Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
Sloop ESVEHA, Rijswijkseweg hoek Wenckebachstraat
foto uit de collectie van Cor Westerduin


Sloop van de fabriek en kantoren van de firma Esveha op de Rijswijkseweg hoek Wenckebachstraat.
De tramhalte voor de deur heette bij de conducteurs van de Delftse tram PAPIERFABRIEK, alhoewel er geen snipper papier gemaakt werd.

Cor Westerduin

Rob Schallenberg | 26-2-2018
Ik heb in de jaren 70 bij SVH mogen werken. Het was mijn allereerste baan. Begonnen in filiaal Rotterdam in de Delftsestraat. Moest regelmatig naar Den Haag met de trein om papieren weg te brengen en op te halen. Soms zaten daar ook de loonzakjes van de collega`s bij. Heb ook verschillende cursussen en trainingen op het hoofdkantoor gevolgd. O.a. van hoofd agenda`s Dhr. Lindhout. Tijdens mijn verplichte militaire diensttijd werd dit filiaal gesloten en verhuisde het naar Delft aan de Brasserskade. Na mijn diensttijd ben ik in Delft teruggekomen en heb daar op de verkoop gewerkt. Ik was eigenlijk een manusje van alles want was ook in het magazijn te vinden en handelde alle retourgoederen af. Deed ook veel voor automatisering om de artikelomschrijvingen er netjes en consequent uit te laten zien op de facturen. De vestigingsmanager was Cor Westerduin. En hoofd verkoop was Arie Mout. Omdat ik Alphen a/d Rijn te ver weg vond ben ik vlak voor de verhuizing weggegaan. Ben toen gaan werken bij Van Stolk & Reese Papier en Enveloppen in Rotterdam.

m.korrubel | 8-5-2017
ik heb in de drebbelstraat 241 gewoond ben daar ook geboren en later zijn wij verhuist naar drebbelstraat 231 naast de fam. Buschgens. ken alleen fam de beus woonden op 237 en de fam. prijn op huisnr. 239. maar de fam. zuidwijk kan ik me niet herinneren.

Anneke Berger | 3-10-2016
Eigenlijk was m,n achternaam Rog, en ben geboren in de Ketelstraat 8 daarna op de noordpolderkade 400 en 372 ik ben nog weleens als kind uit nieuwsgierigheid een dienst in de kerk bijgewoond. Heb nog de smaak in mn mond van dat ronde broodje wat je na de mis kreeg.
Ik heb een geweldige jeugd gehad in deze wijk. Wat vond ik het vreselijk toen we naar Zoetermeer verhuisde. We woonde recht tegenover de kerk. hij was prachtig echt jammer dat die afgebroken is. en het patatzaakje de kikker weet ik ook nog. Maar m.n eerste raspatatje op de Rijwijkseweg vergeet ik nooit meerl

dik hulshof geb 14 11 46 | 18-12-2015
Ik heb daar gewerk van 1965 tot 1967 op gereedschap makerij bij heer van driel en middelkoop.

Henk vellekoop | 6-9-2015
Als kind met vriendjes over het hek geklommen om "krammetjes" uit een vuilcontainer te halen. Snel en net op tijd weg kunnen komen nadat een bewaker twee bouviers op ons afstuurde. Woonde zelf in de tweede stortstraat en een leuke jeugd daar gehad

Marian | 3-2-2015
Ik Heb er ook gewerkt 6 jaar 1973 tot 1979
Zaal7 bij sengers leuke tijd multo`s agenda`s

E.Wethmar | 28-11-2014
@ andre Baun Nog gewerkt onder Wim de Wijs, Eduard de Voogd en Hans Habraken?
Ikzelf werkte toen bij Lutkie Cranenburg in Den Bosch en in die tijd nauw samen met Jane Deen en Eduard de Voogd, die later naar Buhrmann ging.
Ook heb ik indertijd Stadtman nog vertegenwoordigd voor de Britse markt, tegelijk met Lutkie.
Het was een leuke en zeer leerzame tijd!

andre baun | 28-11-2014
ik heb er ook gewerkt op afdeling mechanieken bij piet van meeteren toen werd het over genomen door van rijmenam op de fruitweg ik kwam toen op de afdeling van guus torremans op de kba samen met Bihari later werden een aantal afdelingen over genomen door stadtman in medemblik
ik ben met Bihari en nog vier anderen mee verhuist naar medemblik een ander deel ging naar kadee in delft toen werdstadtman het overgenomen door een bedrijf in hoorn die werd overgenomen door biella zwitserland
ik ben toen met een reorganisatie ontslagen had er met alle bedrijven
30 dienstjaren op zitten woon nu in medemblik en zelfstandig ict sector
werkzaam een rijke esveha story die op de rijswijkseweg bgon in 1977

sjaak vlamings | 5-10-2014
heb in de zuigerstraat gewoont van 1952 tot ongever 1965. Speelde vaak met wim hayes kees waasdorp en rik fam van es en leny vriessen waren onze buren.Zou het leuk vinden om is wat te horen.

Frans Maathuis | 26-6-2014
Met enkele vulpenverzamelaars zijn we bezig de geschiedenis van de Union Vulpenfabriek (onderdeel van ESVEHA) boven tafel te krijgen.

Vraag aan al degenen die bij ESVEHA gewerkt hebben (Rien van Ast, de vader van Sylvia Dusoleil, Ton van Zelst of anderen) of zij nog informatie kunnen aandragen over de Union fabriek (op de foto al gesloopt!), Union pennen of dat zij wellicht mensen kennen die in de vulpenfabriek hebben gewerkt.

Alle info is welkom en wordt zeer gewaardeerd!

Frans Maathuis
Hogeweg 19
7582 CA Losser
053-5381360
f.j.maathuis@home.nl

zuidwyk/debeus | 30-12-2013
H.vandereem sorry je hebt gellijk weet ook niet alles meer na veel jaren in het buitenland maar we doen ons best de website is fantastic alle Hollanders kijken erna !!zuidwyk . bright0n c.o usa

R. van der Eem | 7-12-2013
Zuidwijk (de Beus) bericht 09-07-2011. Van af mijn geboorte jaar 1940 heeft mijn oma en opa gewoond op 235 en heette de Klerk. Wel op de bovenste verdieping.

Sylvia Dusoleil | 5-12-2013
Mijn vader heeft hier ook gewerkt begin jaren 50.
Ik kan me nog herinneren dat ik als kind zijnde meeging om papier te halen, lange smalle repen om muizentrapjes te vouwen. Wie heeft mijn vader gekend?
Octave Theodor Dusoleil!

han hooijmans | 15-8-2013
leuk dit zo lezen ik ben aan het herstellen van een geperforeerde maag en kom zo op deze site terecht ik heb er ook nog gewerkt als elektricien

Rien van Ast | 29-4-2013
Heb op deze fabriek gewerkt. Directiekantoren waren in stijl met visgraatmotief parket. Met veel plezier hier gewerkt. kwam met de trein vanuit Bodegraven naar Holland Spoor en ging lopen naar de fabriek. Ik heb nog foto`s van het uurwerk en van de klok.

arie | 15-4-2013
ik heb ook in de stortsrtaat gewoont en naar de ketelstraat je mist wel de oude tijden

Christina | 16-3-2013
Ik weet het nog heel goed!! Was super eng. Ik woonde het eerste portiek ernaast op nummer 502. Ik mocht mijn huis niet meer in. De auto mocht ik 2 straten verder parkeren. Alle buren stonden op sloffen met verzekeringspapieren op straat. De vlammen kon je in de verte al zien. Heel veel rookschade gehad. Toen we uiteindelijk weer naar binnen mochten, begon Van Eck rond 3 uur s nachts met slopen, zodat de brandweer verder kon blussen.

José Warnaar van Os | 9-2-2013
Ik was op zoek naar informatie over de kerk Gerardus Majella toen ik op deze site terecht kwam. Ik heb pal boven de bakker gewoond op de hoek van de Noordpolderkade en de Wenckebachstraat van 1958 tot 1976, daarna ben ik verhuisd. Je kent de buurt nu helemaal niet meer terug. Ik heb veel goeie herrinneringen aan deze buurt. Elk jaar weer vertel ik mijn kinderen over het vreugdenvuur wat werd aangestoken `s avonds op oudejaarsavond.

vreeburg | 7-12-2012
Ik ben een zoon van Nico Vreeburg en woonden op241 boven de slagerij nummer 239 recht tegenover de ingang van de ESVEHA

van der Eem R | 25-4-2012

Anton Zonneveld
, voordat Laurens verhuisde stond deze op de Rijswijkseweg 528 dat is ongeveer 50 meter van de Wenkenbachstraat richting Rijswijk daar was een zij ingang naar de fabriek.

van der Eem. R | 20-3-2011
Verrek, ik woonde nou juist op 239. Wij zijn buren jongen...
Deze tekst is niet van mij.

Ik schreef op 11-01 2011 dat ik op 636 woonde dat was boven een wolwinkel 1940 tot en met 1962
De snackbar in de wenkenbachstraat heette de Kikker hier was zelf voorgebakken frietes te koop

lucia brus | 9-4-2012
Hier ging mijn moeder als meisje van 15 jaar werken. Het was nog in de Tweede Wereldoorlog op 10 Augustus 1944.

R.Pols | 17-3-2012
Naast het gebouw, op de Rijswijkseweg, was er, bij mijn weten destijds een schuikelder; mijn vader was broodbezorger in die buurt bij de eerder genoemde bakkerij Verweij; de bakkerij op de hoek van de Noordpolderkade was 1 van de filialen van de broodbakker.
ik woonde destijds in de Stuwstraat

Aad | 22-2-2012
@Peter, de oervorm van de snackbar was een houten keet en die stond tussen de Zuigerstraat en de Rijswijkseweg. Aan de kop van Esveha dus. De naam weet ik ook nog, Kikkertje, maar of die officieel zo heette, weet ik niet meer. Eigenaar was ome Ben.
Daarna is er een stenen gebouwtje neergezet op de plek waar hij nu staat.

peter van leeuwen | 21-2-2012
yep ik woonde in de wenkebachstraat. recht tegenover esveha. er zat ook een snackbar snoopy.
en boven mij woonde de famillie van der krul, en naast mij de fam te pas. martin en erik te pas. en op de begane grond was een fietsenstalling. mocht iemand dit herkenen mail me dan ff : peetjelalala@hotmail.com

John van den Berg | 11-9-2011
Gert Brandse@Die kerk hete Gerardus Majella mijn kinderen hebben in de gelijk namige school aan de NPkade gezeten die kerk is gesloopt .

wilma de leest-jehee | 10-9-2011
Dit gebouw is echt een stukje nostalgie.
Een van de directieleden heeft mij in 1961 ik was toen 6 jaar oud aangereden, hij is toen bij mij thuis langs geweest. Ik woonde in de 2e stortstraat, hij nam een houten puzzel voor mij mee, die heb ik jarenlang bewaard, maar is helaas tijdens een verhuizing kwijtgeraakt

zuidwijk (debeus) | 9-7-2011
r.van Der Eem huisnummer 235 was van hobbezak boven ons woonden prijn en daarnaast een fam korrubel beneden waren busghens? en van loenen verderop waren de vanderhijdens die nu in california woont voordat alles afgebroken was aan de overkant was daar een poort die naar poezentuin ging

Leo Starrenburg | 13-6-2011
Plaats van m'n 1e vakantiebaantje ! In het magazijn in de kelder, nu ik er aan terugdenk ruik ik 't plastic van die multomappen weer. Zal 1971 zijn geweest want toen was ik 15 en mocht je officieel vakantiewerk doen. Het loon(tje) kreeg ik nog in een bruin papieren envelopje uitbetaald. Het jaar erop bij de ITT aan de 1e van der Kunststraat vakantiewerk gedaan. Net efkes op Google Earth gekeken maar dat gebouw is er nog zo te zien, valt niet tegen

R. van der Eem | 21-5-2011
Anton Zonneveld zie http://www.tabakshistorie.nl/net-book.php?op=cms&pageid=31&pageid_up=42&nnl=dutch

rsg | 21-3-2011
eerst even een reactie op anton zonneveld.
de sigarettefabriek laurens heeft inderdaad op de rijswijkseweg gestaan
aan de andere kant van de wenckebachstraat later is daar een afdeling van een of andere witgoedfabriek in gekomen en laurens is naar de binckhorst verplaatst.
en nu voor zuidwijk ik heb op no 209 gewoond van mijn geboorte 1935 tot 1961.wij zijn in 1958 getrouwd en zijn toen daar blijven wonen.
onze oudste dochter is in 1959 daar ter wereld gekomen.
gegroet ...wil je reageren snoez15@telfort.nl

van der Eem. R | 20-3-2011
Verrek, ik woonde nou juist op 239. Wij zijn buren jongen...

zuidwyk | 19-3-2011
rsg waar heb je gewoond in de drebbelstraat? Ik heb op 237 gewoond in de jaren 1939 tot 1963.

Anton Zonneveld | 11-1-2011
"Dacht 't nie" van der Eem; die stond langs de Vliet bij de Hoornbrug.

van der Eem R. | 11-1-2011
Was dat vroeger niet Laurens sigarettenfabriek. Ik heb zelf op rijswijkscheweg 636 gewoond.

Aad | 11-12-2010
Bakker Verwey, die had heerlijke vanilletoffee's!

wil leebeek | 11-12-2010
De achterzijde van de fabriek van Esveha is inderdaad de Zuigerstraat.

Gert Brandse | 11-12-2010
Weet iemand of de straat achter de fabriek de Zuigerstraat is (was)? Ik woonde op de Noordpldrkade van '39-'54. Op de hoek was bakker Verwij en op de hoek van Wenckebach plein en Zuigerstraat een sigaren winkel, aan de andere kant de Rooms Katholieke kerk.
Mijn buren waren fam. Spijker, Zeeman, Heus,Griffeljoen,Spek.
Ben benieuwd of iemand die namen herkent.

Cor Westerduin | 10-11-2010
Had niets te maken met de uitstraling van het gebouw.
Gewoon een centenkwestie, als je maar betaalde kwam je er in.

Hans (Zoef) | 5-11-2010
Toch schijnt het gebouw wel enige allure gehad te hebben, anders was het nooit als model in Madurodam geweest.

Cor Westerduin | 5-11-2010
Zie mijn reactie bij "LAURENSFABRIEK'

Ja Wil, dat is een tijd geleden. Gegroet.

rsg | 4-11-2010
ja een mooi plaatje ik heb daar heel wat jaren tegen aan gekeken ik woonde in de drebbelstraat en als ik naar school liep kwam ik er altijd langs de tramhalte bestond toen uit een smalle vluchtheuvel met een haltepaal 2 lijnen stopte er de delfenaar en de voorburger zo noemde wij het ik ben in 1960 verhuist ....de gemeente woningen zijn later ook allemaal gesloopt en er is toen een groot plantsoen onstaan .

willem | 4-11-2010
Van Eck bestond nog.

Guido | 3-11-2010
Is daar niet een in de jaren 80 een grote brand geweest?

Rene W | 3-11-2010
Oktober 1986 is het gebouw gesloopt.

rr-bestuurder | 3-11-2010
De klok had een heel apart geluid.
Ieder half en heel uur sloeg die.

ton van zelst | 2-11-2010
Heb daar in de 70-tiger jaren nog een blauwe maandag gewerkt. Het was toen al een triest gebouw.

Frank Faber | 2-11-2010
Ik ben van 1960 en ik kan me dit ook niet herinneren. Aan de abri te zien moet het ergens in de jaren '70/'80 geweest zijn. Hoewel het een markant gebouw was, blonk het niet uit in schoonheid. Ach, het was mooi van lelijkheid zullen we maar zeggen.

Ben | 2-11-2010
ben heel benieuwd wanneer dit was, ben namelijk opgegroeid in deze buurt en kan me er niets van herrinneren
Maar ik kom dan ook uit 1971 dus het zal wel ver voor mijn tijd zijn denk

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    7027


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 5 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!