Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Boekhorststraat in de jaren `50
ansichtkaart uit de collectie van Gerard van der Swaluwe


Hans de Haas | 3-2-2017
Als je tegenwoordig na de herinrichting van de boekhorststraat deze straat ziet, kan je je bijna niet voorstellen dat hier een dubbelsporig tramtraject heeft gelegen. Ik was eens met een kennis van buiten de stad in die straat en vertelde dat, hij kon het niet geloven!

Geo Bodmann | 2-2-2017
Vervolg ! Die Bloemen verkocht hij volgens mij in de Koningstraat , net over de brug bij de Boekhorststr. !

Georg Bodmann | 2-2-2017
Wij woonde in de jaren 60 in de Jacob Marisstraat. (schilderswijk) een Zuster van mijn Vader woonde toen in de Boekhorststr. t/o Katjang ?.Die winkel verkocht div.soorten snoep e.d.zij woonde op de hoek van de Hamerstraat bij Heren modewinkel de
Gunst en een Broer van mijn Vader(Frans) werkte in het weekend bij Brakus uit de waterloostraat en hij stond Bloemen te verkopen!

jan uit Den Haag | 21-10-2016
De Boekhorststraat had allure. Je ging zondag naar de bioscoop voor 60 cent plaatsje nekkramp en eenmaal binnen stiekem ergens anders zitten

inderdaad robert Bij Thalia Roy Rogers, de zingende cowboy
jan | 12-8-2016
in de boekhorstraat denhaag had je meer bioscoope roxy thalia hollywhood

Lia | 9-9-2014
Hebben jullie de uitzending van Spoorloos gezien, met de oproep van Jacqueline? Ze is op zoek naar haar half broer. Zijn moeder werkte begin jaren 50 in de broodjeszaak van de Boekhorststraat. Wie kent haar naam?

Oproep staat op http://spoorloos.kro.nl/verhalen/jacquelines_droom_over_halfbroer_komt_uit

Telefoonnummer is 035-6713911, of mail op spoorloos@kro.nl

Ada Pronk | 31-7-2014
Wat ik mis van de winkels zijn de namen van de Gruyter en Jamin die waren t.o.het Broekenhuis en Thalia.3 jaar heb ik bij de Gruyter gewerkt van augustus 1953 tot maart1957.T.o. Roxy was een kapper waar ik in de middagpauze voor f2.50 mijn haar liet wassen en watergolven.En bij het Limburgspatathuis had je voor 35 cent eengrote zak patat met mayonaise.Verder naar de Grote Markt had je ook nog Siebel de juwelier en Prins Hendrik waar je textiel kon kopen.

Mike | 1-6-2014
Sinds 1879

De geschiedenis van de naam Stahlecker in Den Haag gaat terug tot 1774, toen Ludwig von Stahlecker zich vanuit Zwitserland vestigde in de omgeving van de Boekhorststraat. In 1879 werd in deze buurt door Johan Stahlecker een schildersbedrijf annex verffabriek gevestigd. Pas sinds 1961 is de naam Stahlecker onlosmakelijk verbonden met behang.

In de jaren `60 en `70 groeide het bedrijf uit naar 26 filialen met 48 man personeel, allen rond Den Haag. De opkomst van de grootschalige Doe-Het-Zelf-ketens drong het bedrijf echter in de verdediging. Vandaag de dag bestaat slechts het filiaal in de Boekhorststraat nog.

Sinds enige tijd is het bedrijf nu in handen van Robert Stahlecker, die deel uitmaakt van de vijfde generatie Stahleckers sinds de oprichting van het familiebedrijf in 1879.

Robert Stahlecker
http://www.stahlecker.nl/

APH | 1-6-2014
Volgens mij zit Stahlekker er nog steeds en is nog één van de mooiere panden.

J.Koerten | 1-6-2014
De bekendste sportzaak van Den-Haag zat vooraan links in de straat.Dat was Meevers en Scholte daar kocht als kleine jongen mijn eerste voetbalschoenen dat waren Stabieltjes nog met houten noppen en deze heb ik na al die jaren nog steeds in mijn bezit. En ik mis ook de behang zaak van Stahlekker die een hoop heeft gedaan om de boekhorststraat te behoudenin de staat waar het nu nog in verkeerd.

Esmeralda | 30-5-2014
Ik kom per toeval hier terecht maar vind het super dit verhaal te lezen mijn vader is geboren herderinnenstr 9 en had het altijd over deze straat. De buurt ken ik uit de namen zoals Roxy waar hij als kind kwam met z`n broers en zusjes dat is grappig.
Mijn opa was poelitoerder en erg bekent in de jaren van deze foto. Mijn moeder verteld net dat ze het altijd eng vond te fietsen door deze straat ze is er af en toe ook gevallen door de rails.
En er was een bruidmode winkel die erg bekent was in den haag en daar kwam haar jurk ook vandaan voor 198 gulden. Mensen uit heel den haag kochten er de bruidskleding.
Mijn vader werkte bij de brug bij landman op een bepaald moment hij bouwde er aquaria.dit was begin jaren 60


dick.koolstra | 29-12-2013
Nee is ook niet nodig een band met de htm,maar ben in 1987 weggegaan bij de htm als trambestuurder en probeer weer een beetje contact te krijgen met oud collega`s
Maar vind jouw reactie heel leuk dank je wel.

Hans | 27-12-2013
@dick.koolstra. Nee, ik heb geen banden met de HTM, alleen die van passagier. Maar om dat te weten hoef je toch geen trambestuurder of trambestuurder te zijn geweest

dick.koolstra | 26-12-2013
Dank voor je antwoord Hans,ben je trambestuurder of trambestuurder geweest????

Hans | 26-12-2013
@dick.koolstra. Ja, Thalia was ook in de Boekhorststraat, wat verderop richting Prinsegracht (zie foto hbb. nr: 6.13364). Flora was in de Wagenstraat.

dick.koolstra | 26-12-2013
In de Boekhorststraat waren toch drie bioscopen,Hollywood,roxy en de derde was geloof ik Thalia of was die in de Wagenstraat.Wat een mooie foto.

Willemien | 24-12-2013
Hee Karin, lache zeg, me moeder heb ook een tijdje in die tent gewerkt joh!

joost | 17-10-2013
Ik herinner mij in de Boekhorststraat en omgeving de bakfietsen die werden verhuurd door, als ik het me goed herinner, Brakus uit de Waterloostraat. Kent u ze nog die groene bakfietsen?

ron | 1-9-2013
De naam van de automatiek was : snacky .

HansR | 21-8-2013
Allemaal lekkere broodjes (warm vlees van Dopmeijer op de Rijswijkseweg maar ik vind de broodjes van Kersjes(?) in de Gravenstraat (achter Maison de Bonnetrie) onovertroffen. Daar zat geen plakje ham, pekelvlees of lever op maar een halve koe bij wijze van spreken.
En van uitstekende kwaliteit. Ik heb geen idee of die broodjeszaak nog bestaat, het gaat ook hier over de jaren 60-70.

@Karin, volgens mij had je ook een Succes-cafetaria in het Westeinde

Karin | 20-8-2013
Mijn moeder werkte in een broodjeszaak of koffiezaak "Succes",haar meisjesnaam was Sjaan Heskes,jaren daar gewerkt in de boekhorststraat

Hans | 23-7-2013
@joost. Vergeef me; ik zie nu pas, dat ik me ook tot u had moeten richten in mijn bijdrage hieronder

Rien Solcer | 23-7-2013
@ Hans, overtuigend bewijs, ik heb nooit geweten dat BVD ook in de boekhorststraat zat, dan heb je toch een prima geheugen.

Hans | 23-7-2013
@Leo. Gefeliciteerd! Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken, dat het nuttigen van tartaar/gehakt trouw bevordert (D. Stapel)

@Leo.@Rien Solcer. Uit mijn eigen onderzoek is gebleken, dat de automatiek Marja (jaren `60) wel degelijk voorheen Broodje Van Dootje heette. Het bewijs is te vinden op: www.catawiki.nl/catalogus/suikerzakjes/type-verpakking/zakjes/1571491-broodje-
De automatiek was gewoon een ordinaire dependance van de "eetsalon" (zo noemden zij het zelf) in de Heerenstraat.
Mijn geheugen is toch beter dan ik dacht...


Leo | 23-7-2013
@ Hans. Nog even terugkomen op die heerlijke broodjes tartaar bij Marja.
Dat was in de tijd dat kleurstof in gehakt nog niet verboden was. De broodjes waren ruim voorzien van uitjes, maar ja: waar kocht je een broodje tartaar voor 25 cent ?. Ze waren het slot van een zaterdagavond stappen dat begon met een grote zak patat bij het Limburgs patathuis. Daarna een half uurtje "kwijlen" voor de etalage van Tornado en na een filmpje bij Thalia, Roxy of Hollywood nog even een hapje halen bij Marja.
Het broodje Tartaar was het eerste presentje dat ik mijn toenmalige vriendin aanbood. Kennelijk is dat gekleurde broodje gehakt met ui haar goed bevallen, want ze is nog steeds bij me

Hans | 23-7-2013
@Leo. Exact, maar er waren meer Dopmeijers in Den Haag, o.a. op de Stationsweg. Het is een naam van oudsher.

Leo | 22-7-2013
De broodjeszaak op de Rijswijkseweg was dat niet Dopmeijer, die ook op het Slijkeinde (?) zat. Heerlijke broodjes en zelfs ,s nachts open

Hans | 22-7-2013
@jan heppener. Nee, echt niet. Na wat eenvoudig speurwerk op internet (daarvan moet ik het voor een groot deel hebben als ex-Hagenaar) ben ik nu erachter: genoemde broodjeszaak/cafetaria zat vroeger (jaren `50) in de Heerenstraat 9a; het huidige adres is Bleijenburg 31.

jan heppener | 22-7-2013
broodje van dootje zat volgens mij hoefkade is later naar de rijswijkseweg gegaan

Hans | 14-7-2013
@Leo. Oké, "Marja" doet bij mij niet meteen een belletje rinkelen, maar laten we maar ervan uitgaan, dat die automatiek/cafetaria/snackbar (was het laatste woord eigenlijk wel gebruikelijk in de jaren `50?) zo heette. Maar hoe kom ik dan toch op "Broodje Van Dootje"? Waarschijnlijk van horen zeggen.

Overigens heb ik ook nog herinneringen aan de muziekhandel Gerritsen. Wie het ooit in zijn/haar hoofd heeft gehaald mij op accordeonles te doen, weet ik niet meer, maar voordat ik er erg in had, stond ik thuis met zo`n ding voor mijn buik. Dat had waarschijnlijk mijn moeder allemaal geregeld via die winkel. Het was aan mij absoluut niet besteed. Ik had ook helemaal niks met Johnny Meijer, Harry Mooten of The Three Jacksons. Gelukkig heeft deze lijdensweg niet al te lang geduurd.

joost | 13-7-2013
@Rien Solcer. Jawel Rien. Daar zat hij zeker!

Leo | 13-7-2013
De snackbar, iets voorbij de Skoda en die goedkope en lekkere broodjes Tartaar verkocht, kan ik me herinneren als: Marja

Hans | 13-7-2013
@Rien Solcer. Geen idee, de zaak op die plek heb ik niet gekend. Misschien waren er wel twee (of nog meer) cafetaria`s/automatieken die dezelfde naam hadden, wellicht van dezelfde eigenaar?

Rien Solcer | 13-7-2013
@Hans, zat broodje van dootje niet op de Blijenburg hoek Herenstraat ?

Hans | 13-7-2013
@R. Berkloo. Grappig om te zien; de Chevrolet die links geparkeerd staat, is de auto van de heer Schaap, destijds de directeur van Roxy. Mijn moeder werkte er en bracht haar fiets dan naar de door u genoemde stalling. Ik mocht mijn eigen fiets er ook eventjes stallen, als ik haar wel eens van het werk kwam halen. Aan de overkant was een automatiek (was de naam niet Broodje Van Dootje?). Daar verkochten ze heerlijke, verse broodjes tartaar!

R.Berkloo | 13-7-2013
Mijn oom en tante woonde boven de fietsenwinkel t.o. De Hollywood. Mijn oom was de broer van de Gebr. Muller. Tornado was de winkel waar onderdelen werden verkocht, in de winkel t.o. de Hollywood werden fietsen en brommers verkocht en in een pand rechts van de Roxy was een fietsenstalling annex reparatie.
Het pleintje tussen tornado en de Hollywood was s`avonds in de weekends een komen en gaan van jongelui met stoere brommers. Mijn broer en ik ( ong. 10 jaar) zaten dan voor het raam de hele avond te kijken wat zich er afspeelde.
De Boekhorststraat was een doorgaande weg voor lopend publiek dat naar de stad ging, en de winkeliers deden toen goede zaken met de voorbijgangers.

J.J Sanders | 25-2-2013
Na 50mrt rechts zat een eethuisje met de naam Hier Is het! Daar aten wij bij overwerk voor fl3.50 een warme maaltijd.Ik heb van af 1962 ook nog 7jaar in de Koningstraat bij Krol schoenen gewerkt,wat in feite het verlengde van de Boekhorststraat is.En inderdaad 3 bioscopen Thalia achteraan links en rechts Roxy en Hollywood,herenmodezaak Shonberg,
De Broekenspecialist,Siebel juweliers,Moor en Padberg ijzerwaren,deWerkman voor bedrijfsleiding,en achteraan hoek Prinsengracht kwam ieder jaar Sinterklaas aan! bij Nelson
schoenenzaak kocht je de imitatie Clarks,hoge suède schoenen voor fl 13,95 een must op je Puch met een zeer hoog stuur!

Jelle Sanders | 24-2-2013
Fotograaf staat op de brug waar de Koningstraat eindigt.
In 1960 werkte ik bij Teepe achteraan links meubelen bedden en baby speciaalzaak.
Links zat Jhon Kadee later is het Meubelpaleis in dat pand gekomen,en Kadee verhuist naar de overkant.Hoepand rechts zat een verlichtinszaak,ietsje verder op de goedkoopste schoenenzaak van DenHaag fa.Blok.
En ja de auto is een Skoda uit 1949.De gitaarwinkel is beroemd in heel Nederland! I.v.m.de Rock periode in DenHaag.

bertus de harder | 12-1-2013
van 1964 tot 1975 heb ik gewerkt bij tornado. bij dolf en sjaak muller dat was een mooie tijd. toen reed er nog een tram door heen. toen de tram weg was ging de boekhorststraat achteruit

Karin van lonkhuijsen | 18-7-2012
Mijn moeder heeft vele jaren in de boekhorststraat gewerkt ,bij een koffie huis ,of een soort snackbar .De naam was Succes ,geloof ik .De eigenaren heten Verhey .Vlak bij een bioscoop en schoenenzaak. Waar ze schoenen op afbetaling kocht. Vele vasten klanten kwamen daar eten . Mijn moeder kreeg heel veel fooi .En heeft er gewerkt tot zij ging trouwen Het was een belangrijke winkelstraat in Denhaag

Rien Solcer | 8-7-2012
@ Nou Kees, ik ken dat pleintje ook wel herinneren voor de twee bioscopen, zeker in de jaren `50 en `60.
Die bromfietszaak die je bedoeld is geen Circle Import, maar TORNADO, ik heb er wat uren voor de etalage staan turen.

Kees de Ridder | 8-7-2012
Het verhaal van de heer van Wijk klopt niet wat betreft het pleintje voor de bioscoop Roxy. Het pleintje was links naast de bioscoop en de Hollywood is inderdaad later geopend, na de 2-de Wereldoorlog. Aan de linkerkant van die inham bevond zich een fietsenzaak, ik meen van Cycle-Import. In ander verband heb ik weleens gemomoreerd, dat ik als kind na die gememoreerde oorlog, hier voor het eerst weer wilde duiven zag, hetgeen voor mij weer een bewijs is, dat zodra je vogels gaat ( verkeerd!) voeren, ze blijven terug keren.
Ma.w. meeuwen en reigers moet je vis laten eten en trouwens heeft iemand weleens een vogel in onze stad gezien die van de honger was omgekomen?

Martin van Wijk | 14-6-2012
Mijn vader was in de jaren 50 filiaalchef van Simon de Wit, Boekhorststraat 149. Tegenover de winkel zat de Roxy bioscoop (met pleintje in die tijd) en daarna de Hollywood bioscoop. Tramlijn 10 reed er twee kanten op: als fietser had je het slecht in die tijd, als er een tram achter je kwam, kon hij er niet langs en moest je in een zijstraat van de fiets en wachten tot de tram voorbij was. Midden in de straat had je een beddenzaak, de twee witte Ganzen, dat kun je nog zien: in de vloer van het portier staat het nog; overigens in een 17e eeuws pand. Lijn 10 heeft eens een wagen van van Gend en Loos dwars door de ruiten van de twee Witte Ganzen gedrukt; de bestuurder van de tram dacht dat hij er net langs kon. Helaas: net niet.

Marion Symons | 17-3-2012
Mijn vriendin woonde daar, haar ouders hadden een groente winkel op een hoek ergens. Bronkhost was haar achternaam.

joost | 16-3-2012
De geparkeerde witte auto op de voorgrond is een Skoda 1101 of 1102, Gebouwd rond 1950.

Robert | 15-3-2012
Bij Thalia draaiden ze in de jaren zestig op zondagmiddag altijd films van Roy Rogers, de zingende cowboy.

John van den Berg | 30-1-2012
Er is een bekend fenomeen nl Schakelzegels mijn moeder kocht iedere week die zegeltjes van een man die langs de deur kwam en als ze een paar boekjes vol geplakt waren gingen we de stad in om kleding of schoenen te kopen .Je kon overal terecht waar twee handjes inelkaar als een soort stikker op de deur stond .Er was wel eens commentaar maar aan wij vertelde nooit dat we met zegeltjes betaalden want de winkeliers hadden liever contant geld ,we hadden het idee dat je beter werdt behandeld want soms keken ze wel eens lelijk als we met de spaarboekjes betaalden.Ook kocht mijn moeder lappen stof om kleding op een hand naaimachine te maken waar zij behoorrlijk handig mee was .Ook repareerde ze in de oorlog boorden van over hemden dan knipte ze een stuk van de achter kant en daar naaide ze een ander stuk aan dus we hadden gewoon een stuk aan ons reet.

B Bos | 29-1-2012
Zo herkenbaar, de oude Boekhorststraat, waar het gevaarlijk fietsen was!
Met mijn moeder ging ik wel eens naar een winkel, waar je potten en pannen kon kopen. De vloer liep er vreselijk scheef!
Daarna naar Simon de Wit....maar waar die nou precies zat, weet ik niet meer.
En de winkel Prins Hendrik.....waar je met schakelzegels kon betalen.
Leuke herinneringen.

Kees de Ridder | 16-9-2011
Over deze straat kan elke echte Hagenees wel iets vertellen. Beperk ik me tot bekende muziekhandels dan had je op deze foto aan de rechterzijde, nog vóór de 2 bioscopen de firma Gerritsen en eveneens aan de rechterzijde, maar dan een stuk verderop de firma Kadee overgeveer t.h.v. bioscoop Thalia. Als kind heb ik me wat voor hun etalages staan te vergapen voor hetgeen daar geétaleerd stond.

busgek | 27-8-2011
Je had er de platenwinkel Muzam. Kon je lekker luisteren en dan kopen.
Ook weer verdwenen....

John van den Berg | 27-8-2011
In de tijd dat deze foto is gemaakt kon je nog van deze kant in rijden maar nu staat er een rood bord met een witte streep .Bij de brug moest ik stoppen om het verkeer voorrang te verlenen daar nam een pasagier van mij de benen zonder te betalen voor de taxirit ik kon hem niet achterna met de auto ,en heb er verder maar geen moeite voor genomen.

LEO | 26-8-2011
@ Phil
Ik vermoed dat je John KADEE bedoeld. Kocht er ooit een basgitaar

Phil | 26-8-2011
Inderdaad is door stoep verbreding de rijweg smaller geworden. Ik ben pas in 1962 in DH komen wonen en kocht ergens mijn eerste gitaar in deze straat bij........? (weet niet meer) Hij verkocht ook accordeons! Maar zover ik weet reed daar geen tram alhoewel ik er wel van heb gehoord.

Fer Mählmann | 1-2-2010
Wat datering betreft: deze foto lijkt mij minstens uit de zomer van '59: de nieuwe spits op de Haagse Toren staat er nog maar van '57 en de tweede geparkeerde auto waarvan de neus geheel is te zien, lijkt mij, zij het met enige twijfel, een Opel Kapitän uit '59.
Inderdaad, '50-er jaren, maar aan het einde ervan.

heppener jan | 31-1-2010
de flora bioscoop zat in de wagenstraat wij konden altijd voor weinig centjes naar binnen omdat mijn vader reclame maakte op zijn winkelramen hij had een schoenmakerij in de raamstraat .

René | 25-11-2009
Heb gehoord dat er tegenwoordig pollers staan in de straat.

Hans R | 25-11-2009
Mij zegt de Boekhorststraat oa bij Hus een regeringsbrood, later werd dat luxer(!) een tip-top brood. Bij de kaasboer vlakbij de Prinsegracht, heel veel eieren en een onsje jong gesneden. Bij Pijpers de sigarenboer een pakje Golden Fiction en een Poppel aansteker. Bulgaarse yoghurt bij melkboer Kneefel. Je eerste broeken kocht je bij het Broekenhuis.Toen ik ouder werd heb ik in de Boekhorststraat de Margriet, Revue en Donald Duck bezorgd en de nieuwjaarsfooitjes opgehaald. De babyspullen als aankomend vader bij Teepe.
Dit alles in 50/60 'er jaren.

ELZET | 25-11-2009
Aan de linkerkant, na ongeveer 20 meter had je een automatiek.
Daar verkochten ze broodjes Tartaar uit de muur voor een kwartje.
Dat het gewoon gehakt met een kleurstof was, dat wisten we niet.
Dat was toen trouwens niet verboden. Met voldoende zout en peper smaakte het fantastisch (en goedkoop). Een verwennerij voor een arbeidersknulletje Ik proef ze nog. Heerlijk !!!!
En ongezond ???? Ik heb er met gemak mijn AOW mee gehaald

LEO | 25-11-2009

Wat vooral bij mij opkomt en ik denk bij vele anderen, is de naast Holywood
toendertijd aanwezige winkel "TORNADO" Een winkel in bromfietsonderdelen.
Voor elke bromfiets waren er wel onderdelen en allerlei spul om je bromfiets te verfraaien te koop.
De broeders MULLER runden de zaak, tot op hoge leeftijd, op vaktechnische wijze
Later is de zaak verhuist naar no 120.

René te rijswijk | 17-11-2009
Er reed eens een man zo,n echte hagenees op een bakfiets door de boekhorststraat op zijn gemak tot hij achter zich ting ting hoorde trambestuurder werd een beetje boos het ging te langzaam toen vroeg hij aan die man op z,n bakfiets hé kan je niet effe opzij gaan met die fiets waarop de man zei ik wel maar jij niet.(oud mopje)

Stefan (Delft) | 17-11-2009
@ Bruce en @ Leo

De Boekhorststraat is nog dezelfde breedte, alleen staan nu aan beide kanten auto's (als ik het goed heb) geparkeerd. De inrichting van de weg is in ieder geval gewijzigd, dus... idd optisch bedrog.

Hans (Zoef) | 16-11-2009
Flora zat in de Wagenstraat, is een tijdje Plaza geweest en later weer Flora geworden tot sluiting in 1976.

LEO | 16-11-2009
@
COOS
Aan de rechterkant had je de bioscopen ROXY en HOLYWOOD.
Verderop links zat THALIA

Rien Solcer | 16-11-2009
De bioscoop rechts heette Hollywood, Flora zat dacht ik links van de foto

coos | 16-11-2009
lijn 10 reed zo dicht tegen de stoep dat je er met je fiets niet naast kon, maar even moest wachten bij een zijstraat, richting Holl.Spoor ging het wat beter. Er draaide in de bioscoop rechts op de foto (Flora?) heel vaak Chinese vechtfilms.

A. van de Zee | 16-11-2009
Ik heb dat ook met oude foto's en vooral met die waarop je tramrails ziet in een straat waar ze nu niet meer liggen. Ik denk dat het komt omdat de trottoirs toen super smal waren. Kijk maar eens naar de dame en heer rechts die elkaar passeren vlak voor de ladder. Trottoir lijkt niet breder dan 1.30m.

Leo | 16-11-2009
Ik denk dat je geen gelijk hebt. De gevels aan de linkerzijde besstaan nog en
bij de laatste bebouwing zijn de voorgevels van de rechterzijde blijven bestaan.
Misschien dat de rijbaan wat smaller is gemaakt?
Kortom ik houd het op optisch bedrog.

Bruce | 16-11-2009
Heb ik geen gelijk als ik zeg de Boekhorststraat nu smaller is dan op de foto?

Stefan (Delft) | 16-11-2009
Mooie foto. Ook nog duidelijk de sporen van tramlijn 10 (als ik het goed heb) te zien. Toen was Den Haag nog het aanzien waard. Prachtig. Mijn complimenten!

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    9443


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 4 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!