Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Noordpolderkade in de Molenwijk
ansichtkaart uit de collectie van Gerard van der Swaluwe


alex schouten | 8-11-2017
ik woonde op de hoek noordpolderstraat molenaarstraat we speelde bordje tik en 1 tegen voetbal in de poortjes en poortje glip met frenkie baks patrick tom angelo zupelli en nino en angelo van de bloemenman en mijn zus Jolanda en jopie rijgersberg

Massa | 21-9-2017
Wij woonde stuwstraat bij slagerij broers fam massa ik ben ron

Angelo de Bont | 22-6-2017
Ik ben geboren in de Molenaarstraat 107 in 1967. Mijn opa was ome Jaap de Bloemenman of Jaap Gouzij. Ik heb daar tot mijn 11de jaar gewoond. Ja, die goude ouwe tijd met supermarkt Baks en de toen nog heerlijke donutten van Hus. En met oud en nieuw was het ook altijd fees. Het vuur in het midden van de Molenaarstraat was zo hoog dat de ramen er uit sprongen. In die tijd waren mijn vrienden Patrick Toms Eduard en Fransje en dan had je nog Sjonnie Blom, Perry Peter van Hagen, Henk de Zigeuner met zijn kinderen Nino enz. en zijn vrouw Wilma en niet te vergeten Bennie Keus die in nog regelmatig tegenkom in Zoetermeer. Er is ooit nog een documentaire gemaakt door Vincent van Monnikendam die heette Rayon 69. Wat een tijd, ik zal het nooit meer vergeten, toen lette men nog op elkaar. Ouderwets gezellig.

Andre Vanderhal | 25-4-2017
Ik heb hier niet gewoond. (Woon nu in Los Angeles, CA, USA) . Ik zoek naar een familie met een 15-16 jaar oude dochter, die een klein kindje verzorgden (ondergedoken. De jongere zuster is een vriendin hoer in Los Angeles, zij spreekt geen nederlands meer (woonde tot haar 5de in Nederland).
Ze wonden op Noordpolderkade, maar nummer ongekend, naam onbekend, ik heb wel een paar fotootjes.
Also U iemand kent die in die tijd (dus 1943-1945) op Noordpolderkade woonde, email me PLEASE voor hulp bij het zoeken.
Andre L Vanderhal MD
vanderhala@yahoo.com

Trees Wolters | 22-4-2017
Ben zo heel benieuw naar de mensen die in 1967 op noordpolderkadd 200 zijn komen wonen. En hoe is het met de buurtgenoten gegaan die er tussen 1953 en 1970 hebben gewoond.

Rinus Pols | 5-4-2017
Ik ben geboren op de Stuwstraat 71 in 1954; ik herinner me nog melkboer de Vries en de slager aan de overkant.
Ook de familie de Koning, een groot gezin! (later jaren gewerkt met Ton de Koning).
Mijn vader heeft 40 jaar bij bakkerij Verweij gewerkt en moest dagelijks de winkel op de hoek van de Noordpolderkade bevoorraden.
De kleuterschool bezocht ik in de Spilstraat en de lagere school op de Julianaschool in de Draaistaat, waar meester Romijn, Concirge Vermeer (woonde naast de school), juffrouw Keijzer en directeur Ouwendijk toch wel de meeste indruk maakte.
Het badhuis onder het HTO vaak noodgedwongen bezocht en op padvinderij (Gordongroep) gezeten in de gymzaal in de Asstraat.
Onlangs moest ik, met enige weemoed constateren dat van dit alles niets meer over is, maar de herinneringen aan deze tijd en buurt zijn, ondanks de "mindere" tijden, gewoon goed!

Anneke Berger (Rog) 23-01-1964 | 3-10-2016
geboren ketelstraat 8 moeder was alleenstaand met 4 dochters we zijn verhuisd naar om de hoek Noordpolderkade nr 400 en 372. Familie de Boer (dinie was mijn vriendin) en familie Kagie (marianne was mijn vriendin) familie Luijks en Mutsearts (?) geweldige jeugd gehad.

Carla Smit (de jong) | 18-9-2016
Ik ben van 1947 heb op de d`r.lelyschool ketelstraat gezeten ,kan me deze verhalen allemaal herinneren ,woonde op het cromvlietplein 49 ,heb op me 14de jaar bij Hus gewerkt ,tegen over de slager van der werf ? Mijn hele familie woonde in het molenwijk ,Yvonne de Rijk is een nicht van me die woonde in de ketelstraat ,ik had een vriendje Wim van Boxtel die woonde ook in de ketelstraat is toen gaan vissen .ik had een vriendin Ria van gorsselen ,zij had rood haar ,woonde in de stuwstraat ,naderhand op de laakkade bij de molen van de trekweg. Jenny de vreugd,Ria dokter,Willie van der nat ,Leentje keizer ,fam, Sprenger ,Sjors Maartje Smit is broertje en zus van mij ,ik Carla (Smit ) want eigenlijk hete ik Carla Timmermans .nu heet ik Carla dejong mans naam ,woon in een dorp ,en daar ontmoeten ik Henk die had een verfzaak op de rijswijkseweg hoek broekslootkade.en Edwin v.leeuw uit de stortstraat ,mijn herinneringen doen mijn wel eens Pijn van binnen ,zou het zo graag bewuster hebben mee gemaakt ,ik had niet zo,n beste jeugd ,kennen jullie nog Baks uit de molenaarstraat
Het is een heel verhaal wie kent mij nog ???? O ja Joop van dommelen heb ik nog contact mee.helaas is Ria van gorsselen ,na jaren te hebben gezocht ,is jong overleden pijn in me hart doet dat .gr.Carla dejong ( Smit)

Daan van der Tuin | 17-9-2016
Ik heb nog niemand uit de Molenaarstraat voorbij zien komen. Daar woonde ik dus; in het tweede deel, dus met de poorten. Die stonken altijd naar de pies. We speelden in de jaren vijftig veel buiten, of ik klom op het dak om daar te gaan leren. Uit mijn dakraam aan de achterkant merk ik uit op de huizen van de Trekweg. Dan had ik contact met Rika. Of ik liet mijn vlieger op uit mijn dakraam vandaan. Buiten spelen we kastie. Of we kaarten met halve sigarettendoosjes. En als je dan gewonnen had, was je rijk met je stapeltje Golden Fiction of Thee Castles. Van mijn moeder moest ik soms de koperen deurknop, bel en brievenbus poetsen. Maar dat deden we met de nieren in het portiek om de beurt.
Mijn vader was bij de politie en kwam vaak thuis in burger omdat hij op het laatst instructeur was op de schietbaan aan de Laan van Poot. Als hij de straat in fietste, riepen de grote jongens site aan het voetballen waren: Van der Tuin; bal weg. Ze groetten mijn vader, en gingen weer verder zodra hij in huis verdwenen was. De jongens van Heijmans, Henk en Kees waren daar meestal bij. Ik speelde met Wout Laven uit het portiek naast mij. Verder kende ik de broers Twilt, Buurman (vooral Eef).
De enige auto in staat was van Bijl. Zij hadden ook als enige telefoon. Bellen deden we meestal het Cromvlietplein in de cel naast de haringboer.
Mijn broer en zus heetten Dik en Dora. Zij zijn al lang overleden.

Jan Bakkeren | 4-7-2016
Stom toeval op deze site terecht gekomen. Aad van Herwaarde ken ik nog wel Ik ben geboren in de stortstraat op nummer 1 Een bovenverdieping die boven de groenteboer op de hoek lag met het cromvlietplein. De voordeur was net in het poortje aan het begin van de Stortstraat. Ik heb er gewoond tot 1965 ongeveer. toen verhuist naar Breda.Speelde veel met de jongens van van Herwaarde. Aad(je) was nog wat klein dus ik en mijn broer trokken veel op met zijn broers Bert en Sjaak. Ook Coos Kokshoorn is nog een bekende naam.Was een leuke tijd.Veel kinderen op straat en we speelde met van alles en nog wat.Haalde oude kranten op en verkochten die. En dan gingen we snoep kopen in de Elenboogstraat ?? Weet ik niet meer precies. En dan opeten in het speeltuintje in de pompstraat. Leuk om alle belevenissen hier te lezen. Groeten aan alle oude buurtgenoten!

Peter Reijman | 28-12-2015
Ik heb vanaf 1968 tot 1980 in de Stuwstraat 261 gewoond. Wij hadden 10 kinderen en woonde naast familie Denie waarvan Conny nu al 36 jaar mijn vrouw is. Heerlijke herinneringen, voetballen in de Ketelstraat en op school op de Noordpolderkade.

ton van der nat 28-6-2015 | 28-6-2015
wij woonde in de stortstraat159 vader moeder acht kinderen allemaal in de ketelstraat op school geweest bij juf batist en bij het hoofd van de school
meester buringa;.Na school voetballen bij bijland speeltuin tussen de trekweg ketel
straat stuwstraat broekslootkade We voetbalde meestal tegen de boys van de
trekweg de fam sprengers

aad van herwaarde | 7-4-2015
ik ben geboren op cromvliet plein nummer 11 me vader heeten sjaak van herwaarde en toen naar de erste stortsraat 35 dat was de leukse tijd

Coos | 24-1-2015
Herstel foutje: mijn vader, een paar jaar ouder zijnde, moest tegen de jongste zus van zijn moeder `tante` zeggen. Haar meisjesnaam was Anna Kokshoorn.
Heb ik altijd curieus gevonden.

Coos | 24-1-2015
De jongste zus van mijn oma (vaderskant) was een paar jaar jonger nog dan mijn vader; (die moest jonger zijnde dus `tante` tegen haar zeggen).
Tante Anna, getrouwd met Jan de Koning, uitgebombardeerd op 3 maart 1945 uit de Anna van Burenstraat (Bezuidenhout) en toen verhuisd naar de Noordpolderkade, aan de kant van de foto.
Ben er destijds regelmatig zondags op bezoek geweest. Een van de zonen moest zijn dienstplicht vervullen tijdens de Politionele Acties in Ned.Indi, rond 1947.
Ik denk, dat er wel mensen van toen uit de buurt zijn, die hen gekend hebben.

Tineke van der Loo. | 24-1-2015
Ben in 1947 geboren op de trekweg 230 en heb er mijn hele jeugd doorgebracht .Ben op school geweest in de Elleboogstraat . Heb heel veel buiten gespeeld met vriendinnetjes Henny van rooyen ,Trees van deursen ,en Peter pronk. Ging later naar de bioscoop .op het lorentzplein .Als ik daaraan terugdenk was het een geweldige tijd . 6

LDongelmans | 11-1-2015
Wij woonden op Noordpolderkade 200 van 1967 t/m.1975. Ik was de jongste van 8 kinderen en ging naar de Gerardus Majellaschool. Ik was veel buiten en dat kon toen ook. Rommelen in de sloot of in de winter over de slootjes heen lopen. Het was een heerlijke tijd. Ik vind het alleen jammer, dat ik er niet zoveel foto`s van heb.

Richard K | 4-10-2014
Ik ben geboren in 1957 en gewoond op de trekweg 244 en daarna 222, ben op school geweest in de Draaistraat, veel buiten gespeeld met andere families o.a. Bentveld, Pijl. Veel gevist aan de Vliet, leuke tijd tot 1980.
Altijd naar de bakker Dolle, daarnaast was een kruidenier (Pompstraat), kolen halen op een hoek van de Spilstraat.

Paul Steijn | 28-9-2014
Amazing can`t believe it what an site ik woonde op 336 Trekweg sort off tegenover the roeivereniging.
Ploeg next door and Hulten talk about memories, wy woonde daar van about the 1955 till hell can`t remember maybe 67.
Emigrated to New Zealand in 1970.
Ik ging naar the lagere school aan de Noorpolderkade RK school and from there to de ambachtschool St Joseph Lamgroen 14.
In 1964 in the army Vucht Den bos and Wezep Genie long time ago now you know.
Magic site Cheers


Ruud Poortier | 24-3-2014
@Tom Rietveld
Ik wil wel even voor je kijken. Bedoel je dat je op nummer 3 hebt gewoond, of ergens op een derde verdieping?

tom rietveld | 24-3-2014
Ik ben in 1933 op de noordpolderkade geboren 3 rd verdieping tot mij vertrek naar Canada in 1951, bestaat dat huis nog steeds ?

joost | 1-2-2014
@Wim Dolle. Ik woonde bij de van Boetzelaerlaan. Onze overbuurman, Brouwer, werkte bij jullie in de bakkerij. In alle vroegte stapte hij op zijn motor, eerst een Harley-achtige ouwe Zwitserse brik, later een nieuwe DKW 125cc.

W.van Gool | 1-2-2014
Wij hebben gewoond hoek Ketelstraat Molenaarstraat leuke tijd op de hoek stuwstraat zat een winkeltje Levensmiddelwinkeltje daar tegen over een groenteboer.tram10 die langs reed richting trekweg langs het veerpontje.wie o wie heeft nog foto`s van die tijd. Jaren 60/70 willemhenny@me.com

Wim Dolle | 14-9-2013

Leuk mijn naam genoemd te zien. Inderdaad woonden wij in de Pompstraat en hadden daar de waterstoker, kruidenier Mulder, de groentenboer en de melkboer alsook van der Werf de slager etc. etc..Na het overlijden van mijn vader in 1958 - ik was toen 18 - namen oudere broers het roer over totdat de stadsvernieuwing aan de orde kwam en alles daar werd neergehaald.
Met genoegen kijk ik terug op mijn jeugd. Zoals daar was de Gerardus Majella parochie, de lagere school aan de overkant van de genomen foto.
De Ketelstraat had op de hoek Bakker van Dommelen; de bouw van de nieuwe Stuwstraat in de jaren 50 sttat mwe nog bij.
Om die woonomgeving voor mijn nageslacht niet verloren te laten gaan, ben ik op zoek naar oude foto`s. Mijn vraag is; kun jij - of via via - mij daaraan helpen? Bij voorbaat bedankt. wimdol40@xs4all.nl

joost | 21-8-2013
De bakkerij van Dolle was in de Pompstraat.

PeterS | 21-8-2013
Ik heb tussen 1959 en 1970 in de Wiekstraat gewoond. @Agnes Wolters.. De kruidenier op de hoek Wiekstraat/Stortstraat was Landsweers. Die verhuisde op een gegeven moment naar Rijswijk en kwam Boll erin.
Was een leuke buurt. Niemand had wat, maar sfeervol was het wel. Tot halverwege de jaren 60 was het erg leuk wonen. Daarna ging het hard achteruit.

Agnes Wolters | 12-5-2013
Bij toeval op deze website beland. Wat bijzonder leuk om zo`n oude foto onder ogen te krijgen.
Ons gezin woonde in de 50er en 60er jaren op de noordpolderkade 200. Mijn broers gingen in de cylinderstraat op school de meisjes op de NPK waar de zusters van Clara Fey een klooster hadden. Iedere morgen, vr dat de school begon, naar de kindermis in de Gerardus Majellakerk op de hoek van het Wenckebachplein. Had je je eerste Communie nog niet gedaan dan ging je er naar de jongens- of meisjeskapel die zich daar aan weerszijden van het altaar bevonden. Vanuit drie grote, opengeschoven ramen kon je er de mis volgen onder streng toezicht van een van de nonnetjes. Na de mis je pakje brood eten in een van de schoolklassen. Je moest immers nuchter ter communie gaan! De naam van een van de zusters staat mij nog bij, zuster Petrina. Een lieve, heel moederlijke vrouw die overleed toen ik in de 2e klas van de lagere school zat. Die gebeurtenis maakte destijds grote indruk op mij.
Bakker Verwey op de hoek van de Noordpolderkade waar we `s morgens pas n 10.00 uur vers brood konden kopen. Vr die tijd was het (om gezondheidsredenen?) niet toegestaan. Herinner me ook nog het enigszins grijzige z.g. `regeringsbrood` dat goedkoper was dan de andere broodsoorten.
Namen andere middenstanders in de buurt waren: Bakkerij Dolle (Pijlstraat of Cromvlietplein?) er zat er ook nog een bij de Stuwstraat/Ketelstraat die bij ons thuis bezorgde en iedere dag de broden, na aanbellen, op de onderste trede van de trap legde en op de dag vr Pasen kwamen daar twee `lood`zware krentenbroden met spijs bij en voor ekstra feestelijkheid 30 glanzende `puntjes`! Die broodjes mochten we trouwens ook kopen voor het jaarlijkse schoolreisje, ls we daar al mee mee mochten. Nogmaals het was een groot gezin en we hadden het niet bepaald breed.
Kruidenier (Arie. en twee zussen!) Arkesteyn op de Rijswijkseweg, mijn toen 13 jarige broer Ben hielp Arie op de zaterdagen met z`n melkwijk van `s morgens zeven tot `s avonds vaak nog n achten.
Manufacturenhandel L.A. Meyers, NPK hoek Draaistraat. Er zat ook een kruidenier in de Wiekstraat hoek Stortstraat maar weet de naam niet meer.
In de Draaistraat zat groenteboer Post en ook Van Stockum voor Kantoorspullen en speelgoed en slager van Wijk en een winkeltje waar je voor je moeder de ladders in nylonkousen kon laten ophalen.
De grote fabriek van SVH op de Rijswijkse weg waar een van mijn broers z`n eerste baantje kreeg. En de Laurens sigarettenfabriek ook op de Rijkswijkseweg. Daar stond die prachtige grote bakstenen toren. Vlak ernaast (als ik mij niet vergis!) was een winkel met religieuze spulletjes, missaals, rozenkransen e.d.. Daarnaast de opticien, de `brillenman` die er voor zorgde dat ik, 8 jaar oud, de nummers op de huizen aan de overkant van de NPK, vanuit ons huis kon zien. Een openbaring was het!
Onze buren waren de familie Mens, in de jaren vijftig uit Nederlands Indie naar Nederland gekomen. Ik ken hun voornamen nog allemaal; Ruth, Hedy, Dave, Esther en Phebe. Mevrouw Borghmans, oude alleenwonende dame die sprak met een prachtig Vlaams accent. Bejaarde echtpaar Viergever die zomers hun 2 kleinkinderen uit Almelo te logeren kregen en waar ik veel mee speelde. De familie Jansen in de woning onder ons. De familie Voorham met hun zoon Leo. Mevrouw Mollink van de parterre. De familie van Eden met zoon Leo en (twee?) dochters. De zomeravonden werd er gebadmintond in de straat, er werd een lijn gespannen ergens vanaf een huis naar een lantaarnpaal om te kunnen volleyballen. En als je mazzel had kwam er een ijskarretje van Jamin of Florencia langs net als je ouders in een royale bui waren.
In de pastorie van de Gerardus Majella woonde eerst pastoor Rhuw en na diens overlijden pastoor Remmers. Kapelaans in die tijd waren kap. Wst, kap. Krol, kap. Brands en nog een aantal waarvan mij de naam niet meer te binnen wil schieten. De huishoudster van de pastorie heette Fietje en had ondanks haar nietige gestalte (ze kwam zker niet boven de 1.50 mt uit!) de touwtjes der huishouding stevig in handen hetgeen een van mijn oudere zussen al snel ondervond nadat zij daar haar eerste baantje als hulp in de huishouding begon. Maar Trees, diezelfde zus, mocht er in haar vrije tijd wel op de piano spelen en dat vergoedde veel!
Het zijn maar een paar herinneringen van de vele die ik heb uit die periode.
Ik woon nu in Italie en heb tijdens een van mijn verblijven in `Het Haagsche` kunnen constateren dat ons adrs van destijds nog wel bestaat maar het hus niet meer! Het waren toen maar gewoon `gemeentehuizen` maar als ik ze vergelijk met wat er nu voor in de plaats gekomen is dan zou ik met de woorden van wijlen Wim Zonneveld willen afsluiten.....`Ach meneer, de nieuwe tjd, nt wat u zegt.....!`

John van den Berg | 1-2-2012
Onze 3kinderen zijn op de lagere school geweest de Geradus Majella school we woonden toen in de lagehuisjes tussen Laakweg en de Neherkade het zgn rodepannen dorp aan de noordkant van het toen malige slachthuis dat was een geweldig leuk buurtje wat helaas van de aardbodem is verdwenen met toen weinig verkeer .De ingang van de school was op de Noord Polderkade.

Sylvia Boxhoorn | 26-12-2011
Het is een en al nieuwbouw , woon er zelf ook niet meer

Gert Brandse | 13-10-2011
rsg, ik denk dat ik dezelfde tijd als jij naar de draaistraat school ben geweest.
Had meester Groen en op het laatst Holstegen,( noemden we Holiday!) konden samen heel mooi de viool spelen.
Ben heel wat keer over dat hek geklommen, of om een bal te pakken, of om kikker visjes te vangen. s'Winters als het ijs stek genoeg was en er sneeuw lag gingen we schuin van boven op een sleetje het ijs op. Weet ook nog heel
goed dat we onder die brug door gingen, vond dat wel angstig!!!
Laat eens wat van je horen.
groeten.

John van den Berg | 11-10-2011
Hier zie je nog de bewuste hekjes waar de ouwe heer Commers met bloed zweet en tranen zijn energie aan bestede.Met als doel de kinderen te beschermen van de verdrinkings dood.In de winter werden de hekjes ge opent om ze te laten schaatsen ,in de zomer kreeg je een bekeuring als je er overheen klom. Toen de hekken werden weg gehaald is er een klein kind verdronken.Dus het omgekeerde van als het kalf verdronken is dempt men de put

Gert Brandse | 11-10-2011
Bert van der Spek, welk jaar woonde jij op de hoek van de zuigerstraat?
Ik woonde op #97 boven Heus die naast Zeeman (met tweeling) woonde,
daar naast Simon Griffeljee en dan jij op de hoek.
Boven Zeeman Spijker en daar naast Kok. Weet je dat nog?
Bakker Verwey, (Teun en Corrie) op de hoek NPK en Wenckebachstraat.
Kan nog veel meer herinneringen ophalen!
Mijn e-mail is : garybrandse@yahoo.com (woon in U.S.A.)

bert van der spek | 13-9-2011
I-mail adres bertspek@hotmail.com

Heb op de hoek van de Zuigerstraat gewoond

W.A.Heidt | 26-7-2011
(geb. 1939) Mijn jeugd heb ik doorgebracht aan de Noordpolderkade 324 en 326, recht t.o. de Wenckebachstraat.
Daar ging ik naar de bewaarschool, zoals dat vroeger heette en naar de lagere school.
Op zondag altijd daar naar de kerk en in de winter vaak de kortste weg, via het ijs op de sloot.
Ik woon nu ruim 25 jaar in Brabant kan toch met veel plezier terugdenken aan mijn kinderjaren die ik daar heb doorgebracht.
Heerlijk was het om 's winters op de Vliet schotsje te gaan trappen, als er weer eens een ijsbreker gevaren had om de vaargeul vrij te maken voor de scheepvaart.
Enfin, zo kan ik nog wel even doorgaan en soms denk ik wel eens, zeker na het zien van de betreffende foto: Hoe zou het zijn met die en met die, zal die nog leven, etc.
Voor mij een fot van grote betekenis.

gert brandse | 9-12-2010
Ben geboren op NPK 97, dat is aan de over kant van deze foto, want er waren tuintjes voor de huizen. Heb ook leren schaatsen op het slootje en trapte schotsen!! Ging eerst op de kleuter school die werd gebombardeerd, ( herinner de schuilkelder nog!) daarna in de draaistraat (meester Groen) Op de hoek bakker Verweij (waar we na de kerst onze, en veroverde kerstbomen opmochten slaan) Teun, ben je er nog? Op 15 jarige leeftijd verhuisd naar Diemen, woon nu in Calif. U.S.A.

Rietveld | 18-11-2010

ben geboren op de noordpolderkade 136, toen ik 11 was zijn we verhuisd

rsg | 29-10-2010
ik weet niet of de hele wijk nieuwbouw is geworden .....maar deze bouwstijl kwam je het meest tegen in de cromvlietwijk ook aan de trekweg waren van die hoge huizen net als hier op de foto om op de ketelstraat terug te komen ik zat dus oorspronkelijk in de draaistraat van 1946 tot 1950 op de hoek van de ketelstraat en de stuwstraat was een bakkerij van dommelen
en dan het eindpunt van lijn 10 .
ja een tijd om op terug te kijken

gegroet

ad | 29-10-2010
@rsg: Behoudens het slootje is het erg veranderd. Veel gestapelde nieuwbouw. Toch zijn er ook nog delen van deze straat behouden gebleven. De lagere school in de Ketelstraat, waar mijn moeder in de jaren '40 heeft gezeten, is er nog.

rsg | 28-10-2010
Mooi plaatje heb in mijn jeugd tijd hier op die sloot in de winter vaak op geschaatst.....op je knieen onder de stenen brug...aan de andere kant van het water was het complex van de kerk met klooster en schoolgebouwen.
mijn school was in de draaistraat maar door klas gebrek heb ik ook nog in de ketelstraat gezeten....met uitzicht op het landje een kaal stukland waar je klei kon vinden.
later zijn daar woningen gekomen ..........hier zal nu wel nieuwbouw staan ben er jaren niet meer geweest .

Th. Kok | 28-10-2010
Dit moet een foto zijn die denk ik gemaakt is in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het betreft hier het gedeelte gelegen tussen de Noordpolderstraat en de Ketelstraat. Zelf ben ik in deze wijk opgegroeid en in de Ketelstraat op school geweest. Bijzonder leuk om deze foto te zien. Een stukje nostalgie.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    0948


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 8 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!