Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 13-11-2018, 21:10 uur.

   
       
 

 
   
Drukte voor het paleis van Koningin-Moeder Emma
Lange Voorhout, plm. 1900
uitsnede 1uitsnede 2

Hans (Zoef) | 25-5-2013
Correctie, het was niet de club, maar het 75 jarig bestaan van de Citron Traction Avante en deze club organiseerde de ritten.

Hans (Zoef) | 25-5-2013
@ John van den Berg, zijn daar nog meer foto`s van gemaakt? Die rit was georganiseerd door de leden van de Citron club ter gelegenheid van het 75 jarig jubileum. Ieder die in dezelfde periode 75 werd kon mee voor deze rit.
Daar was mijn vrouw ook bij, maar ik heb daar nooit foto`s van gezien, hoewel mijn vrouw zei dat deze wel waren gemaakt. Zijn ze ergens on-line te bekijken?

Hans Kindt | 24-5-2013
Ik zou toch voor de lol wel eens willen weten hoe het de families van de dames van stand met grote hoeden en dubbele onderkinnen in de loop van de volgende decennia is vergaan. Deze foto moet gezien de mode in elk geval vr de Eerste Wereldoorlog gemaakt zijn, dus ook vr de Russische revolutie. Die revolutie heeft veel Russische maatschappijen de nek gekost en heel veel "gegoede" Nederlandse burgerij financieel de das omgedaan, dus hoe het allemaal met hen gelopen is?

Hans Kindt | 25-10-2011
De heren met bolhoed naast de schildwacht zijn duidelijk de vroeg 20ste eeuwse versie van beambten van de veiligheidsdienst die over HM Koningin Emma moesten waken.
Tegenwoordig maakt men zich naar verhouding heel wat minder druk om de Oranjes te zien, uitzonderingen daargelaten, maar niet zo maar eens tussendoor. Noch de "daemes en hren van stand" , woonachtig in de omgeving van de Staetenlaen" of "Wassenaer", noch Jan met de Pet (Schilderswk) hadden ooit kunnen vermoeden hoe we vandaag de dag alles op een mooi scherm kunnen aanschouwen (voor zover het ons tenminste interesseer)

John van den Berg | 27-8-2011
De oude Hagenaars en Moerwijkers konden dit jaar met de Citroen club een rond rit maken in een oude Citroen cabrio het was een leuke trip daarbij stonden alle wagens voor het paleis van koningin Emma op het Voorhout wat nu museum van Esscher is. ik zal proberen die foto,s te verzenden.


Fer | 3-7-2011
Mij bekruipt een misschien op het eerste gezicht vreemde gedachte:
ik zie alleen jeugd met klompen aan en een pet op en de overige mensen hebben allemaal hoeden op, goed passen doen ze niet allemaal...
Ik zie bij de dames niet veel handtassen en slechts n parasol en dat op een zonnige lentedag; wel een aantal neergelaten zonneschermen.

Het zullen toch geen figuranten zijn voor een foto- of filmopname...?
Het geweer met bajonet kan zo uit de rekwisietenkist komen.

Voogd | 2-7-2011
Prinsjesdag?

joost | 2-7-2011
Uitsnede 2. Net alsof het hondje naast de dame met de grote hoed zijn achterpootje optilt. Jan-met-de-pet is hier letterlijk zichtbaar als onderscheid met de 'gegoede" burgerij.

HGJ | 2-7-2011
Erg leuke foto. Ook veel details te zien op de uitsnedes. b.v. derde jongen van links heeft gat in zijn klomp (nou breekt m'n klomp). Ook de discipline valt op. Iedereen staat netjes achter de (denkbeeldige) lijn. Er staan wel paaltjes maar daar hangt geen ketting o.i.d. tussen.

De dameshoed zal deels een statussymbool zijn. Hoe groter (duurder) hoe rijker. Wie het breedt heeft, laat 't breed hangen.

rsg | 2-7-2011
kleding bedrijf De Werkman in de torenstraat naast Florencia daar ging ik om de zoveel tijd mijn overal halen.die werdt door het bedrijf verstrekt ..ik werkte in een drukkerij daar om de hoek.
Ik meen dat de werkman daar nog steeds is.
Bij florencia ga ik nog wel eens een ijsje halen als ik in het haagje ben.
en als je daar dan buiten zit denk je wel eens terug aan je jaren 50 daar was toen ook nog een benzine station van de shell en een haring tent ja er is daar veel veranderd.
Gr

coos | 2-7-2011
In de winkel van Sinkel was alles te koop,
van hoeden en petten tot damescorsetten, etc.
Aan de kleding (o.a. het hoofddeksel) was je sociaal-economische herkomst af te lezen. Een arbeider ging ook op straat gekleed als werkman. Het was een standen-maatschappij.
Ik herinner me nog in de Torenstraat een winkel onder de naam "De Werkman".

Frank Faber | 1-7-2011
Grappig te zien dat bijna iedereen, rijk of arm, man of vrouw, een hoofddeksel op had. Veel mannen, jongens met petten en hoeden en de dames hadden zonder uitzondering allemaal een hoed op. Het lijkt net of het in die tijd beschouwd werd als onzedelijk als je het waagde zonder hoofddeksel naar buiten te gaan.

Aat. | 1-7-2011
Dit zijn fotos waar ik van houd. Deze zijn zoals men ziet bijna eindeloos uit te vergroten tot vele andere fotos. Zelfs het bord van Falkenburg is goed te lezen. Geeft veel informatie over de kleding uit die tijd.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    7052


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 14 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!