Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
De Gouden Koets op het Binnenhof in de vorige eeuw
twee ansichtkaarten uit de collectie van Marnix Zoetemeijer
bart | 14-3-2012
In Duitsland zei iemand mij ooit: In Italie en Holland geldt: "Seine Majestaet das Kind" Zit wat in.

Kees de Ridder | 13-3-2012
Hans en John denken er hetzelfde over als ik en wat dat Duitse betreft, kom je in Amerika ook tegen. Boss afgeleid van het Hollandse baas is ook werkelijk baas en knecht is knecht. Dat ligt in Nederland gelukkig anders en wat ook verschilt is de overdreven angst voor superieuren en wetgeving, dat kennen wij ook zo goed als niet meer. Wat dat laatste betreft kunnen wij ook van hetgeen Hans en John opperen nog heel wat leren. Hebben jullie wel eens op Franse kinderen gelet b.v. in een zwembad, nou die lopen echt niet over je handdoek op het strand of op een grasveld. Nee, dan wij met meester Hans, belachelijk!!!

Hans Kindt | 28-9-2011
Ja John v.d. Berg, helemaal mee eens. Overal waar je komt is het jij-en en jouwen. Ik (61) heb een caissière bij de C1000 er wel eens op aangesproken en die griet zat me stomverbaasd aan te kijken. Ze snapte niet waar ik het over had. Ik ben bijna geneigd om naar Duitsland te verhuizen, daar is het overal nog "Sie", haalt geen mens het zelfs maar in zijn of haar hoofd om de chef bij de voornaam aan te spreken enz. Heeft de man of vrouw (Frau) gestudeerd dan is het daarbij dan ook nog eens Herr of Frau Doktor (Schneider, Schulz of weet ik het). Daar staat dan wel weer tegenover dat het bij "de mof" nog altijd vaak "Befehl ist Befehl" is. Zelf denken is er dan niet bij, dat doet de meerdere (is de bedoeling). Zal ik dan toch maar hier blijven?

John van den Berg | 27-9-2011
Om streeks 1925 heeft mijn moeder op de Kneuterdijk gewerkt in een bloemen winkel van daar dat wij vroeger altijd netjes moesten spreken plat Haags was er echt niet bij.Ik kon het uiteraard natuurlijk wel .Het was ook de gewoonte om oudere mensen niet met je jou jij ,altijd met u Dat was een vorm van respect wat tegenwoordig ver te zoeken is luister maar eens goed wat ze voor radio en tv uit kramen.

Hans Kindt | 26-9-2011
Ja dit beeld roept veel herinneringen op want het gebouw op de achtergrond is waar mijn toenmalige werkgever de Algemene Bank Nederland N.V. was gevestigd (Kneuterdijk 1). Als deze foto tussen 1969 en 1972 gemaakt is (ik ben in het voorjaar van 1973 van baan veranderd) dan sta ik beslist bij één van de 4 ramen rechts onder het dak te kijken want ik heb toen niet één van de rijtoeren gemist. Op mijn afdeling hadden we ons eigen stekkie voor zoiets en zaten we "eerste rang". Gezien de uniformen van de militairen: ja eind jaren 60 begin 70. Ik heb in 1968 ook nog op het Lange Voorhout gewerkt (eerste baan). Ook toen heb ik de rijtoer gezien. Nu woon ik niet meer in Den Haag en moet ik alles vanaf de TV volgen.

Snorrecken | 26-9-2011
Dat "mannetje"op die stellage was gewoon een televisiecameraman. Bonito is het persoonlijke paard van de Koningin en heeft ook dit jaar me gereden. Het paard gaat achter toevallig dit jaar met pensioen; zal er dus volgend jaar niet meer bij zijn.
Nog even het woord "rijtoer". Vroeger werd er later 's middags altijd een rijtoer gehouden met open calèches. De gang naar/van de Ridderzaal werd nooit de rijtoer genoemd.

John van den Berg | 25-9-2011
Niico Keus @ je hebt gelijk het scheelt maar 1 lettertje ,Zij gingen ook veel naar het vacantie adres De Witte Olifant met haar familie.

Nico Keus | 24-9-2011
Die Italiaan heette toch Benito, met zijn voornaam?

John van den Berg | 24-9-2011
Bonito was ook de voornaam van de Italiaanse Fascist Mussolinie dus niet zo bijdehand van onze koningin om die naam aan het paard te geven ,Ik weet trouwens niet of dat beest nog leeft ik heb dit jaar niet naar de Gouden Koets gekeken .Want dan had hij zeker mee gereden.

John van den Berg | 21-9-2011
Het witte paard voor de ingang is het paard van koningin Beatrix een schimmel dat bij al dat soort gelegenheden wordt bereden door de opperstal- meester hij heet Bonito of Bonita hij kreeg als er een hoefijzer los zat nieuwe, mijn dochter kreeg omdat ze toen ging trouwen een hoefijzer van de hoefsmid en is op de schuurdeur geschroefd misschien een beetje oneerbiedig.Maar ik vond het wel een vermelding waard.

coos | 28-9-2010
Het lijkt of het gesneeuwd heeft op het Binnenhof, maar het is gewoon zand tegen het uitglijden van de paarden. Zo werden er ook elders touwen in de tramrails gelegd zodat de smalle koetswielen er niet in vast konden lopen.

Hans Kindt | 20-9-2010
Ja, de koets rijdt hier langs de zijkant van de Algemene Bank Nederland die toen gevestigd was aan de Kneuterdijk 1. Ik was hier werkzaam en stond op mijn afdeling aan de Kneuterdijkkant samen met collega's commentaar te leveren op alles wat voorbij kwam (de MARVA'S en LUVA's die er bi het langsmachen niet altijd even elegant uizagen met dikke kuiten en ditto konten) Het hoofdcommentaar kwam toen trouwens van een collega die Koreaveteraan was. Maar de Surinaamse eenheid marcheerde werkelijk prachtig in het gelid.
Jammer dat de gezichten van de mensen op de balkons van de bank slecht te onderscheiden zijn want ik zou er de nodige van kennen (al waren er altijd gasten en familieleden die boven mochten kijken).

jaja | 18-9-2010
@coos

Ik heb zelf als millitair langs de route gestaan in 84 en toen werd er dus gereden volgen de route die jij verteld.
Ik stond zelf nabij de hoek Lange vijverberg en men ging daar rechtsaf de Korte vijverberg op.

@Haagse Meester
Aan de uniformen kun je weinig zien omdat er ook soldaten in historische uniformen stonden.

Geurt Borsboom | 18-9-2010
Een kleine aanvulling misschien: er werd niet vanuit het Paleis aan het Lange Voorhout vertrokken wegens bouwwerkzaamheden aan het Paleis Noordeinde, maar omdat Noordeinde een hele tijd geen paleis was, maar in gebruik was bij het Institution of Social Studies. Naar aanleiding van de intrede van Koningin Beatrix werd het paleis weer terugverbouwd naar de koninklijke status.

johan | 18-9-2010
Denk dat Haagse Meester best gelijk kan hebben, op de bovenste foto op de voorgrond ''een mannetje'' met een bakbeest van een filmcamera, precies die grote joekels, (want het zal wel al kleuropnames geweest zijn) zag je in de jaren 70 vollop. Let ook eens op de kledingstijl van dat mannetje en dan kan je er van uit gaan dat dit eind jaren 70 geweest moet zijn, (1975-1980)

coos | 18-9-2010
De soldaten staan op de wissels van de kruising Lange Vijverberg rechtsaf naar de Kneuterdijk, en linksaf de Vijverdam. De route van de rijtour is enige jaren andersom geweest. Vanwege de bouwwerkzaamheden aan paleis Noordeinde werd toen vertrokken van paleis Lange Voorhout en om de route niet al te kort te doen zijn ging het via de Lange voorhout-Kneuterdijk-Lange Vijverberg-Korte Vijverberg naar het Binnenhof. Het was eind jaren zeventig. Wanneer het precies was, weet vast iemand anders wel.

Haagse_Meester | 18-9-2010
Gezien de uniformen denk ik aan hoogstens de jaren 70, dus met Kon. Juliana in de koets.

Fer Mählmann | 18-9-2010
De onderste foto is toch gemaakt op de Lange Vijverberg op weg naar de Kneuterdijk..? De naam van de foto doet iets anders vermoeden!

Om een poging te doen deze foto te dateren, moeten we eerst te weten komen wie er in de koets zitten!

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    5431


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 9 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!