Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
Laakkwartier in aanbouw, 1927 of 1928
Luchtfoto K.L.M. uit de collectie van Mans Veldman


Deze foto dateert uit 1927 of 1928. We zien Laakkwartier in aanbouw en herkennen De Genestetlaan, Jonckbloetplein, Goeverneurlaan, Lorenzplein, v. Musschenbroekstraat en Jan v/d Heijdenstraat. Stempel op de achterkant vermeldt: Luchtfoto K.L.M. (nadruk zonder bronvermelding verboden)

Mans Veldman

elly pelle | 8-6-2018
de slager Jongejan, elektra Liefering, 2 cafe`s, Hus de bakker, de Munt, de bloemenman naast de melkwinkel hoek Lorentzplein, Simon de Wit, 2 groentezaken, dansen op straat met Oud en Nieuw, muziek van Liefering, Hunkemuller, drogist, apotheek. sigarenzaak, wat een weelde en capadosestraat de gymnastiekvereniging. fietsje huren in de oudemansstraat, optochten van verklede kinderen en de foto`s in de etalage van de slager. en korfbalvereniging Phoenix, gymnastiek WIK, en Oranje Nassau en het badhuis naast de bibliotheek!

elly pelle | 28-1-2018
ben zo blij met al die reacties, Jaap Jongejan van de slager, heb nog een foto van hem en mijzelf in diergaarde Blijdorp waar mijn vader ons naar toe heeft meegenomen, Jaap zijn broer Dirk en een zus. Op de stoep voor het huis knikkeren en andere spelletjes met jongens uit de omgeving, ik was het enige meisje. Bij jongejan hadden ze ook kippen in de tuin daar keek ik vaak naar vanaf het balkon. Doe Jaap de groeten!! ik ben nu haast 81 en woon in IJlst en gehuwd, zoon en dochter en 4 kleinkinderen!

Jaap Jongejan | 6-8-2017
Elly Pelle , in jou bericht schrijf je geknikkerd te hebben met Japie Jongejan, ik vind dit wel leuk om te horen, Japie is mijn vader !

Wil Leebeek | 25-4-2017
Elly Pelle: kik heb jouw vader en broer Hans gekend.
Korfbalvereniging Phoenix.

Hoe gaat het met hen ?

elly pelle | 25-4-2017
geboren en gehuwd Lorentzplein boven fa. Liefering (elektra) en slagerij Jongejan. Tijdens de oorlog stond midden op het plein een Bunker. Fietsje huren in de Oudemanstraat.Hus de bakker, Simon de Wit, de Gruyter, cafe de bloemenstal, Hunkemuller en op school in de Draaistraat, einde Musschenbroekstraat. gymvereniging Oranje Nassau en dan in optocht met de drumband voorop door de straten. Kinderoptocht verkleed en de foto`s bij de slager in de etalage. en de bibliotheek en niet te vergeten het Badhuis. en spelen en knikkeren voor de deur op de stoep, met Japie Jongejan. Alleen de soldaten in de oorlog brachten de opgepakte mannen in de Duitse vrachtwagens die geparkeerd stonden in de hal van de bioscoop. Geweldige herinneringen.

Emil de Wilde | 9-10-2016
Ik heb hier een BS document van de gemeente Den Haag waarop staat dat mijn Schoonmoeder op 8 Oktober 1924 op Drebbelstraat 47 en 14 Oktober 1925 naar de Schlegelstraat 57 is verhuist. Zij is geboren in 1918 als Helena Jonker zijn er mensen onder U die misschien oude foto`s van die periode hebben dan hou in mij aanbevolen.

Emil de Wilde
emildewilde@quicknet.nl

M. vd Meij | 8-6-2014
Het zou wel eens kunnen dat de werkzaamheden die onderin deze foto vanuit de lucht te zien zijn, ook vanaf de grond op de foto zijn gezet:
https://www.htmfoto.net/algemeen/tonen2.php?pagina=1301249241

ruggenberg b | 31-12-2013
hansje

de straat die jij bedoelt is de mussenbroekstr de bioscoop was het rembrand
teather in de straat naar de ryswykseweg was pasteurplein drebbel en deimanstraat woon al 50 jaar n canada maar weet meeste straten we te vinden

kdinkela | 3-5-2013
Ik vind het een hele leuke foto waar ik al vaak naar heb gekeken en iedere keer ontdek je weer wat. Ook komen veel herinneringen weer boven drijven.

Frans van Meerwijk | 3-5-2013
@Maris:
Wellicht nog niet het stuk Schlegelstraat waar Opa en Oma woonden, maar het eerste stukje is er al, hoor...
Volg me vanaf het Lorentzplein de Van Musschenbroekstraat in: de eerste links is de Isingstraat, de tweede de Reinwardtstraat (beiden lopen nog dood tegen de Miquelstraat aan), maar vanaf de Rijswijkseweg tot aan de Miquelstraat is er al een stuk Schlegelstraat, er staan zélfs al huizenblokken...

Leuk hè, die oude foto`s... Het valt me trouwens op, dat er van de bouw van het Laakkwartier vrij veel luchtfoto`s zijn: iemand die dat kan verklaren? Een belangrijke stadsuitbreiding, vanwege de Bouwmeester of ???

kdinkela | 3-5-2013
De BATA zat ook in de van Mussenbroeckstraat, als kind bracht je daar de nylonkousen van je moeder als ze weer eens een ladder had opgelopen.
Verderop in deze straat had je op de hoek van de Isingstraat de manufacturenwinkel van Frans Molle. Op dat zelfde rijtje was de snacbar van ome Ben en de bakkerij van Hus, daar moesten we begin jaren 50 wel eens heen om een "regeringsbrood" te halen. Erg leuk al die herinnneringen.

kdinkela | 1-5-2013
Ik heb in mijn jeugd in de Pasteurstraat gewoond, die is zo te zien al opgeleverd. De chocolaterie was van van Vlijmen in de van Musschenbroekstraat. We stonden in de Sinterklaastijd altijd in de etalage te kijken want daar stond een bewegende Sinterklaas op zijn paard in. Op dat rijtje tot aan de Minckelerstraat zat nog een groenteboer en een lampenzaak.
Op het Lorentzplein was een winkel van De Gruyter en op de hoek een beddenzaak die heette De Munt op de andere hoek was een cafe. Aan de overkant was de Lorentz apotheek en die zit er geloof ik nog.

Maris | 10-6-2012
Wat leuk om te lezen. Ik ben geboren in de Schlegelstraat, aan de kant van de Oudemansstraat. wij woonde in bij mijn oma en opa. Later kwam ik daar nog vaak en ....op woensdagmiddag naar de bioscoop op het Lorentzplein. Ook de wolwinkel van 3suizes beochten wij regelmatig vanwege de "breiwoede" van mijn oma:). De speelgoed weet ik nog goed. De bioscoop is in de jaren `70 vervangen door `n A-H. Heel jammer. De Gruyter zat ook op het Lorentzplein. Vanwege "het snoepje van de week" mochten we van oma en opa daar de boodschappen doen.Af en toe wilde mijn oma gemalen koffie hebben en gefascineerd keek ik naar de grote koffiemaalmachines achter de toonbank. Bakkerij Hus op de hoek van de Oudemansstraat en Reinwardtstraat. op de hoek van Schlegelstraat/Oudemansstraat was `n kantoor-boekwinkeltje. Daar verkochten ze ook bouwplaten en tekenspullen.
De melkboer, Tinnenbroek, kwam aan de deur en had `n winkeltje in de Karel de Geerstraat. Ook de lorrenboer en de schillenboer kwamen 1x p/w langs.
Lijn 16 reed door de Oudemansstraat. er zat ook `n groenteboertje in de oudemansstraat. De naam is mij ontschoten maar het was echt `n familiebedrijfje.
De Schlegelstraat staat nog niet op de luchtfoto. Mijn grootouders zijn daar in 1938 komen wonen.Ik denk met veel warmte terug. Ach....even wegromen terug in de tijd, leuk

Frans van Meerwijk | 15-1-2012
Mooie foto!
( Mag ik als "import" wel wat zeggen?)
Ik heb hier al meer foto's van het Laakkwartier-in-aanbouw langs zien komen en daarmee ben ik heel blij... Ik heb (te?) korte tijd in de Reinwardtstraat gewoond, op de hoek van de Oudemansstraat en voelde me daar helemaal Thuis! Vooral mijn "ontdekking" in een Beschermd Stadsgezicht te wonen (immers Berlage!) maakte het leuk... Ik heb al veel foto's en ga dan ook gauw bouwen aan een heel klein stukje "Laak": De gevel van het blok aan de Laakkade tussen de Karel de Geerstraat en de Lamarckstraat. Trambaan ervoor met "oude HTM-masten" en afhankelijk van mijn stemming iets Twee-assigs, PCC of GTL8...

Tom | 13-1-2012
Ik ben vanaf 1955 opgegroeid in de Oudemansstraat en in 1976 in de Bresterstraat gaan wonen... Hier is nog niets van in aanbouw. Alle straten tussen de Laakkade en de Paets van Troostwijkstraat zijn er nog niet.
Dit is echt een prachtige foto van een buurt die me heel erg aan het hart ligt.

zuidwyk(bebeus) | 19-11-2011
naar hansje ik den in de drebbelstraat geboren op nd 237 woon al 47 in de usa . het is een prachtige luchtfoto (kan ik weten was voor 40 jaar in de luchtvaart)

John van den Berg | 15-9-2011
In de kademuur van de toenmalige Slachthuiskade(nu Neherkade)was vroeger een schuin oplopende afrit om het slachtvee te kunnen lossen die met boten werd aangevoerd.En er was ook een kraanbaan over de weg om vuilstro met een boot te kunnen afvoeren na de brug waren de paardenstallen van Piet v/d Touw de vleestransporteur.

John van den Berg | 11-9-2011
De linkerkant van de foto is het slachthuis terrein waarvan de hal weer in ere is herstelt de rest is nu nieuwbouw tot aan de Slachthuiskade (nu Neherkade)on der aan zie je de drie hoek van het gesloopte rode pannendorp.En alsik het goed heb moet er nog een fabrieks schoorsteen staan als monument.

Appie | 19-6-2011
@Tijtak en Hansje: de Drebbelstraat word gekruisd door drie straten. Vanaf de Musschenbroekstraat zijn dat Ingenhouszstraat, Wenkebachstraat en Eliasstraat. Hansje zal de Ingenhouszstraat bedoelen.

Lodie | 18-6-2011
Leuk wat Hansje vertelt met betrekking tot de bioscoop, ernaast zat een wolwinkel Mijn ouders hebben hun chocolaterie verkocht hebben zodat de wolwinkel kon starten. Ze verkochten de zaak vooruitlopend op de transformatie van bioscoop naar een groot Albert Heijn filiaal. Ik ben namelijk in de chocolaterie op het Lorenzplein geboren. Heel erg leuk deze foto, ik ga hem zeker delen met vrienden.Vriendelijke groet en bedankt

Rien Solcer | 11-4-2011
Enige weken geleden was er een foto van de zelfde wijk in aanbouw, maar dan met uitzicht op Rijswijk, het punt waar die foto gemaakt is kun je nu duidelijk zien op deze foto, nl. onderzijde foto links uit het midden, kruising: Laakkade en Slachthuislaan.

Voogd | 11-4-2011
Ja Joost, die staat/stond op de hoek Noordpolderkade en er is nu een verzorgingshuis van Florence Zorg.

joost | 11-4-2011
Dan moet de kerk, boven in het midden, de Wenckebachstraat zijn.

Adje | 11-4-2011
Zo is het precies Coos. Ik kwam er makkelijk uit, want mijn geboortehuis staat boven aan de foto, rechts van het midden: Broekslootkade. En ik ben wel eens in die kerk geweest, maar ik zie er geen toren op, nog in aanbouw?

Coos | 11-4-2011
Het was wel even echt puzzelen, maar als de kerk midden-boven de (nu gesloopte) katholieke Gerardus Majellakerk bij de Noordpolderkade is, ben ik er uit. Dan moet de vertikale poot van de Y de Goeverneurlaan zijn, en ligt onderaan de foto De Genestetlaan. Heel leerzaam.

Voogd | 11-4-2011
Ben in de Bresterstraat geboren.
Net boven de www.htmfoto.net letters!
Mooie foto, zou ik wel op hele grote resolutie willen hebben!
Is dat een soort zandtreintje, daar op De Genestetlaan naar het Jonckbloetplein toe? (Hagenzen zeggen overigens Jongbloedplein.)

Tiktak | 11-4-2011
@ hansje
Die straat heet de van Musschenbroekstraat.

hansje | 10-4-2011
Ik woonde in de laat 50er jaren in de Drebbelstraat,dichtbij die straat die in het midden van de Y begint,en naar de Rijswijkseweg loopt.Ik weet niet meer hoe die straat heette,ik woon al veertig jaar in Nieuw zeeland.Ik weet nog wel dat er een bioscoop op het Lorenzplein was,en ernaast een winkel die wol enzo verkocht(3 Suisses?)In de Jan v d Heyden straat was een speelgoed zaak,waar mijn broer en ik altijd met one neus tegen het raam gedrukt stonden.
En dan een beetje verder,net voorbij dat zijstraatje was de winkel van Damen,die schrijfartikelen en zo verkocht.mijn oudste zus werkte daar,en mijn oudste broer ging op zaterdag dhr.Damen's zwarte VW wassen.Hij kreeg hiervoor een dubbeltje,en was in mijn aanzicht dus rijk .Ik was op school in de Lineausstraat.

Markus | 10-4-2011
Je ziet ook het eerste stukje van de Laakkade, Isingstraat en de Haverschmidtstraat.
Het huizenblok waar ik een tijdlang in woonde is nog niet in aanbouw.
Prachtfoto.

Frank Faber | 10-4-2011
@Wouter Baak; als je goed kijkt op deze foto kun je die voetstappen van jou nog zien!

Wout Baak | 10-4-2011
Wat een geweldige foto! Dank... Ik woonde in mijn jeugd in de Capadosestraat en heb heel veel voetstappen staan op de straten en lanen die hierboven in aanbouw staan.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    7503


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 12 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!