Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 20:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      



Kromhout/Verheul 309 van lijn 26, Lisztstraat Loosduinen
foto van Peter Doesburg uit de collectie van Erik Stam


Op de achterkant van de foto staat "negatief: P. Doesburg, vergroting: J. Kres".
Zou dit de Lisztstraat kunnen zijn?





Paul van Hoevelaak | 17-9-2017
Het flatgebouw op de achtergrond is, of liever gezegd was, het gebouw van de Preva stichting aan de Monseigneur Nolenslaan. En ja, dit is inderdaad de Lisztstraat. Ik heb er gewoond van 1967 tot 1998. Bracht nog wel eens oud brood en aardappelschillen naar de geiten en schapen die je in dat gedeelte van de Lisztstraat vanachter een hek kon voeren. Op dat weilandje stond inderdaad ergens achteraan een soort Bedford achtige oude bus.

wim2003 | 17-10-2010
dit is niet de listzstraat,daar stonden geen kassen,als geboren peenbuiker,toen woonend in de tramstraat,inde kijkduinsestraat stonde wel kassen links, naast de schuur van thijs de wild
en de verffabriek is pas na 1972 afgebroken
aan de listzstr stond aan 1 kant huizen,waar mn oma woonde op nr12 en in de kijkduinsestr stond ook maar aan 1kant huizen in de poort zat het leger des heils en de enigste winkel zat een schoenmaker
vertel nou geen onzin over loosduinen !!!!

Hans Klomp | 13-10-2010
De foto is dus genomen door Peter Doesburg, een echte Loosduiner.
De vergroting is blijkbaar van Johan Kres uit Voorburg.
Zowel Peter als Johan waren, net zoals ondergetekende, rond de tijd van deze opname medewerker van de Nederlandse Smalspoorweg Stichting (NSS) in Katwijk.

Stefan | 12-10-2010
Deze mooie Kromhout werd in 1972 met een takelwagen opgehaald om naar België te worden getransporteerd. Later is de bus schaftkeet teruggevonden als schaftkeet.

trammetje | 12-10-2010
Dit is de Lisztstraat en dit is ongeveer thv waar tegenwoordig het Glenn Millerhof is.Wij kregen daar het eindpunt nadat we bij het Arn.Spoelplein weg moesten ivm de sloop van de verffabriek.

Erik Gielen | 12-10-2010
Dit is 100% zeker de Lisztstraat in Loosduinen, het eindpunt van lijn 26. Ik ben daar in december 1972 komen wonen in de Chopinstraat en ik het vaak genoeg in de bus gezeten naar de stad. Ik denk alleen niet dat het toen nog Kromhout of AEC was maar een rode standaardbus.
De bus staat op de foto op een stuk Lisztstraat dat er nu niet meer is. Vanwege bouw van de wijk Nieuw-Waldeck is de straat aldaar, die zo breed wat dat er wel 4 rijstroken in konden, 2 aan 2, versmald naar 2 rijstroken. Wat qua ruimte ook wel hielp was de weinige geparkeerde auto's toen.
Lijn 26 draaide richting de stad door de Tramstraat richting de Oude Haagweg.
Wat ik mij ook nog kan herinneren is dat er tussen de kassen achter de bus nog een oude bus stond met een neus, iets van een Bedford denk ik. Ik was toen 8 dus ik weet niet zeker wat het was, helaas.

aldo markus | 11-10-2010
Lijn 26 (Grote Markt - Loosduinen) is op 30 oktober 1966 via de Kalvermarkt gekoppeld aan lijn 40 (Koningskade - Oosteinde, in Voorburg). Maar op dezelfde dag verviel bus 2 (LvMeerdervoort/Kijkduinsestr - Staatsspoor) en werd bus 19 (SavLohmanpl - HollSpoor) verlengd naar Waldeck, met eindpunt aan de Beethovenlaan.
Daardoor kon de 26 (die kort daarvoor van Loosduinen was verlengd naar de Beethovenlaan) weer worden ingekort tot de dorpskern van Loosduinen. Maar het oude eindpunt aan de Emmastraat(L) (=Loosduinse Hoofdstraat) werd niet meer ingenomen. Er kwam een nieuwe standplaats aan de Lisztstraat. Tussen dat eindpunt en de Treubflat had je destijds inderdaad onbelemmerd uitzicht.
Ik maak me inderdaad sterk dat deze foto aan dat eindpunt Lisztstraat is gemaakt.

Rien Solcer | 11-10-2010
Dit kan inderdaad de Lisztstraat zijn, de flat aan de horizon is de Treubflat aan de Treublaan, deze kijkt uit over het De Savornin Lohmanplein.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    3047


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>