Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Houtrusthallen in volle glorie
ansichtkaart uit de collectie van Gerard van der Swaluwe


Hennie Minkman | 24-2-2017
Mijn herinnering aan de houtrusthallen is dat mijn ouders het bruidspaar waren van het jaar 1951, dit werd ook door Thea van Roon-Haak in een eerdere oproep gevraagd op deze site.

Rene W | 11-11-2014
De betreffende bus was de HTM 483. De genoemde mannenbeurs duurde van 21-11-1986 / 30-11-1986.

thea van roon-haak | 10-11-2014
ik ben op zoek naar mensen die zich het fenomeen nog kunnen herinneren van het bruidje van de Damesbeurs en dan specifiek van 1958.
Ieder jaar werd er een bruidje van de damesbeurs gekozen en er was een feestavond aan verbonden. In alle dokumentatie kan ik daar niets van terug vinden.
Ik ben er zelf geweest in 1958 en de show werd aan eklkaar gepraat door Polo de Haas. Een wel bekende speaker in die tijd.

Frans van Meerwijk | 12-10-2013
Pasar Malam in de Houtrusthallen ken ik ook wel... Het heette nog niet eens Pasar Malam Besar... Met mijn ouders (allebei `Belanda`s`, maar óók "Indiëgangers" gingen jarenlang samen (en dan bleef ik bij Oma in Amsterdam), maar toen ik `groter` was en óók van Indisch eten bleek te genieten, ging ik mee... Sateh, Bami-Kwa en talloze ándere heerlijkheden, MJAM!
Ik was duidelijk kind van mijn vader: PEDIS!!! Rendang, Pepesan, ...

Mike | 12-10-2013
Korte impressie van de 27ste Pasar Malam Besar gehouden in de Houtrusthallen. Opnamen gemaakt op 28 juni en vanaf 02.42 op 3 juli 1985.
http://www.haagsefilmbank.nl/archives/6619

willem roosenboom | 18-3-2013
Als ik aan de Houtrusthallen denk,dan denk ik aan de Pasar Malam. Was altijd een feest om daar te zijn, al dat lekkere eten,de lempers,pasteitjes,risolles,enz. Maar ook de gezelligheid,alle Indo"s die blij waren als ze elkaar weer konden ontmoeten. Jammer dat het er niet meer is, van de Pasar is ook niks meer over. Zelfs de naam is veranderd in Tong Tong Fair.

Loes de Bakker | 10-7-2012
Die goeie ouwe tijd(!)
Elke zaterdag en zondag schaatsen op de "HOKIJ", de Damesbeurs en de dansfeesten in de rotonde.

Waar blijft de tijd...

John van den Berg | 30-11-2011
Leen @ Dan was het de 30jarig bestaan het blijkt wel dat je nog wakker bent.Merci John

Leen Commers | 29-11-2011
@John, HDV (Houdt Dapper Vol) is opgericht op 1 juni 1917, zie hun site vvhdv.nl, bestaat nog steeds en houdt het nog steeds dapper vol maar moeten waarschijnlijk fuseren met andere verenigingen.

John van den Berg | 25-11-2011
Houtrust Rotonde de voetbalclub HDV vierde daar hun 35jarig jubileum in hun glorietijd met een aantal artiesten oa de man die het liedje als er weer bananen zijn en Trees heeft nu een Canadees vroeger met de moffen uit geweest.Dat was eind jaren 48 als ik mij niet vergis , club bestaat nog wel en zal nu wel ong het 65 jarig bestaan gaan vieren.

jan biever | 23-11-2011
woonde op duindorp myn broer verocht yshoky kaartjes ging er veel naar to met men vader kan ook nog goed herinneren met de mobilzatie voor de oorlog hollandse leger met hun paarden daar waren en kwamen naar het srand om de paarden te laten lopen lang geleden ben 84 jaar woon in arizona 62 jaar in usa

Anton Zonneveld | 11-8-2010
Ter aanvulling op mijn eerdere reactie: Ik herinner me ook nog de eerste Haagse Beatnach. Het vervolg van dit festijn is naderhand elders volgens mij gevierd. Ja, ik zie me nog meezingen met o.a. The Shoes: Na-na-na, na-na-na, na-na-na, NA-NA-NA! Bestaat die Haagse Beatnach nog?

Hans Klomp | 10-8-2010
In de rotonde nam John Bontje, judoka, de examens van zijn sportschool in de Javastraat af.

Rinus | 10-8-2010
De hieronder genoemde "Mannenbeurs" was een initiatief als tegenhanger van de welbekende Damesbeurs. In mijn herinnering was dit een eenmalig verschijnsel wegens een ernstig gebrek aan belangstelling. Die PCC die er stond (samen met een bus) is "gewoon" op de oplegger er naar toe gebracht, en na het openen van die enorme schuifdeuren aan de zijkant van de Houtrusthallen naar binnen gereden. Ik meen dat men daarvoor de panto had moeten verwijderen, maar mijn geheugen in na al die jaren niet zo scherp meer. Ik weet wel zeker dat er ook nog een bus stond op de HTM stand.

Kees de Ridder | 5-8-2010
Je had de Houtrusthallen en de Houtrustrotonde. In de hallen heb ik wel eens geschaatst, een damesbeurs bezocht, een concert bijgewoond, een ruilbeurs bezocht, maar dat weegt niet op tegen de tientallen bezoeken aan de rotonde
op zondagavond bij Jocotel met dansfestijnen. Het besloeg ongeveer de periode 1955-1966, althans toen was Jocotel op haar hoogtepunt. Jocotel stond voor Jongeren-Contact-Elandstraat. Het was louter een katholieke aangelegenheid als exponent van de destijds populaire parochie-dansavonden,die ik ook bezocht van de H.Jeroenkerk, H. Marthakerk, H. Jozefkerk en de Fatimakerk. Er was altijd een geweldige sfeer met als hoogtepunten het carnavalsfeest en het Sinterklaasfeest, waarbij ik me alleen als band The Milkshops herinner en waar de gebroeders Kaatee van de huidige D.S.C-band al furore maakten. Oh ja en ook The Stork-Down-Dixyband. En druk dat het daar altijd was!! We zijn wel eens door de open ramen naar binnen geklommen, uitkomend in de bar, nadat we de glazebdeuren door het slot hadden geduwd, de ober ( ons bekend) stond alles lachend te bekijken. Nog een leuk detail: de meisjes kwamen vaak met de tram, maar de meeste jongens hadden een scooter ( Vespa-Lambretta, Heinkel en Zündepp.

Anton Zonneveld | 2-8-2010
Jaren mogen meehelpen met de firma Koningsvogel uit mijn straat (Daltonstraat) op de Pasar Malam. Wat een belevenis en genot was dat! Heerlijk die geur van saté op houtskool, vermengd met andere gerechten. Langs deze weg nogmaals mijn dank aan de CEO van Koningsvogel dat ik dit heb mogen meemaken. Toen eenmaal dit soort evenementen werd verstierd door het toelaten van kermisactiviteiten (gokkasten, draaimolens etc.) werd toen al feitelijk de teloorgang van de Houtrusthallen ingezet. Koningsvogel heeft toen als een van de eerste dacht ik het bijltje erbij neergegooid. Tel daar bij op het jaren lange slechte onderhoud aan de hallen, plus niet te vergeten de toename van het verkeer wat er voor zorgde zodat het een zooitje werd voor en naast het pand, dan is het besluit om het pand te slopen jammer, maar realiteit. Maar ik zou die tijd zo weer terug willen!

busgek | 30-7-2010
Niet te vergeten april 1967 The Rolling Stones, vanaf de de tribune gezien en een stuk rustiger als in het Kurhaus, daar werd de boel afgebroken, hier pas een stuk later. Vinden ze leuk hier in Den Haag dat afbreken. North Sea Jazz ook afgebroken. Cultuurbarbaren.

Robert van Kesteren | 29-7-2010
in de winter de ijshockeywedstrijden Canada USSR. Ijsshows met Sjoukje Dijstra en Joanni Haanappel. Autoshows van Skoda en Tatra. Oldtimerfestivals op Koninginnedag. Hondententoonstellingenen inentingen van honden tegen rabies.

john van Leeuwen | 22-1-2010
Toen mijn vader Joop van Leeuwen in 1948 uit Indonesie terugkwam is hij nog een blauwe maandag tramconducteur geweest op een lijn die naar het strand reed.

john van leeuwen | 22-1-2010
Heeft iemand mijn opa nog gekend die net na de oorlog in de Houtrusthallen ging werken als technische man om een cent bij te verdienen,want hij was toen reeds met pensioen als stoker van de veerboot Vlissingen/Breskens.
Zijn naam was Frans van Leeuwen ( Francois).Mijn oma bleef toen in Vlissingen werken en kwam pas later naar Den Haag en ze gingen in de Pijnacker Hordijkstraat wonen op de begane grond.Een paar trappen verder woonde de familie de Wit.Die hadden een dochter Jannie die later met de jongste zoon Frans van mijn opa trouwde.

George de Haas | 11-1-2010
Ik heb warme herinneringen aan de PTT Kinderfeestjes met Sinterklaas op het einde van de jaren 40. Na mijn 8ste verjaardag, geloof ik, mocht ik er niet meer bij zijn. Later ging ik naar de hondenshow in Houtrust en naar de HHYC hockey matches met mijn gebreide shawl met grijs en donker-rode strepen. Door vertrek naar het buitenland hield dat op, dus nu is er weer een ander ding dat verdwenen is en dat ik nooit weer terug zal zien. Een beetje nostalgie, maar de herinneringen blijven "grand."

Haglibber | 21-12-2009
Ja, de Damesbeurs!
Als kind vaak deze beurs met vriendinnetjes bezocht.
Met tassen vol reclame materiaal kwamen we thuis,moe van alle gesleep.
Tot verdriet van onze ouders:"Wat moet je met al die rommel?".

Frank Faber | 18-12-2009
Ja, ik ben zelf een groot deel van mijn jeugd een Vogelwijker geweest en op de middelbare school (scholengemeenschap Johan de Witt, eerst Stadhouderslaan en later Nieuwe Duinweg, periode 1973-1978) voelde ik me daardoor vaak wat ongemakkelijk omdat mijn klasgenoten mij toch altijd een beetje als een soort elite beschouwden. Daar komt nog bij dat ik een buitenbeentje was. Maar inderdaad, die Houtrusthallen horen bij de Vogelwijk en dus ook bij mijn jeugd.

D.A. Borgdorff | 18-12-2009
Als persoon uit deze buurt: ... er is jarenlang door de Vogelwijk e.o. getracht de sloop van dit historisch mooie Houtrust-complex te verhoeden, maar de bewonerscommissie heeft het tegen de al te voortvarende Gemeente (helaas) *af moeten leggen*. dAb

joost | 17-12-2009
Dat is modelbouw schaal 1:1. :-) Er worden wel vaker "voorbeelden" neergezet om te laten zien hoe modelgetrouw modellen, soms tot in detail, worden nagebouwd.

Frank Faber | 17-12-2009
@Betweter; afdeling modelbouw? Hij stond er toch echt zelf in volle glorie die 1001 en zeker geen model ervan.

Betweter | 16-12-2009
Klopt, was de mannenbeurs. Ik meen dat de NVBS (afdeling modelbouw?) toen had gevraagd of de 1001 daar mocht staan.

Frank Faber | 16-12-2009
Nou ik weet zeker dat men toen officieel van "mannenbeurs" sprak. Dat stond toen ook op al die aanplakborden. Waarschijnlijk heeft dit dan maar heel kort geduurd vanwege het geringe succes, zodat zeer weinig mensen dit nog weten, jij dus blijkbaar ook niet Jan. Die PCC stond daar speciaal om de heren een plezier te doen, want tramhobbyisten zijn nu eenmaal hoofdzakelijk mannen. En dat is niet een raar vooroordeel, maar gewoon een feit.

Jan van Staalduinen | 16-12-2009
@ Frank Faber: was die mannenbeurs niet gewoon de Damesbeurs, toch ook een jaarlijkse traditie in de Houtrusthallen. Er kwamen ook best mannen. Een optreden van Johnny Jordaan op de tribune staat me nog helder voor de geest. Waarschijnlijk omdat ikie avond ook nog een broodrooster gewonnen had!

Ferry Lochmans | 16-12-2009
Mijn herinneringen aan de Houtrusthallen, tja ik ben er in 1963 geweest enwel naar de Hippie Happy Beurs. Dit was de start van het hippietijdperk in Nederland. Mijn vuurdoop wat betreft de hashlucht en psygedelische muziek, waarop sommige bezoekers onder invloed van de genoten hash dansten tegen een achtergrond van in olie gedrenkte dia's. Ik moest wel op de tijd letten, want lijn elf moest mij nog naar het Hobbemaplein brengen.
Ja de Houtrusthallen hebben voor mij een nostalgische klank.

Frank Faber | 16-12-2009
En of ik daar herinneringen aan heb! Ik woonde er vlakbij, ik heb er nog geschaatst, ging met school sporten op de bijgelegen velden, ik ben een keer in de jaren '80 daar bij een mannenbeurs geweest. Ik weet niet of dit fenomeen nog bestaat, maar toen hadden ze daar PCC 1001 of 1002 voor de show neergezet. Ik heb me altijd afgevraagd hoe ze hem daar toen gekregen hebben. De aanwezigheid van de Houtrusthallen had voor ons ook wel eens nadelige gevolgen, als er een voetbalwedstrijd gespeeld werd, parkeerden de supporters altijd hun auto in onze straat, om nog maar te zwijgen van de geluidsoverlast. Men heeft nu geloof ik plannen om daar luxe appartementen neer te zetten. Weet iemand daar meer van en staan ze er inmiddels al? Ach tijden veranderen, als ik alles bij elkaar optel is er al zoveel vertrouwds verdwenen, dan heb je alleen nog maar wat foto's en de herinneringen. Hm, misschien word ik oud!

coos | 15-12-2009
Het moet Koninginnedag 1955 geweest zijn, dat ik half zittend op mijn fiets via een van de open zijdeuren aan de Laan van Poot klandestien een groot deel van de 7e symfonie van Beethoven mee beluisterde; sindsdien een van mijn favoriete klassiekers. Om nooit te vergeten.

070 | 15-12-2009
M'n eerste gabberfeestjes in deze mooi sportcomplex meegemaakt en met m'n ouders elk jaar braaf op 25 april daar aanwezig zijn ("Molukkerdag ;)).

Zo zonde dat dit gebouw gesloopt is!

Helaas heeft de gemeente Den Haag meer interesse in haar rijke burgers te plezieren dan de rest van haar workingclass(sport)bevolking...

Gelukkig hebben we nog de foto :)

Hans (Zoef) | 15-12-2009
En vooral niet te vergeten het jaarlijkse Koninginne concert waar ik elk jaar naar toe ging. Ook de kermis op het terrein er naast is een blijde herinnering!

rsg | 15-12-2009
Mijn herinnering aan de houtrusthallen vergeet ik nooit.
ik ging vaak naar thuis wedstrijden van HYS HOKY toen ik tijdens een rustpauze terug kwam en ging zitten op mijn plaats. bleek dat een v/d bezoekers zijn sigaar had uitgetrapt op de zitbank ik voelde later wel dat het heet aan mijn R..... werdt.
er was toch een gat in mijn jas gebrand.later hebben we er nog vaak om gelachen. de verzekering heeft de schade toch vergoed.

rikky | 15-12-2009
Mooie foto !
Ook hete herinneringen aan saté's op de Pasar Malam. Die werden gewoon op houtkoolvuurtjes bereid. Dat waren nog eens hete tijden, zonder warenwet enz.

Django | 15-12-2009
Deze foto roept vele herinneringen op.

In de vijftiger en begin zestiger jaren hier veel handbal gespeeld, o.a. met Hermes en Hellas.
Ook diverse dansavonden met de dames van Athene in de rotonde.

Ja, toen was geluk nog heel gewoon!

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    2174


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 12 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!