Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt regelmatig bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
DAF SB220/Hainje 170 op de Turfmarkt, 21 maart 1969
extra bus 5 tbv. werkzaamheden Hofweg
Stefan | 30-5-2011
De volgende Kromhout-bussen uit die in 1968/1969 werden afgevoerd bleven in Den Haag:
-247 (als schaftkeet van een schildersbedrijf)
-250 (als camper)
-256 (als rijdende demonstratieruimte)
-257
-260 (als rijdende demonstratieruimte)

Ik denk dat deze Kromhout de ex-HTM 250 was...

rsg | 30-5-2011
Gezien de stand v/d zon is het al laat in de middag en dan kan het uitkomen dat de bus staat te wachten om te vertrekken als extra dienst .
richting vrederust....ik heb daar in mijn tijd als chauffeur ook wel eens gestaan.in de route kwam je ook langs station HS en daar kon het wel eens druk zijn, dus zodoende .
en het wassenaarse spoor werdt toch niet meer gebruikt als standplaats tram.
ook de oude stand plaats nieuwehaven van lijn 16 werdt door bussen gebruikt.en op de nieuwehaven reden buslijnen 19 en 25 die kwamen over de amunitiehaven richting grotemarkstraat .
groeten :trammetje | 30-5-2011
Dat is een oude Kromhout waar een camper van is gemaakt die stond daar regelmatig geparkeerd.Men is er ook nog mee naar Spanje en Griekenland geweest.

aldo markus | 30-5-2011
Op de bovenste foto staat aan de overkant nog een bus geparkeerd. Niet meer in de HTM-uitmonstering, maar het zou best een door derden overgenomen AEC of Kromhout kunnen zijn. Iemand een idee?

Stefan | 30-5-2011
De 170 is voorzien van stempelautomaten, getuige de 'rode bal' naast de voordeur. De bus is ook nog voorzien van een bord boven de instapdeur. Dergelijke borden werden later vervangen door stickers, omdat boomtakken deze borden regelmatig in de weg zaten.

De 170 is buiten dienst gesteld in april 1980 na een aanrijding in de garage. Onderdelen van deze bus zijn naar de 271 gegaan (bouwjaar 1972) die met zeer zware schade buiten dienst stond.

Hans (Zoef) | 29-5-2011
Dat Lummusgebouw was beslist niet oud, ik heb het nog zien bouwen in 1964 en is weer gesloopt in 1988, dus heeft het daar maar net 24 jaar gestaan. Of het een fraai gebouw was is weer een andere discussie.

willem | 29-5-2011
Vergane glorie? Welnee. Gelukkig dat het weg is, die zooi. Dat oude gebouw van Lummus, met autorijschool Van Buren, de krotten aan de andere kant, het vervallen busstation omgeven door struiken. Is niets aan verloren.

FransW | 29-5-2011
@Frans van Zoest: die torenflat links achter in de gedaante zoals te zien is op de onderste foto is inmiddels al niet meer. We praten hier over het Transitorium, een rijkskantorengebouw dat plaats bood aan diverse afdelingen van ministeries. De buitenkant van dit gebouw is geheel gestript, het karkas is blijven staan.

Het Castalia is één van de hoogste gebouwen van Den Haag, met een hoogte van 104 meter. In het gebouw is het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gevestigd. Het gebouw stond oorspronkelijk bekend als het Transitorium, dat ontworpen was door Jan Lucas en in 1967 werd opgeleverd. In de jaren 90 van de 20ste eeuw werd het gebouw tot het skelet afgebroken en vervolgens weer herbouwd. Het vernieuwde gebouw, van architect Michael Graves, werd in 1998 geopend.

Door de twee puntdaken van 35 meter hoog die er tijdens de verbouwing zijn opgeplaatst heeft het gebouw de bijnaam de "Haagse Tieten" gekregen. Deze twee uitbreidingen hebben geen functie. Vanuit richtingen waar vandaan de puntdaken naast elkaar zichtbaar zijn maken deze het gebouw in de skyline van Den Haag gemakkelijk herkenbaar, zelfs als silhouet. Vanuit richtingen waar vandaan de puntdaken achter elkaar zitten is het gebouw herkenbaar door de Hoftoren ervoor of erachter (met het achterste gebouw nog gedeeltelijk zichtbaar), en door de iets hogere zijkanten.

Hans Kindt | 29-5-2011
Was er een omleiding of zo? Als ik voor elke rit die ik met deze bus in de jaren 60 en 70 heb gemaakt een Euro zou krijgen kon ik leuk op vakantie (wie voelt zich geroepen? ) Maar alle gekheid op een stokje: wat doet een dienstdoende bus van lijn 5 op die plek? Hij reed altijd over het Spui en de Hofweg naar de Kneuterdijk en dook dan de Alexanderstraat in naar de Javastraat. Ik moest vaak op Duinzigt zijn maar werkte ook in de stad op de Kneuterdijk. Volgens mij was 21 maart 1969 geen bijzondere dag dus wat was er te doen? Of stond deze bus misschien op het punt om op lijn 5 in te vallen of zo???

Betweter | 29-5-2011
Dit is geen SB220, maar een SB200DOL

De SB220 kwam een 20 jaar later in de vorm van de 601 (later 600)

Frans van Zoest | 29-5-2011
Ach, weer vergane glorie, echt alles op de foto is er niet meer, behalve die torenflat links achter maar dat zal ook niet lang meer duren. Achter de huizen rechtsachter ben ik geboren. Mij is verteld dat het gebouw dat staat achter de PCC van lijn 1 tot in de jaren '30 een politiebureau was. Links, op de hoek van de Nieuwe Haven, had je café Steven. Mijn ouders kwamen er wel eens en ik kan mij herinneren dat ze zalige ranja hadden. Geen foto van een fraai stadsbeeld maar wel een die goed laat zien hoe het verging met die buurt eind jaren '60.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    6658


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 18 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!