Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Het gebouw van de Haagse Dierentuin
ansichtkaart uit de collectie van Dick Gilijamse


Aad | 28-8-2016
Ik kan me nog heel goed herinneren de Sinterklaasfeesten van Vredestein.Ik zat in de beginjaren `60 bij be drumband van Vredestein.En mocht daar dus met de band spelen.
Leuke tijd was dat....

Jan van Batenburg | 1-7-2016
Ik herinner me de zaal van de Haagse Dierentuin heel goed.
De Christelijk Gymnastiekvereniging Oranje Nassau, opgericht in 1893 heeft vlak voor de sloop van het gebouw in 1968, in die zaal een jubileumuitvoering gegeven t.g.v. haar 75 jarig bestaan.

Hans Flotman | 17-3-2016
Ook de politiek kwam aan de beurt. Ben in de jaren zestig op een protestbijeenkomst geweest van nationalisties china (Formosa) honderden demonstranten. met veel muziek trommels en vlaggen. Ook ik heb hier motor en auto rijbewijs gehaald. Anno nu had de dierentuin nooit gesloopt geworden. Jammer.

Joop van der Ent | 13-7-2014
Ben geboren in de Frederikstraat, heb daar van 1947 tot 1949 veel me tijd volbracht. En zoals Anne schreef later met de Gymvereniging Pieter Jelle in 1949 uitvoeringen gegeven maar ook wedstrijden.

Janna van Eck | 7-7-2014
ik ben geboren op de Hooikade , dus dat was dichtbij de Dierentuin en het malieveld , ik weet nog wel dat ik de Dierentuin bezocht 1949 en op het malieveld heb ik nog 2 foto`s van het malieveld waar ik tussen de schapen sta en ook de Hertenkamp niet te vergeten , ik ben vriendin geweest met de dochter van de eigenaar van het restaurant en van de kok mocht ik altijd de pan uitlikken van de heerlijke pudding die wij niet kregen thuis , mijn vader was grossier in bomen en planten en had ook een boot in de hooikade liggen waar hij dan ook zijn handel ging halen [ varend met een stok] naar de weteringkade en daar van een andere boot zijn handel inlaadde en dan weer terug , ik kan zoveel vertellen , de optredens in de dierentuin , de Tieleman Brothers , Connie Frobus uit Duisland en dat ze ook gingen trainen op rolschaatsen , ik dacht sjoukje Dijkstra

gilijamse.dm | 27-5-2014
dierentun
wat komt er weer boven drijven de jaren 60 zondags om 8uur ging het
kleine zaaltje open om te dansen met muziek van een platenspeler
toch waren er altijd rond de 200 man aanwezig leuk was ook het
swingen kon ik lekker stampen op de vloer het heeft denk ik maar 2 jaar
geduurd toen was het over daar maar wat hebben we daar gelachen
met gekke jan die trompet speelde op een limonade flesje nel die zo hard lachte
dat de hele zaal zat mee tegenieten ja dat was ruim 50jaar geleden
dat was toen

HansR | 23-5-2014
Vredestein sinterklaasfeesten zijn ook voor mij een mooie herinnering.
Per leeftijdsgroep gescheiden (t/m 8 of 10 jaar?) in vakken verdeelde kinderen. De ouders zaten gescheiden van hun kroost achteraan of op het balkon.
Weet nog van een Dik Trom toneeluitvoering, maar door de angstige gevoelens dat de Sint met zijn Pieten in aantocht waren, ontging je het meeste van wat werd opgevoerd.

Ook de Kerstvieringen van het Leger des Heils (arme kinderen waren daar welkom) herinner ik mij en de kanarie, kippen en konijnen tentoonstellingen meestal met prijzen voor het mooiste dier.

Hans | 23-5-2014
Dit gebouw werd ook wel Moors Paleis genoemd.

Evert van der Renst | 22-5-2014
Ik herinner mij vooral het hoofdgebouw van de Haagse Dierentuin van de Sinterklaas feesten van Vredestein. Met de hele familie, allemaal Vredesteiners, de zaal optuigen, de stoelrijen uit de kelders halen en de hele dag het feest met een live orkest en ome Kees als St-Nicolaas en dat was voor veel kinderen de echte.

Op latere leeftijd ook nog Theorie Middenstands examen en Rijbewijs gedaan in de buitenranden van het complex.

HET WAS ECHT EEN PRACHTIG GEBOUW.

coos | 9-3-2013
In 1959 heb ik vanuit de Dierentuin mijn rij-examen gedaan in een VW-kever van Correct op het Spui. Meteen geslaagd na nota bene maar 6 (zes) rijlessen......
Je hoefde toen nog niet eens op de snelweg af te rijden.

Anne Persoon | 9-3-2013
Ook werden er uitvoeringen gegeven van de gymnastiekvereniging St.Raphael,mocht 1x meedoen,groots,die visgraatparketvloer,denk ik mij te herinneren.

Hans (Zoef) | 20-11-2011
De gebouwen zijn voor veel meer doeleinden gebruikt, soms was er een beurs, hoe die heette weet ik niet meer, maar was te vergelijken met de damesbeurs. Toen de wasmachine in zwang kwam heb ik die daar voor het eerst gezien, (Hoover) en ook koelkasten en diepvries. Naaimachines, breimachines, huishoudelijke machines, mixers en noem het maar op. Ook veel radiomeubels die erg in trek kwamen met ingebouwde platenspeler, wisselaar, na de oorlog was het de tijd voor vernieuwing. Ook waren er talentenjachten voor muzikanten met concoursen waar ik nog opnamen van het gemaakt voor de radio, attent op jong talent. Bij het zien van de foto komt dat allemaal weer boven, nostalgie heet dat!

John van den Berg | 20-11-2011
De dierentuin zonder de beesten die in de oorlog werden afgevoerd naar Wassenaar maar de gebouwen bleven in gebruik voor examens van verschillende scholen en ook om niet te vergeten het CBR voor het verkrijgen van je rijvaardigheids bewijs ik heb er ook een keer mee gedaan aan een klaverjas toernooi met mijn zwager als maat wij wonnen een enorme worst mee .Verder was er er ieder weekend een live orkest voor de dans muziek wat werdt georganiseerd door dansschool Wim Lier leuke avonden .

Snorrecken | 19-11-2011
Ik herinner mij ineens de band die rond 1965 volle zalen trok in de Dierentuin. Waren dat niet The Twilight Kids??? Ze hedden een grote schare fans.

Snorrecken | 19-11-2011
Het krantenartikel toont een fenomeen, dat mij niet bekend was. Het ongeluk gebeurde op de Bezuidenhoutseweg. In de oude spelling is er dan sprake van een derde naamval, dus "op den", maar wat ik niet wist is, is dat er dan ook een "derde naamval "n" in de naam van de straat werd geschreven, dus "Bezuidenhoutsche"n"weg. Op den Bezuidenhoutschen Weg. Wat hebben we het dan nu toch gemakkelijker, hoewel in hopg steeds de neiging heb om "krante-artikel" te schrijven.

Kees de Ridder | 18-11-2011
Heel wazig kan ik me de oorspronkelijke dierentuin nog herinneren met de z.g./ berenkuil en aan de rechterzijde na de entree bevond de wolvenkooi met een nagemaakt huisje van Hans en Grietje waar oma met een wit mutsje en een brilletje op voor het raam ziek in bed lag. Verder deed ik er mijn mondeling Mulo-examen en slaagde ik er voor mijn rijbewijs scooter, bezocht er vele feestavonden en bals. De eerste Pasar Malam en ook herinner ik me een dansavond in de kleine zaal rechts van de ingang op een zondagavond, waar op gramofoonplatenmuziek van de dansschool D.V.V., het moet omstreeks 1960 geweest zijn, dat mijn vriend Charles een meisje achterop zijn scooter naar Stompwijk thuis bracht, waarmee hij nu inmiddels bijna 50 jaar is getrouwd.

Aad | 26-3-2011
Mijn grootvader heeft tijdens een verhuizing op 9 september 1926 het tramhuisje dat voor de dierentuin aan de Benoordenhoutseweg omver gereden. Bericht komt uit de krant 'Het Vaderland'. Nu ben ik op zoek naar een foto van die plaats in Den Haag omstreeks 1925/26 en natuurlijk ook met dat tramhuisje.

Misschien staat dat op een asichtkaart of andere foto. U zou me een groot plezier doen!

Aad.

ps. Mail adres: br.hendrik@gmail.com

Bijgeplaatst door webmaster.

Hans (Zoef) | 24-2-2011
Ik herinner mij de Haagse Dierentuin nog van het jaarlijkse uitstapje van school. Beestjes kijken en daarna was het spelen in de daar aanwezige speeltuin. Ik weet nog dat ik voor de lunch brood met tomaat had mee gekregen. De laaste keer was in 1944, maar toen was er niets meer te beleven. Na de oorlog werd het Dierenpark Wassenaar waar we met de buitenlijner naar toe gingen en die ons oppikte op de Laan van Meerdervoort bij de Zonnebloemstraat.

Joh. Verwijck | 24-2-2011
Ter info:

Tentoonstelling 'Beestachtig Den Haag. Dieren in de Haagse Dierentuin'.

Aanleiding voor de tentoonstelling is de aankoop van een aquarel van H.M. Horrix: ‘Een ritje op de olifant in De Haagse Dierentuin’. Dit werk krijgt bijzondere aandacht in de tentoonstelling.

Naast de nieuwste aanwinst van Horrix zijn eerdere aanwinsten, foto’s, affiches, filmbeelden en een plattegrond van de Haagse Dierentuin in de tentoonstelling opgenomen. Bijzonder is ook het het 'leeuwendiorama' dat in samenwerking met het Nationaal Natuurhistorisch Museum Naturalis Leiden is ingericht.

De tentoonstelling is van 26 februari tot 8 mei 2011 te zien in het Haags Informatie Centrum (Atrium Stadhuis, Spui 70). Maandag tot en met vrijdag van 7-19 uur, donderdag tot 21 uur en zaterdag van 9.30-17 uur. De toegang is gratis.

Bron: Haags Gemeentearchief

Kort | 23-2-2011
Eeuwig zonde dat er geen nieuwe haagse dierentuin is gekomen

jan leebeek | 23-2-2011
ik heriner mij dat in de dierentuin de jaarlijkse bal avonden van de diversen
dansscholen waren.De dames in een baljurk en de heren in een net pak
met stropdas.Dat waren heel fijne avonden.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    9883


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 6 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!