Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 14-12-2017, 20:33 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      1312 met 2125 aan het driehoeken voor sloop van Hotel Terminus
4 foto's van Koos van der Kolk uit 1975


Wegens werkzaamheden kon lijn 8 niet z'n rondje maken door de Oranjelaan.Vanaf de hulpcontroller de Stationsweg op.

De vlaggetjes zijn hoogstwaarschijnlijk voor Prinsjesdag. Op Koninginnedag 1975 konden de trams nog niet vanaf het Rijswijkseplein naar het Stationsplein, dat was pas vanaf 2 mei mogelijk.Klaar voor vertrek richtng Scheveningen Kurhaus.De werkzaamheden in de Oranjelaan met ook de nieuwe sporen voor lijn 11 vanuit de Zuylichemstraat waar vanaf 3 november 1975 gebruik gemaakt zal gaan worden.

Coos | 24-5-2010
Aldo, inderdaad, op 1 september 1974 werd lijn 9 verlengd naar Vrederust, eerst nog via Oranjelaan-Stationsweg, maar vanaf 2 mei 1975 via het aparte spoor op het Rijswijseplein, dat toen ook op dezelfde dag ruim twee maanden door lijn 8 gebruikt is. De vlaggetjes zijn dus voor de verjaardag van Prins Bernhard.

rinus | 24-5-2010
De enige koninklijke verjaardag in de periode 2 mei t.m 8 juli 1975, was die van Prinds Bernhard op 29 juni. Die viel in dat jaar op zondag, het zou dus kunnen dat er pas op maandag 30 juni werd gevlagd.

Jeroen van Loon | 24-5-2010
Ik heb Hotel Terminus nooit bewust meegemaakt, daar ik ben geboren in 1971, maar op foto's van het Stationsplein, waar het hotel nog op pronkt, vind ik het altijd een mooi karakteristiek gebouw, passend bij het stationsgebouw van Hollands Spoor en veel mooier met wat er voor in de plaats is gekomen.

Wim van Es | 24-5-2010
Er zitten ook oranje vlaggetjes op de tram, dus is het een "koninklijke dag". Met Vlaggetjesdag zie je alleen de rood wit blauwe vlaggetjes.

aldo markus | 24-5-2010
Zoals Coos beschrijft is het gegaan, op één ding na: lijn 9 reed al sinds september 1974 naar Vrederust. Ik herinner me niet meer of dat tot de zomer '75 via Oranjelaan-Stationsweg ging, of via Zieken-hoog en Rijswijkseplein direct naar het Stationsplein. Dat spoor lag/ligt er vanouds.

Coos | 24-5-2010
In mijn eigen aantekeningen staat, dat vanaf 2 mei 1975 lijn 8 niet meer door de Oranjelaan kon rijden vanwege de aanleg van de keerlus voor lijn 11. Op deze zelfde dag werd lijn 9 via nieuw spoor op het Rijswijkseplein rechtstreeks naar het Stationsplein geleid en verlengd naar Vrederust. Op 9 juli kon lijn 8 weer via de Oranjelaan rijden. Op 3 november 1975 reed lijn 11 via de van Zuylichemstraat en Oranjelaan naar het nieuwe eindpunt op de Stationsweg naast lijn 8. De vlaggetjes op de foto zouden dus heel simpel vanwege Vlaggetjesdag kunnen zijn.

m.sanders | 24-5-2010
Het spoor op foto 4 moge dan uit de van Zuylichemstraat komen, wat er te zien is, is de kruising Oranjelaan Hofwijckplein.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    4957


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>