donkerder gedeelte op de tweede bak wat twee panto's bij elkaar zouden kunnen zijn.

Mijn mooiste herinneringen aan Staatsspoor zijn van een paar jaar eerder yoen er nog goederentreinen gerangeerd werden [vaak een 450-er]. De spoorwegovergang onder het Schenkviaduct was daarvoor heel lang dicht. Je kon dat prachtig bekijken vanaf de trappen die het viaduct toen nog had.

Stefan (Delft) | 30-10-2009
@ Haagse_Meester
Pardon, beste vriend. Ik heb wel een trein gevonden, maar het is een mat '64 en geen Hondekop (mat '54!). Maar... Je hoeft niet eens z goed te zoeken!

@ Algemeen (iedereen, dus!) Fraaie foto en interessante details. Fantastisch! Heerlijk, die herinneringen!

D.A. Borgdorff | 29-10-2009
tIs me bekend, want als ik mij (dat) nog goed herinner: dat (toen op het HTM-perron IV voor sein C08 achter de PCC-wagen 1144) bij de PCC-koppelwagen 1114 collega ir. Haring een (openings?)-toespraak gaf. Het eerdergenoemde spoor, dat voor de *kop* naar de Rijnstraat afboog was aangesloten op de Staat-Spoor Stoomtram naar Scheveningen, en niet de NZH die (aanvankelijk) aan de Schenkweg begon, en eindigde --dacht ik-- naderhand bij dat benzinestation (Van der Heijden) -- Je had toen ook geen Spoornummering maar Perronnummers met letters voor de secties, moest een (paars) perronkaarje kopen, terwijl de 3 5 goederensporen eindigden tegen de *achter(tuin)kant* van het HTM-Hoofdkwartier aan het Bezuidenhout 23A. De afrondingstoespraak op vrijdag 28 mei 1976 door mr. G.C. Wallis de Vries, wethouder OWVV namens het college van B&W, vond om 18:00 uur plaats in het Stephensonrestaurant van dit *Den Haag Centraal* -- dAb +

Stefan | 29-10-2009
De eerste bus die later het busplatform opende, was de Westnederland 6101 voor zover ik weet. In 1976 werd het tramviaduct geopend. Zodoende reden er enkele koppelstellen met bloemstukken. In een zo'n koppelstel zat Prinses Beatrix.

robert55 | 29-10-2009
Volgens mij is daar nooit een aansluiting op het HTM net geweest. Wel misschien veel vroeger op het NZH spoor dat [als restje van de stoomtram] voor Staatsspoor lag.

tiktak | 29-10-2009
de Hondenkop staat op het opstelspoor van de Bergland Expres met daarnaast links het opengebroken spoor wat aansluiting gaf op het HTM net en ook nog net zicht de afbraak van het bezinestation van v.d. Heijden.

dAb | 28-10-2009
In deze Wiel no. 89 van okt.1973 staat (behalve het openings-verhaal van Dokter J. de Ruiter op de *praatstoel* en de PCC 1144 -- die op reis naar de NS gaat, na de botsing met de 1142 onder het Hubertusviadukt :-( -- de eerste mededeling over de Thyristorwagens van de hand van Hoofdinstructiechef A. Fieman en ondergetekende onder de *koptitel* Elektronische PCC's op bladzijde 14 van dat nummer.
Gr: D.A. Borgdorff

Betweter | 28-10-2009
Volgens mij op spoor 7 ...

John | 28-10-2009
Nostalgie, die Hondekop: links onderin?

Haagse_Meester | 28-10-2009
Perfect! Dit geeft precies weer waar het oude NRS station lag tov het huidige. Het tramviaduct is nog niet gebouwd, maar de inmiddels al lang weer gesloopte parkeergarage wel. Ook het Bernardviaduct is nog niet te zien. Wie goed zoekt vindt ook nog een Hondekop...

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    8187


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 11 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!