Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
Vredespaleis kort na de opening op 28 augustus 1913
waarschijnlijk winter 1913/1914


rechtzaaluitsnede

bart | 10-3-2012
Het oorspronkelijke ontwerp was nog veel grootser.

Ruud Boot | 10-3-2012
Nog even een correctie.
De telefooncentrale (PTD, plaatselijke telefoondienst) was aan de Marnixstraat
De vliegtuigen waren , wat ik me herinneren kan en later geleerd heb
tweemotorige Mosquitos.

Ruud Boot | 10-3-2012
Coos, 16-7-2011. Mijn grootouders woonden toen in de Chasseestraat en ik
was bij ze op visite toen er twee vliegtuigen heel laag over kwamen, we dachten dat bommen hadden "neergelegd"op de telefooncentrale, maar late bleek dat deze de bommen op Kleynkamp haden gegooid, hier was de opslag van de distributiedienst met gegevens van vele hagenaars dit moest dus vernietigd worden.

Koos | 5-10-2011
@coos, het waren zes Engelse tweemotorige Mosquito jachtbommenwerpers die een precisiebombardement uitvoerden op villa Kleykamp.


Loek Seuneke | 2-10-2011
Rien, die stalenmaatlat daar teste jij een accu mee bij Pluym, een jezus knal en Pluym over de zeik, wie had toch die Solex die ook achteruit kon rijden.
Die buienlokalen inderdaad er stond voor een vermogen aan oude Harley`s en nog legergroen ook, die Vincent was dat niet die Indischman met zijn eigen fontijntje en jij moet mij niet verlakken jongen.

Hans (Zoef) | 1-10-2011
En vooral niet te vergeten de carbit opslag in de stook/kolenkelder waar dan een handje van werd gearresteerd. Je moest vooral niet gesnapt worden!
Feitelijk waren de opslag en die open carbitketel levensgevaarlijk, een beetje water erbij en de school was een tijdbom!

Rien Solcer | 1-10-2011
@ loek, inderdaad dat lokaal van Haring is totaal uitgefikt, niet zo gek hoor, die man stond 8 uur per dag met en sigaret in z'n mond. Ook ik ken Peter en de wolf nog mee fluiten. Was Vincent niet die man waar je mocht kiezen tussen strafwerk of een ''mep''. Ook ik heb vaak kolen moeten scheppen, je kwam er als en zwarte piet uit. Ken jij nog die ruimte op de buitenplaats, daar stonden nog schitterende oude motoren oa. Harleys om aan te sleutelen.
Ja loek, waar blijft de tijd, nu gaan onze kleinkinderen naar zo.n opleiding, maar dat is geen LTS meer, want die zijn er niet meer, Den-Haag telde er vijf
toentertijd. Blauwe overall, stalen meetlat, schuifmaat en een veiligheidsbril, dat was je standaart uitrusting, en dan geen schooltas, maar een PUKKEL en op je Puch naar huis.
Loek, het aller beste en gezond blijven.

Loek Seuneke | 1-10-2011
Heee Rien, wat heb jij toch een ijzeren geheugen man, die namen doen bij mij weer diverse bellen rinkelen, Haring met zijn muziek, echt iets voor zo`n stel opgeschoten pubers, in de tijd van de Beatles en de Stones ging hij over Peter en de Wolf liggen zaniken, kan de melodie nu nog uit mijn hoofd, het lokaal met de piepende klapstoelen is dat niet in ons laatste jaar uitgebrand.
Als die grote congerge je er uit pikte was je goed de sjaak, heb divers keren in de stookkelder twee of die kolenlorry`s vol moeten scheppen zag je helmaal zwart, kreeg je thuis ook nog op je flikker, ken je v.d Ende nog die lange had het altijd over zijn neef Joop de nu beroemde, van Gastel die geen orde kon houden, bij smeden een paar spijkers in het vuur van je buurman stoppen kreeg die op zijn falie dat zijn ijzer verbrande, een schop onder je kont als je te veel kolen op het vuur gooide, een school met een ijzere disipline waar je wel iets leerde waar ik ook nu nog elkedag profijt van heb.

Hans (Zoef) | 30-9-2011
@Rien dan nog maar een paar. Bakker Hus voor plaatwerk, Vier cent, klein indisch mannetje, Theesink, tekenen, Hugen, concierge, Filippa, Visser en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan, gouden tijd en ik heb er nog wat geleerd ook!

Rien Solcer | 29-9-2011
@hans, nog een paar namen: Vincent, Haring, Bakkeres, Zierikzee, van Lingen en Breedveld, ik zie ze nog zo staan, prachtige tijd was dat, en wat ben ik blij dat ik de LTS heb gedaan, ik ben nog elke dag bezig met wat ik daar heb geleerd.

Hans (Zoef) | 29-9-2011
@Rien, toen was ik er al 5 jaar af en die namen klinken bekend. Heb daar 5 jaar op gezeten, 2 jaar bij van Aalst en 3 jaar bij Bresser. (MTS)

Rien Solcer | 29-9-2011
Mijn leraar smeden in de jaren '60 heette dhr. Nanninga, van Aalst voor bankwerken, Pluym voor autotechniek, Amelink de directeur en Bresser adjunct, tevens invalkracht bij autotechniek.

Hsns Kindt | 28-9-2011
Ja, ja, en een jaar na de opening vond Kaiser Wilhelm II "aller Edelgermaner" het "wichtig" om "frisch und fröhlich" een Krieg te organisieren die hem zelf uiteindelijk in Doorn deden bewandelen waar hij in 1941 o.l.v. Seyss Inquart met groot Germaans vertoon in zijn eigen graftombe is bijgezet.

Kees de Ridder | 26-9-2011
Wat John v.d. Berg vertelt over die smid van de hekken van het Vredespaleis is heel goed mogelijk, want ik weet toevallig dat de hekken zijn gesmeed in een smederij te Loosduinen en ook dat dat ze door Duitsland zijn geschonken.

John van den Berg | 25-7-2011
Op de Ambacht school Steinlaan was een leraar Smeden waarvan werdt beweerdt dat hij het kunst siersmeedwerk van de hekken had gemaakt alleen zie je op deze foto er niets van hij hete Mr Poot hij was onder de leerlingen niet zo erg populair maar wel een groot vakman. Op andere foto,s zijn ze wel zichtbaar,je moet er een beetje oog voor hebben.

coos | 16-7-2011
Vlak over ons huis heen vloog laag een zware viermotorige bommenwerper pal noord richting Vredespaleis. Ik heb de bommen vanuit ons raam op de 2e etage zien vallen op het Vredespaleis, dachten we. Maar al gauw werd bekend dat het villa Kleykamp was geweest, en dat het Vredespaleis niet geraakt was.
Het was 's middags rond 13.00 uur op een prachtige voorjaarsdag in april.

Geurt Borsboom | 16-7-2011
Dat HSM-stationnetje is er nog steeds. Het staat links van het Vredespaleis en is in gebruik bij een geloofsgemeenschap.

aldo markus | 16-7-2011
Wij railliefhebbers zouden er anders ook wel wat voor hebben overgehad als het stationnetje van de HSM-stoomtram dat op deze plek lag voordat het Vredespaleis daar kwam behouden zou zijn gebleven. Die zijtak van de huidige lijn 11 heeft de concurrentie door de electrisch rijdende HTM niet overleefd. Marktwerking...

Op de website zie ik, dat het Vredespaleis "in de eerste plaats een werkpaleis" en "niet vrij toegankelijk voor publiek" is. "Er bestaat wel de mogelijkheid om het Vredespaleis en haar rechtzalen te bezichtigen door deel te nemen aan een rondleiding." Laten we maar blij zijn dat zo'n monumentaal gebouw nog gewoon wordt gebruikt.

mibia | 16-7-2011
Dit is pas een paleis, maakt van het Loo en al die andere "paleizen" nietige tuinhuisjes van

johan kolstee | 16-7-2011
alleen jammer dat 99 van de 100 keer als ik er kom de hekken potdicht staan, hier zou dus iets kunnen veranderen, denk dat veel toeristen hier wel interresse voor hebben...... dagelijkse openingstijden bijvoorbeeld

busgek | 15-7-2011
Gaan alle toeristen nog kijken naar het paleis op de dam. Dat grijze onding.
Dit is toch veel mooier!!!

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    5435


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 11 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!