Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-2-2018, 20:32 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      De H.T.M. heeft zich over de bijgloovigheid heengezet
's Gravenhage in beeld, 28 oktober 1927


coos | 3-3-2010
We woonden van 1940-1954 op de hoek van de Renswoudelaan/Soesdijksekade, waar tot na 1948 nog niet alles bebouwd was. We speelden in "landjes", onbebouwd ruw terrein dat wel een meter lager lag dan het straatniveau en bij een beetje regen al gauw onder water stond. De brandweerkazerne aan de Soesterbergstraat heb ik niet meer meegemaakt, evenals het scholenkomplex rond de Amerongenstraat dat toen net gebouwd werd. De Leyweg was nog een landweggetje tussen de weilanden/kassen met een smal (voor mij hoog) bruggetje, waar nu de kruising met de Erasmusweg is....op het eind was een T-kruising, je kon rechtsaf langs kassen naar Wateringen, en linksaf via de van Vredenburchweg naar Rijswijk langs een "eeuwige vlam"......en Overvoorde.

Wim van Es | 3-3-2010
@coos, Er lag nog een foto "op de plank" waarop dat hoogteverschil goed te zien is. Deze heb ik nu meteen geplaatst.
Zie: de la Reyweg met merkwaardig hoogteverschil .

coos | 3-3-2010
O.k. Maar dan blijf ik het toch vreemd vinden dat drie motorwagens het koersbord "Zuiderpark" tonen, terwijl ze daar al zijn.....Iets anders, nu we dus toch in Transvaal zijn, het heeft me als kind al verbaasd, dat de evenzijde en de onevenzijde van de De La Reyweg nogal in hoogte verschillen, goed te zien aan het middenplantsoen dat bij de doorsteken behoorlijk naar een kant afloopt. Is Transvaal destijds extra opgehoogd geweest en was dat daarna voor Rustenburg niet meer nodig? Of is er een andere verklaring voor.

Rien Solcer | 3-3-2010
Zie foto HGA 0.62080, dus dan is dat de plek zoals vele van jullie omschrijven?, alleen is de rijrichting anders om.

coos | 2-3-2010
Is dat zwarte bijna-rechthoekje op de achtergrond (naast het wagennummer 138) niet het HIJSM-spoorviaduct Koningin Wilhelminalaan - Adelheidstraat, waar de Blauwe Tram toen onderdoor reed? Qua afstand klopt dat wel, en dan zou het doodlopend opstelspoor de keerlus in aanleg kunnen zijn.

tiktak | 2-3-2010
Deze foto is volgens de onderschift gemaakt op het Stuyvesantplein.

wil leebeek | 2-3-2010
Vermoedelijk is de foto genomen aan het einde van de Schalk Burgerstraat.
Lijn 13 reed meestal met losse motorwagens, dit kan dus een drietal
extra's zijn voor een voetbalwedstrijd ( ik weet niet precies wanneer ADO
in het Zuiderpark ging spelen).

Rabbit | 2-3-2010
Opname is gemaakt waarschijnlijk op de eerste dag van nieuwe lijn 13, 23-10-1927 naar de Hoefkade in wording, op de Schalk Burgerstraat in wording.
Links de Spionkopstraat, in wording, met rechts de brug op het Veluweplein, oh ja, in wording.

Joh. Verwijck | 2-3-2010
Deze foto komt uit het weekblad 's-Gravenhage in Beeld van 28 oktober 1927. Helaas staat er geen nadere plaatsaanduiding bij.

coos | 2-3-2010
"Waar is deze foto gemaakt?" Dat vroeg ik mij ook meteen af, en ik ben er nog steeds niet achter. Gezien het opschrift "ZUIDERPARK" op alle drie de tramstellen zoek ik het achterin het Bezuidenhout, b.v. het opstelspoor aan de Schenkkade (de keerlus naar het ZHESM-station/LvNOI dateert van 1929). De spoorlijn zou dan ook nog niet omhoog moeten zijn gebracht en nog geen bovenleiding hebben.

erven sleeboom | 2-3-2010
Maar laten we het eens over dit mooie plaatje hebben. Waar is de foto gemaakt? Toch niet op de route van lijn 13?

erven sleeboom | 2-3-2010
Blokkendozenmaterieel '27 was te zien op de 'oude lijn' Amsterdam-Rotterdam en passeerde dus de spoorweghalte Laan van Nieuw-Oost Indi.
Maar er is nergens op het HTM-net een spoorwegkruising geweest met een electrische spoorlijn waar blokkendozen passeerden (behalve dan op lijn I bij het station in Leiden, samen met de NZH).

Haagse_Meester | 2-3-2010
Hans, Blokkendozen kwamen niet in de buurt v/d HTM, en andersom. Hooguit bij een NVBS rit naar Scheveningen via lijn 11, maar vr 1940 zeker niet! Ik denk dat je een aantal herinneringen op n hoop gooit (dat kan, op die leeftijd ) Je kan elders op deze site terugvinden wanneer welke lijn waar naar toe ging, soms ook met (deel-) netkaartjes. Succes!

Hans (Zoef) | 2-3-2010
Als kind heb ik vaak met de tram gereisd naar mijn grootouders in de Van Imhoffstraat nr. 1. Wij woonden destijds in de Begoniastraat en namen dan 2 lijnen. Het begon op de Goudsbloemlaan met lijn 3 en daarna was er een overstap. Waar dat weet ik niet meer, wel dat ik voor een overweg stond waar een "blokkendoos" passeerde. (Zo werd die trein genoemd.) Ook staat het oude nog niet verwoeste Juliana van Stolbergplein mij helder voor de geest met dat monument in het midden waar de tram omheen ging. Wie kan mij uit de droom helpen welke lijn dit was en waar wij zijn opgestapt? Is na de oorlog nog tramverkeer geweest via het Juliana van Stolbergplein? Later toen ik zelfstandig ging reizen nam ik lijn 7 vanaf de Laan van Meerdervoort tot de Juliana van Stolberglaan, omdat wij door de aanleg van de Atlantikwal moesten verhuizen naar de Vlierboomstraat.

Coos | 2-3-2010
...tweede lijn 6 ..... Waarschijnlijk wordt gedoeld op de situatie, dat lijn 6 die eerst naar de Regentesselaan hoek Loosduinscheweg reed, per 25 augustus 1925 een tweede tak kreeg die na het Hobbemaplein via de Kempstraat naar het einde van de Schalk Burgerstraat bij de Hoefkade reed. Er werd toen om en om onder hetzelfde lijnnummer 6 naar verschillende eindpunten gereden. Dit heeft ruim twee jaar verwarring gegeven totdat de tak naar de Hoefkade per 23 oktober 1927 het lijnnummer 13 kreeg. Lijn 6 en 13 bleven nog wel om en om vanaf het Hobbemaplein naar het Bezuidenhout rijden.

Robert55 | 1-3-2010
Toen klopten krantenberichten dus ook al niet
Dit was de vierde lijn 13

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    5286


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>