Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-2-2018, 20:32 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      Hobbemaplein met aanleg tramsporen lijn 12 naar De Heemstraat
twee foto's van Koos van der Kolk uit plm. 1969


een 1000-tje van lijn 6, de 1133 van lijn 11 en een 1200 van lijn 12de 1020 van lijn 6 en de 1229 van lijn 12

rsg | 21-2-2011
aansluiting hierop buslijn 20 van kalvermarkt............beresteinlaan. vv
buslijn 25 van voorburg mslaan.....veenendaalkade .vv
groeten

aldo markus | 21-2-2011
Zal ik dan maar weer met mijn opmerking komen, die ik al vaker op deze site heb gemaakt, maar die bij deze plaatjes wel heel erg op zijn plaats is? Komt-ie: Als ukkie woonde ik in de Wesselsstraat, en op het Hobbemaplein heb ik voor het eerst in mijn leven bewust trams en bussen gezien. (Ik was meteen verkocht!) Nog altijd 'pak ik graag even een Hobbemapleintje' als ik in Den Haag ben.
Toen (kort vr 1960) reden op dit plein de tramlijnen 6, 11 en 12, en de bussen 20 en 25. Alleen het lijnnummer 20 is sindsdien vervallen - de andere lijnen zijn er na al die jaren nog steeds. Noem dat maar een houvast in je leven .
Hartstikke leuk eens een foto te zien waarop de tramlijnen alle drie te zien zijn, en dan nog uit het creme pcc-tijdperk ook.

AvH | 21-2-2011
Coos, bus 18 verdwijnt voorgoed medio 2012 naar de Waldorpstraat, dus komt ook niet meer op de parallelweg. De overstaphalte bij de Jacob Catsstraat bij de trams 8, 9, 11 en 12 van bus 18 vervalt dan ook. Er wordt nu weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar dat is wat er staat te gebeuren.

Coos | 21-2-2011
In de beginjaren van buslijn B/18 ging het over de Stationsweg - Stationsplein - Hofwijckstraat - viaduct Rijswijkseweg vv. Dat blijft toch nu ook nog mogelijk, in plaats van rechtstreeks naar de Waldorpstraat ? Of is dat dubbel op, voor en achterlangs station HS? Voor het overstappen op de tramlijnen (vooral 11 en 12) zou dat wel veel beter zijn.

AvH | 21-2-2011
Voogd, bus 18 verdwijnt uit de stationsbuurt als het stationsplein en stationsweg worden gereconstrueerd. op het stationsplein wordt dan eenrichtingverkeer in gesteld en de stationsweg wordt autolow gemaakt i.v.m. de zgn. rode loper die wordt aangelegd. Bus 18 verdwijnt dan inderdaad naar de achterkant van HS, de waldorpstraat. Op die manier wordt het OV in die buurt steeds meer afgebroken. Men kan wel trots zijn op het tram- en randstadrailnet, maar het busvervoer legt steeds meer het loodje.

Voogd | 21-2-2011
Ik ben het helemaal met AvH eens. Openbaar vervoer in de Oostkant van de Schilderswijk is echt het kind van de rekening. Bedoel je dat lijn 18 over de Waldorpstraat gaat? Dan hebben we nog minder. Vaillantlaan en Boekhorststraat was natuurlijk helemaal jammer. Oud-winkeliers in de Boekhorststraat schrijven het verval van die straat nog steeds toe aan het opheffen van lijn 10.

JWB | 20-2-2011
Door een beetje knullige aanpak van de marketing werd de DAF bij uitstek een auto voor oude van dagen en vrouwen (mensen die dus moeite zouden hebben met schakelen). Vandaar ook de bijnaam ''truttenschudder" (met jarretel-aandrijving). Voor de liefhebbers; ik herb er nog 1 te koop !

busgek | 20-2-2011
Niks mis mee eigenlijk, met zo'n Dafje. Lekker handzaam, automaat. Bij Fiat zijn ze er ook achtergekomen dat dat de 500/600 eigenlijk best wel gave autootjes zijn.
Maar ja, vrouw achter het stuur, kon toen helemaal niet. Bekrompen eigenlijk.

AvH | 20-2-2011
Mooie foto's. Het tramvervoer bestond toen uitsluitend uit PCC-cars (1000-, 1100-, en 1200-serie). Tram 12 kreeg toen in julie 1969 een sneller traject via de baan van tram 11 naar station HS. De Vaillantlaan moest het toen voortaan zonder tram 12 doen. Daardoor werd de Schilderswijk minder bereikbaar, ook nadat HTM bus 22 uit dit gebied verdween. Nu rijdt er Veolia 130 tussen Delft/Rijswijk en Grote Markt, maar 's-avonds om het uur. Ook met het verdwijnen van tram 10 uit de Koningstraat en Boekhorststraat is de Schilderswijk het kind van de rekening geworden. Door de rode loper van weth Norder zal ook bus 18 medio 2012 uit het stationsgebied verdwijnen. Wordt de loopafstand naar een halte van tram/bus nog groter.

Leo | 19-2-2011
Mooie foto,s en dan te realiseren dat er nu niets maar dan ook niets meer van bestaat.
Heb er als jochie wat "verzameld" onder de klok en met mij vele duizenden

Jeroen van Loon | 19-2-2011
dank je wel Koos!

pracht foto's weer

Stefan | 19-2-2011
Wellicht leuk om te weten is dat er een tijdje dergelijke Ford Transits werden geassembleerd in het Westelijk Havengebied van Amsterdam (nabij de Hembrug). Tot eind jaren '70 had Ford daar namelijk een kleine automobielfabriek.
joost | 19-2-2011
Prachtig! Tweede foto. Zie ook de Puch met hoog stuur en "poederdoos" achterlicht. De Ford Transit was in de eerste uitvoering ook met schuifdeur verkrijgbaar voor de besteldiensten, zoals hier op de foto. De afgebeelde DAF is een type 44/55, vermoedelijk een 44. Een pijp roken op de fiets zie je ook niet meer. En het 1000-tje nog met kleine standee-raampjes.

FransW | 19-2-2011
@Frans Reijgers: Daf 33 moet inderdaad Daf 44 zijn!

Frans Reijgers | 19-2-2011
@FransW:
Een zeer31 herkenbaar verhaal over het haags(che) uit die tijd! Ik heb destijds (wellicht nog eerder; ben van '47) om die reden ook heel wat afgestiefeld naar opa, oma, tantes en ooms.
De 1020 van lijn 6 heeft ternauwernood de Daf gemist (kan het geen 44 zijn?).
De Transit met schuifportieren kan ik me nog terdege herinneren; ze werden toen veel door huis-aan-huisleveranciers gebruikt en werden kennelijk speciaal op bestelling als zodanig afgeleverd.
Tenslotte (en eigenlijk heeft dit alles niet met het eigenlijke onderwerp te maken): de fiets op de onderste foto moet van het merk Gazelle zijn, gezien het achterlichtje dat bijna een integrale eenheid vormt met het spatbord.

FransW | 19-2-2011
Tot november 1970 heb ik in Den Haag gewoond. Mijn grootouders woonden indertijd in de Trooststraat, een zijstraat van de Van der Vennestraat. Op zondags gingen mijn ouders en ik en mijn broer naar opa en oma. Lopend, want er was geen geld voor de tram (heden ten dage kan je zoiets nauwelijks voorstellen, maar we praten nu wel over ruim 40 jaar geleden!). Dus was het lopen geblazen vanaf de Heesterbuurt naar de Schilderswijk. De 1200-en reden toen al op lijn 12 vanaf de Paul Krugerlaan via Hobbemaplein, Van der Vennestraat richting Vaillantlaan en vandaar naar het Staatsspoor. Op de onderste foto zien we een Daf 33. De bestelauto rechts is een Ford Transit (eerste type). Aan dit type bestelauto heb ik nostalgische herinneringen. Een collega van mijn vader reed een dergelijke auto en ik mocht daarin als kleine jongen vaak meerijden. Maar wat ik nu voor het eerst zie is dat deze Transit voorzien was van schuifdeuren. Iets wat ik tot nu toe nimmer heb gezien.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    5201


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>