Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 18-2-2018, 20:58 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      822 in het Nederlands Trammuseum in Weert
foto van plm. 1975 uit de collectie van Sjef Zondag


Deze foto is rond 1975 gemaakt in het Nederlands Trammuseum in Weert. Zelf sta ik naast de tram en mijn broer(tje) staat op de bestuurdersplek. Nu was museum eigenlijk een te groot woord. Het was meer een achtertuin waar iemand een paar trams had staan, waaronder deze HTM-tram. In het schuurtje was een tentoonstelling van kaartjes etc. Het viel allemaal wat tegen, want de naam beloofde meer.

Sjef Zondag

Hans | 6-10-2011
Hallo Brigitte,
Ik heb jou Opa en Oma goed gekend. Jou Opa woonde vroeger in de Perponchestraat in Den Haag. Hij heeft ooit bij mij een paar dagen gelogeerd. Ik haalde hem op op het CS in Den Haag en toevallig kwam de Slijptram H23 langs waar mijn buurman dienst op deed. In een voortuinlijke stoel kon hij de rit (lijn 3) langs de Perponchestraat naar mijn huis meemaken. Ik weet nog goed dat hij kaartje "verkocht" om gratis door Weert te wandelen. Dat was altijd een leuke anekdote. Als jouw vader Theo heet, dan kent hij me wel. We wisselen elk jaar nog steeds groetjes uit tijdens uit en nieuw. Ook heb ik van je Opa een orginele trambel gekregen. Vastgeschroefd op een plankje. Zelf wil ik die trambel schenken aan het museum, mits jullie familie deze niet terug wil. Ook ben ik in het bezit van een videoband waar de 822 vanuit het weerter museum woprdt opgeladen en vervoerd naar Scheveningen. Mocht je interesse hebben mail me dan.
Gr. Hans. Email: hans-janny@casema.nl

Michel | 24-7-2011
Hallo kleindochter, ik ben er zelf ook geweest toen ik 11was. Wij hebben een videoband thuis met je opa toen de teams opgetakeld werden en vervoerd werden naar Scheveningen de voorste dan.

Evert Lamfers | 16-3-2011
Aldo Markus: Ja, inderdaad. Rob woont in Born, bij Sittard. Ik kan me jou nog goed herinneren, en je had iets met trams en openbaar vervoer. Heb je er iets in je latere leven mee gedaan? Grappig dus dat we elkaar tegenkomen op een website van het trammuseum. Vriendelijke Groet, Evert Lamfers

aldo markus | 7-11-2010
Evert Lamfers, ben jij de broer van mijn klasgenoot Robbie?

evert lamfers | 6-11-2010
Leuk te lezen van de kleindochter ven dhr Kuhne dat zij zo'n speciale herinneringen aan het muesum van haar grootvader heeft. Ik ben daar als kind vaak geweest, en het was altijd weer enorm leuk. Niet alleen de vele foto's en het model emplacement, maar natuurlijk als klap op de vuurpijl het bezoek aan die heuse trams in de tuin. Daar heb ik nooit genoeg van kunnen krijgen. Meneer Kuhne speelde ook altijd Sinterklaas bij ons op school. Bijzondere man, die heel veel mensen met zijn hobbie vele leuke momenten heeft bezorgd. Vriendelike groet

Raymond Naber | 19-10-2010
Dankzij de vroege start (1950) van het museum in Weert zijn er mooie unicaten gered.

Motorwagen GTr307 is door de Tramweg-Stichting/Tramwerk (TS) gerestaureerd en sinds 2009 weer in Amsterdam rijvaardig.
De NZH aanhanger B32 werd eveneens door beide stichtingen weer de Amsterdamse bijwagen 663 en vormt nu samen met de 307 een prachtig historisch stel.
De Union 28 (Amsterdam) was slecht en is gesloopt. Wel zitten onderdelen ervan in de Tweeramer HTM 2 / GTr 72 welke in 2006 rijvaardig is afgeleverd (ook door TS).
De Berlijnse bijwagen 339 ging terug naar Berlijn en maakt nu deel uit van de museumcollectie aldaar.
Tenslotte is daar nog het Nogablok 946, de Amsterdamse middeninstap bijwagen. Deze is rijvaardig en bij de Amsterdamse Museumlijn.

Verder zijn er nog modellen etc. van hout welke over enige maanden naar het OV Museum te Doetinchem zullen gaan (dat museum heeft de collectie van wijlen heer Cor Ooijevaar, bonthandelaar uit Den Haag).

Kortom: uiteindelijk zijn de trams goed terecht gekomen, de 822 had geen waarde omdat er al meer identieke exemplaren van zijn.

brigitte | 18-10-2010
ik ben de kleindochter van dhr kuhne.
wat er precies met de trams is gebeurd kan ik niet zeggen.
ik zal het zeker navragen en hier vermelden.
heeft er iemand nog foto's van zijn bezoek aan het trammuseum en misschien nog met mijn opa.
zou het erg leuk vinden om die te zien.
want ook al was het niet groots, voor mij wel heel speciaal.
en natuurlijk ook leuk om te weten dat ze alles zonder machines daar geplaatst hebben.
groetjes.

aldo markus | 25-11-2009
Van 1958 tot 1966 woonde ik in Weert (van mijn 2e tot mijn 10e jaar) en pas jaren later heb ik ontdekt dat er in de Kruisstraat een trammuseum was. Jammer.
Maar de eigenaar, Ben Khne, kende ik wel. Deze postbode kwam namelijk ieder jaar bij ons op school als Sinterklaas. Op deze manier verdiende hij geld bij voor zijn hobby.
Meneer Khne was er vroeg bij en heeft door zijn verzamellust enkele tramrijtuigen weten te redden in een tijd dat de geesten daar nog helemaal niet zo rijp voor waren. Vandaar ook dat er regelmatig geruild werd.
In het boekje Museumtrams in Nederland door Frits van der Gragt (Wyt 1970, later bewerkt) staat het museumpje leuk beschreven.

Haagse_Meester | 25-11-2009
Het "Trammuseum" in Weert is ter ziele, na overlijden v/d eigenaar. Wat er met de rest v/d collectie is gebeurd is mij niet bekend.

Stefan | 24-11-2009
Het interieur van de 822 in Frankrijk terecht gekomen. Eind jaren '90 is daar namelijk een oude pekelbak van de HTM heen gegaan.

Robert55 | 24-11-2009
Als ik me goed herinner ging de 822 naar Weert als ruilobject. Er stond daar een unieke Amsterdamse wagen [ik weet niet meer welke, misschien middeninstap bijwagen 946] die op die manier gered is. Hoge 800-en waren en zijn niet zo zeldzaam.

rabbit | 24-11-2009
De 822 ging oct 1969 zonder motoren naar Weert, waar deze in een tuin werd opgesteld.
Augustus 1990 werd de 822 overgebracht naar de TS in Scheveningen, waarna hij november 1991 naar de NSS Valkenburg (ZH) werd gebracht.
Juli 1999 is de 822, waarvan de bak totaal verrot was, gesloopt.

D.A. Borgdorff | 24-11-2009
De Haagse 822 voor de Rijnlandse Stoomtram (per inventarisatie: H. Sluijters) door R. Koolen -- in 1992 -- voor het Smalspoor-Stoomtrammuseum in het Duinterrein te Valkenburg bij Katwijk ?? dAb

Leo | 24-11-2009
@ tiktak

Voor zover na te gaan, stond daar rond 1975 een Berlijns aanhang-rijtuig
de 339

tiktak | 24-11-2009
Ik zie op de achtergrond nog een aanhangrijtuig staan.
welke

E.Wethmar | 24-11-2009
Kun je mij zeggen wat er met de verschillende trams is gebeurd?
Alvast dank voor je reactie
m.vr.gr.
Erik Wethmar

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    9656


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>