Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
Kaapseplein in de jaren `50
ansichtkaart uit de collectie van Gerard van der Swaluwe


R.Rietbroek | 12-11-2018
Mijn opa en oma Rietbroek woonden vlak naast snackbar het Haantje.

Nico Sandberg | 22-10-2018
Ik herinner me Simon Blokdijk als een vriendje waarmee ik veel optrok. Zoals hij schrijft: spelen op het plein, hutten bouwen, maar vooral ook oude kranten ophalen. Deze werden verwerkt tot grote kubussen (persmachine) aan de Regentesselaan om te worden afgevoerd. Simons vader had daar n.l. een bedrijf waarin restafval werd verwerkt. Toen Simon naar de Wantsnijdersgaarde verhuisde, fietste ik naar hem toe en haalden we ook daar oude kranten op. Goede zaken deden we bij een flat aan de Beeresteijnlaanlaan met 14 etages waarin we een lift vol oud papier verzamelden. Ook op de Regentesselaan mocht ik een keer bij de oude Drees de oude kranten ophalen. Leuke ontmoeting. Mooie tijd, Simon!

Mildred Heskes | 16-10-2018
Wat ontzettend leuk deze foto van de benzinepomp. Veel herinneringen aan het Kaapseplein, de Kermis, ik zie alles zo weer voor mij.Ik ben ben van 1953 en was de jongste van zes kinderen, wij woonden op de Hoefkade 1047, misschien zijn er hier nog mensen die ik ken uit die tijd?

Kees de Ridder | 20-6-2018
Annie, een leuke reactie van jou. Jammer dat ik je destijds niet heb ontmoet, maar wat zou je zeggen van b.v. Jan de Jager ( overleden?) en Piet van Veen ( leeft nog ) en de marktkoopmansfamilie Otten ( het 4-de geslacht Otten, die mijn vader al op de Prinsegrachtmarkt kende. Tot slot: een half jaar geleden heb ik Ton Piekar met vrouw uit Australië op visite gehad ( werd 80 jaar met zijn tweelingzus in Rijswijk ) en woonde 1-hoog hoek Wesselsstraat boven de schoenmaker Verbeek. Ik stop.

MikeV | 19-6-2018
@An Molenaar-van Otterloo
Je bedoelt `Het Wijndaelercentrum` ... daar zat mijn moeder ook heel lang .... tot voor enkele jaren geleden.

An Molenaar-van Otterloo | 19-6-2018
Beste Kees na lange tijd las ik zo weer alles is door. Ik heb begrepen dat jij in de buurt van de markt op Loosduinen woont. Ik kwam daar vroeger veel met mijn Moeder die toen in een rolstoel zat. Dan gingen wij op de hoek koffie drinken. Zij woonde later in de Catharien van Renessestraat in het bejaardencentrum. Jammer dat ik je toen nog niet kende dan hadden wij leuke herinneringen kunnen ophalen. Ik vind het allemaal schitterend ondanks dat ik al jaren in Delft woon. Dat is ook erg leuk hoor en ik ben hier aardig ingeburgerd. Groetjes van An

Simon Blokdijk | 5-6-2018
Wat leuk dat bij het lezen van deze teksten al die herinneringen weer boven komen. Ik heb tot 1966 op nr.152 gewoond met mijn ouders. Het was een heel fijne kindertijd met veel buiten spelen op het plein. Tenten bouwen, bomen klimmen zoals Nico Sandberg al schreef. Op het midden van het plein was een groot perk dat keurig werd onderhouden. Als wij probeerden daar over het prikkeldraad in te gaan spelen duurde het niet lang of we werden uit het perk gehaald door een van de buren die als parkwachter functioneerden.

jan leebeek | 27-4-2018
hallo Wim van weezel,
ik heb je verhaal gelezen over de fam.Vromans .Ik heb schuin boven hun gewoond op nr.158.Ook ik was trommelaar in de H.W.O.V.band.en waarschijlijk heb ik nog ergens een foto daar van.

Hans den Heijer | 11-4-2018
Wat een mooie verhalen, genieten, woonde in de schalkburgerstraat, tegen de delagogastraat aan,kaapseplein, kermis, Kaapstraat , de vele al genoemde winkels,viljoenschool, kleuterklas, dan naar de schalkburgerstraat, om hier de eerste 4 klassen te volgen, de laatste 2 in de boerenstraat, Wilhelminaschool, het badhuis,spionkopstraat het snoepwinkeltje, met de zwart-wit boekjes van dik bos, de zwarte vogel, to het huis van opa en mijn oma, mijn jeugd waarin Wim de melkboer ten brummellen een grote rol speelde , hij ging ook als begeleider met het door het CJMV, mee ,hadden een clubhuis onder de kerk in de kempstraat, daar was nog een begeleider Jan Goedknecht, weet iemand iets over Jan? Hij werkte bij een bank, pierson, heldring, pierson, dank u

Kees de Ridder | 29-3-2018
Correctie: de door mij genoemde Marijke heette Gerrie ( het geheugen werkt langzaam! ).

Kees de Ridder | 25-3-2018
Ik heb als overbuurman van de familie Zwarts de ontwikkeling van HWOV van nabij in de Wolmaransstraat meegemaakt, maar om iets uit het verleden daarvan te achterhalen wordt moeilijk. Ik weet alleen dat ze 2 kinderen hadden, een zoon Hannie en dochter Marijke, als ik het goed heb. Ik dacht dat Hannie in Den Haag woonde en verder dat hun moeder Veldkamp heette. Dat laatste kan van belang zijn als daar nog nakomelingen van leven. Ik wens jullie veel succes met het speuren naar nieuws.

wim van wezel | 24-3-2018
Ik hoop dat de oud-bewoners van het Kaapseplein willen reageren. Want, ik ben een oud-collega van Coby Vroomans in 1960 bij RS Stokvis. Wij zijn met elkaar in contact gebleven. Zij vroeg mij gisteren en dit op vraag van haar zus Rietje in Australie, die 78/79 jaar is of er foto`s te achterhalen zijn van de drumband van het muziekcorps HWOV. Rietje was trommelaar en gekleed in een witte blouse en rood plooi rokje. Coby en haar familie woonde op Kaapseplein 155 in een gezin van 13 kinderen. Hans Vroomans heeft al een paar maal via dit medium al wat geschreven. Graag namens de zusters Coby en Rietje Vroomans uw reacties. Dank u wel.

Kees de Ridder | 23-3-2018
Herman Kruijt was in de Wolmaransstraat een bekend figuur. Ik heb hem nog meegemaakt dat hij van oude damesschoenen de hoge hakken er met een hamer vanaf sloeg en een veter bevestigde over zijn wreef en vervolgens geweldig kon punteren. Van de ongeveer 15 voetballers, die destijds in RVC voetbalden uit onze buurt, was hij de enige die het eerste elftal haalde, alhoewel mijn broer Henk later wel de selectie heeft bereikt. Mocht hij nog leven dan woont hij waarschijnlijk nog steeds in Friesland.


Wim Nolkes | 21-3-2018
Overigens herinner me de naam Herman Kruit nog gezien ons beider voetbalverleden.
Dat waren tijden dat we met niets of bijna niets nog tevreden waren.
Voetbal was ons leven, op een paar oude voetbalschoenen.

Wim Nolkes | 21-3-2018
Voor Kees de Ridder,

Hier zijn we nog steeds Wim Nolkes en Gerrie Bonhoffer,
inmiddels veertig jaar in Nieuw Waldeck.
Onze kinderen en kleinkinderen wonen ook in onze buurt.
Het gaat tegenwoordig wel wat rustiger, maar het zij zo.
Tot horens.

Kees de Ridder | 24-2-2018
Wim, wat leuk die contacten met Canada. Ik heb met Jopie ook al eerder contact gehad omdat ik samen met haar overleden broer Fred in Assen in 1958 in militaire dienst lag ( samen reizen!). De familie woonde in de Langnekstraat tussen de Wesselsstraat en de Fischerstraat boven de ADO-er Ben Tap. Ik kan je niet helpen aan de naam van de band, maar misschien wel aardig te vertellen dat ik een paar maanden terug Tonnie( Hompie! ) Piekar met zijn vrouw op visite heb gehad uit Australië, omdat hij hier zijn 80-ste verjaardig vierde. Hompie woonde wat dichter bij jullie huis boven de schoenenzaak van Verbeek hoek Wesselsstraat/Langnekstraat, w.v. dochter Enny mij ook nog regelmatig mailt ( ook uit Australië ).

Wim Bekkering | 23-2-2018
Mijn mail adres voor reacties is wimencorry@hetnet.nl

Wim Bekkering | 23-2-2018
Vandaag kreeg ik een mail uit Toronto Canada van Jopie Kropff. Ze reageerde op mijn schrijfsel in de oud Hagenaar die dus ook daar gelezen wordt. Ze woont al sinds 1958 in Canada en vroeg o.a. of ik haar vader Freek de glazenwasser gekend heb. Nou die beste man herinner ik me nog goed. een lange man die lid was van de buurt toneelclub OVU, onze vrije uren, en zijn rol bestond uit het brengen van de brief door de postbode of als politieagent. Een zeer beperkte rol. Wij gingen altijd naar de uitvoeringen met bal na met een echte live band, helaas ben ik de naam van de band vergeten. Wie weet nog hoe de band heette, lijkt me leuk dat haar te mailen. De familie Kropff woonde destijd dacht ik in de Langnetstraat. Wie oh wie.

Hans Daudey | 23-9-2017
aan Hans Vroomans,
ik heb nog een foto waar jij ook opstaat.
2e Lts Steinlaan Electro. Hr van Nierop.
Bij interesse: hansdaudey@outlook.com

Wim Vreeswijk | 13-9-2017
@Wim Bekkering. Lang niet op deze site geweest, lees nu pas je reactie van 16-5-2013. Ik herinner me inderdaad Corrie waar ik op nummer 65 naast gewoond heb. Met haar broer Jan was ik lang bevriend, hij is zelfs nog getuige geweest bij mijn huwelijk (1960) met Grada Bakker, die schuin tegenover ons op nr. 70 woonde en waar ik inmiddels al weer 57 jaar mee getrouwd ben. Zij herinnert zich Corrie ook nog heel goed, het waren dikke vriendinnen. Na 1960 het contact kwijtgeraakt. Heb veel herinneringen ook aan de ouders van Jan en Corrie, hun vader werkte bij het spoor en ik ben nog wel eens met Jan bij hem op bezoek geweest in het seinhuis waar hij werkte, vlak bij het Staatsspoor. Mocht toen de handles van de wissels en seinen bedienen!

An Molenaar-van Otterloo | 22-6-2017
Kees ik ben een tijd niet op deze site geweest door omstandighedenmaar wat een aardig stuk op budv. Je bent met alees goed op de hoogte. Vr. Gr. An

Kees de Ridder | 18-5-2017
Als ex-bewoner van de Transvaalwijk, ik woonde er 29 jaar, heb ik op dinsdag 25 april 2017 de eer gehad met burgemeester , mevrouw Krikke, een nieuwe plaquette te onthullen van de voormalige Joodse woningbouwvereniging Den Haag. We hadden destijds als kind naast onze woonstraat drie grote speelplekken: het Kaapseplein, de Stellenboschstraat en het marktterrein aan de Herman Costerstraat. Op de site Budv is al ruim 20 jaar mijn verhaal te lezen onder : Transvaalwijk, nr. 234 en nu ook onder: Editie070 van de Gemeente Den Haag.
Oh ja, volgend jaar bestaat de Haagse Markt 80 jaar. Doen we er nog wat aan in Den Haag?

janleebeek | 16-1-2017
hallo Kees,
ik heb nu pas je bericht gelezen dus beantwoord ik nu je vraag.Na mijn schooltijd heb ik nooit meer iets van Wiebe Vos gehoord,dus of hij mee zweeft ik weet het niet. `

An Molenaar-van Otterloo | 5-1-2017
Beste Wim wat betreft tante Heil Bogaard die woonde toen ze pas getrouwd waren in de oorlog boven ons op het middelste portiek tussen de Wolmaransstraat en de Fisherstraat. Alle drie de dochters zijn daar ge boren en Rob is geboren op 2 hoog hoek Marktwerking Groeneweg. Later na het overlijden van haar man is ze naar een beneden huis op de Marktwerking verhuisd. Mijn Moeder en ook ik kwamen daar wekelijks mijn Moeder was ook weduwe en zij trokken veel met elkaar op en hadden steun aan elkaar.zij kwam uit Delft en ik woon al 53 jaar in Delft en heb toen veel later nog met een nichtje van haar samengewerkt. Ze had een broer die draaide toen nog de films af in de bioscoop en hij liep zomer en winter in zijn korte broek en geitenwollen sokken. Zeer bekend in Delft

Leen Commers | 2-1-2017
@Wim Bekkering, Was jij en/of je broer in een ver verleden lid van de voetbalclub HDV? (Houdt Dapper Vol) De Club bestaat in 2017 100 jaar. Er is een reünie voor oud-leden op 28 mei. reüniehdv@mail.com

janleebeek | 15-12-2016
na lange tijd weer eens gekeken en een hoop nieuwe berichten gelezen.Leuk al die herineringen.

Nico Sandberg | 1-12-2016
Dag Wim Bekkering
In de jaren ´60 was jij m.i. een goed biljarter in de regio. Wij hebben een keer les gehad van jou, daarbij mocht ik met jouw keu spelen, een hele eer. Dat speelde zich af bij de eerste Haagse Jeugdbiljartvereniging aan de Herzogstraat. Biljart jij nog? H.gr., Nico
nb. Wij woonden schuin t.o. jullie op 161

Wim bekkering | 28-11-2016
Beste An, na lamge tijd weer eens het Kaapseplein opgezocht. Jij kende blijkbaar de tante van mijn vrouw. Tante Heil Bogaard was de weduwe van de jong overleden Jan. Ze hadden 4 kinderen, Hennie, Maja, Ank en Rob. Ze woonden op de Marktweg 1. Na het overlijden van oom Jan kleiner gaan wonen en verhuisd naar nr. ....? Mijn vrouw Corrie Bogaard woonde eerst op nr. 65a en daarna op 1a. Naast de banden zaak van v.d. Togt? Nel van Vliet is na het blijven zitten bij Corrie in de klas van de Comenius mulo gekomen. Zelf heb ik op de Jan Campert mulo gezeten. Deze school is afgebroken en in de woningen voor ouderen aldaar hebben mijn ouders gewoond. Mijn moeder tot 2000. Groet Wim

Kees de Ridder | 12-11-2016
Genoemde garage was later van de 2 gebroeders ten Brummelen. Een derde broer had een melkwinkel iets verderop het Kaapseplein. Belangrijke overeenkomst van die broers: het vurerode hoofdhaar!!!!

Ger | 3-11-2016
Struve had een garage op de Marktweg, daar had mijn opa zijn auto, een taxi, verstopt in de oorlog voor de Duitsers, een Renault, daar hebben ze hem nooit gevonden.
Wel was alle bekledeing weggevreten door de motten, alleen het frame en de veren waren nog intakt.
Misschien leuk om te vermelden.

Leen Commers | 27-9-2016
Ik zal John van den Berg even porren.

Kees de Ridder | 27-9-2016
Leen, bedankt voor de informatie. Zover ik Henk van er Meer gekend heb, vond ik het een sympathieke vent en verder heb je misschien gemerkt dat ik zowel de fam. v.d. Moer als de fam. v.d. Meer heb b.v. gekend, waarbij mij opvalt dat ze bijna allemaal enig kind waren. Ik heb b.v. nog een jongere zus van 65, die deze week naar familie in Australië vliegt en dan misschien mijn voetbalvriend Ton Piekar uit de Langnekstraat zal zien. Zo mis ik b.v. al geruime tijd je oude maat John v.d. Berg op drzr site, klopt dat?

Leen Commers | 26-9-2016
@Kees de Ridder. Henk vd Moer heeft van 1940 tot 1946 bij mij in de klas gezeten op de Viljoenschool. Hij staat op twee klassefoto`s, 1942/43 en 1943/44, op www.schoolbank.nl

Kees de Ridder | 24-9-2016
Dag Jan, welkom terug. Nu we beiden rond de 80 jaar zweven, vraag ik me af of jij weet of je vriendje Wiebe Vos nog leeft. Zo ja, dan zweeft hij met ons mee voor het laatste eindje, ha, ha!!!!

janleebeekna | 17-9-2016
na een lange tijd he b ik weer eens gekeken en nu ben ik weer helemaal bij.

n molenaar-van otterloo | 14-5-2016
Hallo Kees je hebt gelijk wat die naam betreft. Je hebt gelijk om niet alles hier neer te zetten. Zo zijn we er toch uitgekomen. Prettig weekend

Kees de Ridder | 13-5-2016
An, daar is hij weer! De familie in de Wolmaransstraat heette ook v.d. Moer, dus die vaders waren broers ( ik meen zelf een tweeling! ). De oudste dochter heette Hilda, met dochter Marijke, een ongehuwde moeder en haar jongere zus heette Jopie. Ik weet nog wel meer, maar vind dit ongeschikt om te mailen. gr. KEES

an molenaar-van otterloo | 13-5-2016
Ja Henk v.d. Moer weet ik woonde in de Bloermfonteinstraat. Maar zijn nichten en tante woonde bij ons in de Wolmaransstraat aan de overkant. Die tante was een zuster van de moeder van Henk. Zij had 2 dochters Hilda en nog een oudere dochter die ongehuwd was en een kind had. Hilda had van dat lange zwarte krulhaar. Zo duiken we maar in het verleden. Groetjes

Kees de Ridder | 13-5-2016
Ik heb dus een verkeerde in beeld, maar jij ook, volgens mij. Henk woonde eerst jarenlang in de Bloemfonteinstraat met zijn ouders v.d. Moer-v.d. Meer. Later, vóór vertrek naar Canada op de hoek Parallelweg/Hoefkade. En was dus een neef van de melkboer en groenteboer van der Meer. Tot slot: aan de overkant van jullie in de Langnekstraat herinner ik mij mw. Stoop, fam. Privé, fam. Kouwenhoven en de fam. Spruijt

an molenaar-van otterloo | 13-5-2016
Sorry ik bedoelde Henk v.d. Moer

an molenaar-van otterloo | 13-5-2016
Kees dat meisje die met een van Bekkering getrouwd is is van een andere Bogaard van de Marktweg. Die 3 die ik ken zijn met iemand anders getrouwd. Ja die jongen van Moerman heb ik ook nog gekend die tantes woonden toch bij ons aan de overkant?
Groetjes tot de volgende keer

Kees de Ridder | 12-5-2016
An Molenaar, ik herken grote delen van je verhaal en ik meen te weten dat één van de genoemde dochters met één van de zonen van Bekkering getrouwd is.
Ik heb recent ook foto`s van de afbraak Nutswoningen, hoek Hoefkade/ Parallelweg naar Henk v.d. Moer in Canada gezonden. Die was er erg blij mee, omdat o.a. één van zijn kinderen nog in het afgebroken hoekhuis destijds is geboren.

an molenaar-van otterloo | 7-5-2016
Kees ik las e site nog eens door en kwam iets van jou tegen over de alleenstaande mevrouw Bogaard met haar twee dochters met zwarte haren. Die mevrouw was de echtgenote van die bovenbuurman van ons waar ik het op de site van de Hoefkade over had die de joodse mensen begeleidde naar Westerbork. Mijn moeder en zij zijn jaren bevriend geweest. Zij zijn naderhand verhuisd naar de hoek van de Marktweg. Toen is haar man overleden en naderhand woonde zij in een benedenhuis op de Marktweg. Haar dochters heten Hennie en Maja maar ze had nog een dochter Ankie en een zoon. Ik heb haar na het overlijden van mijn moeder nog opgezocht in het bejaardentehuis. Ik heb goede herinneringen aan haar.

Leny van Winden | 29-3-2016
De slagerij van Winden was van mijn vader. Tot het bombardement van 10 maart 1945 woonden wij in Bezuidenhout in de Anna van Hannoverstraat (nu Utrechtsebaan) Mijn vader kreeg 2 zaken terug op het Kaapseplein en De Gaarde. Alphons van Winden bleef op het Kaapseplein en vertrok later naar Wateringen. Gerard van Winden ging naar het nieuwe pand aan de Gaarde. Beide zaken waren succesvol tot ver in de jaren 80 en 90.

Kees de Ridder | 28-3-2016
Josje, het blijft toeval, want mijn ouders hebben na 1958 precies ook 20 jaar nog op de Marktweg gewoond tot 1978. Succes met je zoektocht!

Josje Oosterhuis | 28-3-2016
Beste Kees, zijn jullie naar Emmen verhuisd? Daar ging oom Herman voor zijn werk heen.
Tante Nel bleef heimwee houden naar Den Haag.

Kees de Ridder | 28-3-2016
Wij woonden van 1938 t/m 1958 in de Wolmaransstraat 272, in het laatste gedeelte tussen de Langnekstraat en de Hoefkade. Mijn ouders heetten Herman en Nel. Toeval? Ik denk van wel!

Josje Oosterhuis | 23-3-2016
Wat leuk om al die verhalen over het Kaapseplein te lezen. Ik ben in 1948 op het Kaapseplein geboren, boven de slager op de hoek van de Spionkopstraat. Onze buurvrouw heette `oma` Strang. Ik zat om de hoek op school. We gingen met school naar het badhuis in de Spionkopstraat. Dan liep je achterdoor, niet over straat. Mijn ouders hadden vrienden in de Wolmaranstraat (?), tante Nel en oom Herman. Ik ben in 1954 verhuisd naar Rotterdam, daar kwam mijn moeder vandaan. Zij was erg ongelukkig in Den Haag, want in 1947 overleed mijn zusje. Ze heeft toen veel steun gehad van oma Strang en tante Nel.

Kees de Ridder | 28-2-2016
Genoemde melkzaak en garage ten Brummeler en rood haar zijn mij bekend en volgens mij bij velen uit onze buurt. Ik woonde o.a. 9 jaar recht tegenover genoemde garage naast het halletje van Harm Niemeijer met het lekkerste ijs van Den Haag.
Vlak bij de bekende voetballers Jan van Geen en Wim van der Laar. Ook bekend? Niet bekend, volgens mij, is het feit dat ik `s morgens om 4 uur wakker werd van de verkeersagent, die het verkeer op de Marktweg stond te regelen en niks kon uitrichten als de portier toevallig zijn ronde op het marktterrein deed.( poort dicht! ). Toeteren!!!! En dacht je dat mijn moeder een bovenraam open kon zetten? Dieselauto`s met draaiende moto

Kees van der Zwan | 27-2-2016
Ik zat op de ambachtsschool Veluweplein, afd. timmeren in de klas bij ten Brummeler, haalde hem nog wel eens op als ik naar school ging..in de melk winkel.
Hij had ook rood haar.
Ik ging nog wel eens met hem mee naar een oom ,werkte bij Scania op de Marktweg in de garage.
Eind jaren 60 tankte ik altijd bij de benzine pomp, en liet mijn auto doorsmeren en olie verversen.
Bij een later type auto , was doorsmeren niet meer nodig, maar ze rekende dat wel.....en spoten het vet op de balk .....
Ook heb ik , herinner ik mij , nog eens 25 gulden gewonnen met een gratis lot welke je kreeg bij de benzine....."stop een teiger in je tank".

Hans Vroomans ( 1935 ) | 13-2-2016
Ja ik ben Hans Vroomans Kaapseplein 155 Ik heb daar met 6 broers en 6 zusters heellang gewoond. Ik herken vele verhalen van jullie schrijvers erg leuk. Ik was laatst nog even op het Kaapseplein maar daar wordt je niet vrolijk van, wat er van dat mooie plein over is lopen de tranen van over de wangen, erg jammer. Ik herken velen van jullie schrijvers en verhalen ik lees
ze met weemoet en blijtschap, blijf schrijven mensen, ik volg ze allemaal, hopelijk tot schrijfs. voor jullie de hartelijke groeten
van Hans Vroomans.

Kees de Ridder | 5-11-2015
Heren de Haas en Commers, het is gelukt! Leuk om te zien en het verhaal klopt. 8 mei 1945 was belangrijk, maar 8 juni 1945 kwam mijn vader levend terug uit Kiel, Duitsland, met Hagenaars Piet van Wanrooy, Kees Schoenmaker en Gerard Berkelaer. Dat vergeet je ook nooit meer!

Hans (Zoef) | 5-11-2015
Moet ik hem uiteraard zelf niet vergeten te plakken, stom hè!

https://www.youtube.com/watch?v=ST7N-BL19tAHans (Zoef) | 5-11-2015
Hier de URL, even copieeren en plakken in de browser. Succes!

Leen Commers | 4-11-2015
@Kees de Ridder, nog een keer. Ga naar you tube. Dan zie je bovenaan een leeg vak met daarachter een afbeelding van een loupe. Vul in dat lege vak Leen Commers in en klik dan op de loupe . Lukt het niet vraag het dan aan ? Ik hoop dat het lukt.

Kees de Ridder | 2-11-2015
Genoemd bevrijdingsfeest in 1945, vergeet ik mijn leven niet. Ik was er bij en ik ken er ook foto`s van, maar een film niet. Ik probeer het advies van Leen Commers op te volgen , maar dat lukt me niet. Kun je me helpen? Ik herinner me o.a. een bijeengeraapt muziekcorps, allen in burgerkleding gekleed van Leger des Heils tot de HWOV ( De Roden! van Wim Zwart, mijn overbuurman en dansende grote buurmeiden.

Leen Commers | 23-10-2015
Kijk op you tube, Leen Commers. Een uitzending van TV West van 8 mei 2015. Het gaat over de bevrijding in mei 1945 met o.a het Kaapseplein.

Henk van Dorp | 20-10-2015
Vroeger had je veel straatmuzikanten. Bij ons in de straat (Bloemfonteinstraat) kwam bijna elke week bedelaar Willem, gekke Willem genoemd omdat hij altijd na het zingen zijn (hele) tong uitstak. Hij zag er niet uit, hij zong (vals als een kraai) sappige liedjes zoals Oh heideroosje, wat ben je mooi Oh Oh Oh heideroosje… daarna volgende het 2e lied met de tekst… Tonia, Tonia, driemaal in de rondte, hopsasa, boven mijn opklapbed, daar hangt jouw portret etc. etc. Als toegift “zong” hij: En op die vent zijn kale kop, daar gooien we rotte tomaten op, héla hola houdt er de moed maar in… Wij (als straatjeugd) moesten er om grinniken. De ramen op de bovenetages gingen omhoog en men gooide dan een cent in zijn pet, anderen probeerden hem te raken met een emmer water.
Op De Haagse Markt aan de Herman Costerstraat “zong” hij ook altijd met volle overgave... Als hij klaar was met zijn geblèr stak hij altijd zijn lap tong uit, de marktkooplui hadden op dat moment gewacht en deden vliegensvlug een tomaat in zijn bek... Kreeg ie toch nog vitamine C naar binnen…

Kees de Ridder | 4-7-2015
An dank je! Wat de hitte betreft: daar kan ik goed tegen, maar ik maak ook wel eens foutjes. De familie Hogervorst heet Grootendorst en woonde zoals gezegd op 2-hoog met er naast op het andere portiek zwager Vroom, die samen een telefoon hadden, waarvoor een gat in de muur was gemaakt voor gezamenlijk gebruik. Vergeet ik nooit meer. OH ja, de nichten en neven heetten: Wim en Annie, daarnaast Lody en Lies.

an molenaar-van otterloo | 3-7-2015
Zeg kees een prima geheugen hoor.
hou het hoofd koel in dit weekend dan blijft het geheugen goed.

jan leebeek | 29-6-2015
Kees,die herman ken ik ook wel maar hoe het hem vergaan is weet ik niet.

Kees de Ridder | 29-6-2015
De bewuste Herman Kruijt, die ik bedoel, moet jij beslist ook kennen. Je keek vroeger vanaf je balkon op zijn tuin, met op 1-hoog de familie v.d. Moer en daarboven de familie Vos. Naast die 3, de families van Putten, Zwarts en Hogendorst.

Kees de Ridder | 29-6-2015
Het "malle" blijf ik volhouden, tenzij er in de sigarenwinkel hoek Kaapseplein/ Hoefkade, waar alleen Jan over spreekt, ook een dame stond met rood haar. Ik wil het nog wel complexer maken, door in mijn geheugen terug te gaan naar de vrouw van sigarenwinkelier Jansen, op de hoek van de Hoefkade/ Wolmaransstraat. Weet je daar de kleur van , Jan? Moeilijk, hè. An, wat vind je nu van mijn geheugen?

jan leebeek | 29-6-2015
die "malle Kees" die sigarenwinkel zat wel degelijk op de hoek van
het kaapseplein en de hoefkade later kwam er ook nog een klein postkantoor in.,maar voor jou was dat een dagmars vanuit de wolmaranstraat.Wat Herman Kruit betreft,daar heb ik me in vergist,die ik bedoelde woonde in Wateringen.Over de andere Herman weet ik niets.

Kees de Ridder | 29-6-2015
Die "malle" Jan!! Dat geheugen heb ik van mijn moeder en wat die sigarenwinkel betreft, dat was voor Jan veel te ver weg, hoek Fisherstraat/ Langnekstraat. Hij mocht van zijn moedfer alleen bij Donders boodschappen doen, hoek Kaapseplein/Langnekstraat ( De Spar ). Weer een moeilijke?

an molenaar-van otterloo | 28-6-2015
Jan ik bedoelde dat hij nog precies wist dat daar op die hoek een sigarenzaak zat. Weet hij dat van jou?

jan leebeekHallo | 28-6-2015
hallo An Molenaar leuk dat je Kees een goed geheugen vindt hebben ,maar het komt van mij af.

jan leebeek | 28-6-2015
hallo Kees,Herman Kruit heeft bij mij in de klas gezeten op de
ambachtschool op het Veluwe plein.Wij leerde voor timmerman ik ben het altijd gebleven en 40 jaar een aannemersbedrijf gehad.herman is na een paar jaar bij de gasfrabriek gaan werken als gasmonteur.Volgens mij is hij een paar jaar geleden overleden.Ik dacht dat ik dat wel eens gehoord had

an molenaar-van otterloo | 28-6-2015
Kees wat heb jij een goed geheugen ik zou niet meer weten dat op die hoek een sigarenwinkel was. Wel op de andere hoek Klaversteyn en op de hoek van de wolmaransstraat en langnekstraat nelis v .d.meer de groenteboer en aan de overkant henk v.d.meer de melkboer. Met de dochter van Henk, coby, ben ik nog een tijdje bevriend geweest. jaren later kwam ik haar hier in delft tegen en woonde zij ook hier. later is zij weer naar Den haag verhuisd.

Kees de Ridder | 27-6-2015
An, helemaal goed. Blokpoel, dat herinner ik me ook weer. Hun moeder had sluik haar en ze gebruikte geen krulspelden, permanent, nooit van gehoord. Juist?
Mevrouw Kruyt was inderdaad weduwe, haar man is ook in de oorlog gestorven. Wat ik ook nooit zal vergeten is, dat een kleine vrouw op 2-hoog boven de rode eigenarsse van de sigarenzaak, hoek Fisherstraat/ Langnekstraat het lef had als één der eersten de vlag uit te hangen in mei 1945.

an molenaar-van otterloo | 27-6-2015
Wat betreft Herman Kruyt weet ik mij te herinneren dat hij met een donker meisje getrouwd is. Verder geloof ik dat hij nog een blauwe maandag bij mij in de klas gezeten heeft. Hij had ook alleen maar een moeder net zoals ik als ik het goed heb.

an molenaar-van otterloo | 27-6-2015
beste Kees volgerns mij heette zij Bep Blokpoel ze was iets ouder dan mij. Haar zus was een lang donker meisje. hun moeder was een erg aardige vrouw weet ik mij te herinneren. zo komen alle oude herinneringen weer boven.
gr.

Kees de Ridder | 27-6-2015
Leuk om weer eens herlevingen uit onze buurt te lezen. Van één uit mijn straat, die velen van jullie, zeker Jan Leebeek en An Molenaar gekend moeten hebben is Herman Kruijt. Zou die nog leven? Hij moet inmiddels over de 80 jaar zijn. Woonde al jaren in Friesland en ik heb wel eens in het telefoonboek van Leeuwarden gezocht, maar hen niet gevonden. Een opvallende "rebel".Wel ontmoet ik in Nieuw Waldeck soms de familie Jonker. Hij woonde op het Boerenplein en zij in de Langnekstraat schuin tegenover An Molenaar. Ze had een oudere zus, haar moeder was klein van stuk. Naam? Zij zijn wel iets oude dan wij.

jan leebeekhallo | 22-6-2015
hallo An Molenaar en Wim Bekkering.Die Nel van Vliet die jullie bedoelen
woonde op het Kaapseplein naast de sigarenwinkel bij de hoek met de
Hoefkade.

an molenaar-van otterloo | 21-6-2015
Hallo wim Bekkering, dan was er nog een Nel van Vliet en zij woonde op het kaapseplein. Wat betreft jouw broer Ben die heeft dan toch een jaartje bij mij in de klas gezeten en ook later spraken wij elkaar nog wel eens.

Wim Bekkering | 20-6-2015
haloo an van Otterloo, ik denk dat je je een beetje vergist. Nel van Vliet is van 1938 en zat na blijvenzitten bij mijn vrouw Corrie Bogaard van de marktwegi in de klas. Mijn broer Ben is van 1934 en zat maar 1 of 2 jaar op de mulo. Groet Wim

Kees de Ridder | 2-5-2015
Wim Nölkes, wat leuk van jou een teken van leven te lezen. Juist nu, 70 jaar na dato gaan onze gedachten terug naar die geweldige bevrijdingsdag.
Mijn broer Henk en zijn vrouw zijn deze week ook al 50 jaar getrouwd.
Zeg, bel me een keer op om eens bij te praten? 070-3970632.
Bedankt!

Wim Nolkes | 27-4-2015
Dit is voor Kees de Ridder.
Mijn kleinzoon heeft ons op deze site gewezen.
Dit is uiteraard heel herkenbaar voor ons.
Mijn vrouw is Gerrie |Bonhoffer van de marktweg en ik zelf
Wolmeranstraat 278, dus van hetzelfde portiek.
Wij zijn inmiddels 50 jaar gehuwd.
Wij wonen nog steeds in Den Haag, Nieuw Waldeck inmiddels 36 jaar.
Maar we vergeten ons oude buurt nooit, ondanks ook magere jaren.

Frans Vroomans | 12-3-2015
Ik woonde niet op het Kaapseplein maar vraag aan Hans Vroomans of zijn vader ook wel `Rooie Tinus` werd genoemd. Dat is dan een Vroomans uit een andere tak van de familie. De tak van nu Joop, met zoon Hans en dochter Margriet?

an molenaar-van otterloo | 12-1-2015
Hallo Wim Bekkering, ik liep iedere dag met Nel van Vliet en Amy Boekelman van de fietsenzaak, naar school toe. Ik heb 4 jaar bij hun in de klas gezeten op de Comeniusmulo. Later zijn we elkaar uit het oog verloren. Je broer Ben heeft ook nog bij mij in de klas gezeten. Leuk om dit allemaal zo te lezen.

Wim Bekkering | 15-12-2014
hallo Lidy David, nu herinner ik mij de fam. weer Boven ten Brummeler, rooie Willem, en naast Dick v.d.Meer e.v.a.Doe als je ze weer eens ziet Klaas en Trudy Alting de groeten. Overigens heeft mijn vrouw Corrie Bogaard en haar helaas overleden vriendin Nel van Vliet op de Comenius Mulo gezeten. Groet wim bekkering

Wim Bekkering | 8-12-2014
hallo oud Kaapsepleiners. Het regent en het is koud dus maar weer eens de site van ons mooie plein opgezocht en gelezen vanaf 2009. Wat leuk al die bekende namen en families. Genoten van geheugen foutjes zoals vader en broer ben met gouden tanden, wel beiden goudsmid maar GEEN gouden tanden. Heb wel eens voorgesteld eea te bundelen tot 1 verhaal en in de Oud Hagenaar te publiceren. Ik wil er wel aan meedoen en wellicht broer Ben, die veel langer op het plein heeft gewoond en gewinkeld, ook wel. Mail me, liefst zij die van voor de oorlog, die van 40-45 hoor, en eens kijken wat we kunnen schrijven. Mail w.p.bekkering@hetnet.nl en wie weet wat eruit komt, groet Wim

Guus Elsinga | 8-10-2014
Ik ken nog wel een zekere Hugo Matze, dat was een slagerij in de kaapstraat hoek boerenstraat.

Guus Elsinga | 8-10-2014
Mijn ouders waren vanaf 1967 de eigenaren van cafetaria `t Haantje in de kaapstraat bij de majubastraat,mijn moeder is er nog[86 jaar]maar mijn vader is 10 jaar geleden overleden, ik heb de zaak in 1976 van mijn ouders overgenomen,samen met mijn vrouw Elly hebben we zaak zo`n 30 jaar gehad en toen zijn wij een cafetaria/kiprestaurant aan het savornin lohmanplein begonnen,maar daar zit nu een andere eigenaar in.
Elly, Guus en Ferry Elsinga

sjon | 24-9-2014
@jopie

Bedoel je hugo van snackbar t haantje?
Wellicht kan je t dan navragen bij kip snack bar t haantje op het savoirin lohmanplein.
Die is van de zoon van de eigenaren van t haantje in de kaapstraat

Jopie | 14-9-2014
Ik zoek nog steeds Hugo zijn moeder had een snackbar in de Kaapstraat of in de buurt

Lidy Warnaar-David | 10-9-2014
Wat leuk om iets van Netty Sandberg te horen. Je zat naast Nel van Vliet, tenminste op de klasse-foto.Ik heb nog wel kontakt met Ada Eygendaal en
met Greet Colijn.Greet heeft nog kontakt met Thea Roest en met Lize van Loon.

Ook heel leuk om iets van Dick v.d.Meer, m,n oude buurjongen te horen.
Grappig dat jij ook in de Achterhoek woont. Hoop dat het goed gaat met jou? Het is, schrik niet, ruim 50 jaar geleden.

philip | 8-9-2014
wie kent Joan een jonge vrouw met blond haar. moet ongeveer 1963 of later zijn geweest

Netty van Heusden-Sandberg | 5-9-2014
Via mijn broers Nico, Marc en Wim ben ik attent gemaakt op deze nostalgische site. Herinneringen aan een ver verleden. Doordat ik zag dat ook Lidy David mijn naam noemde reageer ik nu. Jaren geleden hebben we elkaar nog ontmoet bij een reunie van de Comeniusschool. Wij als gezin woonden met zes kinderen op nummer 161. Dat huis was van de oude mevrouw Vromans geweest. Wij kwamen daar in 1954 wonen. Jan Leebeek woonde schuin boven ons. Een van de dochters van de familie Vromans, Tiny, Was getrouwd met de jongste broer van mijn moeder.

Dick van der Meer | 2-9-2014
Ik ben geboren op Kaapseplein 23 en heb daar gewoond tot December 1961.
Wat leuk om al die bekende namen te lezen. Ik woon als sinds 1963 in Haaksbergen,maar kom de laatste jaren altijd met mijn zoon naar de stad om een dag met de H.T.M. te rijden en dan ook het museum te bezoeken. Vorige zondag nog geweest en met lijn 11 langs de markt gereden,wat wordt daar verbouwd.
Laatst had ik nog Kontakt met Juul(Mop) Overzee.Hij woont in Boekelo.

Wim bekkering | 29-7-2014
Van de fa. Vromans kan ik mij herinneren Loek en de sliert erachter, kwam wel eens binnen. Ernaast woonde opoe Vromans, niet prettig met voetballen op het plein want 1 vane doeltjes, een jas, lag recht voor haar, oppassen dus. Leuk die herinneringen, zal weer eens vaker de site bezoeken. Groet

Jopie | 28-7-2014
Kent niemand die Hugo?

Jopie | 17-7-2014
Kent iemand Hugo, hij is ca 50 jr. zijn moeder had een snackbar in de kaapstraat of op het plein? bedankt alvast voor een reactie

jan leebeek | 10-7-2014
hallo Betty Heiijstek

als je de Bettie v.d.Hoorn zoekt die woont in Colijnsplaat Ik heb verleden
jaar nog kontact met haar gehad.

bettie heijstek de graaf | 9-7-2014
Ik kwam toevallig alle verhalen tegen erg leuk ik zocht bettie daniiels vd hoorn
Dat is een nicht va n mij. Ik heet bettie heijstek de graaf en woonde in
Rotterdam schiebroek

jan leebeek | 18-6-2014
hallo Lidy,
helaas kan ik jou niet herineren,maar de andere namen komen mij bekent voor.Ik heb ook nog contact gehad met Klaas Alting,maar na mijn laaste email heb ik geen reactie meer gehad.Als je hem ziet doe dan maar de groeten.

Lidy Warnaar-David | 14-6-2014
Wat fantastisch om al deze verhalen uit mijn jeugd te lezen. Mijn broer
Peter heeft al een keer gemaild, maar alweer even geleden. Ik heb ook nog een broer Roel. Wij hebben gewoond op Kaapseplein 22 vanaf 1940
tot 1964 en zijn toen verhuisd.Ik heb nog steeds kontakt met de familie
Alting.Trudy was mijn vriendin en heb met haar goed kontakt. Ook Klaas
en Janny zie ik nog wel. Wij woonden boven Dick v,d,Meer en de Melkboer
ten Brummeler.Daarnaast de boekenwinkel van Bierens (hij had toch zo`n
mooie citroën een snoek)De jongens van Overzee, Rietje Roos, die bevriend was met Sjaantje Trijsenaar en dan Loeki Roelofs met haar broertje. Ook ken ik nog wel Wim Bekkering, Jan Leebeek,van Luypen.
Edy Heymans, Jetje van Maren en volgens mij heeft Netty Sandberg bij mij op de Come niusschool gezeten.

Philip Oliver | 29-5-2014
Moet ongeveer in 1962 zijn geweest, we waren ongeveer 16 jaar oud

Philip Oliver | 28-5-2014
Wat ik mij vaag herinner, dat ze mogelijk Jane heet.

Philip Oliver | 28-5-2014
Hallo, wat een leuke site, heb met verbazing de verhalen gelezen. Zelf ben ik geboren en opgegroeid inn de Durbanstraat. Kwam zelf regelmatig op het plein vanwege kermis, voetbal en kersbomenverbranding. Ik heb wel een leuke herinnering aan het plein, heb in de beginjaren 60 "verkering"gehad met een meisje van het plein, zij woonde op 1 hoog rond het huisnummer 154. Wat ik mij kan herinneren is dat zij met haar moeder alleen woonde, het was een mooie meid met mooi blond haar. Wie weet meer????
Groet, Philip

Kees de Ridder | 17-5-2014
Waar wacht de heer Hans Vroomans nog op? Van mijn klasgenoten van 1950 is al 40 % overleden, dus het kan zijn dat hij de gezonden reacties niet verwachtte en de reacties van de wellicht overledenen, danig mist?

ron | 12-5-2014
Een van de groene oase`s voordat het Zuiderpark begint.
de twee wandelaars,ongeveer 3 en 6 jaar, dat zou de foto midden jaren 60 kunnen zijn, hulde voor HTM en onder andere Gerard van der Swaluwe!

an molenaar-van otterloo | 11-5-2014
Hallo Hans Vromans,
Ik weet nog goed dat grote gezin van jullie. Als ik het goed heb aten jullie in 2 ploegen. Ik liep veel over het kaapseplein omdat mijn oom en tante op de marktweg woonden en daar woonde mijn grootmoeder bij in. Op een gegeven moment woonde er naast jullie een oudere man alleen en daar heeft ze nog een beetje verkering mee gehad. Ik ben ook van 1935 en woonde in de Langnekstraat. Zie mijn andere reacties.

jan leebeek | 29-4-2014
hallo hans Vroomans.
Ik heb schuin boven jullie gewoond n.l op nr.158.Ik ben van 1937 en dus nu 76jr.Ik kan jullie nog goed herinneren.je broer ben is getrouwd geweest
met een zus van een vriendin van ons.
Ik kijk uit naar je reactie.

Kees de Ridder | 18-4-2014
Heer Hans Vroomans. Flarden van mijn achtergrond zult u ongetwijfeld gelezen hebben, maar ik vermoed als ik daarbij toevoeg dat ik in de Wolmaransstraat recht tegenover uw oude vriend Lody Vroom woonde, met mijn jongere broer Henk, wij zijn iets jonger resp. Van 1937 en 1938 hadden als kind spierwit haar in tegenstelling tot onze benedenburen Jan en Piet Priv`e, die rrod haar hadden.
jullie grote gezin herken ik en ik weet zelfs dat jullie als kind aan de rechterzijde van de H. Martha kerk zaten ,s zondags. Als namengek zeg me jullie achternaam dat de oorsprong van jullie wellicht in Brabant of Belgi"e ligt. Ik stop voorlopig.

JOHAN VAN RHEENEN | 17-4-2014
Hallo Hans Vroomans.
Leuk jou stukje te lezen over de familie Vroomans.
Ik woonde indertijd in de Boerenstraat en naar ik nog weet woonde er onder ons en zuster van jou.Ook kan ik mij je zus Netty nog herinneren.
Ik zelf ben nu bijna 76, dus al die oude dingen van vroeger kan ik mij nog heel goed voor de geest halen.Ben benieuwd naar je reactie.

Hans Vroomans | 17-4-2014
Ik ben Hans Vroomans van het Kaapseplein 155 een groot gezin met 13 kinderen
Naast Kras voor Uw Was woonden wij. Mijn vader was aannemer en heeft het
huizenblok waar wij woonden zelf gebouwd. Leuk al die verhalen uit een grijs
verleden Ik ben van 1935 dus 79 jaar Van de 13 kinderen zijn er nog 12 in leven dus dat is best wel veel alleen mijn oudste broer Kinny is er niet meer.Ik ben benieuwd naar wat reakties brandt maar los mensen er moeten wel wat mensen
zijn die ons hebben gekend.


T Buschgens | 13-4-2014
Ik heet dus Theo ik heb gewoond tot mijn 17 in de Bloemfonteinstraat 179 mijn oma tegenover Paul Bosman die dus een volle neef van mij is mijn vader Koos Buschgens zat bij zijn zuster Tante Fie dus stiekem steeds naar de overkant te loeren daar zag hij een leuk klein vrouwtje Francien ze hebben samen een gelukkig maar zwaar leven gehad koos dus is overleden mijn moeder leeft nog en is nu 85 jaar zij woont in Apeldoorn we zijn met 7 kinderen allemaal nog goed gezond jo fiet peter theo cobie ruud jessie ik woon in Deventer ik heb inmiddels 3 dochters en 5 kleinkinderen het was een heel mooie tijd in de bloemfonteinstraat ik ging voor Tante Fie de moeder van Paul Bosman altijd na school effe een boodschap doen kreeg ik geheid altijd een dubbeltje nou hoef ik nu niet meer aan mijn kleinkinderen te vragen een bood schap dan zeggen krijg ik dan een telefoon van opa (grapje)
Idereen die dit leest nog vele goed jaren gewenst en PAULTJE groetjes aan tante fie

Kees de Ridder | 18-3-2014
Ik weet dat de familie Crince met 3 kinderen op het portiek van het Kaapseplein woonde grenzend aan de verfwinkel hoek Spionkopstraat op de eerste etage. Het gezin had 2 zonen en 1 dochter ( de jongste ). Jacques uit 1936 is overleden en zijn nog levende broer schat ik op 80 jaar. Hun moeder moet ongeveer van 1905 zijn geweest, gezien de leeftijd van mijn ouders, dieniet zo veel daarin verschilden ( mooi Nederlands hè?, dat lees je niet zo veel meer! ).

Ellen Boom | 18-3-2014
Kan het zijn dat Jacques Crince in het begin van de jaren zestig op nummer 45 heeft gewoond? Wij woonden op nummer 46 en naast ons woonde mevrouw Crince met haar zoon of kleinzoon (ze leek mij erg oud, maar ik was toen nog erg jong ...).

Kees de Ridder | 1-3-2014
Richard Crince, het is misschien wel aardig je te vertellen dat ik met jouw vader op de H. Laurentiusschool in de toenmalige van Beijerenstraat heb gezeten in klas 4 en 5 in de periode 1945/1947. Ik ben van 1937, dus ik denk dat je vader in de 4-de klas is blijven zitten. Verder liepen we vaak samen naar huis omdat ik in de Wolmaransstaat woonde. Dat je vader zo jong is overleden heb ik van zijn broer gehoord, die net als ik ook in Loosduinen woont.

Richard | 28-2-2014
Mijn vader Jacques Crince (helaas in 2004 overleden), heeft vroeger (hij is geboren in 1936) op het Kaapseplein gewoond. Mooi om de verhalen uit zijn tijd te lezen!

Kees de Ridder | 12-1-2014
Om onnodig in herhaling te vervallen, wil ik Wim Bekkering nog even attenderen op hetgeen o.a. verhaald wordt hierboven bij het Veluweplein met de Christelijke. Ambachtschool. O.a. over het boek, dat je noemt, maar ook door hetgeen iets ouderen
dan jij en ik over onze buurt te vertellen hebben.

wim bekkering | 11-1-2014
Door toeval kwam ik op het spoor van een boek: oorlogsfoto`s tegen het licht. Het gaat over glas negatieven die gevonden zijn op de zolder van de ambachtschool op het Veluweplein. Lezenswaardig voor een ieder die wat wil lezen over onze buurt, Transvaal en Schilderswijk in de oorlog. Het is uitgeven door uitgeverij Veen en geschreven door Riod medewerkers Rene Kok en Erik Somers.

Freek Krens | 6-1-2014
Nog even een klein stukje over onze bovenste buren de familie kachel
Cris Albert en Wim met Wim ging ik ook geregeld om vooral met het
fijne spel tollen wat in die tijd veel gedaan werd alleen was het wel zo
als we gingen beuken zo hete dat spelletje nou eenmaal was je op zeker een
tol kwijt want Wim had allemaal van die grote tollen daar beukte hij
de hele pot mee in puin zijn vader maakte die dingen zelf . even nog dit
Johan v Rhenen ik heb twee keer een mail gestuurd maar geen response
helaas .

johan van rheenen | 27-12-2013
Hallo Freek Krens
Wat leuk om van jou iets te mogen vernemen.Ja inderdaad,wij waren samen op de Paul Krugerschool met Herman Batelaan, Jan Bootsman, Gerard van Looyen, die in de Scheeperstraat woonde Rinus Bozua en nog andere.Ik lees dat jij in december 75 word.Ik ben de 75 al gepasseerd.Ik woon nu in Ruinen, in Drenthe.Daar woon ik nu al 25 jaar.Heb jij ooit nog iets van Herman Batelaan gehoord?Met Jan Bootsman heb ik vroeger nog kontakt gehad.Ik weet nog wel dat ik jou voordat wij naar school gingen jou met Herman Batelaan `s morgens op kwamen halen.Hoe is het verder met jou gegaan? Mail mij eens een keertje.Mijn e.mail adres is ansjoh@ziggo.nl
Groetjes van je oude schoolmaatje

Freek Krens | 30-10-2013
Wij woonden naast de familie Blokdijk ome Cris en tante Miep de kinderen Cris miep en Wim
ome Cris zat altijd in zijn stoel bij het raam door het spionnetje te kijken wat er zoal
gebeurde hij hield alles in de gaten ome Cris werkte bij de gemeentelijke gen. dienst de man
kon de meest enge verhalen vertellen waar je vol spanning naar luisterde .Boven ons woonde de familie van der helm ome Karel tante Toos en kinderen Toos Gerard en Bea aan de andere
kant naast ons woonde mevrouw Brouwers haven [tante Greet] verder niet veel over bekend,
maar aan de overkant woonden de familie Steens kinderen Jannie en Bep en Bep was er een
volgens mij het mooiste meisje van de straat wat een spetter was dat, ik denk dat alle
jongens wel een beetje gek op haar waren . volgende keer verder, Freek.....

Freek Krens | 29-10-2013
wij hebben gewoond in de Bloemfonteinstraat 257 wij, zijn uiteraard onze ouders en de
kinderen LEO FREEK WILLEKE TRUDY ,helaas onze ouders zijn er niet meer en Leo e WIL ook
niet meer dus zijn wij nog met z,n tweetjes maar ja dat hoort bij het leven ,ik heb een fijne jeugd gehad mijn vrienden waren Gerrit oude broek en Leo groot veld en natuurlijk de Bosmannetjes ,ik ging op school in de Fischer straat Paul Kruger school op die school
ging ik veel om Herman Batelaan Jan Bootsman en Johan van Rhenen en voor mij was
meester Ittersum een hele fijne kon heerlijk vertellen !Mijn jeugd bestond uit voetbal
op het Kaapse plein en vissen in het beekje of de laak totdat ik mijn eerste meisje kreeg
Tonnie van Poppel toen werd het allemaal anders! Maar zij is het niet geworden ik ben nu
53 jaar getrouwd met Riniy en hoop in december 75 te worden ,groeten Freek Krens....Niek Bruijstens | 27-10-2013
Hallo,

Ik ben voor mijn moeder (geb. Catharina (Rina) Touw 05-09-1923) voor en tijdens de oorlog woonachtig in de Bloemfonteinstraat nr. 144 op zoek naar iemand van de familie Krens eveneens woonachtig in de Bloemfonteinstraat. Bij dit gezin waren 7 kinderen Dien, Wim, Tony, Gerrie, Mientje, Siepie en Annie. Mijn moeder was destijds zeer goed bevriend met Dien Krens. Tijdens de oorlog is mijn moeder diverse malen naar Friesland gereisd om eten te halen en tijdens 1 van deze reizen is haar vriendin Dien omgekomen bij een bombardement in Deventer. Graag zou zij willen weten hoe het met Wim Krens is.

Alvast hartelijk bedankt voor een reactie.Rijna Beeloo-Grizél | 19-10-2013
Het is al weer een tijdje geleden. Ik zag Peter van der Kuijl iets schrijven. Fred Vernee en Cilla de Roos. Die ken ik nog wel. Ik woonde Kaapseplein 144 met oma en opa Grizél en mijn moeder Riek en vader Joop. Kreeg later nog een broertje Jantje (inmiddels Jan). Peter kan ik me nog goed herinneren. Je woonde boven ons samen met je moeder die ik tante Aal noemde. Bea hoorde bij ons clubje vriendinnen: Rijna van der Kruk, Bea van der Kuijl, Janneke Hildebrandt, Tineke de Roos en ikzelf. Onze naaste buren waren de ouders van Fred Vernee, tante Nel en ome Arie en zijn zus Lineke. Op het portiek naast hem woonde tante Sientje, fam. Landman weet ik nog en naast het portiek de heer en mevr. Mulder. Aan de andere kant op het portiek fam. Rollema, fam. Groskamp en fam. Noordermeer. Fam. Altena, bestaande uit Miep en Fok, Marco en Sander. Helaas is Miep al een tijdje geleden overleden. De rest van de familie woont in Zoetermeer. Ikzelf woon ook al jaren in Zoetermeer.

Wim van Maanen | 28-9-2013
Ik ben geboren in 1935 en heb van 1938 tot 1948 gewoond in de Bloemfonteinstraat 247. Beneden ons woonde de fan Blokdijk of zoals wij hen noemde tante Miep en Ome Chris.Twee fantastische mensen met wie wij ook na ons vertrek uit Den Haag nog lang contact hebben gehad.Zij kampeerde vaak in Putten camping de Heihaas waar ik op bezoek ging, ik woonde toen in Amersfoort en ging op de fiets naar Putten.Riet Look kende ik ook goed zij was de dochter van de fietsenmaker op de hoek van het Kaapseplein.
Ben diverse malen met haar en Miep gaan zwemmen in het zwembad aan de Escamplaan.Chris en Riet haddden al heel jong wat met elkaar.
Als je het leuk vind wil ik nog wel goed nadenken over een aantal dingen die we met de fam Blokdijk hebben meegemaakt.

Henk van Dorp | 27-9-2013
Geboren (1941) en getogen in de Bloemfonteinstraat, ik heb daar gewoond tot 1960. Wij woonden op een portiekwoning 1e etage, naast ons woonde de fam. Mouton (o.a. Toos, Piet en Bennie). Beneden woonde een politieagent met z’n vrouw en dochtertje (Hanna), waar ik goed mee kon opschieten. Als mijn voetbal ingepikt werd op het Kaapseplein door een bink (politieagent) dan snorde hij de voetbal voor mij op (op het politiebureau aan de Van der Vennestraat) en kreeg ik hem weer terug. Was de voetbal er niet dan kreeg ik toch een andere. De naam van de politieman ben ik vergeten, was een hele sympathieke buurman. Hij verhuisde in 1954 naar de Hoefkade, naast het huis van de tandarts Pot. Het huis naast tandarts Pot zat onze huisarts Rinke de Wit. Wij woonden recht tegenover de kolenboer J.J. de Vos. Een paar portieken verderop woonde mw. van Engelen, zij woonde beneden en hing altijd uit het raam voor een praatje. Ze had vaak commentaar als wij in de straat voetbalden. Chris van den Akker en ik kregen vaak een verwensing naar ons hoofd. Voetballen was het belangrijkste in die tijd n.l. een vredekeetje tegen de jongens van de Kaapstraat op het Kaapseplein. De Bloemfonteinstraat tegen de Kaapstraat, een beladen duel, een wedstrijd om de eer. De stervoetballers bij ons waren Kees Bosman en Freek Krens. Van de tegenpartij kan ik me nog Jan Louman en Wim Nolkes herinneren. Zij woonden toentertijd volgens mij in de Wolmaransstraat. Ook werd er door de gebr. Bosman (Kees en Paul) damtoernooien georganiseerd. Er werd intensief gedamd op de portieken. Of je speelde met een pak kaartjes die uitgeknipt waren uit stevig kartonnen sigarettendoosjes. Een mooie tijd. Zo ken ik ook uit die tijd Kars Posthuma, Floor Leenheer, Wil Simonis en Wim Nolkes. Zij waren klasgenoten bij mij op de Prinses Beatrixschool (Fisherstraat) en Floor ook op de Jan Campert Mulo (Bloemfonteinstraat).
Fotograaf J. Bitter in onze straat (Bloemfonteinstraat 130) was ook een kei in zijn genre, heeft o.a. foto’s gemaakt van het bevrijdingsfeest op 8 mei 1945 (Bloemfonteinstraat/Kaapseplein), en later richtte de heer Bitter zich vooral op schoolfoto’s, portretten en trouwfoto’s.
Kerstbomenjacht… Ja, dat kon er in die tijd heftig aan toe gaan tussen buurtgroepen onderling met gewonden tot gevolg. Vooral de boys van de Springfonteinstraat waren onze grootste vijanden. De vader van Henk van Aggelen was een soort vaderfiguur bij ons in de straat. Het gezin v. Aggelen woonde naast de fam. Vos (o.a. Theo, Jan, Leny, Rina, Janny) op een keer toen hij uit z’n werk kwam (hij werkte bij melkfabriek Leerdam) schoten wij hem aan en zeiden: Pietje Mouton wordt al uren lang vastgehouden door het tuig van de Springfonteinstraat. Waarschijnlijk had Piet een kerstboom bemachtigd, waar de boys van de Springfonteinstraat het he-le-maal niet mee eens waren. Met opgerolde hemdsmouwen ging Henk van Aggelen Sr. er op af en na wat handgemeen en woordenwisselingen werd Pietje uiteindelijk bevrijd.

Henny van den Berg | 24-8-2013
Sandra de Bondt (8-5-2013): Nu ben ik een tijdje niet meer hier geweest. Leuk dat het verhaal over je oom Frans klopt. Ik kan me herinneren dat hij jong is overleden, en dat hij een dochter had die Ria heette. Haar kwam ik nog wel eens tegen, o.a. op dansles bij Joop Kuipers (Torenstraat, hoek Westeinde).

Verder weet ik er helaas niet zoveel van. Ik was nog jong en ik had andere interesses dan de groenten- en fruithandel. Nadat mijn vader overleed in 1966 ben ik full-time muzikant geworden en in die periode verhuisd naar Emmen. Vlak daarna verhuisde mijn moeder naar Voorburg. Daarmee hielden alle contacten daar op. Ik ben nog wel eens op bezoek geweest bij Harm Niemeijer jr., van de ijstent bij de ingang van de markt. Hij is later een zaak aan de Leijweg begonnen.
O ja, in 1973 ben ik nog een tijdje boekhouder geweest bij Gebr. Bauw op het marktterrein.

wil leebeek | 7-7-2013
Jan Leebeek: ik zou graag eens contact met jou willen hebben.

Wil jij jouw emailadres aan de webmaster opgeven ?

Webmaster wimvanes@htmfoto.net

Wim stuurt het dan wel aan mij door

Gr.

Wil

leebeek jan | 6-7-2013
hallo Ellen,
om te beginnen is jouw moeder een nicht van mij en jouw oma Wiepjes Leebeek is een zus van mijn vader,Wij woonden op het kaapseplein 158 na dat mijn vader was overleden in 1972 is mijn moeder daar nog jaren blijven wonen.Leuk om toch via deze weg nog iets van familie tehoren.
Jouw moeder ben ik nog eens tegen gekomen op de schoutendreef waar ze toen woonde.Ik zie graag een reactie te gemoet.
Vr.gr Jan Leebeek

ellen de groot van duyn | 6-7-2013
Ps.
Mijn moeder en ouders woonde aan de steijnlaan 82 of 83.
Ik zelf met mijn ouders steijnlaan nr. 133.
Mvg
Ellen

ellen de groot van duyn | 6-7-2013
Ik ben van 1963 en heb van mijn moeders kant een tante gehad op het plein waar ik nog wel eens langs ging sls kind. Mijn moeder heette hennie wiepjes hsar vader henk en moeder wiepjes leebeek.
Jaren later 1985 heb ik zelf op het plein gewoon boven het cafe op de hoek met de hoefkade.
De drogist zat er toen nog. En de garage van lievaart in de spionkopstraat ook.

Misschien kent iemand mijn moeder of opa en oma.
Ellen

blokdijk | 28-6-2013
Riet van Look...Chris Blokdijk? Helaas allebei niet meer in leven.Maar toch zou ik t leuk vinden verhalen over mijn oma en opa t lezen! Wie heeft hun gekend?
Groetjes!

peter van der kuijl | 17-6-2013
hallo alle bekende.ik ben op het kaapseplein 145 geboren 15-03-57.ik heb 2 zussen jullie wel bekend jony en bea.wij woonde boven de familie grizel.het was daar een leuke tijd.m,n beste maatje was wim kruk helaas te vroeg overleden.en ik had een vriendinnetje waar ik altijd mee optrok ellie hildebrand.die woonde een portiek verder.en de familie althena hadden 2 zoons sander en??? naam is mij ontschoten.ik weet nog wel zei waren de eerste met een kleuren tv nou dat was wat.toen mochten we die franse serie le sebatian de laatste aflevering komen kijken zaten we met z,n alle op de grond.ik weet nog heel veel meer verhalen nu dat je zo bezig ben om het op te schrijven komt alles weer om hoog.wel leuk.

jan leebeek | 23-5-2013
wie heeft er nog een mooi verhaal over ons Kaapseplein
Tot heden heb ik ze allemaal gelezen en daarbij kwamen al
die herineringen weer boven.

wim bekkering | 16-5-2013
Hoi Wim Vreeswijk, jouw buurmeisje van 65a op de Marktweg Corrie Bogaard ken je denk ik nog wel. Ik ben al meer dan 50 jaar met haar getrouwd. Haar broers Jan (helaas in januari overleden) en Jaap ken je ook wel. Overigens die pisbak heeft er nog lang gestaan, kijk goed op de foto links van het benzinestation. Groet wim

wim bekkering | 12-5-2013
Hoi Ger van Straaten, ik herinner me jullie gezin nog heel goed, het banket van v. Straaten en brood van Alting. Ik ben in de Herman Costerstraat 370 geboren en in 1946 opende mijn vader een juwelierszaak op het Kaapseplein 6 dus tussen bakker Alting en Tinus Look. Van de HC.straat herinner ik me helaas nog maar weinig, behalve de fam. Otten (Theo was mijn grote vriend) Alie Simonis en natuurlijk jullie. Zou best wat meer ervan weten, maar wellicht toch maar een samenvatting in de Oud Hagenaar. Mijn zus Jannie en broer Ben ken je denk ik ook nog wel. groet Wim

Sandra de Bondt | 8-5-2013
Henny van den Berg (16-01-2013), was al langere tijd niet meer op deze site geweest en zag nu uw berichtje over Frans Rietbroek. Frans is de broer van mijn moeder (Coby Rietbroek). Ik dacht eerst aan zijn vader, mijn opa (Frans) Maar dat zou wel iets te ver terug zijn.
Mijn moeder is nu 84 jaar, heb haar direct gebeld natuurlijk om dit verhaal van de breibroek te doen Ja! direct herkenning! Lekker warm ondergoed! En het snuiven tijdens praten wist m`n moeder ook te vertellen.
Frans is dus mijn oom. Ik heb hem helaas niet gekend. Ik ben van 1968 en hij is overleden in `62 of `63. Hij was pas 46 jaar. Getrouwd met Mien en vader van vier kinderen waarvan één op vierjarige leeftijd is overleden. Daar heeft hij vreselijk veel verdriet om gehad en eigenlijk is dat nooit meer goed (logisch) gekomen.
Hij woonde in de Bloemfonteinstraat. Hartstikke leuk, dit berichtje. Als er nog meer komt bovendrijven hou ik me aanbevolen en andersom natuurlijk ook!Peter Rommen | 26-4-2013
Hallo, ik heb hier een paar keer de naam "rooie Willem" de melkboer horen noemen. Nu kom ik zelf uit de Wolmaransstraat en vraag me af of dit de melkboer is die vroeger mee ging op kamp met het cjmv, deze zaten ook in een zaaltje onder de juliana kerk. Daar gingen we vroeger biljarten en tafeltennissen. In mijn herinnering is dit de man, ook wel schaap of schaapie genoemd. kan iemand mij dit vertellen?
groetjes
Peter

Wim Vreeswijk | 15-4-2013
Heb van 1939 tot 1952 op de Marktweg gewoond en vaak op het Kaapseplein gespeeld. In die tijd was er nog geen benzinestation maar er stond op die plek wel een urinoir oftewel pisbak. Direct na de bevrijding in 1945 stond het plein vol met legertrucs en tanks van de geallieerden. In het korte stukje straat tussen de Marktweg en het Kaapseplein had je een ijssalon die we Harm noemden.

an molenaar-van otterloo | 6-4-2013
Johan van Rheenen nu begint er bij mij iets te dagen. Jij hebt volgens mij nog in de laatste klas van de Mulo op de Comeniusschool in de klas gezeten om je Mulo B te halen want jij wilde naar de HBS toe. Klopt dat?
Je lag nog al is in de klinch met de leraar dhr. Zwets. Later heb ik je nog wel is gesproken maar je hebt de HBS gehaald. Ik weet niet of je verder bent gaan studeren.
groetjes An van Otterloo

Ellie verschoor hildebrand | 5-4-2013
Wat n leuke site doet ook pijn!! Mis m`n beide ouders ontsteeds Gerda en Theo hildebrand we woonden op nr 151 op het kaapseplein boven crash de stomerij en goede vrienden waren mielie en fokke altena!! Die naar Zoetermeer zijn verhuist. Ik had ook n zus Jannie leeft gelukkig ook nog, we zijn allebei nu ook al oma . En we hebben zoveel herinneringen aan het plein, ook toen dit werd vernieuwd er stond n prieeltje op hetplein waar de opening plaatsvond een mand met duiven werd gebracht om de opening te vieren, maarhelaas toen m`n zus de duiven losliet vlogen ze niet meer maar vielen dood op de grond hihi.
Ohja mijn zus was toen verkozen tot Miss kaapseplein, een van haarvriendinnen was Tineke roos.
Ik kan me ook nog de schilleboer herr die altijd met paard en wagen langs de deur kwam.
Ik paste altijd op de broertjes Altena die naast crash de wasserij woonde een leuke tijd.
Helaas hebben wij ook met hun geen contact meer .
Nou luitjes hetvwas me n genoegen om effe weers ns m`n verhaal aan hageneesche te vertellen groetjes Ellie
Ohja en met kerstboomverbranding kwamen er altijd fotografen in ons kamertje foto`s maken daar keken we naar uit.

wim bekkering | 5-4-2013
Beste Dineke Roos, je vroeg of mijn zus Janny nog leefde, ja die woont in Amersfoort en is inmiddels 83 jaar. Broer Ben is bijna 79 en woont in Gelselaar (ov) Allemaal oude knarren dus. Groet Loes van me. Wim

Sander Altena | 4-4-2013
Wat leuk om deze verhalen te lezen en bekende namen te zien. Hoi Guus hoi Ellie. Ik woonde naast Cras, schuin onder Ellie naast Rijna en haar Broer Jan. Heb vveelnamen gelezen die ik ook via mijn vader fokke en moeder Miep heb gehoord de familie bekkering enz. Rooie Willem waar we altijd achter zijn wagen hingen. Heb hem zien groeien van een driewieler auto naar een serieuze bus met aanhanger haha weet nog dat al zijn tanden waren getrokken. Ik kom de laatste maanden ook weer op de markt spreek met Arie Buijs woont ook in Zoéteremeer kwam vaak op vrijdag donkey kong spelen bij Guus het haantje. Heb ik zelf jaren met plezier gewerkt en jk ik nog steeds met veel plezier op terug. Raymond van de ESSO ken ik ik ook in de zomervakantie vaak gelijktijdig in het vennebos op vakantie. Oma op de markt spreek ik regelmatig even met fredje prosman ouders stonden met stoffen hij met brood koeken enz. Allie niet te vergeten staat met fruit. Dennis rietbroek weet ik niet leuk leuk leuk

an molenaar-van otterloo | 30-3-2013
Beste Johan van Rheenen, ik las dat je op de Paul Krugerschool hebt gezeten. Ik heb daar ook op gezeten van 1941 t/m 1946. Herinner je nog meester de Vries. Als er luchtalarm was moesten wij onder de banken gaan zitten en ging hij viool spelen. Een heel bijzondere man waar ik veel van geleerd hebt. Jaren later ben ik hem is tegengekomen en toen had ik een zoon en hij herkende me zo. Al die platen op de banken waar je naar mocht kijken. Die man bracht je een stukje cultuur bij. Ik ben benieuwd wanneer jij op deze school zat.
groetjes an molenaar-van otterloo

Kees de Ridder | 25-3-2013
Hoewel mijn verhaaltjes ook regelmatig rond het Kaapseplein handelen, is juist daardoor zo`n reactie van Ger van Straaten voor mij opnieuw zeer herkenbaar. Mijn broer Henk heeft jouw broer Henk van Straaten zo`n 10 jaar geleden nog eens op een reis door Australie met zijn vrouw ontmoet in de trein op weg naar Darwin. Genoemd traject was toen recent wgeopend. er is toen heel wat " Transvaalnieuws" aan de andere kant van de wereld opgehaald. Heel wonderlijk he?

an molenaar-van otterloo | 18-3-2013
Beste Ger, ik weet mij jullie bakkerij nog goed te herinneren. Je zus Rietje heeft een hele tijd in de zaak gestaan. Ik weet mij nog te herinneren dat mijn broer haar wel leuk vond dus die ging het brood halen. Toen prinses Marijke (Christina) geboren was hadden wij een bon voor snoep te halen. Dus wij meteen naar de bakker toffees halen. Het was toen erg koud. Ik weet mij ook nog wel je broer te herinneren die de Konmar opgericht heeft. Kwam jij niet boven die broer. Wij waren veel in de Fischerstraat. Veel jongens en meisjes zo tussen de 13 en 15 jaar. Je weet net hoe dat gaat. Ik woonde zelf tussen de Wolmaransstraat en Fischerstraat in. In de Langnekstraat. Wij liepen altijd veel over de markt dus ook de familie Otten kenden wij goed.
Jullie woonden toch boven de bakkerszaak. Als ik het goed heb kwamen jullie uit Werkendam. Nou ik ben benieuwd om nog meer te horen.

Ger vander Straaten | 18-3-2013
Ik heb weliswaar niet op het Kaapseplein gewoond, ik ben er één van de bakker op de hoek Langnekstraat/herman Costerstraat, Veel namen die genoemd zijn ken ik, Bennie Bekkering heeft heel wat voetbal ook met mij op de markt gespeeld. Ik weet nog veel uit die tijd, alle leden vande familie
Otten kan ik nog bij naam noemen, Simonis de palingboer woonde naast ons
Blijf ik bij het Kaapseplein dan begin ik met fietsenmaker Look, ons grote gezin,11 kinderen, hadden nogal wat fietsen. Alting was een collega, Bert en Klaas waren vrienden.
Bekkering de juwelier, ik kan me het gezin nog goed herinneren,Alting de bakker, Lahaye de schoenmaker,ook de leverancier van mijn voetbalschoenen.
Met name over de Herman Costerstraat uit die tijd kan ik bijna van huis tot huis vertellen over de bewoners, en dan vooral de beneden huizen, de portieken, de etages dus, is wat minder, weer wel diegenen die kinderen in mijn leeftijd hadden.buiten de marktdagen, was het marktterrein één grote speelplaats voor ons en daar kwamen de kinderen uit andere straten natuurlijk ook op af.
Al lezende heb ik nogal wat foutjes gelezen, logisch want het gaat om herinneringen van 60-70 jaar geleden. Ben heeft een goed idee om die verhalen te bundelen, ik kan nogal wat pagina,s vullen als ik er voor ga zitten.
Ik beloof nog een keer terug te komen op deze site, met meer details en namen op een rijtje als dat op prijs wordt gesteld.
Het is me al opgevallen dat er niet veel bekend is over ons gezin, mijn zusters en broers, dat zou ik wat meer kunnen uitleggen als er belangstelling voor is. Groeten aan allen die mijn nog kunnen herinneren.

Dineke Roos | 15-3-2013
Hallo Wim,
Je moet de groeten hebben van mijn zus Loes .Zij was vriendin met jou zus Jannie en vertelde mij dat ze samen naar een jeugdherberg in Nunspeet zijn geweest De Bijenkorf .Ze hebben daar een week vakantie gevierd via de CJV . Leeft zij nog en zo ja doe haar de hartelijke groeten van mijnLees Roos

wim bekkering | 13-3-2013
Beste Frits en Alie, nu pas gelezen, je reactie op mijn foutje. Inderdaad de fam. Bogaard woonde eerst op 65a en later 1d. Hoewel we elkaar nog pas gezien hebben lijkt ons het leuk jullie nog eens te ontmoeten en wat bijkletsen.mail. wimencorry@hetnet.nl. Ook leuk die reactie van de dames Roos, de verzekeringsagent. Zo`n 50 jaar geleden(!) hebben wij, ik meen Rietje, bovenop de Dachstein (O) ontmoet. Leuk nog eens wat te horen. Groet Wim

wim bekkering | 13-3-2013
ik geniet van de vele oude verhalen op deze site. De herinneringen komen boven drijven en denk aan de toch wel goede tijd die ik op het Kaapseplein nr. 6 heb doorgebracht. Wat zou het leuk zijn alles te bundelen in een keer in de "Oud Hagenaar" te publiceren en wie weet ook nog eens die oud buurtbewoners te ontmoeten. Wie neemt het voortouw?

Kees de Ridder | 12-3-2013
An, bedankt voor je reactie. Je grootouders heb ik ook nog gekend. Voor nog meer oude bekenden verwijs ik je naar onderstaande verhalen en dat zijn er heel wat. Ik ben zo bang dat ik in herhaling val en ik geef meer om nieuwe verhalen. Wie weet?

an molenaar-van otterloo | 11-3-2013
Dus Kees eet eindelijk gerust mosselen. De haringboer was bij zijn zuster op bezoek geweest die niet zo erg lekker was en die bleek typhus te hebben. De bacillen zijn toen via de haringboer op de haring terecht gekomen en zodoende werden er nogal wat mensen ziek en overleden. Dit is uitgezocht en het bovenstaande kwam er uit.

an molenaar-van otterloo | 11-3-2013
Overigens Kees op de Marktweg was niet mijn Oom maar mijn neef Tinus en zijn vrouw was Lenie Vernee volgens mij een tante van Fred Vernee. Mijn Oom en Tante en grootmoeder woonden aan de andere kant van de Marktweg in die dubbele bovenwoningen.

an molenaar-van otterloo | 11-3-2013
Ik weet mij nog wel te herinneren da jullie op het eerste portiek van de Wolmaranstraat woonde. het staat mij bij dat mijn Moeder veel met jouw Moeder sprak. Mijn Vader is overleden toen ik 6 weken oud was aan het eten van haring waar typhus op zat. Ik weet me nog wel jullie Moeder te herinneren maar jou niet zo ik denk dat je wat jonger bent dan ik. De familie Prive weet ik noudat je het schrijft, nog wel herinneren. Ze hadden ook familie in de Langnekstraat wonen. Mijn broer speelde inderdaag accordeon en toen wij in de Langnekstraat woonde riepen de mensen achter ïnus speel nog is"en hij kon goed zingen. Ouderwets gezellig. Later speelde hij in de tijd van Clavan nog af en toe in het 1e van ADO maar hij is verhuist naar Vlissingen toen en weg gegaan bij ADO. Hij is al 20 jaar geleden helaas overleden nog eerder dan mijn Moeder. 9 maanden later is mijn Moeder ook overleden.; Ik woon nu al 49 jaar in Delft.Je hebt gelijk dat wij boven de familie de Mos woonde en schuint boven de familie Smit. Ged geheugen hoor.

Kees de Ridder | 11-3-2013
An Molenaar-van Otterloo zal mij niet meer kennen, maar ik ken haar wel. Als ik het goede woonden jullie op éénhoog boven de familie de Mos en schuinboven de familie Smit. Verder had je een oudere broer, w.v. ik me hem o.a. herinner als amateur rechtsbuiten van ADO en... hij speelde net als ik accordeon. Heb ik het juist dat je vader indertijd het slachtoffer is geworden van vergiftigde mosselen, waardoor ik nog steeds, dit wetende geen mossel door mijn keel krijg. Wij woonden in de Wolmaransstraat, op 2 hoog boven de familie Privé van 1938 t/m 1958 en later woonden mijn ouders op de Marktweg nog 20 jaar op de hoek van de Marktweg naast ijssalon HARM op het portiek van je oom. In de oorlogstijd werd er weinig verhuisd en daardoor hebben we zoveel dingen gemeenschappelijk uit die oude buurt.

an molenaar-van otterloo | 11-3-2013
Ik heb van mijn 4e t/m mijn 17e gewoond in de langnekstraat nr. 78 en naderhand in de Wolmaranstraat. Mijn oom en tante woonde op de
Marktweg en mijn grootmoeder ook dus ik liep veel over het Kaapseplein. Ik weet mij nog te herinneren dat ik met het uitbreken van de oorlog, ik was toen 4 jaar, in een schuilkelder heb gezeten op de hoek van het Kaapseplein. Ik heb op de comeniusmulo gezeten en Benny Bekkering zat bij mij in de klas. Ik vond het een leuke buurt en heb er goede herinneringen aan. Nel van Vliet en Amy Bookelman (fietsenzaak) zaten ook bij mij in de klas.De meisjes Vos van de kolenboer kwamen mij altijd halen om naar school te gaan dit was de Paul Krugerschool. Ik heb laatst gehoord dat een van de twee overleden is.

jan leebeek | 4-3-2013
hallo Dineke Roos,
ik las je bericht op htmfoto dat je contact met Klaas Alting hebt,
Kan je mij het adres geven,ik was namelijk bevriend met Klaas.[g

jan leebeek | 4-3-2013
hallo Dineke Roos,
ik las je bericht op htmfoto dat je contact met Klaas Alting hebt,
Kan je mij het adres geven,ik was namelijk bevriend met Klaas.[g

Dineke Roos | 3-3-2013
Hallo kaasepleiners etc.
Via Klaas Alting van de bakker hoorde ik over deze.site.wat ontzettend leuk.Ik woonde tegenover de telefooncel op nummer 13. Mijn zusssen Loes en Riet en broer Nico. Ik was vriendinnen met Jose Bitter en Els Persoon en Toos Urkdam en zat op de Comeniusschool in de Kempstraat. Er was een vraag over Nel en Rina de Vos.
Nel was de.beste vriendin van mijn zus Loes en zij is jaren geleden overleden.
Haar zus Rina leeft nog.
Er komen zoveel herinneringen boven. Fam Trijsenaar Rietbroek ten Brummeler
Roelofs Daviids.
Ik hoop over iedereen te lezen.

Jolanda | 3-3-2013
Hallo Cilla
Wat goed zeg van je oom Leo,hij heeft gelijk hoor,want dat ben ik nog (hihihihii) hoe gaat het met je tante Ria?wil je haar de groeten doen.

Nico Sandberg | 24-2-2013
Ik herinner me nog de kwajongensstreken van het Kaapseplein. Toen was er nog blauw op straat en de politie stond vaak en indringend aan de deur. Zo ook bij ons, want we leerden veel van de streken van de gebroeders vd Kruk en Roos (geintje!). Wij woonden ook schuin onder Jan Leebeek, maar dan aan de andere kant op 161. Wat mij het meest bijblijft is dat Jo vd Kruk de koperen trekbel onder stroom zette, Wim ten Brummelen met zijn melkkrat in de hand aankwam en "jodelend" aanbelde. Van een afstand volgden wij deze scene .......

Cilla de Roos | 23-2-2013
Hoi Jan, ja mijn vader was idd timmerman, hij is vandaag 7 jaar geleden helaas overleden aan een hartstilstand, hij is in zijn harnas gestorven...zo jammer, ik weet zeker dat hij dit heel erg leuk zou hebben gevonden!

janleebeek | 23-2-2013
hallo Cilla,
ik kan jullie nog heel goed herinneren,ik woonde schuin boven jullie op 158 daar heb ik gewoond tot mijn trouwen in 1960.Je vader Hans is timmerman als ik mij niet vergis.

Cilla de Roos. | 23-2-2013
Hoi Fred, mijn oom Leo zei meteen dat hij jou kende ja, ik ga hem deze website toesturen dan kan hij vanaf huis even meekletsen, leuk!
Ik heb zelf tot mijn zesde op het plein gewoont, daarna zijn we naar de troelstrakade verhuist, ik heb enorm leuke herinneringen aan het kaapseplein, ik weet dat er twee zusjes woonden van mijn leeftijd, ik denk ergens bij jou in de buurt, ze heetteen volgens mij lindsey en monique? Ik speelde ook met Mira en Yvonne, de dochter van de slager.(van Winden?) Mijn beste vriendin was Linda, de dochter van Harrie Lievaart.
Wij woonden achter de bloemenwinkel en ik schijn een keer in de vroege ochtend toen mn ouders nog sliepen winkeltje te hebben gespeeld en alle bloemen net onder de kop te hebben afgeknipt...daar ging mijn opa`s handel! :)
Ik stop ook even en ga het stokje doorgeven aan mijn oom! :)

Fred Vernee | 23-2-2013
Hallo Cilla,

Jouw oom Wim was samen met Joop van der Kruk. een vriend van mij. Jou vader Hans kende ik ook maar hij was een paar jaar ouder dan Joop, Wim en mijzelf. Ik ben geboren en getogen op nummer 143 dus maar een 2 portieken ertussen. Jou opa kan ik me nog heel goed voor me halen. Ik ken op onze rij nog heel wat mensen. De fam. Gentenaar, Fam Rollema. Nu een transportbedrijf in Delft. De fam. Mulder, van der Gugten, van Vliet, de stomerij niet te vergeten van Cras. De fam Griezel. Naast de winkel van roos woonde Tonny Uilenbroek. Hij is ooit verongelukt in Frankrijk. Ik ben toen nog op zijn begrafenis geweest. De fam. Vols. Nietwaar Mira. De winkel van Bekkering. De fietsenhandelLook. De melkboer ten Brummeler. Bommel, de friet tent, later het Haantje. Ga zo maar door. Was leuk toen. Mooi plein zonder de Esso toen. Nog een . De heer Lagerwei van de CJMV. Ik stop.
Veel groeten van Fred

Cilla de Roos | 23-2-2013
Hoi Jolanda, toevallig was mijn oom Leo hier net, toen ik hem dit liet lezen wist hij iig meteen wie jij was! Hij zei, zo dat was echt een lekker ding! (ome Leo is overigens heel gelukkig getrouwd hoor, dus was goed bedoeld!)

Jolanda | 22-2-2013
Hallo Cilla,ik heb jou fam. gekend, lang heel lang geleden waren jou tante Ria en ik vriendinnetjes, wie weet herrinert zij het ook nog. groeten J. Zuliani.

Cilla de Roos | 20-2-2013
Hallo allen, ik ben de kleindochter van Leendert de Roos (bloemenwinkel) aan het kaapseplein 37, mijn opa en oma en ooms en tantes woonden op nr 155 en mijn vader; Hans de Roos, mijn moeder en ik woonden achter de bloemenwinkel. Karel wehrmeijer; wat leuk om jouw verhaaltje over mijn vader en zijn brommertje te lezen, helaas is hij in 2006 op 64 jarige leeftijd overleden aan een hartstilstand, mijn ooms Wim en Leo, mijn tantes Henny, Coby, Ria en Tineke leven gelukkig allemaal nog wel.
Als iemand nog vragen heeft ben ik te vinden op Facebook of via cjmderoos@live.nl groetjes, Cilla de Roos

Kees de Ridder | 10-2-2013
Henny van den Berg ( naam nu goed gespeld!), bedankt voor je reactie. Inderdaad woonden wij recht tegenover jullie in het portiek met 2 deuren en naast ons woonde de familie Brouwer, de roodharige koopman van de Haagse Markt. Die had 2 dochters, w.v. de jongste getrouwd was met Rief, de kleinzoon van de bananenman, naast jullie wonend, met het portiek en zijn pakhuis ertussen. Johnny heette de Waal van 1-hoog en daar boven op 2-hoog woonde de familie Hermans, hun zoon Carol was een volle neef van de voetballer Carol Schuurman.
Voor Charles Storm heb ik ook nog een handreiking. Omdat katholieken o.a. elkaar allemaal kenden uit de buurt ( kerk en school!) kan ik hem zeggen dat de slager v.d. Winden heette en bloemenzaak was inderdaad van ROOS. Verder woonde op de andere hoek boven de verfwinkel ( man met snor) de familie Crinze. Ik zat met Jacques, helaas al overleden, in de klas. Zijn oudere broer woont bij mij in de Lisztstraat en moet ongeveer al 80 jaar zijn. Enfin zo kan ik nog wel even doorgaan.
HET KAAPSEPLEIN GAAT WEER LEVEN!!!

Charles Storm | 10-2-2013
Prachtige foto. Langs de bomen aan de linkerkant kun je op de hoek van de Spionkopstraat zien waar ik gewoond heb (nr 40) van 1953 tot 1956. Respectievelijk van m`n 6e tot m`n 9e jaar. In die periode heb ik het benzinestation zien bouwen. Zeer veel belangstelling voor die grote draglines die zomaar van die enorme kuilen konden graven. Wij woonden dus boven de slagerij die daar zat op de 2e verdieping. Er tussen in woonde een oudere vrouw waarvan ik de naam niet weet. Aan de rechterkant van het portiek zat een bloemenwinkel en als ik me goed herinner heette die Roos.
Leuk om deze foto te hebben gezien en ik zal de site in de gaten houden. Ik ben per E-mail te bereiken op charles@ccstorm.nl. Mijn site: www.ccstorm.nl.

Henny van den Berg | 9-2-2013
Kees de Ridder: ik denk dat je je een generatie vergist.

Mijn vader was uit 1913 en is in 1966 overleden. Ikzelf ben uit 1947 en ben eind 1969 verhuisd. Mijn moeder heeft nog een paar jaar alleen op nr. 140 gewoond. Ik kan me vaag iets herinneren van familie in de Hemsterhuisstraat.

Marktweg 151 was recht tegenover ons, maar ik kan me nauwelijks nog buren daar herinneren. Ja, een John of Johnny, die woonde op 1-hoog.
Boven ons woonde een bejaard echtpaar en daar weer boven een gezin met (twee?) kinderen in een dubbel bovenhuis.

Als het goed is, had jij de ijstent van Harm Niemeijer in de achtertuin...

Kees de Ridder | 20-1-2013
Henny van der Berg. Ik ben benieuwd of je vader en oom de familie de Ridder nog kennen, die van 1958 t/m 1978 aan de overkant woonden op nr. 151. Je vader en zijn broer waren jonger dan ik ( ik ben van 1937 ) en ik heb je opa en zelfs zijn vader nog gekend en verder zijn jullie ook nog familie van de groenteman van der Berg,( uit de Hemsterhuisstraat), als ik het goed heb, w.v. de zoon Kees 2 1/2 jaar lang bij mijn vader in Kiel lag gedurende de oorlog. Je oma praatte veel met mijn moeder over koetjes en kalfjes!

Henny van den Berg | 16-1-2013
Ik zag de naam Frans Rietbroek langskomen. Ik heb Frans gekend. Hij was een collega van mijn vader (Jan, werd ook wel Jacob genoemd naar zijn vader). Die maakte eerst deel uit van een familiebedrijf in groenten en fruit, later bleven mijn vader en ik samen over.
Frans had ooit de fout gemaakt om te vertellen dat hij graag wollen ondergoed droeg. Dat leverde hem de bijnaam Breibroek op. Ik herinner me ook dat Frans tijdens het praten een snuivend geluid maakte.
Mijn grootouders woonden vanaf de jaren `30 op Marktweg 140, direct naast de ingang van "de Markt". Rond 1963 zijn wij daar met ons gezin gaan wonen.
Benieuwd of hier reacties op komen!

jan leebeek | 9-1-2013
bedankt Ardin maar dat is niet het meisje wat ik zoek .Met dat meisje wat jij zegt heb ik al gesproken.Ik zoek namelijk Wiesje de Boer zij woonde kaapstraat 240.

Ardin | 9-1-2013
Voor Jan Leebeek,hallo ik ben wat aan het zoeken geweest en heb het meisje dat je zocht gevonden ,hier het adres , Daniels-v.d.Hoorn


Jan Leebeek, graag een email naar de webmaster, dan stuur ik het adres naar je toe.

Fred Vernee | 16-12-2012
Geeft niet Mira. Je hoeft geen sorry te zeggen. Kan toch gebeuren.
En.... Hugo Matze. Mijn moeder kocht altijd vlees bij jullie. Ik weet ook nog hoe je er toen uitzag. Altijd vrolijk. Leuk. Lijkt allemaal zo kort geleden. Is het niet.
Ik praat nu als een oud mannetje. Tot de volgende ronde allemaal.

mira vols | 14-12-2012
hallo allemaal sorry sorry , ik heb een hele grote fout gemaakt , ik heb op deze site gezet dat fred vernee was overleden , maar gelukkiig is dat niet zo , ik had het toen gehoord en was overtuigd dat het fred was sorry nogmaals allemaal voor zo grote fout sorry fred , vr gr mira

johan van rheenen | 12-12-2012
Hallo Hugo Matze,
Leuk om van jou een stukje te mogen lezen.Ik kan jou nog helemaal voor mijn geest halen.Waarschijnlijk denk je nu wie is dit die dit schrijft.Hugo, ik woonde n.l. in de Boerenstraat op no.81.Mijn Vader was postbode.Ook kan ik nog je Vader en Moeder goed voor mijn geest halen Ook werkte er volgens mij nog een knecht bij jullie in de slagerij.Was dat niet Arie uit de Delagoastraat of Pieterbrgstraat ?
Ook je broer Jan kan ik nog goed herinneren Hij had later toch een slagerij in Morgenstond?
Maar hoe gaat het verder met jou?
Ik weet nog wel dat jij vroeger goed aan de maat was.Ik woon nu al 23 jaar in Ruinen, Drenthe.Ik heb nog zeer regelmatig kontakt met Charel Kinnegen.Die woonde tweehoog boven de slagerij.Hij woont nu in groningen .
Jij hebt toch ook nog op de MULO van de Comeniusschool gezeten?
Hugo laat nog eens wat van je horen of lezen

hugo matze | 6-12-2012
ik vind het leuk om zoveel herkening tezien op deze site ik ben in 1937 geboren op kaapstraat 108 in de slagerij van mijn vader en heb er zelf 40jaar geslagerd er zat ook in de straat nog een banketbakker v geest en Steller de kruidenier en in de boerenstraat ook een ijs hal van de fam bouman

Fred Vernée | 14-11-2012
Beste Mira, en alle lezers op deze site. Hier een bericht uit de hemel want ik begrijp dat ik ben overleden. Niet dus. Nee hoor Rijna. Is niet waar.
Groeten van Fred Vernee

jan leebeek | 14-10-2012
Corry,er zit ook een haantje op de Groen van Prinsterenlaan vlak bij de hoek met de Laan van Meerdervoort.

Corry | 14-10-2012
En elk jaar kermis op het Kaapseplein en met oudjaar groot vuur!

corry Hesselmann | 14-10-2012
Ik woonde in de Fisherstraat en ging heel vaak naar het Haantje een patatje halen. Maar is het niet zo dat het Haantje nu in de Boogaard zit?

Kees de Ridder | 5-10-2012
De verhalen op en om het Kaapseplein leven weer een beetje op en toen Jan Leebeek de H.W.O.V. noemde, moest ik uiteraard tegelijkertijd denken aan mijn overbuurman in de Wolmaransstraat Wim Zwarts en zijn vrouw en kinderen Hannie en Marijke. Die hadden destijds zo`n beetje hun hele leven voor die club ingezet, volgens mij een muzielcorps, korfbal, handbal en kamperen. Mijn moeder had destijds grote bewondering voor deze familie, die jaren achtereen zich heeft ingezet voor grote groepen jeugd. Dit kan e.v.t. heel wat losmaken uit uit verleden!

jan leebeek | 4-10-2012
hallo Ardin
dat zusje van Maion heette Betty en zij was lid van de buurt vereniging hwov en was bevriend met Wiesje de Boer die in in de kaapstraat woonde,en deze zoek ik feitelijk.

Ardin | 4-10-2012
halo Tonnie,op jouw vraag :En dan zat er nog een meisje bij haar in de klas uit de Springfonteinstraat die van haar achternaam ....... v.d Hoorn heet een zusje van haar is Marion v d Hoorn.
haar voornaam is Astrid weet het omdat ik van 1952 tot 1969 in de Springfonteinstraat gewoond heb.
meer over haar kan je vinden op :reunie springfonteinstraat.

jan leebeek | 2-10-2012
hallo Tim,het enige wat ik kan herineren was dat ik mijn bromfiets daar stalde
ik woonde namelijk op het kaapseplein.

tim | 1-10-2012
uit naam van mijn moeder schrijf ik dit
Mijn moeder heeft op de hoek viljoenstraat kaapstraat gewoond ze hadden daar een winkel met allerlei spullen oa.. kop en schotel, speelgoed ,bijoux en in december veel vuurwerk.
De eigenaar van deze winkel was joop baard. ook stond hij ook op de markt met de naam Joop is goedkoop.Mijn moeder heet Jo en heeft ook nog een broer genaaamd Sjaak.
Kan iemand nog waat herrinneren hierover.

Rien solcer | 12-9-2012
Joop, ik was het die iets had geschreven over de wielerronde, foto,s heb ik er niet van, maar op de site van HGA staan wel foto,s,Hiervan

Joop Nieuwenhuizen | 11-9-2012
Er was iemand die t over de wielerronde had in de Wolmanransstraat. Heeft die persoon ook toevallig nog foto`s? Of is er iemand anders die hier foto`s van heeft?

eddy | 16-8-2012
Hallo Allemaal,

Zegt iemand de naam: Richard iets? Hij is van 1946 en woonde met zijn zwartharige moeder en jongere broertje, die een bril met dikke glazen droeg, aan het Kaapseplein.
Had al eens eerder een oproep gedaan. Maar probeer het opnieuw. Je weet maar nooit. Mijn complimenten trouwens voor de mooie site.

Kees de Ridder | 6-8-2012
Rien, je zit goed, maar ik kende de kapper, Schultheis en later Schooteldraaijer, veel beter. Wat die kerels van voetballen afwisten! Fenominaal! En ken jij door Simon de Wit nu ook de 3 bekendste Hollandse zeehelden? Nee! Wel, Simon de Wit ( lees Witte), Piet de Gruijter ( lees: De Ruijter) en Albert Heijn ( lees: Piet).
Schultheis was een allochtoon, die trots was op Holland en Schooteldraaijer was één van de eerste scheidsrechters, die nog betaald voetbal had gefloten.
Hij had zelfs de vader van Mauk Weber als klant.

Rien Solcer | 5-8-2012
@ Kees, nu ik er goed over denk, zat Nennie zo,n drie beneden huizen voor
Simon de Wit, deze zat op de hoek van de Hoefkade/Groenteweg. Nu ik over Simon de Wit praat, ik heb nog een volgeplakt plaatjesboek van de olympische spelen van 1960 te Rome, bij besteding van een x bedrag kreeg je een plaatje van een Nederlandse sporter die eraan mee deed. Eigenlijk was het de voorloper van de voetbalplaatjes van heden.

Kees de Ridder | 5-8-2012
Rien, ik denk dat we allebei gelijk hebben, maar de Nennie zat niet in een pand tegenover de Wolmaransstraat, maar meer richting Herman Costerstraat. En die had geen dochter die in muziek deed!

Rien Solcer | 5-8-2012
Ik woonde in de Wolmaransstraat, en mijn vader kwam altijd bij de schoenmaker op de Hoefkade, zijn naam was Nennie.

Kees de Ridder | 5-8-2012
De dochter van Lahaye, die muziek onderricht gaf was volgens mij de dochter van de schoenmaker, die zijn beroep beoefende in een pand aan de Hoefkade recht tegenover de Wolmaransstraat. Volgens mij was haar vader een broer van de winkelier aan het Kaapseplein ( leerbewerkers!).

Els Persoon | 3-8-2012
Eind jaren 50 en begin jaren 60 heb ik in de Majubastraat gewoond. Op de hoek met de Kaapstraat was ook een fietsenwinkel (Heijden??) Ik herinner me de zaak van Bommel in de Kaapstraat, waar we heel veel ijsjes, slagroomwafels en patatjes haalden. In dat rijtje woonden Dinie Roos, José en Lucy Bitter en Joke Polet. Aan de overkant woonden Piet en Toos van Urkdam.
Een dochter van de familie Lahaye heeft destijds nog zang/muziekles gegeven op de Tarcisiusmulo in de Kritzingerstraat.
Ook was ik bevriend met een dochter van bakker Boekestein op de hoek Viljoenstraat/Kaapstraat. Op de andere hoek woonde de familie Daleman, waarvan de naam van Ria mij bekend is.

Tonnie | 16-7-2012
Hoi Jan leebeek.
Omdat je zo geïnteresseerd blijft in Wiesje de Boer ga ik toch maar even antwoorden.
Ik ben enige jaren terug Wiesje de Boer tegen gekomen in de Makro in Delft waar ze toen.... en misschien nu ook nog wel werkt.
Zij vertelde mij toen dacht ik, dat ze ook in Delft woont
Haar grotere zus heet Gijsje, die later met man en 2 kinderen is komen wonen in de ouderlijke woning van haar ouders Kaapstraat 240
Wiesje zat in de Majubastraat op school ze zat o.a. samen in de klas met Greetje Mook die ook nog een jonger zusje Corry had..
Greetje en Corrie woonde toen op een portiek even voor de Boerenstraat.
En dan zat er nog een meisje bij haar in de klas uit de Springfonteinstraat die van haar achternaam ....... v.d Hoorn heet een zusje van haar is Marion v d Hoorn.
Ik neem aan dat jij Wiesje de Boer van school kent? Wiesje speelde namelijk niet veel buiten. Dus ik heb zo`n gevoel dat jij met haar in de klas hebt gezeten.
Ik kan je wel vertellen dat Wiesje weinig veranderd is als je haar zou zien herken je haar zo.Want ik herkende haar ook nog na zeker 45 jaar.

Groetjes Tonnie

jan leebeek | 16-7-2012
hallo Karel
ik heb op Kaapseplein 50 gelezen dat jij in de Kaapstraat 244 heb gewoond.Heb jij tooevallig ook je buur meisje Wiesje de Boer gekend ,zij woonde als ik het goed heb op 240.Zij had ook nog een oudere zus.
Ik ben benieuwd naar je reactie.

Groetjes Jan

karel wehrmeijer | 15-7-2012
hallo wim bekering, toch heb je een goed geheugen hoor. ik heb altijd veel respect voor je ouders gehad. altijd als ik langs hun winkel liep had of je vader of jouw moeder een vriendelijk woord voor mij over.
jouw moeder kwam ik nog eens tegen in die flat die later daar in de langnekstraat is gebouwd. mijn vader woonde daar ook, zodoende.
je vader was een heer en jouw moeder altijd een dame.
jij en je broer waren ouder dan mij.
ik heb fijne herinneringen aan jullie ouders.
ik woonde in de kaapstraat 244,

hartelijke groeten,
karel

karel wehrmeijer | 13-7-2012
John | 18-5-2010
dat kindertehuis kan ik me nog goed herinneren. ben jij niet john veen / kuiper/
???
steeds als ik er langs liep moest ik aan die kinderen denken, niet thuiskomen bij je vader en moeder.
verder heb ook ik fijne herinneringen aan die tijd. ik ben van na de oorlog `45
kermis op het plein/ kerstboom-verbranding. de hangjeugd uithangen. hans roos die met een oud brommertje vol gas een bocht van 90gr. kon nemen door tegen de stoeprand te rijden, dat ging ook wel eens verkeerd. wielerronde wolmaranstraat

Paul Bosman | 10-7-2012
Ik heb op deze site de namen van Riet, Betty en Martin van Look voorbij zien komen. De famile van Look is mij goed bekend daar ik diverse fietsen en bromfietsen heb gekocht bij de oude Martin van Look. Toon Wiggers (Wichers?) was de knecht in die tijd. Ik weet dat Riet getrouwd is met Chris Blokdijk. Ben ook benieuwd hoe het met haar zwager Wim gaat. Familie Blokdijk woonde vanaf de zaak , het 2e portiek in het benedenhuis naast de Familie Krens. Ik heb in de Bloemfonteinstraat gewoond van 1938 tot aan mijn huwelijk in 1962 Mij moeder nu 97 woont nu in het 55 plus flat in de Langnekstraat op de plaats van de vroegere J.C. Mulo. Het is leuk om al die herinneringen te lezen

jan leebeek | 8-7-2012
hallo jeugd genoten van de jaren 50 en 60 die op het kaapseplein hebben gewoond.Wie van jullie ken misschien ene Wiesje de boer die om de hoek in de kaapstraat woonde op nummer 240 tegenover de majubastraat.Graag een reactie

Johan Smits | 19-6-2012
Prachtige verhalen met verschrikkelijk veel herkenningspunten.Ik woonde op de marktweg van pakweg "64 tot "79.Ik herinner mij het "bankievoetbal" op het plein,elke dag,weer of geen weer.Het kwartje snoep halen bij Herman en Marina.Zaterdags steevast een patatje pindasaus bij het Haantje.De boodschappies doen in het piepkleine kruideniertje,Poel?Het overlijden van een meisje uit onze klas,koningin Wilhelmina Boerenstraat.Dat gebeurde volgens mij na een aanrijding op de hoogte van het kleine speeltuintje aan de Kaapstraat.Een oud vrouwtje wat altijd zat te zingen op het plein,een soort van psalmen?De garage van Lievaard aan de Spionkopstraat.De bakjes slagroom bij Harm.De slokkiesbaas,lees Slijter,op de hoek v.d korte Marktweg.En niet te vergeten de boekhandel Groen,henk zat bij mij op school en was volgens mij de enige zonder T.V i.v.m. geloofsovertuiging thuis.Daarnaast een stomerij.Het koffiehuis tegenover Poel,ben de naam even ontschoten,zat daar vaak met m`n vader aan de gevulde koeken,onder een glazen stolp,zal ik nooit vergeten.Het stallen van mijn brommer bij de dierenwinkel,van Straten?enz.enz.

mira vols | 18-6-2012
hallo allemaal

ik heb slecht nieuws fred vernee is dit jaar overleden r.i.p

Frits Velthuijs | 11-6-2012
Beste Wim Bekkering Op de bij toeval ontdekte Kaapsepleinsite las ik ook joue reakte van 11-01-2012.Corrie Bogaard woonde niet op Marktweg 39, maar op 65a en later op 1d. Ik dacht dat op 39 Lenie Polderman woonde.
Het viel me op dat bij de vermelding van de fam. van Gugten de naam van zoon Piet nergens genoend werd, wel van Dick zijn oudere broer.Wat hebben wij toch altijd gezellig gekaart met jouw vader. Groeten Frits

greetje posthuma | 7-6-2012
Hallo Betty,

Wat ontzettend leuk om wat van je te horen.
Ik zou het erg leuk vinden om onze herinneringen weer eens op te halen.
Ik weet niet of jij ( jullie) dat ook vinden. Misschien kunnen we dan tot een afspraak komen.

Ik woon in het plaatsje Blokker gem. Hoorn N.H.
Het lijkt mij niet zo handig om dat via het internet te doen.
Mijn e-mail : m.posthuma@quicknet.nl

Wie weet?
(Alleen heb ik geen contact met mijn broer, kan je wel zijn adres opgeven.)

Vele groeten,

M.Bleij-PosthumaBetty van Look | 6-6-2012
Hallo Greetje en Fokke.
Inderdaad kan ik me jullie nog herinneren,jullie woonden in Amsterdam en hadden daar een koffiehuis en jullie sliepen er achter in een tussenkamertje.
Bij Nijman kwamen wij de hele zomervakantie,mijn vader kwam altijd op woensdagavond en in het weekeind nam hij patat en kroketten mee die hij al in Amersfoort kocht. Maar we vonden lauwe patat ook lekker.
In het weekeind met zijn allen naar het pannekoekenhuis,leuke tijd.
Riet is een zuster van ons en woont in nieuwegein.Mart woont in Oosterhout en ik woon al 23 jaar in Kruisland bij Roosendaal.
Leuk om iets van jullie te horen en groetjes van
Betty Barensen (van Look)

Greetje Posthuma | 1-6-2012
Hallo,

Ik was op internet aan het sappen en kwam op deze website. Mijn herinnering kwam weer boven toen ik het kaapseplein zag van de jaren "50``.
Als kind heb ik en mijn broer een paar keer bij de fam. Look gelogeerd, en de kerstboom verbranding ook mee gemaakt.
Zij hadden een fietsenzaak op het plein.
Deze fam. kwam in die tijd elk jaar op vakantieterrein "Nijman".
En wij, ons gezin kwamen daar ook ieder jaar.
Daar hebben wij , mijn broer en ik, Martin en Betty Look leren kennen. Wij zaten daar 4 weken en mijn vader kwam 2 weken vakantie vieren. Als hij dan kwam met trein en bus dan haalden heel veel kinderen met ons mijn vader van de bus.
Wij wisten dat hij altijd "LOLLY`S"mee bracht.
Dat was een groot feest, we waren niet zo veel gewent in die tijd.
Ook zij kwamen dan bij ons in Amsterdam logeren. Wij hadden een horeca zaak in Amsterdam-Oost.
Nu ben ik erg nieuwsgiereig hoe het Martin en Betty is vergaan in de afgelopen jaren.
Zij zullen ongeveer tussen de 65 en 70 jaar zijn.
Ik zou het leuk vinden om eens wat te horen.
Misschien is Riet van Look wel familie, wat ik gelezen heeft haar vader een fietsenzaak gehad op het kaapseplein.
Mogelijk kan zij iets voor mij doen.
Bij voorbaat dank,

met vriendelijke groet,
Greetje Posthuma

Sandra de Bondt | 19-5-2012
Nog even...Bloemfonteinstraat is natuurlijk met `ei` i.p.v. `ij`...excuses hiervoor

Groet,
s.bondt@quicknet.nl

Sandra de Bondt | 19-5-2012
Ik was alweer een tijdje niet op deze site geweest, en las het berichtje van de heer Bosman. Wat leuk!
De Cobie Rietbroek waar u over spreekt is het nichtje van mijn moeder. Mijn moeder (ook Coby Rietbroek) is van 1928, ik kon daardoor de datum (1938) niet plaatsen, heb direct mijn moeder gebeld en zij vertelde me dat deze Cobie de dochter van haar broer Frans en schoonzus Mien is. Zij woonden inderdaad in de Bloemfontijnstraat.
Mijn moeder in de beginjaren samen met haar ouders Frans,Coby, haar twee broers Frans en Gerrie en zuster Jeanne op het Kaapseplein nummer 18 naast boekhandel Bierens. Ik geloof dat de drie oudste er rond 1938 uit zijn gegaan. Mijn moeder was een nakomertje en bleef tot 1953 (tot haar trouwen) wonen. Mijn opa en oma hebben er ook daarna nog gewoond.
Ik heb m`n moeder belooft zo snel mogelijk weer een berichtje achter te laten hier. Dus bij deze.
Ook de naam David kwam overigens direct weer boven. Nr. 18 en nr. 20 ligt dan ook dicht bij elkaar. Leuk hoor!
Ik hoop dat ik het allemaal een beetje duidelijk heb beschreven, want hoewel ik als kind natuurlijk vaak bij opa en oma kwam is de tijd die ik nu beschrijf, wat ik van mijn moeder weet.

Peter van der Noll | 17-5-2012
Vroeger heb ik daar met mijn broer en moeder 2000 Posthoornkranten ieder woensdag en donderdag bezorgd, in 1978 tot 1981 ongeveer ( weet ik niet precies meer ) de Kaapstraat en het Kaapseplein waren toen erg mooi, jammer dat het nu wat chaotisch is daar.

Kees de Ridder | 16-5-2012
Jan, ik weet dat je een timmerman bent, maar onze vriend heet om precies te zijn Tonnie Piekar. Genoemd naar zijn vader die Toon werd genoemd, wat ik toevallig ook weet. Ik zal via Ennie Verbeek Ton van jou de groeten doen en mocht hij hierop reageren dan licht ik je wel in.

jan.leebeek | 12-5-2012
hallo Kees,ik heb me een hele tijd niet laten horen maar wel de verhalen over het Kaapseplein gevolgd.Ik las ook dat je nog steeds kontact met Tommie Pikar heb,wil je hem van mij de groeten doen ,misschien herinnerd hij mij nog.

Rien Solcer | 5-5-2012
@ Riet van Look,
ik heb eind jaren `60 bij de garage gewerkt van Ten Brummeler op de Marktweg, regelmatig kwam daar Martin van Look koffiedrinken met ons, het was toentertijd een vrij stevige man, is dat je broer soms?

John van den Berg | 5-5-2012
Bij mij komt de naam van een collega boven drijven waarmee ik eerst bij garage Davo had gewerkt en later bij een herhalings oefening weer had ont moet hij heette van achternaam Krens voornaam weet ik niet meer maar hij woonde in de Springfontijnstraat tussen Schalkburgerstr en Kaapstr.(die straat had geen fontijntje maar had makkelijk gekunt) want er was wel een rond perkje in het midden .

Kees de Ridder | 5-5-2012
Wat jammer dat het rond de verhalen van het Kaapseplein de laatste tijd wat stil gevallen is! Uit onze omgeving ontvielen ons recent b.v. Wimpie Waasdorp en Henk van der Straaten en zelf verheug ik me in de eerste week van de volgende maand over een ontmoeting met Ennie Verbeek en haar man uit Australië. De oudste dochter van de schoenmaker uit de Langnekstraat, die al meer dan 50 jaar in Austrlië woont. Zij woonde lang in de buurt van Tonnie( Hompie!) Piekar haar oude bovenbuurjongen, met wie ik ook nog steeds contact onderhoud.

Kees de Ridder | 11-3-2012
Als Riet van Look 2 Vossen zoekt is het wel van belang welke het zijn? Vermoedelijk dochters van de kolenboer uit de Bloemfonteinstraat, want ik ken al 2 soorten Vossen uit de Wolmaransstraat. Tinie de dochter van Jans en Puck Vos ( zonder de dus!) en Wiebe Vos uit een ander gezin. Als je ouders in de 50-ger jaren 2 Magneetfietsen en nog zo'n ouderwetse ronde wasmachine op afbetaling gekocht hebben bij Look, dan moet ik zijn dochter met licht rose haar en sproeten ook gekend hebben. Je moest toch het betalen laten aantekenen in een boekje?

Riet van Look | 10-3-2012
Ik ben de dochter van de heer van Look die de fietsenwinkel had op kaapseplein nr 1
Ik zou graag willen weten hoe het met Nel en Rina de Vos gaat.
Mocht iemand iets van hen weten dan hoor ik het graag.
Hartelijke groet, Riet van Look

Leen Commers | 24-2-2012
Wat een geluk dat ik voor Pot heb gekozen, even doorbijten en dan nooit geen kiespijn meer.

Ferry Lochmans | 22-2-2012
Dat klopt die Burlage was een volslagen idioot, ook wel machtswellusteling, ik als 13 jarige had voor het eerst een afspraak na mijn schooltandartsperiode en wel om 13.00, ik las verkeerd en dacht om 3 uur, een beetje dyslectisch blijkbaar. Woest was hij, veegde me de mantel uit en ik hoefde nooit meer terug te komen het gevolg nooit meer naar een tandarts. voor wat het waard is.

Kees de Ridder | 21-2-2012
Tandarts Burlage zal ik ook nooit vergeten met dat kleine wachtkamertje aan de linket kant. Het zat er altijd zo vol dat ik meestal koos om buiten te staan. Op een dag had ik b.v. volgnr. 25 terwijl een kennis van mijn nr. 24 was. Doordat die kennis nr. 23 niet in de gaten heeft gehouden stormde Burlage naar buiten met de kreet dat nr. 24 nooit meer aan de buurt zal komen. M.a.w. die kon mooi naar huis gaan. Toen ik hem vertelde dat ik nr. 25 had, stuurde hij mij ook weg, alsof ik een soort medeplichtige was. Hoe ik ook tegensputterde, hij was niet te vermurwen. Ik heb hem nooit meer gezien.
Wat een man!!!

Leen Commers | 20-2-2012
@Peter David, Ik was een van de ''slachtoffers'', en pas 19 jaar, die zonder boventanden en kiezen bij tandarts Pot de deur uitging. Ik had toen al een plaatje met een paar tanden, het restant trok hij er pijnloos in één keer uit.
Dat ging razendsnel, hij zei, spoelt u maar, en toen was het gebeurd.
Na 3 maanden tandeloosheid kreeg ik mijn gebit en heb er 20 jaar! mee gedaan. Ik vond het een prima tandarts maar daar dachten sommigen weer anders over.

Leo | 16-2-2012
Hallo Peter. Leuk om op deze manier na ruim 50 jaar een teken van leven van elkaar te ontvangen. In de tweede klas mulo op de Jan Campert zaten wij dus in dezelfde klas. Samen met oa Arie Splunter en Flip van der Bos en anderen

Peter David | 16-2-2012
Naar aanleiding van het bericht op 15/10-2010. Beset leo,

Nooit geweten dat er zo,n uitgebreide pagina over het Kaapseplein 1950 bestaat. Leuk deze herrineringen. Mijn naam is Peter David en heb met mijn ouders en zus Lidy en broertje Roel tot 1962 op het Kaapseplein 20 gewoond .
Wij woonden op het portiek boven de melkboer ten Brunmmeler. Daar tussenin woonden de fam. vd Meer met hun zoon Dik. Naast ons woonden de familie Oleirook, ouderen mensen. De dochter, Toos, bleef daar later alleen wonen. Daaronder woonden eerst de fam. Brouwer. Hij was bakker in de Bloenfonteinstraat. Later verhuisden zij naar Voorburg en begonnen een eigen bestaande bakkerij. Daarna woonde daar de oude heer Bierens, zijn zoon woonden beneden hem en hadden een boekwinkel. In het portiek naast ons woonden Vos met z,n franse vrouw. Later werd Bennie geboren en nog een zusje. Op hetzelfde portiek woonde loekie Roelofs. In de Herman Costerstaart was de tandarts. In een woonhuis zat inde voorkamer tandarts Pot en in de achterkamer Burlage. Bij Pot kwamen de mensen vaak zonder tanden naar buiten maar Burlage boorde en vulde. Hartelijke groet,

jan leebeek | 2-2-2012
inderdaad Kees,er zaten wat schrijffouten in .maar je wist toch waar ik bedoelde
Gr.Jan

Kees de Ridder | 1-2-2012
Kom nou Jan! In Den Haag hebben we het over de Prinsegracht en de Oliënberg. Die vitrinekast heb jij, neem ik aan, toch ook netjes gemaakt?
gr. van KEES

janleebeek | 1-2-2012
inderdaad dat was kruidenier Donders op de hoek van het Kaapseplein en de Langnekstraat Mijn moeder was daar klant en ik heb voor hem nog een vitrinekast gemaakt.Later is hij naar de prinsengracht gegaan namelijk op de hoek van Oli eberg ook als kruidenier.

Kees de Ridder | 1-2-2012
Klavetstein moet natuurlijk Klaverstein zijn ( vingerverschuiving op het toetsenbord!).

Kees de Ridder | 30-1-2012
De heer Bosman heeft gelijk. Ik ben in mijn enthousiastme van de vele verhaaltjes inderdaad die kleine Sparwinkel vergeten, waarvan ik "dondersgoed" wist dat die van Donders was. Overigens waren wij klant bij kruidenier van der Voorst, hoek Fisherstraat ( zonder c ) / Langnekstraat, de vroegere eigenaar heette Klavetstein. Misschien weer voer voor reacties?

Paul Bosman | 28-1-2012
Mijn vader was melkhandelaar en wij woonden in de Bloemfonteinstraat. Niemand vernoemt dat op de hoek van het kaapseplein en de Langnekstraat ook nog een kruidenierswinkel zat van de heer en mevrouw Donders. Veel wat er geschreven is komt mij bekend voor. Ken ook vele namen van mensen uit deze buurt daar wij ons vader moesten helpen met de melkbezorging. Ik wilde bij deze ook even reageren op Sandra. Cobie Rietbroek ken ik heel goed van uit mijn jeugdjaren. Ze heeft als geboortejaar ook 1938. Ken ook haar ouders daar zij ook klant waren van mijn vader. Mijn trouwring die ik draag is bij de juwelier Bekkering gekocht. Mijn eerste fiets en ook bromfiets bij Tinus Look. Bakker Alting had een groot gezin en achter de bakkerij een grote duivenren.Theo Vos woonde een portiek na ons. De familie Niemeyer woonde een portiek voor ons en runde de huishal Harm. De snackbar van de fam. Bommel was eerst een kruidenierszaak die zij eerst exploiteerden.. Denk met veel plezier terug aan het voetballen op het plein. De familie Froonemans en van Diggelen (Judoka) hebben menig bal tegen de ramen gekregen. PJ.Bosman@Ziggo.nl

Kees de Ridder | 2-1-2012
Wim Bekkering brengt de naam van zijn vrouw ter sprake en prompt gaat er dan bij een lampje branden door die naam Bogaard en ook de 2 huisnummers aan de Marktweg. Was haar moeder niet een alleennstaande vrouw en had ze ook nog een zus. Verder hadden ze ravenzwarte haren en naar ik meen hebben ze eerder in de Langnekstraat gewoond. Nou, ik ben benieuwd?

wim bekkering | 1-1-2012
hallo Irene Blom de Man, mijn vrouw Corrie Bogaard komt ook van de Marktweg 1d en 39 en is ook van 1939. Ik heb zelf ook op de Jan Campert mulo gezeten in dezelfde periode als jij. Ik woonde op het Kaapseplein nr. 6 mijn vader en later mijn broet hadden daar een juwelierszaak. groet wim bekkering

Irene blom de man | 12-12-2011
Leuk al die verhalen. Ik ben geboren in 1939 op de marktweg en ben op school geweest van 1945 -1951 op de prinses Margriet school in de majubastraat. Daarna Jan Campert mulo ongeveer 1952 - 1957. Ben benieuwd of er nog leerlingen over zijn die kunnen en willen reageren.

Groetjes

Rien Solcer | 8-12-2011
@ Harteloh, soms familie van de Harteloh uit de Mijtensstraat in de jaren "60?

Harteloh | 8-12-2011
Mijn ome Jaap tankte zijn Berini eitje daar altijd vol met twee takt benzine. Dat ging altijd goed, maar hij parkeerde zijn stalen ros in de Rondeboschstraat waar hij woonde. Op een zondagmorgen had hij vroege dienst bij de HTM maar een onverlaat had die zaterdagnach in het tankje gezeken. Zijn gevloek was tot op de Hoefkade te horen vertelde de buren later.

Guus Elsinga | 4-12-2011
Ik kreeg de tip om eens op deze site te kijken, maar wat vond ik dit leuk , al die bekende namen maar vooral die oude bekende winkels. Mijn ouders hadden een cafetaria van de fam. Bommel overgenomen in 1967 aan de grens van kaapseplein/kaapstraat(t.o. de telefooncel)Cafetaria 't Haantje.
Ik en mijn vrouw Elly hebben de zaak overgenomen in 1975 en zijn nu met de VUT. Mijn vader is helaas 10 jaar geleden overleden, maar mijn moeder is er gelukkig nog en in bijna goede gezondheid.
g.elsinga@hotmail.com

wim bekkering | 22-10-2011
beste J. Lok, inderdaad is mijn broe
r Ben in de hngerwinter van 1944 naar Kalenberg gegaan. Hij logeerde bij Jannes en Griet Lok, ouders van Wicher en Jan en 2 dochters waarvan de namen me even zijn ontschoten. 1 was getrouwd met een timmerman en de andere met een rietboer in Kalenberg Noord. Ook mijn zuster Jannie en ik zijn vaak langer vakanties in Kalenberg geweest. Heerlijke vakanties die ik zelfs op mijn 72e nog steeds als bijzonder ervaar. Later ben ik nog wel eens terug geweest maar Ben komt nog weleens bij Bene Jongschaap zowat de enigr autochtoon. Meer weten bel 0172518482

J.Lok | 22-10-2011
Ik ben op zoek naar de Fam Bekkering Kaapseplain (juwelier) ik ken ze uit Kalenberg oorlogstijd of daarna wie kan mij helpen ?

Kees de Ridder | 10-10-2011
Ja Kees, dan moet je er bij je verhaal wel bijzetten, dat die 2 families al 50 jaar in Australië wonen. Buiten dat Verbeek onze schoenmaker was zaten zijn kinderen ook bij ons op school.

Kees de Ridder | 10-10-2011
Ik vind de verhalen in en om het Kaapseplein tot de leukste van deze site behoren. Nog deze week heb ik deze verhalen naar Ton ( Hompie) Piekar
gezonden. Destijds wonend op de 1-ste etage op de hoek Wesselsstraat/Langnekstraat boven schoenmaker Verbeek. Met beide families heb ik al jaren contact en het leek me vooral voor Ton zo leuk om al die namen van deelnemers te laten lezen. Ik ken hem nog van de voetbalclub R.V.C. en daarnaast waren onze beide vaders al bekenden van elkaar uit de Rijswijksestraat ( honderd jaar geleden). Ik ben benieuwd hoe hij hierop reageert

jan leebeek | 10-10-2011
Wim ik heb nu pas je verhaal over die kerstbomen gelezen.
Dat was inderdaad elk jaar een belevenis .Ik snap nog niet dat
mijn ouders dat goed vonden Wij woonden op het 2e portiek van
de hoek van de Langnekstraat op 158.

Rien Solcer | 8-10-2011
Mijn herinnering aan het Kaapseplein was de kermis, trouwens ik ben de 100e die reageert op dit item, gaan wij ''lijn 13 in de Kempstraat'' inhalen?

cor verbeek uit enschede | 8-10-2011
Mijn herinneringen aan het kaapseplein zijn vooral de kerstbomen verbranding op 2 januari. Het was altijd een grote fik.

J.Zuijdwijk | 7-10-2011
De man en vrouw sigarenwinkel (1965?) waren Herman en Marina Lancée

John van den Berg | 6-10-2011
Onze lagere school van de Viljoenstraat moest in de oorlog tijdelijk verhuizen naar de Spionkopstraat de ULO we speelden daar op het grasveld achter het badhuis daar stond een ondergedoken auto, een DKW in de machinekamer onder een zeil ,ik weet niet of dat ding de oorlog heeft overleeft hij had een houten carrosserie waar een soort zeildoek over heen was gespannen en gelakt .met een soort deurkruk in het dahsbord als versnellings pook.

Sandra | 6-10-2011
Nog even een berichtje na de laatste. Ik bedacht me zojuist dat mijn oma (moeder van mijn vader) niet Susanna als eerste naam had.
Ze heette Anna de Groot. Susanna was haar tweede naam
(en mijn derde vandaar dat dit zo in m'n hoofd zat)
Bij deze hersteld!

Sandra | 6-10-2011
Hallo,

Per toeval kwam ik op deze site terecht. Wat ontzettend leuk!, en dan vooral voor mijn moeder (nu 83 jaar). Ik ben de dochter van Coby Rietbroek (woonde op nr. 18) en van Gerrit de Groot (woonde op nr. 129) Mijn vader is helaas in 2008 op 87 jarige leeftijd overleden.
Maar mijn moeder heb ik alles over dit vanmiddag verteld, en voorgelezen. Helemaal geweldig! Alle namen en herinneringen kwamen weer boven.

Met name de hoefkadebrand stond mijn moeder nog als gisteren voor de geest, dat was vreselijk.

Mijn opa (van moeders kant) was Frans Rietbroek en zat in de groente grossierderij. Frans en Co Rietbroek hadden vier kinderen (waaronder mijn moeder)
Mijn vader was een kind uit een gezin van zeven. Vader Louis en moeder susanna de groot, één broer en vijf zusters.

Ik zou het hartstikke leuk vinden om te horen of iemand nog van mijn opa's en oma's weet. Het leuke aan het verhaal is natuurlijk dat mijn ouders elkaar op het kaapseplein hebben leren kennen en in 1953 getrouwd zijn (en altijd gebleven)...ze waren al die tijd overburen geweest!

Ik hoop iets te horen, bij voorbaat dank!
Groetjes, Sandra

wim bekkering | 21-9-2011
nog even dit. de kop van het Kaapseplein op nr. 1 fietsenmaker Look, nr. 2 fam Offers (slager)later mijn ouders, nr. 3 fam van Luijpen (uitvinder voorgesneden soepgroenten) nr. 4 ??, nr. 5 fam Charite, nr. 6 juwelier Bekkering, nr. 7 bakker Alting, nr. 8 fam Alting, nr.9 fam Nagelhout, nr. 10 ???, nr. 11 de la Haye (schoenmaker, evaenw) dan de westkant, fam Roos (verzekeringen) kapper van Maaren, melkboer ten Brummeler (wim die zelfs iedere dag de trap opkwam om mijn moeder van 93 haar halfje melk te brengen, Wim bedankt) fam Overzee, Jan en Jules (Moppie), fam v.d. Meer (dick), dan Ooostzijde o.a. dhr Deijerkauf (CJMV), fam v. Vliet (nel, gerrit, wim en Truus) fam v d Gugten (grossier GTF) fam Piekaar(Ben) fam Leebeek, Cras de stomerij, fam. Vroomans en later de vader van Tjeu La Ling met een loempiabakkerij en de rest ben ik vergeten denk ik

wim bekkering | 20-9-2011
jan leebeek, weet je nog dat wij de kerstbomen via het balcon bij je ouders op het dak bewaarden? Dit om de Schildersbuurters geen kan te geven ze te stelen. Ver herinner ik me dat jullie op de 2e etage woonden zo'n beetje boven Cras de stomerij en opoe Vroomans en de hele familie, gr. wim

jan leebeek | 17-8-2011
hallo Henk,die bakker die jij bedoelt heet Alting en Klaas daar was ik mee bevriend.We zij n samen op muziek les geweest op de Regentesselaan.Hij voor piano en ik voor gitaar.Helaas is het mij niets geworden.Wij hadden thuis een piano staan,die had mijn moeder ooit van haar ouders gehad,maar ik heb haar er nooit op zien spelen Klaas mocht van haar er op studeren,na dat hij gestemd was en dat is ook gebeurd.

jan leebeek | 16-8-2011
hallo leen,Bekkering had 2 zonen,Wim en Ben,Wim was de jongste.
Misschien schiet je de naam nog te binnen.

Leen Commers | 16-8-2011
@ jan leebeek: met een zoon van Bekkering heb ik in de jeugd van HDV (Houdt Dapper Vol) gevoetbald, zijn voornaam ben ik vergeten, dat was van ongeveer 1946 tot 1952, met ook John van den Berg en Bertus Trijssenaar, Bertus woonde toen op het Kaapseplein.

jan leebeek | 15-8-2011
hallo johan van Rheenen,ik heb ook nog in RVC gevoetbald en ook in die tijd
dat Hennie de Engelse naar ADO zou gaan.Wij hebben heel goede vrienden waarvan de zus van onze vriendin nog met Ben Vroomans is getrouwd geweest.Klein wereldje toch.De juwelier hete Bekkering en had 2 zoons en 1 dochter.

Kees de Ridder | 15-8-2011
Hartelijk dank voor die 2 goede reacties. Nou nog een reactie op die melkboer Straathof. Zonder gekheid: ik kende nog een derde broer, ook melkboer en die woonde in de Fabriciusstraat. Kom op Hagenezen, er valt nog zoveel te vertellen van die tijd, die niet goed was, maar wel leuk!

Leen Commers | 15-8-2011
@ Kees de Ridder: Mijn moeder is getuige geweest van de brand op de Hoefkade in de oorlog. Een Engels vliegtuig wierp een z.g. droptank af. dat is een lege benzinetank, dat werd gedaan om gewicht te verminderen om zodoende meer snelheid te kunnen maken. Hij werd waarschijnlijk achtervolgd door een Duits vliegtuig. In de tank die door het dak in de woning terechtkwam zat nog een restant brandstof met een fataal gevolg.
Een meisje in het brandende huis op de 2e etage stond voor het open raam en durfde niet naar beneden te springen. De mensen beneden riepen dat haar op zouden vangen. Toen zij sprong stapten de mensen opzij en viel zij op straat en was op slag dood. Haar zusje was in het huis al omgekomen.
Er is nog tank op de Hoefkade bij de Koningstraat terechtgekomen die wel schade heeft veroorzaakt maar geen slachtoffers. Er was daar een familie dat daardoor een ander huis kreeg in het Bezuidenhout en dat is in 1945 ook verwoest door het bombardement. Het laatste staat bij Haagse Herinneringen in het Haags Gemeentearchief

John van den Berg | 15-8-2011
Ja het klopt maar eigenlijk moet je Leen Commers hebben omdat zijn moeder van dat gebeuren ooggetuige was.

Kees de Ridder | 14-8-2011
Ik vind de herinneringen in en om het Kaapseplein, de leukste van allemaal om te lezen. Neem nou b.v. die van Rien Solcer en John v.d. Berg. Volgens mij hebben ze allebei gelijk. La Haye bezette inderdaad de enige hoek aan de Kaapstraat en dat verhaal van die slachtoffers in dat huis van de Hoefkade klopt ook, alleen wist ik weer niet dat het een vliegtuigtank betrof, wel weet ik nog dat de slachtoffers 2 zusjes waren, w.v. er één nog uit uit het raam is gesprongen ( klopt dat?) En was dat niet de tweede etage boven de melkwinkel van Straathof ( naar Canada geëmigreerd), zijn broer had een chocolaterie op het Kaapseplein, dus die kennen jullie ook nog? Ik stop weer.

Rien Solcer | 14-8-2011
@John v/d berg, volgens mij is er maar 1 hoek Kaapstraat/ Kaapseplein, en daar zat La Haye in, en geen horlogerie, dus vergis jij je niet?

John van den Berg | 14-8-2011
Er was wel degelijk een Juwelier anex Horlogerie op het Kaapseplein hoek Kaapstraat.Verder was tegenover het badhuis een vliegtuig zijn benzinetank verloren op de Hoefkade 2e etage waar door er brand uit brak er zijn toen ook slacht offers gevallen.Naast het badhuis was een school de ULO waar onze school van de Viljoenstraat een paar maanden heeft in gezeten .Daardoor konden wij zien dat aan de achter kant van het badhuis tijdens de oorlog een luxe auto was verstopt in de stookkelder,nou ja luxe het was een DKW met een houten carrosserie met een soort zeildoek en met een versnellingskruk in het dashboard. Ik weet niet of hij de oorlog heeft overleeft had.

Kees de Ridder | 13-8-2011
Johan, ik ken je mailadres niet, dus geef ik je de mijne: cjderidder@hotmail.com
het is toch rot weer en dus kunnen we onderling nog meer herinneringen ophalen. Alle verhaaltjes lezende zie ik dat ik ook de bakker van het Kaapseplein een verkeerde naam toedeel, één van zijn zoons heette Klaas. Verder vroeg iemand nog naar van Gugten. Ik neem aan dat daarmee van Gugten van de Haagse Markt wordt bedoeld. Nou hierop kan ik zeggen dat er één nog rondloopt in het mooie dorp Loosduinen. Als het de goeie is dan heb ik nog twee kenmerken, het is een grote man en hij zat op school bij Herman Kruijt, dus is hij christelijk ( vroeger wist je dat!).

Kees de Ridder | 13-8-2011
Sorry Johan, ik heb weer eens een abuis gemaakt. Dat van je broer was bedoeld als een geintje. Bedankt voor je aanbod, ik gan je mailen

johan van rheenen uit ruinen in dre | 12-8-2011
Hallo Kees de Ridder
Voor zover ik weet ben ik nergens met mijn naam met Joop begonnen.Ook heb ik geen broer die deze naam heeft, omdat ik geen broers heb, doch alleen zusters.
V.w.b de foto van RVC, die heb ik in april 2010 naar de Heer Hartnack van RVC gezonden.
Wel heb ik nog een fotokopie .Mail mij jouw e.mail adres of gewone adres dan stuur ik je wel een kopie en met namen die ik mij nog kan herinneren.

johan van rheenen uit ruinen in dre | 12-8-2011
Hallo Kees de Ridder
Voor zover ik weet ben ik nergens met mijn naam met Joop begonnen.Ook heb ik geen broer die deze naam heeft, omdat ik geen broers heb, doch alleen zusters.
V.w.b de foto van RVC, die heb ik in april 2010 naar de Heer Hartnack van RVC gezonden.
Wel heb ik nog een fotokopie .Mail mij jouw e.mail adres of gewone adres dan stuur ik je wel een kopie en met namen die ik mij nog kan herinneren.

Kees de Ridder | 12-8-2011
Johan ( Joop) van Rheenen, goed lezen! Henk is mijn broer, maar jij werkt ook nog eens met 2 voornamen. Hoe zit dat? Heb je ook een broer?. Voor mij ben je Joop en die foto waar je over praat, die ken ik denk ik wel. Staan daar ook Maup en Rob Overzee ( met grensrechtervlaggetje) op? Met Henk ben ik destijds bij de uitvaart van Enny den Engelse geweest. Met Beppie Knoester waren wij, buiten vele bekende voetballers, de enige uit onze oude buurt. Maar ja, als je b.v. in Drenthe gaat wonen dan dan zie en hoor je Den Haag alleen maar via je computer. De reacties over ons Kaapsepleintje blijven echter leuk.

johan van rheenen, Ruinen in Drenth | 11-8-2011
Las dat ik van Henk de Ridder de groeten moest hebben als oud speler van RVC.Heb nog een eftal foto van eind jaren 1940 begin 1950.waarop o.a. Henk de Ridder staat. op het RVC veld in het Zuiderpark achter ADO.Om nog terug te komen op het Kaapseplein daar voetbalde ik graag, maar ook aan de Herman Costerstraat, als door de firma Post uit de Bloemfonteinstraat alle kramen van de markt waren weggehaald.Ik speelde daar o.a. met Hennie den Engelse, woonde ook bij mij in de Boerenstraat en zat bij mij op de Paul Krugerschool en hij speelde ook in RVC.Ik kon niet zo goed voetballen als Hennie.Helaas ook al overleden.Verder las ik nog iets van de fam.Vroomans op het Kaapseplein.Ben nog een tijdje een vriendje geweest van Nettie Vroomans.( Kalverliefde).Ik zag haar dan bij haar zuster, want die woonde destijds in de Boerenstraat onder ons.

John van den Berg | 23-7-2011
Inderdaad Leen Commers .Bertus was waarschijnlijk bij zijn vader op het werk geweest op het slachthuis .Ik heb toen bij hem thuis naar de radio geluisterd naar de wedstrijd Egeland tegen de Hongaren waar de Tommy,s een pak slaag kregen van Puskas en zijn maten zijn moeder kwam toen met brood en gebakken bloedworst ik heb daar zeker geen nee tegen gezegd.

Leen Commers | 17-7-2011
@John van den Berg, het voetbalvriendje die geen bloedworst lustte was dat Bertus Trijssenaar?

John van den Berg | 16-7-2011
Kaapseplein wat ik mij daarvan herinnert is het cafe van Bram Charite ook het boekwinkeltje waar we boeken huurden .Verder heb ik in 1944 de asfalt bestrating met een bijl gesloopt om de kachel thuis te kunnen laten branden ,even als de houtblokjes tussen de tram rails bij de haltes op diverse plaatsen .Ook woonde daar een voetbal vriendje die zijn vader bij het slachthuis werkte maar die geen bloedworst luste wat ik maar raar vond,zeker in de honger winter ,er stond toen ook nog geen benzinestation wel een pomp in het straatje naar de marktweg maar er was geen brandstof meer.

Jan Leebeek | 7-7-2011
ha dieRijna,over welke tijd praat jij? ik heb op 158 gewoond tot 1960 toen ik trouwde.Ik kan me namelijk jou n iet herinneren.

Rijna Beeloo-Grizel | 28-6-2011
Ik ben Rijna Beeloo-Grizel, de "dunne" Rijna. Ik ben het buurmeisje van Fred Vernee. Ik woonde op Kaapseplein 144. De winkels die ik kan herinneren: Cras de stomerij, op de hoek de sigarenwinkel. Later kwam daar ook een postkantoor in. Herman was de eigenaar. Je had op de hoefkade schuin tegenover de Esso ook nog een klein zuivelwinkeltje, daarnaast een bloemenzaak, dan de Salamander op de hoek, Vreeburg de slagerij, de Ijo het lingeriewinkeltje. De boekwinkel Groen en aan de overkant de drogist Jonker, daarnaast het cafe. Het verfwinkeltje (Het verfpaleis), andere hoek de slagerij Van Winden, bloemenzaak De Roos, Zuivelwinkeltje van fam. Ten Brummeler, de Boekwinkel/bibliotheek, snackbar Het Haantje, aan de overkant schoenmaker La Haye, dan de bakker (later kapperszaakje Lyla), daarnaast de juwelier. Daar heeft mijn vader een mooi ringetje voor me laten maken door de juwelier zelf en heb ik gaatjes laten prikken. Brrrr. Ik ruik nog dat spoel van de ontsmetting! Met naald en kurk. Daarnaast de rijwielzaak Look, waar mijn fiets en later mijn brommer werd gekocht. Het was een heerlijk tijd daar. In mijn gedachten was het altijd mooi weer. Lekker rolschaatsen met de meiden Rijna van der Kruk, Bea Verkuil, Janneke Hildebrand, Tinneke de Roos. De jongens uit mijn tijd: Reinier, Jo van der Kruk (overleden), Wim van Vliet, Wim en Leo de Roos, Hans de Roos was ouder en is helaas overleden. Ik weet eigenlijk best nog veel. Ik ben namelijk na mijn trouwen 6 jaar weggeweest en daarna nog 16 jaar op het plein gewoont en daarna verhuist naar waar ik nu woon.....Zoetermeer.

jan leebeek | 28-5-2011
hallo Wil,de enige kat die er gelopen heeft,hadden wij

wil leebeek | 27-5-2011
Hallo Jan Leebeek: er liepen tegen de Kersttijd toch al jaren weinig katten
op het Kaapseplein ?

groetjes thuis.

Wil

jan.leebeek | 27-5-2011
even een reactie op slager v.d.winden, mijn moeder kocht altijd met kerst een tam konijn bij deze slager,tot er een jaar kwam dat hij ons beduvelde met een kat,zijn daarna nooit meer in de zaak geweest.

Serhat Cerci | 24-5-2011
Ik ben een jong generatie en ik woonde in de Kaapseplein, oh wat een mooie plein. Alles is vernieuwd, nieuwe dingen.. Andere afkomsten, allemaal prachtig gemaakt!

Sandberg | 22-2-2011
De kleuterschool staat aan de Viljoenstraat en mijn lagere school "Comenius" aan de Kempstraat. We wonen vredig aan het Kaapseplein 161. Onder de fam. Riem en tante Miep en ome Kees. Tussen fam. van Ooijen en van Diggelen. Het is een prachtige tijd. Juf van Oostveen en meester Holms zijn mijn favorieten op school. Juffrouw Poorter is erg streng en grijpt je stevig in de nek. Het schoolhoofd is Nico Dekker, een voornaamgenoot dus. "Weet je wat die naam betekent, vraagt hij mij dikwijls?" "Handel daar naar!" Veel kinderen zijn van de Paul Krugerschool overgegaan naar de Comenisus. Wat de oorzaak is, verneem ik graag.

Fred Vernee, Delft | 20-2-2011
Ik ben deze site maar weer op gaan zoeken omdat ik, via de mail, een reactie kreeg van Jan Leebeek. Ik mis namen als, de Salamander en nog een drogist welke op de hoek zat van de Hoefkade en het plein. Daar haalde mijn moeder petroleum voor het 3 pits sudderbrandertje. Naast, ik kan er echt niet opkomen, zat café Bram Charritee. Ooit een gevierd boxer. Naast de melkboer, ten Brummeler, zat een privé biblotheekje. Ook mis ik de naam, de Roos, welke heel toepasselijk een bloemenwinkel had. De familie Rollema met zijn twee vrachtwagens, rood en groen. Waarschijnlijk achter gelaten door de Canadezen in 45. Rollema heeft een transportbedrijf in Delft, vlak bij de Macro. Ik heb daar ooit een mailtje heengestuurd maar nooit iets terug gehoord.
Als we al onze informatie verzamelen kunnen we een hele reconstructie maken van het plein in die jaren. Leuk om zo dingen terug te zien met plezier en ook wel met weemoed. Alles was zo gemoedelijk (lijkt zo). Ik blijf terug komen op deze site. Is erg leuk. Groetjes van Fred

Saskia Leebeek | 20-2-2011
Zojuist van mijn vader (Jan Leebeek) de link door gekregen van het Kaapseplein. Natuurlijk ben ik van een jongere generatie, maar ook ik kan me dingen van het Kappseplein herinneren. Verhalen van mijn vader over de kerstbomen op het dak, buurvrouw Miep, de familie Riem, de verhalen van mijn vader over de oorlog met de school om de hoek. Ik heb nog op het Kaapseplein met mijn opa Willem Leebeek geschommeld en later in het zwembad(je) voor de deur gespeeld. Een paar jaar geleden ben ik nog door de buurt gereden, maar bijna alles was veranderd.

jan leebeek | 17-2-2011
Hannie en Wil groetjes terug ,van ons.
Wat een leuke pagina is dat met al die herinneringen van het Kaapseplein.

wil leebeek | 17-2-2011
Jan Leebeek: de groetjes uit Zwolle van Hannie en Wil Leebeek

Jan Leebeek | 16-2-2011
Wat is dat leuk al die verhalen over ons Kaapseplein.Ik zelf heb op 158 tot mijn trouwen in1960 gewoond.Ik was bevriend met Klaas Alting de zoon van de warme bakker.Ja voetballen dat was voor ons een feest.soms speelde we ook uit,dat was dan in de Stellenbosstraat.Wie kan zich misschien een meisje herinneren die Wiesje de Boer heette zij woonde in de Kaapstraat 240 dus vlak bij het Kaapseplein.Ik ben benieuwd naar jullie reacties
Mijn e.mail adres is anenjanleebeek@hotmail .com

Janny Bekkering | 14-2-2011
Ik heb met interesse de wederwaardigheden van het Kaapseplein gelezen en er van genoten. Indien er vragen zijn dan zal ik die -- voor zover mogelijk -- beantwoorden.

Nico | 6-2-2011
Wat een leuke verhalen lees ik hier. Ik heb ruim 23 jaar op het Kaapseplein gewoond. Mijn vriendje was Simon Blokdijk en we hebben alle kasjanjebomen beklommen en voorzien van boomhutten. Wat een feest! Tot Hans Boom er uit viel .... werd gevolgd door een tijdelijk klimverbod. Wim Bekkering heeft mij, geloof ik, biljartlessen gegeven in de Herzogstraat bij de 1e Haagse Jeugdbiljartvereniging die onder de bezielende leiding stond van De Roode (3-banden specialist).
Ik herinner mij de fam. Martens, Leebeek, Riem, tante Miep en ome Kees, van Diggelen, Roos, Blokdijk, Landman, Kruk (2x dunne en dikke Reijna), ten Brummelen, Roos, Groen, Struve, De La Haye, Bekkering, Landman, Hildebrand (miss Kaapseplein), Look, Boom, Mahler, Franchimon enz.
Bostauto's op de kermis en kerstbomenjacht waren jaarlijks terugkerende hoogtepunten. Ook de spiegelgladde glijbaan imponeerde. Zingende tante Jannie was mijn laatste "vriendin".

Raymond | 8-12-2010
wat leuk om dit allemaal te lezen over het kaapseplein.
ben nu 16 jaar werkzaam in het esso station en heb de heer de vos ook meegemaakt,al was het maar voor een paar maandjes.
Ook de melkboer rooie Willem komt nog bijna iedere dag even een bakkie drinken.hij is nu een jaar of 2 met pensioen.zelf heb ik in de wesselstraat gewoond aan de kant van de langnekstraat.praat over de jaren 80 dus een hoop dingen weet ik niet.wel het klimrek met water op het kaapseplein.
ben daarna verhuist naar de wolmaranstraat en heb daar een jaar of 20 gewoond.wist niet dat daar wieler rondes werden gehouden.
echt leuk om te lezen allemaal.

wim bekkering | 30-11-2010
Ik vind het toch zo leuk al die verhalen van het kaapseplein te lezen, zoals over de vele voetbalwedstrijdjes met bekende namen als de gebrs. Advocaat Dick en Jaap (jaap was prof bij fc leeuwarden), Carol Schuurman, jawel met een CA en riep geen Karel want dan werd zijn moeder boos, maar ook in de Kaapstraat drogist en kwakzalver de Koning, als je een kapotte knie had ging je niet naar de dokter maar naar Paul die lapte je weer op. Ook de Matses, van de slager, Hugo met zijn enorme omvang (schildklier) het badhuis, ieder zaterdag met je handdoek en schone onderbroek, ik geloof voor een kwartje incl. zeepje en dan AANKLEDEN, haasten geblazen. in de kaapstraat cafe Bertus Eijsendoorn (zoon Harry laatst nog ontmoet woont in delft) en dan mijn Mulo de Jan Campert mulo, afgebroken en een nieuw gebouw voor ouderen waar mijn moeder tot 2000 heeft gewoond. Mooie tijd.

wim bekkering | 22-11-2010
sorry maar mijn vader had zijn atelier op nr. 370 en dat is echt midden in de herman costerstraat. Bakker van Straten zat op de hoek van de langnekstraat, zoon piet was later de oprichter van de Conmar. Allie Simonis stond op de markt en was familie van de familie Otten in groenten en fruit. Zoon Theo was vooral in de oorlog mijn boezem vriend. Ik ben van 1939 en heb maar 1 oudere broer Ben en 1 zus Janny en mijn vader had geen gouden tanden. Na Struve was het tankstation van Theo Vos uit de bloemfonteinstraat zoon van voormalige kolen en olie handelaar. Kerstbomen werden vroeger opgeslagen op het dak bij de familie Leebeek (zoon Jan) en achter bij ten brummeler (de bandenhandel). Dit om diefstal door de schildersbuurt te voorkomen.

LEO | 17-11-2010
@ Kees de RIDDER.

Ik vermoed toch dat jij qua locatie abuis bent. In het door jouw bedoelde portiek woonde inderdaad op 406 de familie SIMONIS en later
Arie BUIS de haringboer. Ook bakker van Straten woonde in dat portiek en wel op 410. Het door jouw bedoelde pand naast het portiek werd bewoond door de familie van GELDER die daar een naaiateliertje had.
Er was dus geen juwelier. Ik weet dat omdat de oma van mijn vrouw daar toendertijd woonde en wel boven Simonis en zij haar leven lang bevriend was met de van GELDERS

Kees de Ridder | 17-11-2010
Ondanks dat Wim Bekkering beslist een stuk jonger moet zijn dan ik, weet hij verdraaid veel uit het verleden van het mooie Kaapseplein. Misschien wel aardig om te vertellen dat ik zijn vader nog herinner uit de Herman Costerstraat, maar dan wel van het pand naast bakker van Straalen, waar het portiek tussen zat waarop de bekende palingboer Simonis woonde, getrouwd met één van de dochters van Otten ( bananen). In het halletje van het woonhuis van de familie Bekkering, w.v. een kamer als atelier was ingericht, hing een snoepautomaat, waarin de gehele tweede wereldoorlog niks zat. Wat een feest toen de eerste toverballen weer te trekken waren. Het was ondertussen wel ongeveer in 1947.
Vader Bekkering herinner ik mij als een knappe man met gitszwart haar, hetgeen de 2 broers van Wim ook hadden en verder viel hij mij op door het dragen van gouden tanden. ( kan een computer het opnemen tegen het menselijk geheugen?)

wim bekkering | 16-11-2010
Inderdaad de jongste zoon van juwelier Bekkering van Kaapseplein 6, broer van Janny en Ben, de latere eigenaar van de zaak. Naast ons zat de fietsenwinkel van Tinus Look met hulp Toontje, andere kant bakker Alting met oa. zoon Klaas, Bert en zussen Letta en Riet, Daarnaast Lederwaren zaak van Delahaye. Mijn vader is begonnen met zijn winkel in de Herman Costerstraat 370, niet naast de bakker van Straaten, maar middenin, aan de markt. In 1946 op het Kaapseplein begonnen. Ik herinner mij: Kapper van Maaren, Verzekeringsagent Roos, melkboer Ten Brummeler ,met zoon Wim die tot ca 2000 langs de deuren ventte met melk e.d. Ook bij mijn moeder die toen op nr. 2 woonde. Verder wasserij Cras, Tankstation Struve, fietsenwinkel Boekelman en mijn grote vriend Harm Niemijer (ijsjes van 5 ct!)
Verder woonden er fam. v.Vliet (Nel, Truus, Wim) fams. Vroomans, Leebeek, Piekaar, Overzee (Jan en Juul (moppie), vd.d.Meer (Dick), v.d. Gugten eva. Ik zat laatstelijk op de JanCampert Mulo (1952-1956) Meer weten? Mail: wimencorry@hetnet.nl

H. van den Hoek | 30-10-2010
De naam van de verfwinkel op het Kaapse Plein 43 was niet Flexa, maar "Het Verfpaleis". Deze winkel heeft mijn oom de heer Jan Keuris met zijn vrouw Cornelia de Bloois tot zijn dood in juni 1964 in zijn bezit gehad. Hij had een zoon Andre en een dochter Rina.

Benjamin Piekar | 28-10-2010
Beste Kees de Ridder,melkboer v/d Meer kan ik mijn nog heel goed herrinneren en Hennie Wasmus zegt mij wel iets maar de rest ? misschien als ik de foto ziet ,is het mogelijk hem naar mij te mailen? b_j_piekar@hetnet.nl
Wel heb ik een foto van een bevrijdingsfeest met veel feestgangers erop die verkleed rond hossen op het kaapseplein ik denk omstreeks `47/`48.
Ikzelf woonde op kaapseplein 140 ,waar is de tijd gebleven!

Kees de Ridder | 24-10-2010
Als reactie op hetgeen Benjamin Piekar meldt,kan ik melden in het bezit te zijn van een foto uit 1947 van de Wolmaransstraat bij de blinde muur van melkhandelaar Henk v.d. Meer. V.l.n.r. staan daarop: Wim Michel, Henk v.d. Meer( zoon van Nelis), Hennie Wasmus, Wim Knoester, Herman Kruijt en.....Piekar van het Kaapseplein. M.a.w. ik ken zijn voornaam niet, maar ik vermoed dat je de bewuste Benjamin bent. Ikzelf zit onder de staande jongens met mijn broer Henk de Ridder, Joop Spruijt,Piet Kouwenhoven,Pietje Privé,Hennie en Kittie Michel, Bep Knoester en Ben Verbeek. Herken je deze namen uit de Langnekstraat en de Wolmaranstraat, waar ik boven Jan en Piet Privé vanaf 1938 t/m 1958 heb gewoond op het portiek naast die blinde muur en tegenover Herman Kruijt, de fam. v.d. Moer, Zwarts, Vos, van Putten, Vroom en van Veen?.

Leo | 15-10-2010
@ Benjamin en anderen.
Soms is het beter niet meer terug te komen en de herinnering te koesteren. Vond het in mijn (school)tijd een fantastische buurt.
Zegt iemand de naam Peter Davids nog iets ? Hij woonde Op het Kaapseplein, schuin tegenover La Haye. Was een erg lang figuur

Benjamin Piekar | 15-10-2010
v.a. 1941 t/m/ `55 ben ik op het kaapseplein groot geworden en heb dus de oorlogsjaren daar doorgebracht.Het waren harde jaren maar de buurtschap was hecht en iedereen hielp iedereen zo veel als het maar kon.Toen de hongernood het hoogst was stond daar in eens Heer van Gugten met een paar aardappelen in de keuken ( waar zijn zonen Wim en Dick ge bleven )of Heer Mulder met een ei of een beetje melk voor mijn zieke Oma .Afgelopen week 40/2010 was ik even op het kaapseplein en het huilen stond me nader dan het lachen, wat een teruggang , wat een afknapper ook heer Vos (toen eigenaar van de bezinepomp)zal niet begrijpen wat er allemaal is gebeurd met ons mooie en gezellige kaapseplein.

Fred Vernée, Delft | 6-10-2010
Ik kwam aan deze site door een toenmalige buurvrouw. Mijn naam is Fred en ben geboren op het Kaapseplein nummer 143. Dit is voor mij altijd een magisch getal gebleven. Geboren in 1947 dus in de grijze oudheid. Heb veel goede herinneringen aan, het toen zo schone, plein. Ik kan mij nog razend veel dingen herinneren. Ik ben zelfs begonnen met een soort autobiografie.
Of deze ooit tot een goed einde komt weet ik niet maar ik doe mijn best. Ik heb ook veel oude foto's van de buurt vooral van het plein, deMarktweg, Kaapstraat, enz. Voor de mensen die het leuk vinden mijn e-mail adres.
fredvernee_3@hotmail.com

Conny de Lange | 29-8-2010
Mijn man ,Koos de Lange,woonde op Kaapseplein nr 60 .Vandaar uit zijn we ook getrouwd.Woonde in bij Fam.Vogel.We zijn in 1966 getrouwd.
Beneden was er de Boekenhandel van Dhr Groen[meen ik]en een dames zaak waar ik niet meer de naam van weet.Kent iemand mijn man?
Alle bewoners van dat portiek zijn overleden waarvan Tante Corrie,voor vele bekent,dit jaar.Leuk om dit alles te lezen

Kees de Ridder | 22-7-2010
De kapper op de Hoefkade t/o de Majubastraat klopt niet, Michel. Je bedoelt
ongetwijfeld de Ronderboschstraat met sch. In de Kaapstraat was in mijn tijd
rechts van de Majubastraat een kapper van Maaren, broer van Kees van Maaren oud-BMT-voetballer en trainer, die het zelfs tot het Nederlands -B-Elftal bracht. Is ook weer leuk om te weten!

Michel | 21-7-2010
Heb gewoond op kaapseplein 59 van ongeveer '67 tot '83
Veel gespeeld op het plein, het veld, en op latere leeftijd naar het Keldertje.
Ik herrinner me de verfwinkel Flexa op de hoek van het kaapseplein / spionkopstraat. Herta, de duitse herder en dat valse beest van de garage in de spionkopstraat. Op de hoefkade t/o de majubastraat naar de kapper die altijd rondreed op een soort kruk met een zweefzadel daarop.
Dierenplaatjes verzamelen die de Esso weggaf bij een tankbeurt.

Kees de Ridder | 20-5-2010
IJsboer Harm van de korte Marktweg stond tijdens de 2-de Wereldoorlog al in die ijshal en heette Niemeijer, woonde in de Bloemfonteinstraat. Het hele gezin, moeder, dochter en zoon in ieder geval hielpen mee. Het waren Groningers. Ik kan me zelfs herinneren dat in 1945 soms voor 10 gulden een emmer z.g. opklop werd verkocht. Bij gebrek aan ijs werd opgeklopt eiwit, naar ik meen met suiker verkocht als alternatief.
S.Steenbeek was ook onze bakker. Een loper van deze zaak woonde in onze straat en heette Brouwer. Hij heeft er voor gezorgd dat wij met ons 3 kinderen op zondagen werden getracteerd op heerlijk eten om onze nood te verzachten. Toen zag ik voor het eerst wat tompoezen waren en slaagde ik erin er één tompoes in een servet mee te smokkelen voor mijn moeder die op bed lag met hongeroedeem. Mijn broekje was één en al vetvlek. Bertus Beums, ook woonachtig in de Bloemfonteinstraat was later jarenlang onze bezorger.
Ik stop weer. Er wordt wel eens gezegd: breek me de bek niet open!.
Nou, dat is dan mooi gebeurd

Rien Solcer | 20-5-2010
@ Kees, ongetwijfeld heb jij het goed dat van Geen op de 1e woonde, aan de overkant van de garage zat een ijsboer, en die man was nogal klein wat ik mij kan herinneren. Dokter Brockmuller was ook mijn huisarts en verderop zat tandarts Pot. Als jullie ook bij Steenbeek kwamen, kan jij dan nog de puddingstukjes herinneren, wat was dat altijd smullen

Kees de Ridder | 20-5-2010
Rien, je hebt bijna gelijk, maar Jan van Geen woonde echter echt op de 1-ste
etage boven garage ten Brummeler en weer verder denkend moet de familie de Graaf, de Jong zijn van zoon Rudie. Schermer en de Ruijter woonden ook in de Kaapstraat maar dan een stuk verderop voorbij de Boerenstraat t.h.v. de praktijk van dokter Brockmöller.

Rien Solcer | 20-5-2010
@ Kees de Ridder,in de tijd dat je ouders in de Wolmaransstraat woonde, woonde mijn ouders op nr. 168, schuin tegenover de aardappelhandel droger &v/d Lans. Ik zelf heb nog in de garage gewerkt op de Marktweg bij Ten Brummeler. Boven de garage op de 2e etage woonde toentertijd een bekende oud oranjespeler Van Geen.

wil leebeek | 20-5-2010
Kees: ja ik had op het Kaapseplein familie wonen. Zij hadden een uis
2-hoog rechts vanaf de Langnekstraat.
Het was altijd leuk om naar buiten te kijken want het Kaapseplein was ( en is ? ) een mooi plein.


Kees de Ridder | 20-5-2010
Nog wat aanvullingen: de slagerij naast de drogist De Salamander was in mijn tijd van W.H. Bunnig. Jaren geleden heb ik nog bij de K.R.O. bemiddeld voor het programma "Adres onbekend" voor een zoektocht naar de zoon van Bunnig, die in het verleden zijn verloofde in de steek liet en naar Zuid-Afrika emigreerde. ( het was een meidengek, die ik nog op z'n transportfiets naar iedere meid hoor fluiten!). Ze hebben hem niet gevonden. Er was sprake van tenminste 3 broers ten Brummeler, 2 in de garage a/d Marktweg en 1 had die melkzaak op het Kaapseplein. Kenmerk: allemaal roodharige mannen.
Familie Lahaye was in Den Haag bekend als een schoenmakersfamilie met meerdere zaken. De bloemenzaak had als eigenaar de familie Roos en tussen Lahay en Look zaten bakkerij van Straalen en juwelier Bekkering, die overigens begonnen is in de Herman Costerstraat naast bakkerij van Straaten. Er tussenin woonde op het portiek de bekende palingboer Simonis met zijn vrouw Otten ( van de bananen).
Buiten genoemde families herinner ik me nog: Crinze, Mulder, Piekaar, Leebeek en in de Kaapstraat Muller, de Graaf, Matthijsen en Piet van Pelt.
Zijn er nog vragen? Kom maar op, nou kan het nog!

P.s. groeten aan Joop van Rheenen ( ook oud-R.V.C.-er, van de Transvaalse voetbalclub)

Kees de Ridder | 20-5-2010
Mijn ouderlijk gezin woonde van 1938 t/m1958 in de Wolmaranssstraat272 en daarna t/m 1978 aan de Marktweg 151 ( naast "Harm" van de bekende ijssalon). Allereerst wil ik eens opnoemen, zover mij bekend, wat er van hetgeen op deze foto staat afgebeeld is verdwenen: alle huizen tussen de Bloemfonteinstraat en de Kaapstraat, R.K.Kerk a/d Brandtstraat, Prot. Kerk a/d Reitzstraat, naar ik meen,Gashouder ( Gaslaan) en de Campertschool v/d
Bloemfonteinstraat. Ik herken bijna alles van de voorgaande verhalen, doch ik zal later wat aanvullingen c.q. verbeteringen willen plaatsen, want er zit nog heel wat meer in mijn herinnering.

John | 18-5-2010
Hallo.

Is er nog iemand van de jaren 50/60 die weet dat op de Hoefkade nr 1440/1444 een kindertehuis heeft gestaan,schuin tegenover het kaapsplein.
Het kindertehuis was toen die tijd voor jongens & meisjes samen(gemengd).
Want ik heb die tijd daar gezeten in het kindertehuis.
Het kindertehuis heten toen (De Kindervreugd).
Het gebouw bestaat nog wel,Maar dient nu als woningen

mira vols | 15-5-2010
hallo allemaal , mijn naam mira vols ik ben geboren op kaapseplein 26 en daarna verhuist naar nr 39 boven de koffieshop , in de jaren 60 70 was daar inderdaad een slagerij en die heette van de winden , haha was wel leuk hij was wel gierig met zijn plakjes worst , hij sneed een heel doorzichtig plakje, me moeder zei toen tegen hem kijkuit dat je niet in je vingers snijd.
en natuurlijk de klimrrek met water ik heb ze zien geplaats worden, en die man zei toen er komt limonade eruit , 1 cola 2 sinas 3 7up , en wij wachten tot het zover was maar helaas geen limona... maar water , heel veel plezier gehad en een onvergetelijke jeugd , zal het zo over doen.
en niet te vergeten de kermis elke dag touwtje trekken , en samen met me zus stiekem de statiegeld in leveren bij de rooie jeweet wel de melkboer
en dan naar de kermis .
ik heb een vraag aan jullie ik heb een publieke hyves van kaapseplein erg leuk mensen uit die tijd kunnen daar lid worden en ook fotos plaatsen er staan er een hoop bekende uit die tijd , gezellig kom eff langs en wordt lid
lieve groetjes mira vols
http://kaapseplein.hyves.nl/
mail adress voor vragen
pigi64hf@kpnmail.nl

Mark de Jonge | 27-3-2010
Toen ik klein was en daar zomers speelde hadden ze van die metalen klimtoestellen waar zomers water uitspoot.
Heerlijk - lekker afkoelen!
Kan ik me nog goed herinneren.
Zal zo rond 1975 zijn geweest

Cor van den Born, Nieuw Vennep | 22-2-2010
@Piet B. Ik denk dat je slager van Winden bedoelt.

Piet Boekestijn | 22-2-2010
Leen Commers , bedankt voor de naam van de leesbibliotheek op de Hoefkade/Kaapseplein: De Leesbron. Evenals vele andere particul;iere leesbibliotheken verdween deze; de kantoorboekhandel erin bleef. Dat moet in de jaren vijftig zijn geweest. Herinner jij je nog de naam van de slager, meer naar de hoek toe, dus niet de slager op de hoek van de Spionkopstraat. Er moet ook een adresboek van Den Haag zijn, eind jaren dertig. Met per huisnummer een naam. Is dat ergens te raadplegen?
Mijn emailadres: pietboekestijn@ziggo.nl

Rien Solcer | 14-2-2010
@ Ed, die straatrondes waar jij het over hebt, bedoel je ''la rue de wolmarans'', de wielertour die elk jaar werd verreden, en waar de start en finish was in de Wolmaransstraat.

ed | 14-2-2010
Leuk om dat allemaal te lezen.
Had begin jaren vijftig een vriendje op het Kaapseplein Richard Storm genaamd. Volgens mij hadden (of werkten) zijn ouders (in) dat cafe op de hoek van de Hoefkade. Maar weet het niet zeker.
Herinnert iemand zich nog de straatrondes van het Kaapseplein in de jaren vijftig?

Leo | 28-1-2010
Leuk om te lezen wat zo,n echt Haags plein allemaal kan losmaken.
Ook leuk om te lezen dat de fietsenhandelaar LOOK heette.
(Was ik echt vergeten)
Een zoon van hem zat bij mij in de klas.
Op het Kaapseplein tussen Look en La Haye stonden wij iedere dag tussen de middag altijd te roken, omdat dat bij de school was verboden.
Hoezo hangjeugd ?. Geen mens stoorde zich daar toen aan.
Op de hoek Kaapseplein en de Hoefkade had je een cafe, waarvan het verhaal ging dat ons "" idool " ,de onlangs overleden Carol SCHUURMAN en midvoor (wat een ouderwets woord) van ADO daar dagelijks een biertje kwam drinken. Ik heb hem daar helaas nooit gezien

Rien Solcer | 28-1-2010
De naam van die rooie melkboer is dat niet ''ten Brummeler", hij reed met zo,n drie-wieler, waar de motor op het voorwiel zat, deze man had ook familie
die de garage had op de marktweg bij de ingang van de veiling.


ellie verschoor hildebrand | 28-1-2010
hallo allemaal ik ben ellie hildebrand en ben geboren op het kaapseplein boven wasserij cras nr 151 kan me nog herinnneren dat de schillenboer langs kwam met paard en wagen ook de melkboer rooie willem zn vader had een melkzaak aan de overkant van ons, het plein is in de jaren verandert maar ik weet nog goed de opening ervan er stond een paviljoen in het midden en mijn zus was uitverkozen tot miss kaapseplein jannie hildebrand en tijdens de opening ervan gingen er duiven de lucht in helaas allemaal vielen ze naar beneden dood miss de tijden nogsteeds gr ellie

Leen Commers | 10-1-2010
Zoals Johan van Rheenen herinner ik mij ook 1945 toen de Canadese, geen Amerikaanse, militairen op het Kaapseplein waren.
Als elfjarig jochie kreeg ik met mijn vriendjes chocolade van de soldaten maar we bietsten ook sigaretten, zogenaamd voor onze vaders maar we rookten ze zelf op.
Veel te jong om met roken te beginnen maar ik was er binnnen de kortste tijd aan verslaafd, maar ik geef de Canadezen hiervan niet de schuld.
Op mijn vijftigste ben ik er mee gestopt, het was even wennen maar het viel achteraf wel mee.
Er zijn foto's van maar ik heb ze niet kunnen vinden, ook niet bij het Gemeentearchief, misschien weet iemand wat??

henk van der ven | 9-1-2010
als kempstratenaar lag het kaapse plein wel een beetje buiten mijn jachtgebied Drogisterij de koning heeft voor mij wel een speciale betekenis want ik wilde scheepsmodelletjes gaan bouwen en toen kreeg ik een kwagtje van mijn vader om een zakje lijmkorreltjes te halen die werden in een leeg conserven blik gedaan en op hetpetroleumstelletje gezet achter de slijterij Dat die houtlijm van uitstekende kwaliteit was blijkt wel uit het feit dat het scheepsmodelletje na 50 jaar nog steeds zonder scheuren of barsten in het rotterdams scheepvaartmuseum staat Met wee moed bekijk ik het nog steeds als ik er een bezoekje breng.De schoenmaker anex tassenwinkel verkocht ook de felbegeerde padvonderriemen en pluimjes pistolen dat was leuk voor achter in de tuin te schieten lKunnen de mensen zich hetfilm verhuurbedrijf vredenburgh nog herinneren dat op de hoefkade lag in een woonhuis schuin tegenover het tankstation Als mijn vader een goede bui had ging hij daar wel eens een filmpje huren van de dikke en de dunne Schoenzolen werden vroeger ook zelf gemaakt de lampjes leer werden op de markt gehaald en de leest heb ik nog steeds jammer dat er geen spijkertjes meer in de schoenen zijn weg te kloppen het was een heerlijke tijd Jongens ga door met de verhalen Henk

Johan van Rheenen, Ruinen in Drenth | 5-1-2010
Heerlijk om al die foto's te zien uit de buurt waar je geboren en gespeeld hebt.
Ik ben in 1938 in de Boerenstraat geboren in het stukje tussen de Kaapstraat en de Schalk Burgerstraat.
Kan mij nog herinneren dat ik op het Kaapseplein voor het eerst in mei 1945 cocolade heb gegeten want dat kreeg ik toen van een Canadees., omdat op het Kaapseplein tanks en ander materiaal van de Canadezen en Amerikanen stonden.
De naam van de juwelier op het Kaapseplein was Bekkering.Eerst de oude Bekkering en later Ben Bekkering.

D.A. Borgdorff | 1-1-2010
De toen beruchte nieuwjaarsrellen van 1958-1961 -- met en tegen de Politie meestal te Paard en met zwarte ME-Jeeps -- concentreerden zich rond de Goeverneurlaan (ooit is zelfs een tram van lijn 4/4A omgegooid) de hele Hoefkade, annex Oranjeplein tot het Kaapseplein, dus Laakkwartier / Spoorwijk en de Schilderwijk / Transvaal, niet zozeer in Segbroek, behalve de fictieve *moord* (aldaar) door Pim Hofdorp, het alias van W.G. Kierdorff. - Ron F. de Bock kon er ook wat van . Overigens dacht ik bij nadere herinnering, dat deze ongelukkige steek met die *blanke sabel * in de (even) smalle parallelle Majubastraat had plaatsgevonden, toentertijd een nogal opzienbarende gebeurtenis (in 1959 ?) ... dAb

wil leebeek | 1-1-2010
Hr. Borgdorff: ik dacht dat dit voorval in 1950 op de Segbroeklaan had plaatsgevonden.

D.A. Borgdorff | 1-1-2010
Ja, met lange (al uitgerolde) brandslangen en op bijna heel het Kaapseplein: de enorme berg kerstbomen, die in de 1e nieuwe week van elk jaar (door de Brandweer en Politie gecontroleerd) werd aangestoken. Het was geloof ik pas afgelopen daarmee na die dodelijke steekpartij met de zgn. *blanke sabel* ergens in of achter de Viljoenstraat bij een oploop met gevecht vóór één van deze *Branden*, waar altijd een grote menigte = horde mensen op af kwam. dAb

Fons La Haye | 1-1-2010
Als zoon van de eerder door mijn nicht Nettie genoemde Joop La Haye het volgende: Het Kaapse plein was voor ons een ideaal voetbalveld, dit tot ongenoegen van wasserij Cras, omdat zijn winkel achter de goal lag. (kastanje?) boom en tas of jas). Hele avonden daar met DE Dick Advocaat gespeeld. Naast de schoenenzaak (nieuw)/schoenreparatie/ sportzaak had je er ook nog: een juwelier, warme bakker, de fietsenmaker op de hoek was van de heer Look, daar kocht onze vader o.a. voor mij en mijn broer onze eerste brommer (Batavus Whippet) op de pof, ofwel afbetaling.
Verder kan ik me nog herinneren de jaarlijkse kerstboomverbranding.
Ik hoop dat er nog meer reacties loskomen.
Fons La Haye (a.la.haye@kpnplanet.nl)

Haglibber | 21-12-2009
Op dit plein werd vroeger met Koniginnedag een kleine kermis gehouden.
Als kind een feest om met je vriendjes en vriendinnetjes er naar toe te gaan.
De kleuterschool was in de Delagoastraat,de Comeniusschool vlak naast de
Juliana kerk(te zien op de foto).
Wat te denken van een oude drogisterij van de Koning en de slager Matze in de Kaapstraat. De winkel van De Zon,VeGe kruidenier en schoenmaker Baks
op de hoek van de Kaapstraat/Kempstraat.
Wat een herrie was het, toen de rails uit de weg gehaald werden in 1967!
Dan ook het oude badhuis onze wekelijkse wasbeurt........
Je was amper klaar of er werd alweer op de deur getikt......opschieten!!!
De openbare biblotheek in de Majuba(?)straat,daar kregen we met z'n allen de DKTP spuiten!!!!
Oude tijden herleven.

ricardo | 28-11-2009
op deze lokatie zit nog steeds een esso benzine station

wilnoordermeer | 23-11-2009
leuk om terug te zien mijn oma woonde schuin boven de wasserij cras mijn mijn oma heette gentenaar van naam

Leen Commers | 12-11-2009
@dAb,
De naam van de boekhandel was De Leesbron, tevens een leesbibliotheek.

Koos van der Kolk | 7-11-2009
@heer Borgdorf: de naam van de boekhandel is mij niet bekend, maar de eigenaar was Sjaak de Groen.

Nelly Kranendonk | 7-11-2009
Wat een prachtige foto, ik ben geboren in de Kaapstraat en wel op nr. 145, we woonde bij m'n grootouders de fam. Muller. En we zijn verhuisd toen ik 8 jaar was, het huis was te klein in die tijd. We woonde daar met 7 mensen. M'n grootouders hebben toen woningruil gedaan, er kwam toen een bakker te wonen, hij stond op de markt (h.Coster). Wij als kinderen konden heerlijk spelen in de straat. Een aantal jaren geleden ben ik nog in de straat geweest, maar alles is zo verandert, jammer !
Ik weet ook nog dat om de hoek van de La Hay, was een juwelier, daar kreeg ik voor het eerst gaatjes in m'n oren, dat werd gedaan met een hete naald en een kruk achter je oor. Vreselijk.

dAb | 7-11-2009
Aan de overkant (van de Hoefkade:) zat een bekende (Christelijke kantoor-) Boekhandel, waarvan ik echter de naam echt niet meer weet ... D.A. Borgdorff

Nettie Hendriks | 7-11-2009
Ik zal jullie uit de droom helpen de schoenmaker heet Janus La Haye zijn broer Joop werkte als knecht bij hem.
Janus was getrouwd met Sientje hadden een dochter Netta.
Het waren 2 broers van mijn Moeder Nettie La Haye-Hendriks
dus lieve Ooms van mij.
Mijn vader haalde bij Oom Janus hakken en zolen om zelf onze schoenen te maken was ook in die tijd veel goedkoper met 7 kinderen.
Erg leuk om hier op te kunnen reageren prachtig stuk werk
schreiner10@zonnet.nl

Leen Commers | 4-11-2009
La Haye was een mooie winkel waar lederen tassen e.d. werden verkocht.
Het gebouw dat is afgebrand was een school aan de Spionkopkopstraat waar ik een paar jaar heb opgezeten. Een klasgenoot van mij is later brandweerman geworden en heeft zijn vroegere school mee helpen blussen.

Hans R | 4-11-2009
Mijn eerste reactie was dat ik naar het tankstation op de Loosduinseweg kruising Zuiderparklaan/Valkenboskade keek. Daar had je toch een identiek Esso-gebouwtje?
Het urinoir (alleen voor plassers{M})links van het tankstation is ook zo'n historisch Haags pronkstukje. Alleen stonk het altijd zo verschrikkelijk als je daar je hoge nood loosde.

Rien Solcer | 3-11-2009
@ Leo,
La haye zou heel goed kunnen, van een schoenmaker weet ik niets af, maar wel weet ik dat in de etalage veel prijsbekers stonden. Op de andere hoek zat een zaak waar je een bakfiets, en zelfs een wasautomaat kon huren.

Leo | 3-11-2009
@Rien.
De zaak van de rolschaatsen, heette die niet iets van LA HAYE en was die niet tevens schoenmaker ?
Om je hersens nog verder te kraken: Op de hoek majubastraat-Kaapstraat zat een fietsenwinkel die was gespecialiseerd in accessoires.
Tegenwoordig zouden wij zeggen een winkel om je fiets op te pimpen.

Rien Solcer | 3-11-2009
Zoals jullie al weten uit de eerdere inzendingen over de Kempstraat, kom ik uit de Wolmaransstraat, dus is Kaapseplein één en al herinnering.
Om te beginnen de jaarlijkse kermis op Koninnedag, vooral die bootjes, de kunst was om de bomen te raken die achter de benzinestation stonden.
De straat links (niet zichtbaar) De Spionkopstraat, en natuurlijk het BADHUIS, waar iedereen uit de buurt heen is geweest.
De Majubastraat, daar was mijn kleuterschool.Op de hoek van het Kaapseplein en de Kaapstraat ( waar de witte zonnescherm zichtbaar is) kocht
mijn ouders voor mij rolschaatsen, met van die ijzeren wielen en een sleutel.
Verderop in de Kaapstraat was een drogisterij, genaamd Koning, daar kocht mijn vader z'n wasbenzine en vooral laurierdrop.

Cor van den Born, Nieuw Vennep | 3-11-2009
@Liefhebbers. Jullie hebben smaak. Het is werk van de beroemde architect Willem Marinus Dudok.Het grootste Dudok-type had 12 vensters op een rij en kwam ondermeer te staan, jawel, het Kaapseplein. Het ontwerp Dudoks Esso-station is industrieel erfgoed, ontwerp uit 1953. Het laatste station uit Vinkeveen is via het Autotron Rosmalen in 2004 verhuisd naar de ingang Automobiel Museum in Raamsdonksveer.
Artikel te vinden: www.exxonmobil.nl/Benelux-Dutch/Newsroom/Publications/

Jeroen van Loon | 3-11-2009
inderdaad, wat een rust straalt er van deze foto uit, maar ook een pracht van een design van het tankstation

Rienk Mebius | 3-11-2009
Met op de voorgrond zo'n Vauxhall, direct herkenbaar aan de holle chroomstrip op de motorkap. Mijn vaders eerste auto was een Vauxhall Velox 1956, overgenomen van Oom Harry, een huisvriend en frequent bezoeker van mijn Opa op de Bezuidenhoutseweg 371.

Fer Mählmann | 3-11-2009
En wat een prachtig straatmeubilair hadden we toch in die tijd!

Leo | 3-11-2009
@ Cor. Je had inderdaad een school aan de Majubastraat en iets verderop in de Brandtstraat (whats in the name).
Maar of die in de brand is gegaan: Ik weet het niet.
Ik woonde toen al jaren elders, maar misschien weet een van de andere experts dat?

Cor van den Born, Nieuw Vennep | 2-11-2009
@Leo. En dat hoge gebouw links, boven de Kaapstraat-huizen uit. Is dat niet ook een school geweest die midden 80-er jaren is afgebrand ? Een gigantische fik ?

Leo | 2-11-2009
Een pracht opname en wat een rust straalt het uit.
Het benzinestation kan ik me nog zo voor de geest halen.
Ik zat toen (in de 50er jaren ) op de Jan Campertmulo in de Bloemfonteinstraat.
Dat was het hoge gebouw, rechts achter, en helaas(?) al lang geleden gesloopt.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    3953


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 11 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!