Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Loenensestraat/Maarseveensestraat met keerlus lijn 15
ansichtkaart uit de collectie van Gerard van der Swaluwe


Hamelinck | 14-12-2017
Daar de mooiste tijd mee gemaakt woonde op de Loenenseplein.


janny del sasso-heyting | 17-1-2014
Dit is de straat waar ik geboren ben en tot mijn trouwen in 1965 met veel plezier heb gewoond, ik woonde op nr 103, helaas op de foto niet te zien.
Wat heb ik daar een heerlijke jeugd gehad, met weemoed denk ik er aan terug.
Ik woonde schuin tegenover het Loenenseplein waar de stoep breed was en waar je heerlijk kon spelen, spelletjes die ik nu nooit meer zie, zoals tollen, knikkeren, enz daar stonden vaste tijden voor, ik heb nooit geweten hoe het kwam dat het plotseling tol of knikkertijd was. De buurtwinkels op de 4 hoeken van het Loenenseplein kan ik mij nog goed herinneren,zoals de melkwinkel Milatz (later griffioen) sigarenwinkel akkerman. Kort geleden de Loenensestraat weer eens bezocht en tot mijn verbazing zijn er nu parkeermeters, moet niet gekker worden.

Henny Sterken | 13-8-2012
Ik heb geen idee wanneer deze foto precies is gemaakt. Maar de flat op `het landje` links op de foto was er nog niet en die is gebouwd in het begin van de jaren `60. Aan de kleding van de kinderen te zien moet de foto ergens in de jaren `40 of `50 zijn gemaakt. Ik ben in 1946 geboren in het huis op de eerste etage, aan de linkerkant van het portiek op de hoek van de Maarseveensestraat/Loenensestraat. Tot mijn 7e jaar hoorde ik dagelijks vele malen het schurende geluid van de tramwielen, als lijn 15 (echt waar, niet lijn 14!) langs ons huis kwam. Vele malen heb ik een illegaal rondje gemaakt, door bij de eindhalte op de hoek van de Zuiderparklaan achtrop het balkon van de tram te springen en dan door de keerlus mee te rijden: Loenensestraat, Maarseveensestraat, Soetdijksekade, Zuiderparklaan - tot het beginpunt bij de hoek van de Zuiderparklaan en de Velpsestraat. De dubbele deuren in de Maarseveensestraat zijn er inderdaadnog steeds. In mijn jeugd was er de Brandstoffenhandel van Leen Bakker gevestigd. Niets was voor ons als kinderen leuker dan van de grote stapel kolenzakken af te glijden. (Onze moeder was er natuurlijk niet zo blij mee.) Als de foto zo oud is als ik denk, zijn het de vitrages van mijn moeder en is het het rolgordijn in mijn slaapkamer, in de erker links van het portiek. Op de tweede etage rechts op het zelfde portiek woonden mijn oom en tante, met met mijn nichtje Erica. Wij scheelden maar twee maanden in leeftijd en groeiden op als zusjes.
De deur links voor op de foto is van de garage/opslagruimte van de groentenwinkel op de hoek van de Loenensestraat en de Zuiderparklaan. T/o deze groentenwinkel was een bakkerij, Van Leeuwen, waar mijn broer nog een poosje heeft gewerkt. Wat leuk om die foto te zien en wat zou ik graag nog eens een kijkje nemen in het huis op Maarseveensestraat 7...

Ron Hovingh | 20-11-2011
Is het juist dat links op de foto jaren later een flat is gebouwd met 3 portieken? Zo ja, geweldig! Ik heb jaren in het middelste portie gewoond. Mooie foto.

Hans Kindt | 25-11-2010
En geen auto te zien. Deze jongens konden behoorlijk voetballen op straat (alleen sneuvelden er zo nu en dan wel eens ruiten).

Coos | 18-11-2010
Koninginnedag 1948: grappig dat het niemand is opgevallen dat in 1948 Koninginnedag nog op 31 augustus viel. Het was wel de laatste keer.

coos | 17-11-2010
In en ook nog na de oorlog heeft tramlijn 1 hier gereden tot en met Koninginnedag 1948. Toen kwam lijn 14 weer terug, maar niet voor lang, want na een maand werd deze verlegd naar het De Savornin Lohmanplein, en verscheen op 1 juni 1948 lijn 15 die via Valkenbosplein, Groot Hertoginnelaan, Javastraat naar het Staatsspoor ging tot 1 mei 1958, tien jaar lang, waarvan ik er drie jaar in zat naar/van de lagere school.

ruud | 16-11-2010
Herkenbare foto ben in deze buurt geboren, alleen was de keerlus van lijn 14 waarschijnlijk ten tijde van de opname net na de oorlog. De groep kinderen staat op de plek waar in 1956 de groene bussen van lijn 36 naar Morgenstond hun eindpunt hadden. De lantaarnpaal rechts is een Berlagelantaarn die ook veel in Moerwijk stonden, waar ik mijn jeugd heb doorgebracht.

Haagse_Meester | 15-11-2010
Correct Rien. De fotograaf stond ter hoogte v/h eerste portiek v/d Loenensestraat. De garage links heeft inmiddels een andere deur, maar de grote deuren in het gebouw verderop (Maarseveensestraat 13) zitten er nog steeds in.

Rien Solcer | 15-11-2010
Alle gebouwen op deze foto zijn nog aanwezig, de lege plek is inmiddels vol gebouwd.

Wout Baak | 15-11-2010
@Jeroen: Die strepen stammen uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Toen moest op last van de bezetter alles verduisterd zijn en mochten er nagenoeg helemaal geen verlichting branden. Om nu te voorkomen dat je in het donker in botsing kwam met een lantaarnpaal, werden deze voorzen van die strepen.

tiktak | 15-11-2010
@ Lampie
Het moest inderdaad aan de rechterkant zijn.

Jeroen | 15-11-2010
waarom zijn die witte strepen?

lampie | 15-11-2010
tiktak : bedoeld zeker die lantaarnpaal aan de andere linkse kant .

joost | 15-11-2010
Op de twee foto van de PCC 199/1001 uit deze rubriek rijdt de 1001 de Zuiderparlaan op (1949). Op de bovenleidingmast staan ook (na 4 jaar) nog steeds de witte strepen.

René te rijswijk | 15-11-2010
Kan ook vlak na de oorlog gemaakt zijn O ja links dat zijn geen lantaarnpalen maar masten om de bovenleiding strak te houden er is namelijk geen bebouwing.

tiktak | 15-11-2010
De witte randen op de palen geven aan dat deze foto tussen 1940 en 1945
gemaakt moet zijn.
In de lantaarnpaal links op de foto is geen lamp meer aanwezig.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    3973


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 5 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!