Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
Hoefkade, het domein van de fietsers
ansichtkaart uit de collectie van Gerard van der Swaluwe


Kees de Ridder | 28-5-2014
De verhuiswagen van de firma Voskuijl zou heel goed kunnen Wel "modern"om links te parkeren! Een wagen van de firma van Soldt verwacht ik eerder t.h.v. de Jan Blankenstraat, dus dat zal deze niet zijn.

gerard van Soldt | 4-5-2014
Is dat niet de verhuis wagen van Voskuil?

Wim Biere | 14-7-2012
a.j. nieuwenhuizen boven de drogisterij van mijn ouders woonde op1 HOOG FAMILIE BEZEM2hoog riet , ouders van theo en riet woonde op 430 2hoog wij zelf woonde op 428 vr. groet wim biere.

aJ. Nieuwenhuizen | 12-7-2012
wim biere//boven de drogist vigro woonde de fam. bezem op 2hoog de fam Nieuwenhuizen deze nieuwenhuize n was getrouwd met zus van theo v/d burch riet dat was op nr 426 op430 woonde de ouders van theo v/d burch

wat betrefd de fam. kleindijk de groenteman klopt de juiste gegevens

Wim Biere | 11-1-2012
kees de ridder hoe je joutze schryft weet ik niet meer we praten over 50 jaar geleden de fam. donkers weet ik wel ze waren klant by ons op de winkel de andere namen zeggen me niets vr. wim biere.

Kees de Ridder | 10-1-2012
Joutse komt mij ook bekend voor, maar schreef je het niet als Jautze? Vooraan links zat een soort 2-de handswinkel in verrekijkers en fototoestellen, verder herinner ik mij de loodgietersfamilie Donkers en tegenover de rechts gevestigde houthandel had je de fourniturenzaak van Guldemund. Zoon Nico zat bij mijn broer in de klas en de volle neef z'n vader deed ook in leder in de Jac. Catstraat. Wie herkent dit?

coos | 9-1-2012
Mijn eerste autorijles (bij "Correct"/Spui) ging over de Hoefkade in 1959.
Ik reed er als een fietser, overal rakelings langs. "De verf hoeft er niet af", was het commentaar van de instructeur............

Wim Biere | 9-1-2012
rechts na drogist kwam een sigarenzaak dan kwam een kruidenierswinkel van schyf later verbouwd door leen nicolaas tot medaillehuis dan de paardenslager koot en verder louis doorschot deze verhuurde doortrappers waarop vele hebben leren fietsen dan kwam voskuil de verhuizer aan de overkant had je joutse hy verkocht verf en glas dan kwam een verhuur van feest kleding waarvan ik de naam niet meer weet later kwam links ernaast in de benedenwoning een dameskapsalon en op de hoek was het cafe

Wim Biere | 9-1-2012
de drogistery aan de rechterkant was van myn ouders zy hebben deze in 1937gekocht van
heesterman onder de naam germania . myn vader heeft de naam direkt verandert in
drogistery virgo dit betekent maagd in het latyn.

Cor Nieuw Vennep | 1-8-2011
@Leo. Ik word oud en het is al laat. Cor.

LEO | 31-7-2011
@ cor. Toch iets beter gaan uittekenen
Schuin tegenover Roxy en Hollywood had je Thalia.
Flora ( ook korte tijd PLAZA) zat in de Wagenstraat

Cor Nieuw Vennep | 31-7-2011
Google: Bioscoop Alhambra (Volksschouwburg), Boekhorststraat 98.
Opening 17-01-1920, sluiting 01-1935. Roxy was nr. 102, dus
Hollywood nr. 100. Op diezelfde plek is veel later Royal 70 en Royal op zolder gevestigd. Deze laatste twee zeggen me helemaal niets. Roxy en Hollywood kan ik uiteraard uittekenen. En aan de overkant, veel meer richting Grote Marktstraat, natuurlijk Flora (later meubelzaak).

Kees de Ridder | 31-7-2011
De mijn genoemde bioscoop Apollo was inderdaad gelegen in de Spuistraat en dat noemde mijn vader de eerste bioscoop in Den Haag, die zochten ze dus niet op de Hoefkade!

Hans (Zoef) | 29-7-2011
De naam Alhambra herinner ik mij wel en als ik het goed heb, dan was dit de nieuwe naam voor een bestaand theater. (zoals Flora en Plaza dezelfde waren.) Apollo zat niet aan de Hoefkade maar aan de Spuistraat.

Kees de Ridder | 29-7-2011
De door de heer v.d. Berg genoemde bioscoop moet de filmzaal bij de Delpratwoningen geweest zijn, het voormalige clubhuis van de Musschen ( met sch?). Mijn vader, als kind woonachtig in de Rijswijksestraat, vertelde altijd dat dit de eerste bioscoopzaal in Den Haag is geweest. Bij mijn weten was dit echter Apollo. Genoemde zaal Alhambra was die niet op de Groenmarkt gelegen?

John van den Berg | 26-7-2011
Spionnetjes valt nog mee maar in de zijstraten was het nog erger ,je moet niet vergeten dat het toen crisistijd was de mensen zaten in het algemeen slecht in de slappe was en dan was het makkelijker om te zien of er een schuldeiser voor de deur stond want dan deet men gewoon niet open.Alleen moest men wel uitkijken dat ze niet gezien werden in het zelfde spiegeltje. ter hoogte van de van Bassenstraat was op de Hoefkade een Bioskoop Ik dacht dat die Alhambra hete later werd dat een Houtzagerij Ik heb daar met mijn zus voor eerst een film gezien van Walt Disnye Sneeuwwitje.

John van den Berg | 23-7-2011
Het was inderdaat verboden om je auto tegen de rijrichting te parkeren daar kreeg je vroeger een bon voor. maar als je goed kijkt zie je dat het verkeersbord een klap bord was dus je mocht wel aan die kant staan alleen had de wagen andersom moeten staan.Er kon af hankelijk van de drukte op dat gedeelte van de dag geparkeerd worden.

John van den Berg | 20-7-2011
Ik heb er gewoond in 1939 tot eind mei 1940 op de foto links boven de kruideniers zaak de Insulinde op de 2e et op de 1e et woonden mijn opa die was een trambestuurder op Lijn 12 die toen nog op de Vailantlaan reed aan onze kant was er nog een sigaren winkel en op dehoek een cafe waar opa na zijn dienst wel eens een biertje nuttigde aan de rechterkant zat een bakfiets en handwagen verhuur Doorschot ook Nicollaas die had een winkel met wedstrijd bekers verder een fietsen maker en nog een paarwinkels wo een glas handel .Bij het uitbreken van de oorlog lagen Nederlandse soldaten in een schuttersput voor het cafe op vliegtuigen te schieten.Ook was er de in tocht van de Duitsers die toen nog Moffen werden genoemd over de Hoefkade

Kees de Ridder | 15-5-2011
Het domein van de fietsers doet me ook denken aan het pakhuis links naast Voskuijl. Was de eigenaar niet Dorschodt, die ook warme worst en de Sportgids verkocht bij wedstrijden van ADO en Holland Sport? In ieder geval verhuurde n van de broers kinderfietsjes voor een kwartje per uur vlak na de oorlog. Hiermee heb ik fietsen geleerd als achtjarige op een z.g. doortrapper. Ik voel nog de trappers in mijn kuiten staan! De huidige jeugd beheerst deze sport vaak 6 jaar eerder

Kees de Ridder | 5-3-2011
Heerlijk fietsen over de volle breedte van de Hoefkade, geen stoplicht te zien. Wel vervelend dat de vrachtauto van de verhuisfirma Voskuijl links van de weg geparkeerd staat. Tegenwoordig vindt men dit heel gewoon. Ik erger me hier altijd aan. Overigens zat aan de andere zijde ook een familiebedrijf, n.l. de loodgietersfamilie Donkers en Leen Nicolaas de ex-bokser, was die er al met zijn medaillewinkel?

Hans (Zoef) | 28-2-2010
Deze foto heb ik al eens eerder gezien in een documentaire met nog wat andere foto's van de Hoefkade, Vaillantlaan en de schilderswijk. Als datum werd daar September 1939 genoemd.

wil leebeek | 28-2-2010
Rien Solcer: ja de foto moet van na deze datum zijn, dus het zal 1938 of 1939 zijn.

Rien Solcer | 28-2-2010
Dus dan is de foto van na oktober '37?

wil leebeek | 28-2-2010
Dit is een haltebord van lijn R die vanaf 15-10-1937 reed vanaf de Waals-
dorperweg naar de Melis Stokelaan.
Vanaf het HS reed deze lijn via de Jan Blankenstraat naar de Hoefkade-
Wouwermanstraat-Fruitweg-Melis Stokelaan tot aan de Beatrijsstraat
waar het eindpunt was.

Leo | 27-2-2010
Op een foto van WOERLEE uit 1933 stond het parkeerbord, rechts op de foto, er nog niet.
Zo dat je mag aannemen dat deze foto in elk geval van na 1933 is.
De drogisterij op de foto heette overigens GERMANIA van eigenaar Heesterman.

FransW | 27-2-2010
De vrachtauto die geparkeerd staat, doet inderdaad denken dat deze foto is gemaakt in de tweede helft van de jaren dertig.

Robert55 | 27-2-2010
Meisjes hielden toen ook al niet rechts

coos | 27-2-2010
Aan de dameskleding te zien lijkt het me inderdaad eind jaren dertig, vooral de pothoed van de 'witte dame' wijst op vr de oorlog.

Rien Solcer | 27-2-2010
Op 24 januari stond een foto van de Vaillantlaan op deze site, daarop zie je de zelfde drogist op de hoek Hoefkade. Omdat ik daar een vrachtauto zie staan, denk ik dat deze foto van voor de oorlog is, denk aan 1938.
Kijk eens hoeveel mensen een ''spionnetje'' hadden.
Waar de twee jongens links de trottoir afgaan, is dat een bushalte?

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    5582


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 5 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!