Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Loosduinsche Weg en Loosduinsche brug (aanvulling)
twee ansichtkaarten uit de collectie van Hans Klok


Op de ansicht hierboven zie je aan de rechterzijde de winkel die op de ansicht Loosduinsche Brug links ziet (dat is waar nu de Renaultgarage is). De ansicht hieronder geeft een andere blik op de Loosduinsche Brug aan.Mooi zijn de diverse vormen van vervoer zichtbaar, te paard, de handkar, per boot, de benenwagen en natuurlijk niet vergeten de stoomtram van de WSM (die net helaas voorbij gereden is). Links staat een paard bij een huis in de parkeerstand, heeft daar een hoefsmid of een slager gezeten?

Hans Klok

Surftip van Hans Klok:www.loosduinsmuseum.nl.

Piet Scholte | 6-4-2012
Mogelijk is dat stal houderij v.d Lans.In om streeks 1947 had ik voor school tijd een baantje als hulp in de bakkerij van Vierhout in de Zusterstraat een paar percelen van de Loosduinseweg, Theo vd Lans woonde ongeveer op de plek waar het paard staat.Theo werkte ook als hulp in de zelfde bakkerij.of misschien voor plezier .deze stalhouderij is later verhuisd naar de Assendelftstraat.

Kees de Ridder | 5-9-2011
Huisnummers in Den Haag tel je vanaf het Oude Stadhuis ( of zeg: Haagse Toren!). Je telt dus niet vanaf de buitenkant van de stad, maar vanaf de binnenkant ( binnenstad). In Den Haag vind je de even nummers altijd links en de oneven nummers rechts van de straat. In de voormalige gemeente Loosduinen is dat precies andersom. Ik maakte eens een postbode hierop attent, maar die had dit nooit gemerkt ( merkwaardig!). De Loosduinseweg gaat wat eerder dan de overzijde Loosduinsekade over in de Oude Haagweg.
Overigens vind ik het ook typisch Haags dat bij de meest vaarten en grachten
de belendende straatnamen verschillen. Neem ook als voorbeeld: Groenewegje resp Hooftskade-Dunne Bierkade resp. Zuidwal.

John van den Berg | 24-8-2011
Dit zijn mooie foto,s Het verklaard meteen waarom er een Loosduiseweg en een Loosduise kade bestaan in Den Haag die dan verder gaan in Haagweg Verder tellen de huisnummers vanaf de Haagse toren bij een enkele straat opvolgorde bij straten met aanbeide kanten bebouwing zijn de even nummers rechts en onevenlinks als je richting H toren kijkt.Dat leerde je als je een kranten wijkje had.

Hans (Zoef) | 23-8-2011
De bovenste foto is genomen vanaf de N.W.Buitensingel in de richting van de Regentesselaan. Links over de brug is de Zusterstraat. De huizen aan de linkerkant van de foto staan daar nog steeds ongewijzigd. (Loosduinsekade)

Dick van Rooijen | 23-8-2011
De eerste foto is volgens mij de loosduinseweg hoek beeklaan.
Op deze hoek zat later cafe Jan Bijl later Jan van Voren.
En de onderste foto is ook de loosduinseweg,maar je kijkt zo het Westeinde
in.Links achteraan zie je nog de hofjeswoningen die er nog steeds staan
achter het nieuwe westeindeziekenhuis.Het spoor wat je ziet is van de stoomtram die daar vroeger reed naar loosduinen.

Aat | 10-4-2011
Misschien wel leuk om te weten. Ansichtkaarten met een witte balk er onder dateren van rond 1900 tot ongeveer 1915. De witte balk diende om er een bericht te schrijven. Trenkler en Co. was een Duitse uitgever die overal foto’s maakte. Zo had Zoetermeer ongeveer 60 uitgevers van ansichtkaarten.

Coos | 10-4-2011
De Loosduinsekade is alleen op de bovenste foto te zien, waarbij de fotograaf met zijn rug naar het Westeinde stond. Ik beloof voortaan vollediger/duidelijker te zijn.

Rien Solcer | 9-4-2011
Ik denk dat Coos bedoelde: huizen op de bovenste foto links, want dat is de enige foto waar huizen op de Loosduinsekade te zien zijn.

snugger | 9-4-2011
@Rien Solcer: jij hebt het over de huizen aan de Loosduinsekade op de eerste (dit is toch de bovenste?) foto.
Coos daarentegen, heeft het over de huizen op de Loosduinsekade (links op de onderste) foto...
Als op de onderste foto je kijkt naar de Haagse Toren en het water rechts is dat van de Loosduinsekade, dan kijk je dus in de richting van het Westeinde. Daar waar op de onderste foto de huizen links te zien is, zou nu het gebouw van de Renault-dealer staan, dus op de hoek met de Noord-West Buitensingel.

Rien Solcer | 9-4-2011
@ Snugger, Coos heeft gelijk, de huizen aan de loosduinsekade, dus op de eerste foto, die staan er nog steeds, de Zusterstraat is net niet in beeld.
Foto 2 kijkt inderdaad naar het Westeinde.Trouwens op de onderste foto is geen Loosduinsekade te zien, maar Loosduinseweg.

snugger | 9-4-2011
@Coos:
De huizen op de Loosduinsekade (op de onderste foto links) staan er nu al niet meer. Je kijkt vanaf de Loosduinsekade in de richting van de Grote Kerk. Dus over de brug begint het Westeinde richting Jan Hendrik Straat. De huizen links zijn al lang gesloopt. Op die plaats staat de in 1968 gebouwde gebouw waarin de Renault-dealer is gevestigd.

Coos | 9-4-2011
Geweldig om te zien wat er in 100 jaar is veranderd op een plek waar je regelmatig langs komt. Een totaal andere wereld, waarvan alleen de huizen op de Loosduinsekade (links op onderste foto) nog overeind staan. Maar voor hoelang nog?

Anton Zonneveld | 9-4-2011
Prrrrrrrachtige foto's weer van Hans Klok. Wat is die man rijk met zijn collectie. En wat is het voor hobby-isten zoals ondergetekende, sorry, bovengetekende, met dit soort publicaties een heerlijk leven. Bedankt Hans!

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    2432


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 8 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!