Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 14-12-2017, 20:33 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      `Fluitketel` 5 als werkwagen in Wassenaar
foto uit de collectie van Ton van Zelst
joost | 1-2-2011
Ervan en FransW weer bedankt. Hier word je wijs
Opmerkelijk dat de buitenlijners wel werden verwarmd. Heeft misschien te maken met de langere afstanden/ritduur van dit materieel? En dat dit zelfs wettelijk was voorgeschreven. Dat ze twee koplampen hadden tegen de stadswagens eentje kan ik me nog wel voorstellen. Ook dat ze met lucht moesten worden beremd terwijl dat voor stadswagens pas bij de 200-serie zijn intrede deed (als ik mij weer niet vergis)

FransW | 1-2-2011
@Rinus: lijkt mij zeker mogelijk dat de foto is gemaakt op 'een' 31 januari. Dan zou er ook een oranje wimpel moeten hangen. Op de foto kan ik niet goed zien of er ook een oranje wimpel aan de vlag hangt. Maar nogmaals: ik sluit zeker niet uit dat de opnamem is gemaakt eind januari.

robert55 | 1-2-2011
Wat betreft de grijstoon van de vlaggen: normaal wordt rood in zwart/wit lichter dan grijs. Maar er waren fotografen die gekleurde filters gebruikten om bepaalde effecten te bereiken. Zo heb ik wel eens foto's van geel NS materieel gezien waarbij het geel donkerder werd weergegeven dan de reclamebanen en de deuren. Uit een beetje experimenteren met photoshop blijkt dat je met een blauwfilter dat omkeer effect op de vlag bereikt.

rinus | 1-2-2011
Wellicht werd er gevlagd ter gelegenheid van de verjaardag van Prinses Beatrix op 31 januari!?

erven sleeboom | 1-2-2011
joost | 1-2-2011 | In de Fluitketel zonder verwarming.

Buitenlijnmaterieel had elektrische kachels (wettelijk verplicht) in het interieur, niet op de balkons. Of die van de 5 op deze dag nodig waren (of nog werkten) weten we natuurlijk niet, maar het personeel (wie zijn dit?) houdt de buitendeur gewoon open.

FransW | 1-2-2011
@joost: ik heb het nooit meegemaakt dat op een 5 mei de bomen nog helemaal kaal waren. Vooral op de bomen links op de foto (achter het dak van de woningen daar) is dit goed te zien.
Werkmaterieel reed altijd zonder vlaggetjes, dat was enkel voorbehouden toen aan reizigersmaterieel. En waarom zou men op een nationale feestdag de Nederlandse driekleur ondersteboven aan een vlaggestok bevestigen.?Komt mij zeer onwaarschijnlijk voor. Ook van de andere twee vlaggen zie ik dat de donkerste baan boven hangt. Toeval, of zou dit een heel andere soort van vlag zijn dan de nationale driekleur?
De enige die precies weet wanneer deze foto is gemaakt, is de fotograaf zelf. Helaas weten we (nog) niet wie dat is geweest.

joost | 1-2-2011
@FransW. In die jaren werd op bevrijdingsdag uitbundig gevlagd. Dat is hier niet het geval. De eerste vlag die ik bespeur hangt uit bij een winkel.... en als ik het goed zie hangt deze nog ondersteboven ook. Verderop ook nog een of twee. HTM vlagt ook niet op de wagen. Kan het zijn dat werkwagens hiervan waren uitgesloten? De temperatuur lijkt mee te vallen gezien de gedragen kleding. In de Fluitketel zonder verwarming staat men er niet dik gekleed bij. De dame bij de bakker heeft zelfs helemaal geen jas aan. Htmpcc zou toch wel eens gelijk kunnen hebben.

erven sleeboom | 28-1-2011
Is dat daarachter de brombakfiets van een bakker, bij wie een vrouw brood koopt?

Raymond Naber | 28-1-2011
Zo verging het ook de H303 (A500) die in november 1961 de A327 en B21 bracht naar Den Haag SS om te worden bewaard. Deze H303 had ook voor een paar duizend gulden kunnen worden behouden. Helaas....

erven sleeboom | 28-1-2011
Er is overwogen de 6 (met de 118) als museumwagen te behouden, maar de voorkeur ging uit naar de 57. Ook wel weer begrijpelijk. Allebei kon echt niet.
Ik stond erbij toen de 6 eind 1964 op 's-Gravenmade door sloper Van Netten in de brand werd gestoken. De paar duizend gulden die de wagen moest kosten konden wij tieners niet opbrengen.

E.Wethmar | 28-1-2011
Eeuwig zonde dat deze tram en/of dit type tram niet bewaard is gebleven!

FransW | 27-1-2011
Is deze foto wel gemaakt op Bevrijdingsdag? Als ik naar de bomen kijk, zijn die nog kaal, ik zie geen ontluikend loof aan de takken.

htmpcc | 27-1-2011
En dat op Bevrijdingsdag 1958, rijdend richting Maaldrift.

Wim van Es | 27-1-2011
Tegelijkertijd twee dezelfde reacties en dat ook nog eens binnen 10 minuten na plaatsing van de foto, dat kan niet missen!

De juiste tekst staat nu op en boven de foto, bedankt.

Piet Pont | 27-1-2011
Volgens mij: Wassenaar in de bocht Van Oldenbarneveldweg-Van Zuylen van Nijeveltstraat.

erven sleeboom | 27-1-2011
We rijden van Den Deyl (Van Oldenbarneveltweg) de Van Zuylen van Nijveltstraat op.

Wat een mooie foto!

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    5598


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>